Esim hepmi boyledi benmi kördüm

Kızlar konuyu kapatıyorum eleştirileri dinledim haklı yanlarınız var bende kendimi koru körüne savunan bir insan değilim objektif bakabiliyorum meselelere şuan ne diyeceğinlmi eşime nasıl davranmam gerektiğini kestirmeye çalışıyorum aksama gelecek

Arkadaşlar noktalama işaretlerinden vergi alınmıyor, onlar hala bedava. Kullanalım, kullandıralım.

E sende adamı sürekli eleştirmişsin. Asıl hata sende, adam gidip gelmiş sen hala adamı niye eleştiriyorsun.
Ayrıca odada değilmişsin,söyleyip söylemediğinden nasıl emin olabiliyorsun?

Konuyu pek anlamadım ama eşiniz annenize iftira atıyor söylemediklerini söyledi gibi söylüyor sanırım bu konuda tavsiyem taviz vermeyin ne olursa olsun.
Diğeri de söylemediği bir şeyi toplum içinde size söylemiş gibi yaptı demişsiniz.
Valla bacım benim eşimde unutkandır söyledim der yaptım der bilirim yapmadı ve unuttu.
Dalga geçmez yani ciddi ciddi unutur.
Çok takılmıyorum artık ilk zamanlar kızıyordum şimdi umursamıyorum.
Hatta bazen ben bile yapıyorum söyledim zannedip bir şeyler olunca söyledim diye çıkışıyorum sonra aklıma geliyor. 😂 Üzüm üzüme baka baka olayı yani.

Kızlar konuyu kapatıyorum eleştirileri dinledim haklı yanlarınız var bende kendimi koru körüne savunan bir insan değilim objektif bakabiliyorum meselelere şuan ne diyeceğinlmi eşime nasıl davranmam gerektiğini kestirmeye çalışıyorum aksama gelecek
Allah yardımcın olsun bizide haberdar et canım

Diğer konuları bilemem de 10 senelik evliyim başkasının yanında eşimi asla eleştirmedim, basit bir konu bile olsa. O da aynı şekilde davranır. Davranmak zorunda. Çünkü 3. 4. kişiler gurur meselesi olabiliyor. Bazı şeyler eşler arasında halledilmeli.

Nasihat verme makamı değilim, Nasihat dediğiniz farklı bir kavram. Nasihat vermem, tavsiye ve öneride bulunablirim.
Buradaki durum farklı, Nasihat vermedim, arkadaş bir soru sormuş ayrıntı da vermiş, onlara binaen verilmiş bir cevap. Konu içeriğini ve benim yazdığımı bir kez daha okuyun.
Yazılanı okumak ve söylenileni duymak arasında fark vardır. Yazılanı okurken nasıl bir vurguyla okuduğunuzu, bana yazdığınız posttan tahmin etmek zor değil.
Yorum yapacağım diye karşınızdaki insanı tanımadan çıkarımda bulunmayın

Su yazdiklarinizi aslinda bende tam size yazacaktim. Tekrar okuyun kendi yazinizi ve bu sefer kendi uzerinize alinin. Helede son cumlelerini. Iyi gunler

4,5 yıl olacak evliyim.
Tecrübelerim.
Annenin yanında eşle tartışılmaz. Kavga edilmez.
O an hiç müdahale etmeseler bile sonrasında eleştirme eşine laf söyleme vs vs çok fazla oluyor.
Ortada bı konu konuşulduğunda eğer konu bi şekilde dokunacaksa asla ama asla ağzımı açmıyorum.
Kendi evliliğim ve rutinlerim hakkında kesinlikle konuşmuyorum.
Arada mesafe olmasının çok gerektiğini çok iyi tecrübe ettim.

Babanız sizi alamaz, siz ister ayrılır ister ayrılmazsınız. Bı konuşma çok hatalı. Hem baba olarak barıştırma amaçlı gidiliyor.

Evet eşinizin karakteri sorunlu evliliğe hiç uygun değil fakaf evliliğiniz de mutluysanız evliliğinizi yönetmeniz gerekiyor.

Kronik yalancılık diye bir hastalık var. Okuduğumdan anladığım kadarıyla eşiniz yalan söylüyor. Sonra söylediği yalana kendi inanıyor.

Karakteri bu Evet . Insanlar hakkında dedikodu etmek o söylediği yorumlarından bin beter, önce buna kafasının basması lazım.

Karı koca arasına da girilmez, anneniz yanlış yapmış.

Eşinizin karakteri kötü okey benim ona bir lafım yok ama anne babanızin karışması hata olmuş .hoş olmamış sizde çok suçlusunuz gerçekci olun

Eşinizin yalanciligi veya iftiraciligindan bagimsiz olarak ailenizin ve sizin yaptiklariniz tek basina da cok yanlis.
Eşinize ailenizin yaninda trip atmaniz ya da tartismaniz cok yanlis, biz de evde zaman zaman birbirimizi elestiririz, laf atariz ama ailelerin yaninda ekstra dikkat ederiz.

Hadi siz tartistiniz anneniz ne diye karişiyor savunmaya giriyor??? O sizin aranizda olan birsey.
Eşim eve ailesini toplayip topluca ustume gelseler ben de defolup giderim.

Aslında hiç hoş bir şey değil ama eşiniz sanki biraz "gaslighting" huyu olan birisi gibi gibi geldi bana. Yani kendisini daima haklı görüyor, gerçek olmayan bir şeyi doğru imiş gibi öyle bir savunuyor ki kendi bildiğinizden şaşıyorsunuz. Böyle bir kişi hatasını kabul etmekten asla hoşlanmaz. Siz dik durun sizi manipüle etmesine izin vermeyin. Tartışmayın da, böyle kişilerle tartışınca öyle bir noktaya gelir ki bir bakarsınız nasıl olduğun anlamadan siz ondan özür dilerken bulursunuz kendinizi öyle mamipüle eder sizi yani. Hamilesiniz de elbette şimdi böyle bir durumda yapıcı bir rol oynamanız gerekecek. "Sen öyle düşünmüş olabilrsin ben öyle olduğunu düşünmüyorum, anneme babama hakaret etme onlar bizim büyüğümüz" vb bir şeyler söyleyin kapatın ki daha da üste çıkmaya çalışmasın.

Evleneli bir buçuk yıl oldu kızlar ve hamileyim eşimin karakterinden bahsetmek istiyorum eşim babasına aşırı düşkündür abisine annesine laf soylettimez hemen savunmaya geçer kp beni sever o konuda hakkını yiyemem eşim karakter olarak ben sınırlı olduğum zaman genelde susar yada kavgayı şakaya vurur benimde sinirim geçince konu kapanırdı sorun su annem geldi basit bir konu yüzünden eşime eleştiride bulundum sinirle odada ciktim annem o sırada beni savundu tabi ben odada değildim hemen yan odada bulunuyordum sesler geliyordu tabi babamda odadaydi her neyse esim yanima geldi ben yine eleştirdim sonra kavga ettik kapiyi vurup evi terketti olabilir sinirle gitti diye düşündüm ertesi gün gelip anahtarları bıraktı birkaç eşyasını alıp babasının evine gitti aradan birkaç gün geçti aradı konuştuk annemin soylemedigi laflarını söyledi diye yeminler etti ben duymadım babamda duymadı ister sen kurana el başarım dedim ben soylemedi diye sahitim dedim senin sahidin kim dedim benim şahidim Allah diyor açık açık iftira atıyor sonra düşündüm eşim genelde milletin karisina kizina dil uzatir yolda acik bir bayan gorse demediğini bırakmaz bende savunurum ne biliyorsun gördünmü gördüğünü söyle derim kendi namus abidesidir namus bekçisi ya bu huyunu ben bilmiyordum açık açık iftira atıyor annemin demediğini dedi diyor başka bir konuda su kendisinin soylemedigi birseyi herkesin içinde söyledim sana diyerek beni zor duruma düşürdü bir keresinde de sonra eve geçince sen bana söylemedin neden söyledim dedin deyince de ben söyledim biliyorum diyor insanın aklıyla alay ediyor resmen zeytinyağ gibi uste çıkmaya çalışıyor aşırı soğudum kendisinden içimi dökmek istedim
hatanın büyüüğü sende,evde annenler bile varken 3. bir kişi varken tartışma çıkarmamak lazım.bide eleştirdim demişisni karşınızdaki sisizn çocuğunuz değil

kim haklı kim haksız bu konular önemli değil ama anne baba yanında eşle tartışmak, eşe laf çarpmak,imada bulunmak hoş şeyler değil. sorunlarınızı kendi aranızda halledin başkalarının yanında yüz göz olmayın, size yapılsa siz de incinirsiniz aileler de boşuna üzülmüş olur.

Aslında annem değil mesele annem sürekli yanımda da değil eşimin huyu böyle söyledim söyledim söylemedi söylemedi neyse odur ama söylemediği yerede söyledi diyor hatta kendi söylemediği bir meseleyi bile ben sana söylemiştim diyebiliyor insanı suçlu çıkarıyor

Doğum arefesi olayı alevlendirmeyin. Her ne ise. Bu adamla evlisiniz bu da bir tür savunma mekanizması belki bilemiyorum ama düzeltebilirsiniz zaman icin de konuşarak. Siz su anda bebeğin psikolojisine ve kendi ruh sağlığınıza odaklanıp olayı en zararsız şekilde kapatıp normal hayatınıza dönmeye bakin. Evet bu siyaseti kendiniz ve bebeğiniz için yapmak zorundasınız. Doğum ve 40 süreçlerini sakin sakin atlatın. Sonra en güzel anlarinizda eşinizle bi huyları hakkında konusun. Düzeltebilirsiniz.

Nokta kullanmak bu sitede paralı oldu da ben mi bilmiyorum? Sondaki kısımlarda kim dedi ne dedi karman çorman olduğu için anlamadım. Anladığım kısım üzerinden yorum yapıyorum. Tam al birini vur ötekine tipinde iki insan var burda. Hatta anneniz babanız dahil 4 insan. Bir tane normal, aklı başında karakter yok.
Başlıktan başlarsak kimse evlendikten sonra değişmez. Herkes gerçek yüzünü evlenmeden ama az ama çok gösterir. Kişi ya görmek istemez ya görür ciddiye almaz.
Sokakta gördüğü insanlara ne açıklıkta olursa olsun laf yapma hakkını kendinde bulan bir adam evlendiği gün buna başlamamıştır herhalde.
Karı koca her ne sebeple olursa olsun evde misafir varken kavga edilmezi öğrenmelisiniz. Anneniz niye gelip sizinle damat hakkında konuşuyor? Ortalığı yatıştırması gerekirken geriyor. Babanız başka alem sanki siz eşyasınız da gelip alırmış.
Eşiniz annenize iftira attı mı atmadı mı bilmem ama hamilesiniz madem doğuma az kalmış kendinizi strese sokmaktan kaçınacak şekilde davranın

Evleneli bir buçuk yıl oldu kızlar ve hamileyim eşimin karakterinden bahsetmek istiyorum eşim babasına aşırı düşkündür abisine annesine laf soylettimez hemen savunmaya geçer kp beni sever o konuda hakkını yiyemem eşim karakter olarak ben sınırlı olduğum zaman genelde susar yada kavgayı şakaya vurur benimde sinirim geçince konu kapanırdı sorun su annem geldi basit bir konu yüzünden eşime eleştiride bulundum sinirle odada ciktim annem o sırada beni savundu tabi ben odada değildim hemen yan odada bulunuyordum sesler geliyordu tabi babamda odadaydi her neyse esim yanima geldi ben yine eleştirdim sonra kavga ettik kapiyi vurup evi terketti olabilir sinirle gitti diye düşündüm ertesi gün gelip anahtarları bıraktı birkaç eşyasını alıp babasının evine gitti aradan birkaç gün geçti aradı konuştuk annemin soylemedigi laflarını söyledi diye yeminler etti ben duymadım babamda duymadı ister sen kurana el başarım dedim ben soylemedi diye sahitim dedim senin sahidin kim dedim benim şahidim Allah diyor açık açık iftira atıyor sonra düşündüm eşim genelde milletin karisina kizina dil uzatir yolda acik bir bayan gorse demediğini bırakmaz bende savunurum ne biliyorsun gördünmü gördüğünü söyle derim kendi namus abidesidir namus bekçisi ya bu huyunu ben bilmiyordum açık açık iftira atıyor annemin demediğini dedi diyor başka bir konuda su kendisinin soylemedigi birseyi herkesin içinde söyledim sana diyerek beni zor duruma düşürdü bir keresinde de sonra eve geçince sen bana söylemedin neden söyledim dedin deyince de ben söyledim biliyorum diyor insanın aklıyla alay ediyor resmen zeytinyağ gibi uste çıkmaya çalışıyor aşırı soğudum kendisinden içimi dökmek istedim
Allah yardım etsin tehlikeli insan gurubunda eşiniz...benim eşimde böyle her yerde her şekilde kendini haklı çıkartırlar bide suç sizin üzerinize kalır çokta güven verici ikna edici tarafları vardır bazen kendi doğrunuzdan bile şüphe eder olursunuz çözümü polemiklere girmemek muhalefet olmamak konuların üzerinde çok durmamak ben böyle başa çıkıyorum bide şu akıllı telefonlar sağolsun ses kayıt programı indirdim bişeyde itiraz yada inkar ederse hmn açıp dinletiyorum artık akıllandıda benimki teldede çok bu tarz muhabbetlere girmiyor eş değil bunlar ömür törpüsü

Back
X