• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim gerçekten boşanmak mı istiyor yoksa...

Eşinin bu davranışlarına bakan da somut bir problem yasamissiniz,sen kusurluymussun,yalvar yakar ondan yılların hatrina şans medet umuyorsun ...o da sana koşullarini sıralıyor,ertesi gün sıraladığı koşullardan vaz geçiyor falan filan..senin karşı cinsle iş için ama yanlış anlaşılabilecek bir mailine /mesajına şahit olmadı dimi bu adam?

eski sevgilimle aynı kurumdayız bana yazdı epey. eşime söyledim çünkü eşim onu tayin aldırmıştı o zaman ve neredeyse yanyana çalışacaktık. söylemek zorunda kaldım yani. hatta konu da açmıştım.

elbebekle de çok dertleştik zamanında biliyorum...
Sence de kocan ona benzemiyor mu?
Ya onun kocası seninkinden samimiydi, en azından sevdiği kadından evlat istemiş.

Senin kocanda o da yok. Sürekli seni sınıyor, sana güvenmiyor, oturup iki iş arkadaşı kadar bile konuşamıyorsunuz.

eski sevgilimle aynı kurumdayız bana yazdı epey. eşime söyledim çünkü eşim onu tayin aldırmıştı o zaman ve neredeyse yanyana çalışacaktık. söylemek zorunda kaldım yani. hatta konu da açmıştım.
Hatırlıyorum ama zaten sen eşine söylemiştin ...Adam da evli barkli karısı doğum yapmak üzereydi.

Sürekli davet ediyorum iki haftadır gelmiyor, işe gidiyor. Ben kendi kendime sosyalleşiyorum. Tamam dese bir sürü planım hazır. Dün akşam da çok kırıldım söylediklerine, yap tabi kendin için ama benim kararımı değiştiremezsin kandıramazsın ne demek?
Bu cok bambaska birsey. Acaba kafasinda farkli seylermi var yada baska birisi. Ben burdan kafasi baya karisik bir adam gordum birde nacizane tavsiyem eger boyle davraniyorsa sizde ara yolu bulcam diye kendinizi helak etmeyin. Rahatsiz oldugunuz bu degisimlerin nedeni ve sizde yarattigi sonuclari ile ilgili konusun..

Birde eşinize sosyal olmaya çalışarak birşeyleri ispat etmeye çalışmayın şu saatten sonra, hiç gerek yok bence. Adam bahane arıyor farkında mısınız bilmiyorum ama.

Sence de kocan ona benzemiyor mu?
Ya onun kocası seninkinden samimiydi, en azından sevdiği kadından evlat istemiş.

Senin kocanda o da yok. Sürekli seni sınıyor, sana güvenmiyor, oturup iki iş arkadaşı kadar bile konuşamıyorsunuz.

çocuk istediğini söyledi sonunda. tam boşanma konuşması yaparken bir yandan da aile olamadık çocuğumuz yok şu bu..

İş konusunda bana danışır ki sohbetlerimizin çoğu iş konusunda. Benden çok akıl aldı, insanları tanımıyor çünkü. Kendini aşırı kullandırıyor sonra bunu anlayınca düşman kesiliyor. Aynı şeyi ben de ona yapıyorum sanıyor.

Bu cok bambaska birsey. Acaba kafasinda farkli seylermi var yada baska birisi. Ben burdan kafasi baya karisik bir adam gordum birde nacizane tavsiyem eger boyle davraniyorsa sizde ara yolu bulcam diye kendinizi helak etmeyin. Rahatsiz oldugunuz bu degisimlerin nedeni ve sizde yarattigi sonuclari ile ilgili konusun..

Başka biri yokmuş öyle diyor. Bir öyle bir böyle. Bir bakıyorum eskisi gibi dertleşti geçen hafta benimle işten gelince. Bir bakıyorum suratıma bakmıyor. Bir gün günaydın diyor ertesi gün buz gibi.

Ama beni tetiklemek için böyle konuşmasını anlayamıyorum? İsteyen bir insan böyle mi konuşur yani istemiyorum, bitti artık, kararımın olumlu olacağını düşünmüyorum vs vs. Sonra bana sen beni mecburiyet olarak görüyorsun diyor, inanmıyor. Yani cidden bir öyle bir böyle ne yapmak istediğine anlam veremiyorum, iyice karışıyorum. Toparlamak istiyor demişsiniz, ben yırtınıyorum resmen ama dün akşam bana demek sosyalleşeceksin yap tabi ama benim kararım değişmeyecek diyor. Beni kandıracağını düşünüyorsan yanılıyorsun vs vs..Yani normalde çok yumuşak bir insan ama bana karşı böyle kırıcı olduğu zaman bunları haketmiyorum ve duygularını böyle kustuğunda nasıl orta yol bulabiliriz ki?

Bir şeyler yapmaya çalışıyorum, yapma bitti diyor. Daha önce de aynı duruma gelmiştik, oturup 15 gün evde boşanma "kararı" verecekti güya, orda ben ailesiyle barıştım, bu saatten sonra önemi yok dedi ben gene kendim için gitmiştim ondan sonra hop döndü birden. Ben bu kararsızlığa anlam veremiyorum. Madem güvenmiyorsun o zaman beni de kırma, ya da beni dinle inan güven.

Yani inanın çok karışığım şu an ne yöne gideceğimi şaşırdım.
Ben kocami tetiklemek icin bosanmak istedigimi ve evden gitmek icin ev arayisina girdigimi soylemistim. O acilmisti tabi bu ilk yillardaydi bir dahada tekrari olmadi. Ama ben egosu cok olan bir adam gordum. Siz evdekini nasil yonlendireceginizi cok iyi bilirsiniz. Ama suan konusuyor olmaniza sevindim iletisim anlaminda. Kendinizi cok helak etmeden aktiviteler planlayin. Gerisi ona kalmis adim gorurseniz devam edersiniz. Baktiniz geri cekiiyor sureci konusursunuz

Birde eşinize sosyal olmaya çalışarak birşeyleri ispat etmeye çalışmayın şu saatten sonra, hiç gerek yok bence. Adam bahane arıyor farkında mısınız bilmiyorum ama.

İspat etmeye çalışmıyorum esasen, kafa dağıtıyorum, ama o istediği gibi algılayabilir ne yapsam farklı algılayabilme kapasitesi var sonuçta.

Bahane aramasın direkt istemiyorum desin beni de yormasın o zaman, bu kadar uzatmanın manası ne?

Başka biri yokmuş öyle diyor. Bir öyle bir böyle. Bir bakıyorum eskisi gibi dertleşti geçen hafta benimle işten gelince. Bir bakıyorum suratıma bakmıyor. Bir gün günaydın diyor ertesi gün buz gibi.
Kendimi gordum ve esim icin uzuldum. Bende cok gelgitliyim cogu zaman. Ama esinizde ego cok fazla sanirim ama kafasinda birseyler var gibi onu soyleyebilirim

çocuk istediğini söyledi sonunda. tam boşanma konuşması yaparken bir yandan da aile olamadık çocuğumuz yok şu bu..

İş konusunda bana danışır ki sohbetlerimizin çoğu iş konusunda. Benden çok akıl aldı, insanları tanımıyor çünkü. Kendini aşırı kullandırıyor sonra bunu anlayınca düşman kesiliyor. Aynı şeyi ben de ona yapıyorum sanıyor.
Boşanmayı düşünürken hiçbir mantıklı insan çocuk yok diye suçlayıcı konuşmaz.
İşi gücü boşver. Ailesi konusunda yanında durmadı, seninle vakit geçirmek için çabası yok. Başkalarından kazık yemiş olabilir, her insanın başına gelir. Başkaları yüzünden eşine güvenmeyen de net gizli eziktir. Boşanmayı bir tarafları yemiyordur da tehdit ediyordur. Sevgi sözlerini ise sana harcamayacak kadar değersiz buluyor olmalı.

Yani sözün özü ortada sevgi göremedim ben en başından beri.
O yüzden ayrılmayacaksan bile bundan sonra kendin için yaşa ve mutlu yaşa.

Ben kocami tetiklemek icin bosanmak istedigimi ve evden gitmek icin ev arayisina girdigimi soylemistim. O acilmisti tabi bu ilk yillardaydi bir dahada tekrari olmadi. Ama ben egosu cok olan bir adam gordum. Siz evdekini nasil yonlendireceginizi cok iyi bilirsiniz. Ama suan konusuyor olmaniza sevindim iletisim anlaminda. Kendinizi cok helak etmeden aktiviteler planlayin. Gerisi ona kalmis adim gorurseniz devam edersiniz. Baktiniz geri cekiiyor sureci konusursunuz

Şu satten sonra kendim için yapıyorum ben herşeyi...Sanki o yokmuş gibi hayatımda. Tabiki davet ediyorum, inşallah diyor sen bilirsin diyorum. Ben kendim için yapıyırum diyorum, ki gerçekten de öyle. Bakın ben onun için herşeyimi bıraktım çevremi arkadaşlarımı akraba aile hep 2. planda idi, ilk planda yuvamız vardı, huzurlu yuva olsun modundaydım ama çok büyük hata etmişim. Şimdi o boşladığım insanlardan özrümü diliyor tekrar eski ben oluyorum.

Boşanmayı düşünürken hiçbir mantıklı insan çocuk yok diye suçlayıcı konuşmaz.
İşi gücü boşver. Ailesi konusunda yanında durmadı, seninle vakit geçirmek için çabası yok. Başkalarından kazık yemiş olabilir, her insanın başına gelir. Başkaları yüzünden eşine güvenmeyen de net gizli eziktir. Boşanmayı bir tarafları yemiyordur da tehdit ediyordur. Sevgi sözlerini ise sana harcamayacak kadar değersiz buluyor olmalı.

Yani sözün özü ortada sevgi göremedim ben en başından beri.
O yüzden ayrılmayacaksan bile bundan sonra kendin için yaşa ve mutlu yaşa.

Böyle devam etmem ki niye kendime işkence yapayım?

Ben zaten bu olaylardan sonra kendim için yaşıyorum, bundan sonra da her koşulda öyle yapacağım. Bu olay bana ders oldu.

Şöyle evlilikteki kriz dönemlerinde gerçekten adabıyla üzerine düşeni tek seferde ve
doğru zamanda yapabilen kaç herif var acaba?

Her birinde ayrı dangozluk, valla yoruldum okumaktan bile.
Yaşarken insan nasıl yoruluyor kim bilir..

Alem erkek görsün diye erkek olmalıydım ben, hep diyorum!

Beni yıllardır tanıyan yakın bir arkadaşım var, o çok kızıyor niye çekiyorsun bu adamı, bırak daha iyisini bulursun senin gibi birini isteyen birsürü erkek var, hatta çevremde bile var kendine bunu yapma sen boşan diyor.
Bu arkadaşınıza kıllandım...

Bu nasıl bir öneri...
Ayrıl, boşan demenin de bir yolu yordamı var....insan "ben olsam boşanırım" felan der, ne demek "boşan senin gibisini arayan erkek çok"....

eşinizde mi gözü var yoksa....

öküz altında buzağı mı aradım ne???:KK20:

Şöyle evlilikteki kriz dönemlerinde gerçekten adabıyla üzerine düşeni tek seferde ve
doğru zamanda yapabilen kaç herif var acaba?

Her birinde ayrı dangozluk, valla yoruldum okumaktan bile.
Yaşarken insan nasıl yoruluyor kim bilir..

Alem erkek görsün diye erkek olmalıydım ben, hep diyorum!
Eşle aileyi ayıramayan ara bulamayanlar bunlar işte.

Bu arkadaşınıza kıllandım...

Bu nasıl bir öneri...
Ayrıl, boşan demenin de bir yolu yordamı var....insan ben olsam boşanırım felan der, ne demek boşan senin gibisini arayan erkek çok....

eşinizde mı gözü var yoksa....

öküz altında buzağı mı aradım ne???:KK20:

eşimi tanımıyor bile..kaç yıllık arkadaşım iyi tanırım..o eşime çok sinirlendi bana yaptıklarını hazmedemedi sonra söyledi zaten birden böyle dedim ama senin ezilmeni istemediğimden vs açıkladı.

Eşle aileyi ayıramayan ara bulamayanlar bunlar işte.

Kaç sene olmuş.
Başlarda hadi evliliğe uyum süreci, cahillik diye idare ediyoruz.
Anlamaya çalışıyoruz.
Ama yaş 30'u geçmiş evlilik hala ayakta, oturtamamışsın.
Bir çocuk eksik evliliğim var dedirtememişsin karına.
Aile olamadık, çocuk yok bıdı bıdı ile olmuyor o işler.

Hala karın kendi hataları adına çaba gösteriyor da, utanmadan kırıtıyorsun nazlı nazlı.
Sonra da erkeğim ben diye geziyorsun.
Tühhh hepsinin suratına.
Al birini vur ötekine aman!

Back
X