Eşim gereksiz para harcıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Peripadisahininkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
953
824
53
Şu devirde herşey pahalılaştı zaten markette en basit 2-3 şey alsan en az 100-200 lira gidiyor.Orası doğru, yani alması bişey değil de bir oturuşta 4 dondurma, 2 paket bisküvi, 3-4 çikolata, büyük bir paket cips yiyor . Günlük 80-100 lira buna para verir oldu 1 aydır böyle .
Tamamen can sıkıntısı , iş stresi atıyım derken işte kazandığı tüm para gidiyor haberi yok 😂 bir ara bırakmıştı diyet yaparken baya kilo verdi, zayıflayınca yine başladı

Şu devirde herşey pahalılaştı zaten markette en basit 2-3 şey alsan en az 100-200 lira gidiyor.Orası doğru, yani alması bişey değil de bir oturuşta 4 dondurma, 2 paket bisküvi, 3-4 çikolata, büyük bir paket cips yiyor . Günlük 80-100 lira buna para verir oldu 1 aydır böyle .
Tamamen can sıkıntısı , iş stresi atıyım derken işte kazandığı tüm para gidiyor haberi yok 😂 bir ara bırakmıştı diyet yaparken baya kilo verdi, zayıflayınca yine başladı
Canı istiyorken yesin derdi babaannem , insanın neye ihtiyacı varsa onu canı çekermiş derdi .
yeme deseniz çalışıp kazanıyorum der . Ama bence sağlıklı şeyler hazırlayıp , güzelce nedenini anlatsanız sorununuz çözülür . Diyet yapan birisi az çok sağlıklı sağlıksız beslenme konusunda bilinçlidir .
Belki şeker vs vardır , tahlil yaptırsın .

Valla bunlar eskiden bana batmazdı ama geçen yeğenime dondurma cips ıvır zıvır aldım normalde çok az tutan hesap 100 geçti, yani artık herşey lüks oldu , aldığımız şeyler poşeti bile doldurmazken verdiğimiz para çok fazla oluyor 🤷‍♀️ eşiniz alışkanlık yapmış ve bu onun lüksü kendine göre , ne desem bilemedim..

bir oturuşta 4 dondurma, 2 paket bisküvi, 3-4 çikolata, büyük bir paket cips yiyor 😬 bence önce bu beslenme şeklinin sürdürülebilir olmadığı ve sağlıksız olduğu üzerinde durun.Parayı konu dışına bırakırsak eşinizin bu şekilde beslenerek 5 sene içinde 100+ kiloda ve çok sağlıksız birisi olacağı apaçık ortada.Eskiden de bu sağlıksız beslenme alışkanlığı var mıydı son dönem mi ortaya çıktı?

Ya adamın canı çekiyor yiyor
Noldu yani
Benimde bazen canım çeker bi oturmaya 2 kilo dondurma yerim, üzerine abur cubur, doymam kalkar tost yaparım, canım çekerse üstüne kaşık kaşık nutella yerim.
Dönem dönem olur banada.
Onun dışında hep yediğime içtiğime dikkat ederim, az kilo alsam vermek için uğraşırım.
Herzaman yaptığım birşey değil, arada olsa nolurki
Arada böyle yapiyorum diye sağlığımın bozulcağınıda düşünmüyorum.
Gereksiz para harcıyor dediğiniz size gereksiz, adam çalışıyor, kazandığınıda yiyor. Yemesinmi

sağlıklı şeyler yese gerçekten bir şey demezdim. çalışıyor kazanıyor eminim ben de rahatsız olurdum ama ses etmezdim tatlı tatlı uyarmalar dışında. ama yedikleri çok sağlıksız. arada sırada bi dondurma ya da çikolata belki olabilir de cips falan yedirmeyin alın önünden :D meyve koyun bol bol. yaz meyveleri gibisi var mı ya, karpuz, kavun, kiraz, şeftali, kayısı oyyyyy oyyyyy <3

Vay arkadaş adamın yediğini içtiğini sayar hale geldik. :KK53:
O değil de 4 dondurma, 2 paket bisküvi, 3-4 çikolata ve cips mi yiyor cidden bir oturuşta? :KK57: Yav bunların hepsi neredeyse iki haftalık abur cubur, bir oturuşta yenmez yani.
Şey yapın madem, her gün bir abur cubur yemesine izin verin. 4 çikolata varsa birer birer verin. :olamaz: En azından haftayı çıkarırsınız.

Bu da batiyorsa yani ooo.
Yediğine ictigime kim karışırsa karissin acayip gıcık olurum.
Kilo sorunum olmasa eşinden daha fazlasını yiyebilirim.
Koca adam kendine ne yarar yaramaz karar verebilir.

Herhalde eşiniz bunları yemek niyetine yiyor. Eşinizin bu kadar şeyi birden tüketmesi sağlığı için çok tehlikeli ben parasından ziyade sağlığı için uyarırdım.

aldığı şeylerden sende ye hatta o kadar çok ye ki ona kalmasın :D çok zararlılar ama çok seviyorum diye de homurdan :D :D almaz bir daha :D

Eşiniz bence obur. Parayı falan geçtim sağlık bu yani adam kendini öldürecek nerdeyse bu ne canım bu kadar yenir mi her gün :KK57: :KK57:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X