Kendisine dar zamanında iyilik yapan enişte, para! diye tepesine çökmedi diye adamın parasını pul etmekte bir beis görmeyen bir insanın, dönüp arkadaşı için kredi çekmesinde ben iyilik falan görmem, kusura bakmayın, sadece kendisini iyi hissetmek için sorumsuz işler yapan bir insan görürüm.
Eniştenin bu paraya ihtiyacı vardır/yoktur, o kimseyi ilgilendirmez, dar zamanında yetişen insanın parasını pul etmek, ayıptan da öte bir şey. Madem kredi çekmek mümkündü, çekip eniştenin parasını ödeseydi eşiniz. Ama tabii orda alkış yok, minnet yok, kendini kahraman hissetmek yok... Uzatmayayım, ben olsam en çok bundan rahatsız oldurdum herhalde.
Bence, bu saatten sonra yapabileceğiniz tek şey, eşinizden geleceğe yönelik kesin taahhütler almak. Size danışmadan finansal hiç bir adım atmayacağına dair. Olan olmuş artık. Hiç olmazsa buna dayanarak, finansal olarak eşinizin sizin onayınız olmadan adım atamayacağı bir sistem oluşturun.
Bunun yanı sıra, evet, hiç olmazsa bu vesile ile enişteye kalan borcu kapatsın. İki senede adamın parası pul olmuş zaten.