eşim hakkında söylediğim biri şeyi arkadaş ortamında başka bir arkadaşa söyledi.

bende çok berbat bir huy var.dert anlatma.özellikle çokk kötüysem yüzüme gülene anlatıyorum sonra da pişman oluyorum.eşimle alakalı burda yazmak istemediğim bir konuyu güya samimi bir arkadaşıma anlatmıştım.neyse gel zaman git zaman ben bu arkadaşım ve başka bir arkadaşımız daha oturduk konuşuyoruz laf benim eşimden açıldı.ya bu arkadaş diyor ki öteki arkadaşa yaaa zaten bunun eşi de şöyleymiş böyleymiş diyor.durup durup söylüyor çıldırdım ama belli etmedim.
1.si ben bu arkadaşa ne diyeyim? bu durumu sana özel anlattım lütfen başkasına anlatma mı diyeyim napayım?
2.şu dilimi tutmayı nasıl başarmalıyım?
Ama siz yine burada da 3 lu arkadaş ortaminda esinizi cekistirmeye baslamissiniz ki, arkadasinizda bundan yuz bulup anlatmis bence.demek ki ulu orta heryerde konusuyor eşini;diye dusunmus olabilir.biraz da suc sizin.neden arkadaslarinizla iken sanki hep esinizi anlatiyorsunuz.cok sikayet filan mi ediyorsunuz?bence bunun sebebi biraz siz olabilirsiniz.arkadas ortamında eşimden hic bahsetmedim.ben konusmuyorken de kimse konusamaz.demek ki siz fazlaca yakiniyorsunuz ki arkadasiniz da onemsememis.hadi ona anlattiniz, 3. Bir arkadas varkende konu esinizmis iste.anlatabildim mi bilemedim ama,once siz bir sinir cizin ki,baskalari duracagi yeri bilsin.

ama işte onun söylediği şey söylenecek cinsten bişey değildi.
Söylenmemesi gereken şeyleri başkalarına söylemeyeceksiniz, kusura bakmayın ama profilinize göre 36 yaşında kadınsınız yaşınız küçük değil ki kendinizi kontrol edemeyesiniz, canciğer kuzu sarması arkadaşınız dahi olsa kimseye eşiniz, aileniz ve kendinizle ilgili şeyler anlatmayın gün gelir anlattığınız her şey önünüze gelir.

bende çok berbat bir huy var.dert anlatma.özellikle çokk kötüysem yüzüme gülene anlatıyorum sonra da pişman oluyorum.eşimle alakalı burda yazmak istemediğim bir konuyu güya samimi bir arkadaşıma anlatmıştım.neyse gel zaman git zaman ben bu arkadaşım ve başka bir arkadaşımız daha oturduk konuşuyoruz laf benim eşimden açıldı.ya bu arkadaş diyor ki öteki arkadaşa yaaa zaten bunun eşi de şöyleymiş böyleymiş diyor.durup durup söylüyor çıldırdım ama belli etmedim.
1.si ben bu arkadaşa ne diyeyim? bu durumu sana özel anlattım lütfen başkasına anlatma mı diyeyim napayım?
Aah ah aynı sorun bende de vardı. Hala uğraşıyorum düzeltmek için.
Evet aynen öyle diyeceksiniz. Derdinizi paylaştınız diye ortama meze yapamaz kimse. Haddini bildirin. Mümkünse sertçe.

Söylenmemesi gereken şeyleri başkalarına söylemeyeceksiniz, kusura bakmayın ama profilinize göre 36 yaşında kadınsınız yaşınız küçük değil ki kendinizi kontrol edemeyesiniz, canciğer kuzu sarması arkadaşınız dahi olsa kimseye eşiniz, aileniz ve kendinizle ilgili şeyler anlatmayın gün gelir anlattığınız her şey önünüze gelir.
Evet kesinlikle katılıyorum. Anlıyorum hoş olmuyor başka ağızdan duymak ama çok yakınlarımızla paylaşmisligimiz olabiliyor bazen. Gerci ben birbiriyle samimi olanlara asla anlatmam, görüşme ihtimali olmayanlara anlatırım genelde. O da bir muhabbet geçer, konuyla alakalıdır öyle olur. Daha geniş bakmak lazim sadece acılarını değil ki mutluluklarını da paylaşırım mesela sevindiğim için. Bunlar hep fazla yakınlıktan oluyor.
Birara izin almaya başlamıştım su sorunun var şöyle de mantikli bir arkadaşım var bir de ona danışayım mi gibi. Izin almadan paylaşmıyordum. Şimdilerde iste sıfırladım. Bu derece yakinen görüştüğünüz birine anlatması evet hoş olmamış ama her anlattığımız sey de böyle bir risk olduğunu bilerek anlatmalıyız sanirim.

Bende çabuk güvenir anlatırım hemen. Arkadaşınızın anlatması hoş olmamış. Benim sadece sana anlattığım özel şeyleri başkalarına anlatma lütfen deyin

Ne dost ne kanka ne kardeş ben bu hayatta sır tutan çok çok az insan gördüm.Yani su olay bile sizi frenlemeye yetmeli işte bundan büyük ders mi var.

Eşinin dedikodusunu yapmak, boşanma sebebidir. Öncelikle bunu bırakın. Çok yanlış bir yoldasınız.
Derdimi anlatmadan duramiyorum diyorsunuz ya, çok kötü bir alışkanlık. Sigaradan beter. Her halini anlatan insanın bir değeri olmaz, insanlarin gözünde, kendinizi harcıyorsunuz. Etrafındaki insanlar senin psikoterapistin değil bugün iyisin ama yarın kötü olabilirsin. Anlattığın her şey sana yol su elektrik olarak geri döner.
Ama illa birine anlatma ihtiyacı yaşıyorsan o zaman günlük yaz, çok ciddiyim yaz yaz yak..
En çok günlük yazdığım dönemlerde kimseye bir şey anlatmazdim ama sır küpüydüm o geldi aklıma simdi. Sen anlatmalıyım sabırsızlığını yaşadın mı hiç.. ben bir an önce yazmalıyım, soyle yazacağım böyle yazacağım diye düşünüyordum. Yazmak benim için bazen intikam almak bazen çözüm bulmaktı. Ama iyiki kimseye anlatmamisim, dedikodudan başka bir işe yaramazdi. Benim tavsiyem günlük, kendinle konuşmayı öğrendiğimde sıradan insanların muhabbeti seni sarmıyor bile.

Bunun aynısını ben yaşadım. Bir defa oldu sadece bir defa. Ama benim söylediğim basit ve özel bir şeyin başka arkadaş ortamında meze olması ve kendi sevgilileriyle tartışmaları beni çok üzmüştü. Ve bu her şeyi bitirdi.

Ben naptımmmm hepsini sildim, yallah hepsi şimdi birbirinin dedikodusunu yapsın.

Artık kimseye hiçbir şey anlatmıyorum. Bazen patlıyorum içimde. Her şeyi gidiyorum nişanlıma tek tek anlatıyorum öyle rahatlıyorum, nazar değiyor bir de boş verin.

1. Ben olsam o an bozardim ben seninle derdimi paylaştım bunu ortaya dök diye değil derdim.
Madem şimdi söyleyeceksiniz aynı onun gibi olağan bir şekilde ya buda böyle bi kere kocamdan dert yandım anlatamadığı kalmadı sır verilmez derdim
2 . Kocanızi yada başka şeyleri gelin burda anlatın kimse sonrasında sizi hatırlamaz bile

yüzüme gülene anlatıyorum sonra da pişman oluyorum.eşimle alakalı burda yazmak istemediğim bir konuyu güya samimi bir arkadaşıma anlatmıştım
Kadınların konuşmaya, dertleşmeye, akıl danışmaya daha fazla ihtiyaçları oluyor. Kendilerini daha iyi hissediyorlar. Okumak ve araştırmak daha zahmetli, herkes birbirinin tecrübesinden, tesellisinden, desteğinden faydalanıyor. Kadınlarn kendi aralarındaki özel muhabbetleri dedikodu gibi de değerlendirilemez. Genelde de bu mahabbetler kadınlar arasında kalıyor, pek de soruna yol açmıyor.
Tam güvenebileceğiniz birkaç dost her şeye değer. Her şeyini paylaşabileceğin, sırlarına sadık kalabilecek, konuşmak istediğinde sabırla seni dinleyebilecek, iyi ve kötü günde yanında olabilecek, anlayışlı olup akıl verebilecek, söylediklerine inanıp değer verebileceğin dostlar. Aileden kız kardeş veya kuzenlerle güvenli iletişim mümkündür.

Konu sahibi kötü bir tecrübe yaşamış, forum üyeleri de genelde kimseyle bir şey paylaşma, konuşma demişler ama kendi toplumsal yapımızda kadınlarımız birbirleriyle konuşmazlarsa, dertlerini paylaşmazlarsa delirebilirler. Ben bizim toplumda bunu gördüm. Zaten pratik hayatta söylediklerimin karşılığı var. Konuların direkt muhataplarıyla (örneğin kocasıyla veya kayınvalidesiyle) iletişim bozuk, psikoloğa gitmek de her zaman herkes için mümkün değil.

Dostların kalitesi önemli. İçine atılmış, bastırılmış, biriktirilmiş, konuşulmamış sıkıntılar patlamalara sebep oluyor.

Bakın çok bunalırsanız çok yakın dostunuzla (yüzünüze gülen herkesle değil) dertleşmeyi anlarım;ama tüm olanı biteni anlatmayın, aile sırlarınızı kim olursa olsun vermeyin.

Hatta kendi kök ailenizde olan her şeyi, eşinize bile anlatmamalısınız. Yarın ayağınıza dolanır, başınıza kakılır. Mesafe her zaman iyidir. Hele çalışıyorsanız yandınız, iş ortamında kesinlikle özel hayatınızı açmayın, kesinlikle.

Bir söz vardır; Söyleme sırrını dostuna , dostun gider söyler dostuna ...

Bir olayın hararetiyle bir şeyi anlatmak istersiniz ya işte o an geldiğinde kesinlikle kimseye dökmeyin içinizi, bir arkadaşın önerdiği gibi yazabilirsiniz. O an geçtikten sonra büyük olasılıkla olay ilk anki önemini kaybedecek ve anlatmak istemeyeceksiniz. Hala anlatmak istiyorsanız da anlatılmayacak bir şey değildir zaten

korkunç kötü ve ahlaksız bir insan yapar ancak bu davranışı
bence o kişiyle birdaha aslaaaa görüşmeyin emin olun kimbilir kimlere sizin hakkınızda neleeeer neler anlattı kendide üstüne koyarak
benim başıma geldi benzer birşey
eşimle alakalı bir sitemim vardı kızlarla bir grubumuz vardı onlara anlatmıştım
içlerinden biri bana düşmanlık ve kötü hisler beslediği için kimse tarafından sevilmeyen benimde sevmediğim birine anlatmış ortamlarda onu maşa olarak kullanarak eşim ve benim hakkımda konuşmuş konuşturmuştu... üstelik bundan da çok eğlenmişti
halbuki bana bunu yapanında bende sırları vardı ama ben aile terbiyesi gördüğüm için onun yaptığını yapmadım bıçak gibi kestim komple uzak durdum zira bu kişi zamanında bana yırtık defolu hediyelerde vermiş biriydi o zamandan belliydi ne olduğu zaten

diyeceğim o ki bu tarz kişilerden uzak durun, baş edemezsiniz inanın . asla görüşmeyin kesin direkt iletişimi bence

Eşinin dedikodusunu yapmak, boşanma sebebidir. Öncelikle bunu bırakın. Çok yanlış bir yoldasınız.
Derdimi anlatmadan duramiyorum diyorsunuz ya, çok kötü bir alışkanlık. Sigaradan beter. Her halini anlatan insanın bir değeri olmaz, insanlarin gözünde, kendinizi harcıyorsunuz. Etrafındaki insanlar senin psikoterapistin değil bugün iyisin ama yarın kötü olabilirsin. Anlattığın her şey sana yol su elektrik olarak geri döner.
Ama illa birine anlatma ihtiyacı yaşıyorsan o zaman günlük yaz, çok ciddiyim yaz yaz yak..
En çok günlük yazdığım dönemlerde kimseye bir şey anlatmazdim ama sır küpüydüm o geldi aklıma simdi. Sen anlatmalıyım sabırsızlığını yaşadın mı hiç.. ben bir an önce yazmalıyım, soyle yazacağım böyle yazacağım diye düşünüyordum. Yazmak benim için bazen intikam almak bazen çözüm bulmaktı. Ama iyiki kimseye anlatmamisim, dedikodudan başka bir işe yaramazdi. Benim tavsiyem günlük, kendinle konuşmayı öğrendiğimde sıradan insanların muhabbeti seni sarmıyor bile.
Çok doğru anlatılınca bir yerlerde konusulma ihtimali zaten kesin var ancak daha fazlası da var ki dert anlatınca minnet altında kalıyorsunuz. Sizi rahatlatmak için konuşan kisi gün geliyor yüzünüze vuruyor hepsini. O zaman en yakınınızla nasil bu noktaya geldiğinize şaşırıp kalıyorsunuz. Ben dostlukta hesap gutmem anlatırım her şeyimi bilen 3 kadar yakin dostum da vardi. Diğer cok sevdiğim ama kismen bilen arkadaslarim da var. Ve hiç bilmeyenlerde. Her seyimi anlatabildiğim ve her şeylerini dinleyebileceğim kişilerle hesap yapmam. Arkamdan kötü konuşur demem. Bir başkasıyla da paylaşıyorsa konu geçmiştir , yeri gelmiştir vs derim. Eşimden önce görüştüğüm kişi tarafından terk edilip üstünden 2 ay geçmeden başkasıyla nisanlanmasini duymuştum mesela. Bu yakın arkadaşlarım aile bireylerine kadar anlattılar bu olayları. Rahatsiz olmadım art niyet aramadığımdan. Biriyle biten ilişkimi ya da ilişki ıçindeki tavırlarımı da anlatıyorsa durması gerektiği yeri bilir diye güvenirim. Paylaşım yaparken sınırını asmaz derim en yakınlarıma. O yuzden bana göre sorun değildir bir başkasına göre ciddi sorundur.
Ancak artik kimseye eskisi gibi değilim özellikle eşimle ilgili bir şeyi kolay kolay paylaşmam. Çok çıkmaza girersem belki o da ayda yılda bir artik.
Başkalarına anlatırlar aman herkes beni asiri mutlu sorunsuz bilsinler düşüncesiyle değil kimseye minnet etmemek için.

Back
X