Eşim felç oldu,kaynanam ,eşimin bunun annesi olduğunu hatırladı.NE HOŞ

Sevilca

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
118
1
116
Başlık uzun oldu ama, gerçekten olayın özeti bu.Eşim bir buçuk ay önce,beyin kanaması geçirdi.Bunun sonucunda sağ tarafı felç oldu.Fizik tedavi için bekliyoruz,inşallah hayırlısıyla sağlığına kavuşur[AMİN]....Bunca üzüntümün arasında,kaynanamın sahtekarlığı beni delirtecek.25 yıllık evliliğim boyunca,eşime birkez dahi sevgisini göstermeyen annesi,sevgi böcüğü kesildi..Aman bi sarılmalar, bi öpmeler..hatun, şimdiye kadar hiç değer vermemişken,şimdi günah mı çıkarıyor nedir..inançlı biri olmasam,yeminle kolundan tutup dışarı atıcam,o derece öfkeliyim yani. Hele bide numaradan fiti fiti[ dua okuyo ya güya ben duyayım diye ,aynen bu ses çıkıyo ve yeminle kalbim sıkışıyor] okuyup,bana eşime yaptığım bakımın aynısını tekrarlayıp öğretmeye kalkmı yor mu, ALLAHIM sabır,sabır,sabır

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun, eşinize acil şifalar versin inşaallah...

anlamadım ben sorun ne ? annesi tabii gelecek de bakacak da dua da edecek. onlar ana-oğul yıllarca küs kalsalar bile yeniden birbirlerinin kıymetini anlayabilirler. hem kaynananız sandığınız kadar kötü bir anne olsa tüm bakımını sizin üstünüze yıkar arada bir uğrayıp oğlunu görüp etliye sütlüye karışmadan kendi hayatına bakardı. demek ki o olması gereken biçimde davranan bir anne.

Geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur eşiniz. Annesi için de çok zor olmalı bugünler. Belki de ilişkilerinin düzelmesi için bir fırsat olur bu zor zamanlar. Ana-oğul sonuçta bunlar. Siz de kayınvalidenizi affetmeye çalışsanız olmaz mı? Bakın bugün varız yarın yokuz. Ölümlü dünyada kin tutmaktan saçma ne olabilir? Hele ki anneyle evlat arasında küslük, dargınlık olmamalı varsa böyle bir durum siz yapıcı olursunuz inşallah. Her şerde bir hayır vardır ya belki de bu şerrin hayrı budur.

Felc olan insan onun evladi degil mi?
Simdiye kadar olani biteni bir kenara koyun. Kim kime nasil sevgisini gosteriyor, hele bir de anne-ogul is mevzu, bunu siz bilemezsiniz iste. Siz annesinin her hareketinin yapmacik oldugunu, aslinda cocugunu hic sevmedigini filan mi dusunuyorsunuz yoksa? Bu kadar sig dusunmeyin. Emin olun sizden daha cok seviyordur oglunu. Annesinin evladina uzulmesi, onun icin cabalamasi neden sizi bu kadar sinirlendirdi anlayamadim. Bir zarari mi var? Ne bu cekememezlik, ofke, bir anlam veremedim. Sinirinizi yoneltecek baska sey bulun bence, kadini rahat birakin. Uzgunum, sizin hakli bir tarafinizi goremedim ben.

Allah şifa versin, çok geçmiş olsun.
Sağlık derdi söz konusuyken kv yi hiç düşünmeyin bence.
Annesidir geç anlamıştır kıymetini.
İnsanoğlu işte çoğumuz kaybedince ya da kaybetmeye yakın
kıymet bilmiyor muyuz?:ssz:

Cok gecmis olsun.Kayinvaliden sevgisiz olusunu bastirmaya calisip gunah cikariyor olabilir.Gercekten itfaiye mantigiyla sorunlari cozmek istemis olabilir.Bir de su noktadan bakmanizi tavsiye ederim.Aman basinda karisi var biz yaslilar kendilerine bile bakmaktan aciz bir de ogluma mi bakayim deyip geri cekilenleri de biliyoruz.Toplumdan utandigi icin yardimci oluyordur.Siz her halukarda icinizdeki niyetten dolayi sevap alacaksizin annesi de niyetinden mesul.Hicbir sey yapmamis olunca size ve cevredekilere mahcup olmak istememis olabilir.Oglunun ayiplamasindan korkmus olabilir.Bir de karisi biraksa da oglum ben sana bakarim canini uzme moreli vermek olabilir.Insanlarin icini yarip bakamayiz haricten gazel okumak denir buna...Tanidigim bir arkadasim kucukken annesi vefat etmis babsi icki icen bir adammis ve iki cocuga cok cektirmis.Uvey annede buyumusler.Taki universiteyi kazaninca anne tarafindan akrabalari teyzesi ve anneanneleri kizi aramaya baslamis(Telefonla)yanlarina davet etmisler...Arkadas bunlari menfaatcilikle sucluyordu su yillara kadar beni neden arayip sormadilar...Su an kitle iletisim araclariyla insanlar akrabalarina kizabiliyorlar eskiden film gibi diye bir program vardi hatirlayanlar bilir.Insanlar akrabalarindan hesap soruyorlar.Kisi niyetinden sorumludur bunu da sadece ALLAH bilir.

Umarım kısa sürede eşiniz iyileşir..
Annesi konusunu bence fazla büyütüyorsunuz.
Ben anne değilim daha bekarım ama evlat acısının en büyük acı olduğunu düşünüyorum.
Kaynananız için de çok zor bir durum. Tabiki de oğlunun iyiliğini isteyecek. Belki önceden araları iyi olmayabilir ama bu olay annesine ders olmuştur belki? Oğlunu kaybetmeyle yüz yüze gelmiş sonuçta.
Öncelikle bu tarzınız doğru değil, önceliğiniz eşiniz olmalı annesi değil.
Tabi ki de size bir şeyler göstermek isteyecek çünkü oğlu için mükemmeli istiyordur.

Yanlış anlamayın ama böyle annesinin her yaptığını okuduğu duayı bile gözünüzde büyütmeye devam ederseniz bence siz de bir doktora görünün. Eşinizin durumu sizi de çok yıpratmış olabilir. Şimdi biz ne desek boş uzman görüşü düşüncesi daha etkili olabilir. :31:

arkadaşlar,yanlış anladınız. bana asla yardım etmiyor,başımda dikilip akıl veriyor. siz de haklısınız, yaşananları bilmediğiniz için klasik gelin kayınvalide olayı gibi bakıyorsunuz. oysaki eşimi babamın evinden getirmişim gibi davrandı yıllarca.yüzüne karşı ,birkaç ay önce seni sevmiyorum demiş. bunu da eşim üzülerek anlatmıştı.yine de ben eşimi boşver ,üzülme diye teselli ettim. herkes kendi yaşadığını bilir. geçmiş olsun dileklerinize teşekkür ederim. Allahın izniyle geçece inşallah

Felc olan insan onun evladi degil mi?
Simdiye kadar olani biteni bir kenara koyun. Kim kime nasil sevgisini gosteriyor, hele bir de anne-ogul is mevzu, bunu siz bilemezsiniz iste. Siz annesinin her hareketinin yapmacik oldugunu, aslinda cocugunu hic sevmedigini filan mi dusunuyorsunuz yoksa? Bu kadar sig dusunmeyin. Emin olun sizden daha cok seviyordur oglunu. Annesinin evladina uzulmesi, onun icin cabalamasi neden sizi bu kadar sinirlendirdi anlayamadim. Bir zarari mi var? Ne bu cekememezlik, ofke, bir anlam veremedim. Sinirinizi yoneltecek baska sey bulun bence, kadini rahat birakin. Uzgunum, sizin hakli bir tarafinizi goremedim ben.

keşke, birbirimizi tanımasak da,önce bir geçmiş olsun deseydiniz.gerçekten çok doluyum,eşimi uyutup kafamı dağıtmak için bu saatte burdayım. ayrıca oğlunu sevmediğini söyleyen de kendisi. görümcelerime de söyledim,keşke eşim hastalanmadan sevgisini gösterseydi diye.ayrıca gelip bana akıl vermekten başka bir çabası yok emin olun.

Umarım kısa sürede eşiniz iyileşir..
Annesi konusunu bence fazla büyütüyorsunuz.
Ben anne değilim daha bekarım ama evlat acısının en büyük acı olduğunu düşünüyorum.
Kaynananız için de çok zor bir durum. Tabiki de oğlunun iyiliğini isteyecek. Belki önceden araları iyi olmayabilir ama bu olay annesine ders olmuştur belki? Oğlunu kaybetmeyle yüz yüze gelmiş sonuçta.
Öncelikle bu tarzınız doğru değil, önceliğiniz eşiniz olmalı annesi değil.
Tabi ki de size bir şeyler göstermek isteyecek çünkü oğlu için mükemmeli istiyordur.

Yanlış anlamayın ama böyle annesinin her yaptığını okuduğu duayı bile gözünüzde büyütmeye devam ederseniz bence siz de bir doktora görünün. Eşinizin durumu sizi de çok yıpratmış olabilir. Şimdi biz ne desek boş uzman görüşü düşüncesi daha etkili olabilir. :31:

iyi dileklerin için teşekkürler.gerçekten önceliğim,hatta tek işim ,çabam,düşüncem her şeyim eşim..daha bekarmışsın,umarım hayırlı ,göz göre göre evlat ve torun ayırmayan,sevgi dolu insanlar çıksın karşına

Allah eşine şifalar versin canım.
Şimdi senin kv kafaya takma zamanın değil boşver o ne kadar günah çıkarsada Allah biliyor onun içindekileri.
Eşin yeni felçlik geçirmişse hacamat yaptırılırsa çok faydasını görür umudundayım.Googlede Cahide sultan hacamat hakkında diye aratırsan çıkar
Mutlaka yorumlarıda okumanı tavsiye ederim faydası olacak umudundayım canım

İnsan kimseyi değil sadece kendisini kandırır diye bi laf var ya hani diyosunuz dua ediyo ben duyayım diye fiti fiti bunu yapmasındaki amaç ne olabilir ana ne kadar ah ederse etsin sütü korur diye bi laf var sizinde eminim çocuklarınız vardır siz hiç içten seni sevmiyorum diyebilir misiniz ben onu sinirle söylediğinin kanısındayım ne de olsa bi ana kendisi..Bence bu zamanda birlik olmalısınız kv gelin olaylı zaman değil ....

Öncelikle çok geçmiş olsun, Allah tez vakitte sağlığına kavuşsun.

Önce eşiniz hasta olduktan sonra annesi ortadan kayboldu sandım ki bu gerçekten büyük bir ayıp olurdu. Oysa ki anne ilgiye başlamış, ne güzel işte ne istiyorsunuz.

O oğluyla ilgilenirken, siz işlerinizi yapar, alışverişinize çıkarsınız. Bir geleniniz olmasaydı nasıl eşinizi evde tek bırakacaktınız ki ? Bence bu stresin verdiği bir durum yoksa hiç sorun edecek birşey değil.

Çok geçmiş olsun Allah eşinize acil şifalar versin.

çok geçmiş olsun..
allah şifa versin...
evladı ne de olsa garip bi durum yok bunda...

Eşiniz annesi yüzünden mi felç oldu? Sanki onun yüzünden oldu neden şimdi yanında der gibisiniz de...

Eşiniz zaten ağır bir rahatsızlık geçiriyor, annesi şu durumda yanına gelmeseydi tuhaf tuhaf hareketlerine devam etseydi daha mı iyi olacaktı? Böyle bir durumda eşiniz daha çok üzülmez miydi? Annesi en azından şu durumda eşinize ilgi gösteriyor, belki eşinizde içten içe bu şekilde mutlu oluyor diye sevinmeniz daha doğru olmaz mıydı?

Çok soru sordum farkındayım ama şu durumda daha önemli şeyler var bence. Birlik beraberlik zamanıdır çünkü çok ciddi bir rahatsızlıktan bahsediyorsunuz.

Eğer sizi rahatsız ediyorsa hal ve hareketleriyle ufak ufak dokundurun. "Anne sen endişelenme bunca zaman biz her işimizi kendimiz gördük, ben yine eşimin yanında olurum" falan dersiniz mesaj yerine ulaşır herhalde.

Tamam sizi anlıyorum kırgınsınız ama şu durumda aklınızdan geçen şeyler bunlar olmamalı...

Vicdan azabi cekiyor olamaz mi? Sevgisini göstermemis olabilir, mesafeli biri olabilir ama kimse evladina böyle bir hastaligi kondurmaz. Insan düsmaninin bile basina gelsin istemez bu durumu. Sizin de isiniz zor. Allah size bol sabir esinize de sifa versin.

Başlık uzun oldu ama, gerçekten olayın özeti bu.Eşim bir buçuk ay önce,beyin kanaması geçirdi.Bunun sonucunda sağ tarafı felç oldu.Fizik tedavi için bekliyoruz,inşallah hayırlısıyla sağlığına kavuşur[AMİN]....Bunca üzüntümün arasında,kaynanamın sahtekarlığı beni delirtecek.25 yıllık evliliğim boyunca,eşime birkez dahi sevgisini göstermeyen annesi,sevgi böcüğü kesildi..Aman bi sarılmalar, bi öpmeler..hatun, şimdiye kadar hiç değer vermemişken,şimdi günah mı çıkarıyor nedir..inançlı biri olmasam,yeminle kolundan tutup dışarı atıcam,o derece öfkeliyim yani. Hele bide numaradan fiti fiti[ dua okuyo ya güya ben duyayım diye ,aynen bu ses çıkıyo ve yeminle kalbim sıkışıyor] okuyup,bana eşime yaptığım bakımın aynısını tekrarlayıp öğretmeye kalkmı yor mu, ALLAHIM sabır,sabır,sabır

takmayın duanızı eşinizden eksik etmeyin.bırakın duasını etsin.kimin duasının kabul olacagı belli olmaz.eşiniz inşaallah sağlığına kavusur.

arkadaşlar okumadan yazıyorsunuz herhalde
kadıncağız kaynanasının yardım etmediğini, tam tersi başında dikilip sadece neyi nasıl yapmasını gerektiğini buyurduğunu filan anlatmış
ayrıca ne olursa olsun bir anne seni sevmiyorum demez, ne kadar kızgın olursa olsun
adamcağız da çok üzülmüş kendi anlatmış bi de
çok geçmiş olsun bu arada

Son düzenleme:
Back
X