Esim gurur yapiyor....

Kelebegimrr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2016
5
7
6
Konuya direk giriyim, annem ve babam bize hep maddi manevi destek oldular yani ben ve kardeslerim, maddi durumlari cok sukurki cok iyi ve surekli biz masraf etmiyelim diye hediyeler yapiyor babam mesela evimizin insaat masrafini karsiladi catimiza oda yaptirdi, ablamin ve abiminde ayni sekilde evde balkonu falan yaptırmıştı bu arada onlarda evli , yani tek bana yapilmiyor, arada tatile gonderir falan, abime gencliğinde araba almıştı bekarken ablamada,, bizi ayrım yapmaz hiç, şimdide bana dedi kızım araba almak istiyorum size diye ben tabi cok heveslendim ama esim Hic istemiyor bi yandan oda hevesli ama millette ne dicem kayınpederim bize araba mı aldı dicem ? Dedi Zaten millet dedikodumuzu yapıyor, esimin aileside rahatsiz bu durumdan onlarin maddi durumlari iyi degil ve hic yardimlari dokunmadi esimle ben yaptik herseyi evimizi dugunumuzu ve babamin destegiyle , ama herkezin gucu yettigi kadar, esim gurur yapiyor sanki kaynata parasi yiyormusum'gibi oluyor falan diye bende diyorum ki kardeslerimide yapiyor bu iyiligi sonucta ben niye faydalanmayim... Yani onunda gucu yetiyorsa neden. Yapamiyasin Babamin dusunceside hic kotu niyetle dgil aksine ben gencligimde zorluklar cektim siz rahat yasayin siz iyi yasayin gelinmis damatmis kiziymis ogluymus hic ayrimcilik yapmadan sever ve kollar bizi bilmiyorum ne yapacagim ne dysunuyonz

Eşinizin rızası yoksa aldırmayın. Huzurunuzu bozmayın
Kardeşler arasında haksızlık olmaması için babanız size yapacağı yardımı bankada bir hesaba yatırsın ilerde çocuğunuz olduğunda ona verir
Çocuğunuz varsa direk onun adına yatırsın

şu millet ne der lafına çok uyuz oluyorum ya...insanlara kayınpederim aldı demek zorunda mı...veya aldıysada hesap vermek zorunda mı...

Ailenizde böyle ayrımların olmadıgını ve mıllete kulak asmaması gerektiğini,Cok rahatsız oluyorsa teklif edin barı ben kullanayım o zaman dıye..

Aynı durum 2 sene önce başıma geldi.
Çok borcumuz vardı araba için az bir miktar peşinat biriktirmiştik ve araba almayı da çok istiyorduk. Şehire uzak bir yerde yaşıyoruz çünkü.
Annemlere gittiğimde babam ve eşim dışarı çıktılar ve babam, galerisi olan bir arkadaşın yanına gezmeye gittiler eşimle.
Eşime hangisi güzel bakalım dedi ve aa bu güzelmiş baba dediği an babam o arabayı aldı...
Eve geldiklerinde ben mutluluktan inanılmaz derece de ağlamıştım..
Elimizdeki peşinatı babama verdik. Sayesinde araba sahibi olduk, Allah razı olsun.
Belki sizde böyle bir şey yapabilirsiniz canım..

siz naparsanız yapın birileri mutlaka hakkınızda yorum yapacak.. biraz zaman geçsin çok üstüne gitmeyin eşiniz de tamam diyecektir..

Durumu varsa ve alıp hediye etmekten hoşlanıyorsa tabii ki kabul edilebilir, ama eşinin rızası yoksa ve huzurunu kaçıyorsa bir şekilde neden çekindiğini öğrenmelisin. Çünkü etrafın lafıyla yaşayacak olursak ohoooooo, hem lafa engel olamayız hem de rahat yaşayamayız. Hem de babanın aldığını söylemek zorunda değilsiniz, taksitle aldık peşinatını babam verdi falan deyin...

Kredi çektim aldım desin hayret birşey.

İnsanlara hesap mı veriyorsunuz cidden anlamadığım için soruyorum. Araba alırsın, hayırlı olsun denir, hangi parayla aldın diye soranlar mı oluyor???

babanız ne kadar iyi niyetli... bazı erkeklerde böyle bir gurur oluyor evet. kocanız ben yapamıyorum onun babası yapıyor diye düşünüp kendini altta hissedebilir. gerçekten sonunda ciddi tartışmalar olacağını düşünüyorsanız babanıza ''baba böyle böyle eşim üzülüyor alma araba'' deyin konuyu kapatın. ya da böyle doğum günü hediyesi gibi olabilir eşiniz o zaman da bozulur mu bilmem..

onu anliyabiliyorum ama bi yandan sende faydalanmak istiyorsun dogal olarak , kocan bunun ustusunden gelebilir

Eşiniz böyle kayınpeder bulmuş öpsün başına koysun. Gereksiz bir gurur. Babanızıda incitmeyin

Sizin aileniz eşinizin de ailesi. Ailenin anlamı nedir? Elalem kimdir, ne iş yapar?
Eşiniz bu kadar gururluysa keşke maddi imkanları kısıtlı biriyle evlenseydi.
Tuhaf geldi, bilmiyorum?

Back
X