Eşim haber gönderdi

Boşanmak istemediğim için 3 gün ac durdum kimseden para istemedim oğlumun yurek yakan aglamalarina rağmen eşimi aramadim
Daha ilk andan itibaren avukat aramaya çalışmadım avukatla görüşmedim
Bunları yapan biri mi boşanmak istemiyor
İstesem araya arkadaşlarımızı sokar eşimi görüşmeye ikna eder barisirdim onun yumuşak karnını biliyorum
Yada çocuğu bahane eder cok ağlıyor babası gelip görsün der eve gelince bir şekilde öfkesini kirar barisirdim

Boşanmak istiyorum ama bosanabilir miyim (maddi ve aile desteği açısından) bilmiyorum
Çünkü daha oralara gelemedim
Ben bir dk duramayacağım da babam ve annem bekle diyorlar
Suan da öyle yada böyle eb azından oglumun beslenmesi huzuru için ailemi dinlemek zorundayim çünkü suan bir işim birikmiş param vs yok aksi gibi hastalığım nüksetti
İçin paramparça kırılmışlik dolu eşimi tanıyıp ona tutuldugumda 20 yaşında küçük bir kızdım sandimki hayat toz pembe geçecek ama hayatta ara renkler de gride siyah da varmış
Eşimi sevmedim hiç yada sevdiğim için pişmanım demem gecmisime kendime saygısızlık olur sevdim evet
Ama bazen sevmek inanmak mücadele işe yaramıyor bazen ne yaparsan yap olacakları durduramiyorsun
Yarını düşünerek strese girmek kaygı eşiğimi yükseltmek istemiyorum
Suan bunları hissediyorum
Ve önce evladimin sonra kendimin yarınlarını Rabbime emanet ettim
Sadece dinleniyorum ve etrafımı izliyorum olanları insanların tavırlarını tepkilerini
Yasadıklarından agır evet ama ben sana anlatayım mı benim neler yasadıgımı. Şiddet gördüm küfür hakaretler yedim sen 20 ben 18 de evlendim. Sırf bir adam için üniversite okumadım. Eşimin babasına göre hareket ettirilmek zorunda kaldım. Bunlar ne biliyon mu dur daha ayrıntılı yazayım. Pantolon giyemezsin dısarı çıkamazsın makyaj yapamazsın güzel giyinemezsin erkeklerle muhatap dahi olamazsın çalışamazsın. Daha sayayım mı. Sonra noldu biliyon mu annemin evine gittim. Oglumu da aldım ve evi terk ettim 2 sonra bana oglumu çok özlediğini görmek istediğini söyledi. Babasıdır dedim tamam dedim verdim yavrumu.sonra noldu biliyon mu, geri getirmedi evladımı ben 1 aya yakın evladımdan ayrı kaldım. Kapılarına gittim rezil ettim polise gittim aile mahkemesine gittim bana dedikleri tek şey bosanma davası açılmadan birsey yapamayızdı. Ailem dur biraz dur dur dur dedi. Açtırma Dı. Benim vigerim yandı. Geceleri nasıl oluyorsun biliyor musun. Hemen uyumak istiyorsun. Dua ediyorsun Allahım nolur rüyamda göreyim en azından diye. Bunlar ne demek biliyor musun. Ya sabah kalktığında, boğazına birsey takılıyor yutkunamıyorsun. Nefes almak istiyorsun alamıyorsun. Hersey ters gidiyordu hersey. Param yoktu gelecegi yoktu en önemlisi oglum yoktu. Ben rüyamda oglumu görünce hıçkıra hıçkıra aglayarak uyandım. Sonra tekrar uyumak istedim ki biraz daha göreyim diye ama göremiyorsun uyuyamıyorsun biliyon mu. Her gece basımı yastığa koyduğumda oglum yanımdaymış gibi hayal ettim derin bir nefes aldım belki ya belki kokusu gelir burnuma diye ama gelmiyor biliyon mu. Ne kadar acı biliyon mu. Senin evladın yanında sükür. Burada ki bir kadın olmasa ben bir avukat bile bulamıcaktım. Onun sayesinde avukatım oldu. Eşiydi, Allah razı olsun hiç para vermeden dilekçelerini yazdırdım istediğimi sordum. Benimde hayat gözüme toz pembe geliyordu. Bosanma davası açtıktan sonra alabildim oglumu. O nasıl bir duygu biliyon mu. Hakim bana tamam aglama alıcaksın evladını hemde bugun deyişini dün gibi hatırlıyorum. Nasıl sevinmiştim nasıl çıglık atmıştım. Annemle sarılıp aglamıstım. Ben çok zor günler atlattım. Kimsenin karsısına çıkmadım. Neden biliyon mu çünkü herkes bana dul olucaksın diyorsun Sabahtan aksama kadar evde 4 duvar arasında nasılım kimse bilemez. Üstüne yetmezmiş gibi bütün sülalem annemi arayıp sakın bosatmayın dul derler dedi. Merak etme ben seni anlıyorum ama sen beni anlayamazsın. Neyse uzun oldu kusura bakma içimi dökmek istedim.

Yasadıklarından agır evet ama ben sana anlatayım mı benim neler yasadıgımı. Şiddet gördüm küfür hakaretler yedim sen 20 ben 18 de evlendim. Sırf bir adam için üniversite okumadım. Eşimin babasına göre hareket ettirilmek zorunda kaldım. Bunlar ne biliyon mu dur daha ayrıntılı yazayım. Pantolon giyemezsin dısarı çıkamazsın makyaj yapamazsın güzel giyinemezsin erkeklerle muhatap dahi olamazsın çalışamazsın. Daha sayayım mı. Sonra noldu biliyon mu annemin evine gittim. Oglumu da aldım ve evi terk ettim 2 sonra bana oglumu çok özlediğini görmek istediğini söyledi. Babasıdır dedim tamam dedim verdim yavrumu.sonra noldu biliyon mu, geri getirmedi evladımı ben 1 aya yakın evladımdan ayrı kaldım. Kapılarına gittim rezil ettim polise gittim aile mahkemesine gittim bana dedikleri tek şey bosanma davası açılmadan birsey yapamayızdı. Ailem dur biraz dur dur dur dedi. Açtırma Dı. Benim vigerim yandı. Geceleri nasıl oluyorsun biliyor musun. Hemen uyumak istiyorsun. Dua ediyorsun Allahım nolur rüyamda göreyim en azından diye. Bunlar ne demek biliyor musun. Ya sabah kalktığında, boğazına birsey takılıyor yutkunamıyorsun. Nefes almak istiyorsun alamıyorsun. Hersey ters gidiyordu hersey. Param yoktu gelecegi yoktu en önemlisi oglum yoktu. Ben rüyamda oglumu görünce hıçkıra hıçkıra aglayarak uyandım. Sonra tekrar uyumak istedim ki biraz daha göreyim diye ama göremiyorsun uyuyamıyorsun biliyon mu. Her gece basımı yastığa koyduğumda oglum yanımdaymış gibi hayal ettim derin bir nefes aldım belki ya belki kokusu gelir burnuma diye ama gelmiyor biliyon mu. Ne kadar acı biliyon mu. Senin evladın yanında sükür. Burada ki bir kadın olmasa ben bir avukat bile bulamıcaktım. Onun sayesinde avukatım oldu. Eşiydi, Allah razı olsun hiç para vermeden dilekçelerini yazdırdım istediğimi sordum. Benimde hayat gözüme toz pembe geliyordu. Bosanma davası açtıktan sonra alabildim oglumu. O nasıl bir duygu biliyon mu. Hakim bana tamam aglama alıcaksın evladını hemde bugun deyişini dün gibi hatırlıyorum. Nasıl sevinmiştim nasıl çıglık atmıştım. Annemle sarılıp aglamıstım. Ben çok zor günler atlattım. Kimsenin karsısına çıkmadım. Neden biliyon mu çünkü herkes bana dul olucaksın diyorsun Sabahtan aksama kadar evde 4 duvar arasında nasılım kimse bilemez. Üstüne yetmezmiş gibi bütün sülalem annemi arayıp sakın bosatmayın dul derler dedi. Merak etme ben seni anlıyorum ama sen beni anlayamazsın. Neyse uzun oldu kusura bakma içimi dökmek istedim.
Yaşadıklarını kucumsemiyorum sadece bosanmak istemiyor dediğin için yazdım

Malesef yıkılmış durumdayım
Annem ve kızkardeşim tüm umut kapilarimi kapattilar özgüvenim yerlerde

Dava açmak külliyetli bir şey değil. Avukat tutmanizada gerek yok. 180 tl veriyosunuz savcılığa masraflar için ve dava bittikten sonra da 180 tl yi geri aliyorsunuz
Annem otur bizimle kocan dava acincaya kadar bekle
calisamazsin calissan dahi cocuk buyunce evlenirsin dedi
Sende suclusun kvdeni cok taktin he deyip oturmadin
Kadın hep zayıf ve caresizdir isterse cumhurbaşkanı olsun
Evi mali mülkü olsun farketmez dediler
Tüm umudum yerle yeksan oldu
Kiz kardeşim nerdeyse dovecekti
Babam evde değil ama onunda farklı düşündüğünü sanmıyorum wendy wendy

Annem otur bizimle kocan dava acincaya kadar bekle
calisamazsin calissan dahi cocuk buyunce evlenirsin dedi
Sende suclusun kvdeni cok taktin he deyip oturmadin
Kadın hep zayıf ve caresizdir isterse cumhurbaşkanı olsun
Evi mali mülkü olsun farketmez dediler
Tüm umudum yerle yeksan oldu
Kiz kardeşim nerdeyse dovecekti
Babam evde değil ama onunda farklı düşündüğünü sanmıyorum wendy wendy

Ah canım, üzülme sen, bunların hepsi geçecek. Ailen de bu duruma bi günah keçisi arıyor, şimdi sana yüklenirler yarın kocana, sonraki gün kv’ne.

Kafanı toparlamaya çalış, herkese herşeyi anlatma, biz burdayız, bu bi süreç ve seni üzenlerde olacak haliyle.

Ah canım, üzülme sen, bunların hepsi geçecek. Ailen de bu duruma bi günah keçisi arıyor, şimdi sana yüklenirler yarın kocana, sonraki gün kv’ne.

Kafanı toparlamaya çalış, herkese herşeyi anlatma, biz burdayız, bu bi süreç ve seni üzenlerde olacak haliyle.
Ben arada bir yeni evliyken anneme kardeşime dert yanardim şimdi onlar yüzüme vuruldu

Ee hepimiz hata Yapiyoruz hatamizdan donmeyelim mi yani ne kadar sacma. Siz takilmayin bunlara orada istenmiyormus gibi hissetmenize neden olmustur muhtemelen siz bir an once kararinizi verip o yonde ilerlemeye bakin calisir paranızi kazanirsaniz kimseye de muhtac olmazsiniz insallah

Ben arada bir yeni evliyken anneme kardeşime dert yanardim şimdi onlar yüzüme vuruldu

Hiç kimseye ezdirmezler seni ama en çokta onlar üzerler, merak etme geçecek, dediğim gibi şu an olayı kabullenme dönemleri. Geçecek üzülme sen, eşinden hiç ses yok mu?

Hiç kimseye ezdirmezler seni ama en çokta onlar üzerler, merak etme geçecek, dediğim gibi şu an olayı kabullenme dönemleri. Geçecek üzülme sen, eşinden hiç ses yok mu?
Duyduğuma göre çocuğu alacak nafaka ödeyecek boşanma için avukat tutacak durumda psikolojide degilim zaten zorla yasiyorum borçlar boyumu aştı diye konuşuyormuş çocuğu sen versen de almaz diyorlar

Duyduğuma göre çocuğu alacak nafaka ödeyecek boşanma için avukat tutacak durumda psikolojide degilim zaten zorla yasiyorum borçlar boyumu aştı diye konuşuyormuş çocuğu sen versen de almaz diyorlar

öyle diyecek tabi, acındırma psikolojisiyle senin bişey istememeni, nafaka talep etmemeni sağlayacak, sakın eşine üzülmeye kalkma.

Üzerinde mal mülk varsa çoktan geçirmiştir başkasının üstüne, rahatım geziyorum diyecek değil ya!

Bu süreçte sen neden sıkıntı çekeceksin peki? Nafakanı alsan çocuğunla mis gibi yaşasan, az büyüyünce de işe başlarsın bakma sen şimdi sana çalışamazsın dediklerine. Hele bi bebişin büyüsün de.

Olaylarının çok yeni biraz bekleyin ben eşimle her tartıştığimda boşanma kararı alırdım biraz zaman geçince çocuk için vaz geçerdim. 2 3 yıl ayrı yaşayıp pişman olan insanlar var. Ve çocuk için herşeye sabreden. Bence biraz bekleyin hemen boşanınca elinize ne geçecek.eger azicik da olsa özlüyor ve araması ni bekliyorsan hâlâ seviyorsan acele etme.

Ya ben lınktekı konuyla bunu okudum yorumlarda eklenen bıseyler yoksa bu kadar seyle bosanılır mı ya, bence ıkı tarafda bır muddet kafa dınlesın nasılsa duzelır

öyle diyecek tabi, acındırma psikolojisiyle senin bişey istememeni, nafaka talep etmemeni sağlayacak, sakın eşine üzülmeye kalkma.

Üzerinde mal mülk varsa çoktan geçirmiştir başkasının üstüne, rahatım geziyorum diyecek değil ya!

Bu süreçte sen neden sıkıntı çekeceksin peki? Nafakanı alsan çocuğunla mis gibi yaşasan, az büyüyünce de işe başlarsın bakma sen şimdi sana çalışamazsın dediklerine. Hele bi bebişin büyüsün de.
Borclari var icra kağıdı geldi kredi kartlarina banka el koymuş maaşın yarisindan fazlasi borclara kesiliyor

Boşanmak istemediğim için 3 gün ac durdum kimseden para istemedim oğlumun yurek yakan aglamalarina rağmen eşimi aramadim
Daha ilk andan itibaren avukat aramaya çalışmadım avukatla görüşmedim
Bunları yapan biri mi boşanmak istemiyor
İstesem araya arkadaşlarımızı sokar eşimi görüşmeye ikna eder barisirdim onun yumuşak karnını biliyorum
Yada çocuğu bahane eder cok ağlıyor babası gelip görsün der eve gelince bir şekilde öfkesini kirar barisirdim

Boşanmak istiyorum ama bosanabilir miyim (maddi ve aile desteği açısından) bilmiyorum
Çünkü daha oralara gelemedim
Ben bir dk duramayacağım da babam ve annem bekle diyorlar
Suan da öyle yada böyle eb azından oglumun beslenmesi huzuru için ailemi dinlemek zorundayim çünkü suan bir işim birikmiş param vs yok aksi gibi hastalığım nüksetti
İçin paramparça kırılmışlik dolu eşimi tanıyıp ona tutuldugumda 20 yaşında küçük bir kızdım sandimki hayat toz pembe geçecek ama hayatta ara renkler de gride siyah da varmış
Eşimi sevmedim hiç yada sevdiğim için pişmanım demem gecmisime kendime saygısızlık olur sevdim evet
Ama bazen sevmek inanmak mücadele işe yaramıyor bazen ne yaparsan yap olacakları durduramiyorsun
Yarını düşünerek strese girmek kaygı eşiğimi yükseltmek istemiyorum
Suan bunları hissediyorum
Ve önce evladimin sonra kendimin yarınlarını Rabbime emanet ettim
Sadece dinleniyorum ve etrafımı izliyorum olanları insanların tavırlarını tepkilerini

Benim annem ve babam geçimsizlik yaşamışlar evlendiklerinden 6-7 yıl sonra. Aslında ilk günden itibaren anacığım sıkıntı çekmiş ama en sonunda babam 6-7 yıl sonra babanemin sözüyle abimi, beni ve annemi babasının evine bırakmış. Babası da güya yuva kurtaracak ya "ben sana kızı verdiğimde bunlar yoktu yanında" deyip bizi babamın yanına katınca annem de bizsizliğe dayanamayacağı için geri dönmüş kendini istemeyen kocaya. Sonrası kavgalar, hakaretler, mutsuz bir annenin stresini çocuklarına atması...

Babam bizi sevdi, emek verdi ona bir şey diyemem. Şimdi annemi de seviyor, ona da sözüm yok. 37 yıllık evliler şimdi, ama rahat 30 yılı annem için işkence oldu.

Ananem ve teyzem bazen babamı kötülemek için derdi anneni zamanında şöyle dövdü, böyle hakaret etti vs vs Derdim ki; evladın değil mi annem? nasıl bırakabildin bu insanların vicdanına? Ananem öldü, şimdi teyzem söylüyor aynısını, ona da cevabım aynı. Sana da sahip çıkmamışlar diyorum ama benim annem sahipsiz değil. Sahipli de değil. Ama arkasında 2 evladı, sığınabileceği 2 ayrı evi var.

Babam şimdi anneme tek laf edemez, her gün arar sorarım. Canını sıkarsa annemin cevabını da veririm. Hele bir elini kaldırsın sürüm sürüm de süründürürüm, babam dedem. Ama giden 30 yıl... Anacığımın çilesi.

Sende de onu gördüm şimdi biraz. Belki kocanla ilişkinde benim babamın anneme işkenceleri yoktu ama, ailenin bekle deyişleri bana onu hatırlatıyor.

Kızları çaresiz bırakıyorlar Türkiye'de. Yuva kurtulacakmış, yerin dibine batsın. Sanki yuva sadece erkeğin bi tarafının keyfi için kuruluyor.

Neyse uzun oldu, kusura bakma. İnşallah bugün döktüğün göz yaşların yarın evladından mutluluk ve huzur olarak döner.

Allah yardımcın olsun.

Borclari var icra kağıdı geldi kredi kartlarina banka el koymuş maaşın yarisindan fazlasi borclara kesiliyor

Geçinmek konusunda sıkıntıya düşersen; bir sürü kadın merdiven silerek, gündeliğe giderek, sarma sararak, pazarda gözleme yaparak, el işi yaparak falan bile geçindiriyor. Sağlık ve azim olunca insan taştan bile nimetini çıkarabilir. Ahlakınla çalıştıktan sonra hiç bir iş kötü değil.

Çocuğun problemli, böyle kendilerinden başka hiç kimseye değer vermeyen bir ailede büyümesi çok daha kötü.

Evi boşaltın ben ev sahibiyle görüştüm tüm fatura vs kestirecem diye haber yollamış

Back
X