Ne yapmalıyım sorusuna yüzlerce çeşit cevap var. Tercih sizin. Ben mesela ilk olarak koşar evin anahtarını değiştirdim. Geri geldiğinde ben de seni hayatımızdan engelledim derdim ilk olarak. 18 yılın üstüne benden habersiz aniden tatile giden ve beni engelleyen adam bana koca, çocuklarıma baba değil, bir yabancıdır. Yabancı bir adamın bu evde asla işi yok. Uğurlar ola derdim kapının ardından. Sonra da adam binadan çıkarken mesaj atıp . Sahi aniden gelişti söyleyemedim, boşanma davası açtım ben derdim. Malum yüzüne bile söylemeyi hak etmiyor. Umarım sosyal güvenceniz, geliriniz ve bu tür tepkileri verecek kadar cesaretiniz ve kendinize güveniniz vardır. Size evdeki koltuk muamelesi bile yapmayan bu adamı aniden gelişen tatillere terk edip yeniden hayat kuracak gücünüz vardır. Hiç biri bende yok diyorsanız da. Yine aynı şeyleri çok ciddi anlamda blöf olarak yapın. Kararlı görünün. Eve almayın, boşanıyoruz deyin. Ciddi bir süre iletişimi kesin. O sizi ikna etsin. O özürler dilesin. Bir daha asla olmayacak güvencesini sürünerek versin.Burnunu sürtmekle kalmayın burnunu kırın (mecazen tabii ki) ki bu anısını hayat boyu unutmasın Çünkü böyle iletişim yoksunu, 18 yıllık karısına dört yaşında çocuk muamelesi yapıp "seni de tatile götüreceğim" açıklaması ile susturmaya çalışan bir tiple oturup konuşmanızın zerrece önemi de etkisi de olacağını düşünmüyorum.