Biraz eşim gibi konuşmuşsunuz ve bu bana çok korkunç geldi.Pusuda beklemiyorum sorun çıkarmak için.Adama kardeşin için ne yapacaksın diyorum yarın arayacağım diyor.Yarın arayacağım dediyse arasın çocuk mu kandırıyor.Yapamayacaksa da söylesin dert değil hazır hissetmiyorum kırgınım,yorgunum desin.Kimsenin boğazına yapışmıyorum.Ayrıca yapılmış bir yanlışa karşı sesi çıkarmam sorun çıkarmak mı oluyor? Aynı eşimin cümlelerini kullanıyorsunuz.Sanki hiçbir sorun yok ve ben uyduruyorum.Uslubunuzu aşırı yanlış buldum.İlk gecemde de sandığınız gibi annemle fısır fısır dedikodular yapmadım.Zaten ailemin evindeydim salonumuzda oturduk hep birlikte konuştuk.Yargılamak yerine sorabilirdiniz.Araba konusunda da yan çizmedim,korkuyordum.Hiç ummadığım şeyler oldu ve daha neler olacak diye korkuyordum.O an sadece kendime güvenebilirdim kusura bakmasın.İlişkimiz boyunca hiçbir zaman telefon karıştırmadım.O niyetle de almamıştım elime telefonu ama yine de karıştırdım evet.Tüm bu olaylardan sonra karşına çıkan kişi sanki eşim değil başka biriydi.Neyse biraz daha yazacaktım ama gerek yok yargılamaya çok açıksınız.Birşeyleri izah etmenin onlarca yolu var siz de bunu seçmişsiniz.
tamam da bunca yanlışı goruyorsan ayril gitsin . bu iliskiden bir halt olmaz boyle baslayan birsey bu aileyle asla duzelmez bence
esin malin teki ama en azindan tutarli. "bu iliskiden bir halt olmaz" diyor ona göre davraniyor. bunu anlayabilirim
ama siz bosanma lafi edilince şok olup dunya duracak gibi bir tepki veriyorsunuz. demek ki bu kadar bosanmak istemiyorsunuz
turarsizlik burada basliyor.
bu kadar bosanmak istemiyorsanız tamam ilk gün tonla sacma sey yasadiniz. ailenize de anlatın ama bunun yeri gelinlikle onlara gidip anlatmak mi?
benim bildigim nikahtan sonra kari koca yok olur kimseyi aramaz bile basbasa olur. siz neden gelinlikle anne evine gittiniz ilk gecenjzde? bundan daha libidokiller bir davranis olamaz. bir de oturup adamin yaninda ailesinin kritigini / dedikodusunu mu yaptiniz? bunlar da tetikleyici daveanislar.
ilk gecenizden once herkese ultimatom vermek "asla goruşmem sizle bilmemne" demek de aynj sekilde.
ulkede malesef aileler toksik ötesi, erkek ailelerinin iliskileri histerik. pekcok kadinin düğün günü olayli geciyor bu toksik ulkede. sacma sapan alinmalar, laf sokmalar, altinini calmalar... su kkda soruyorlar cogu insan kayin ailesiyle görüşmüyor bile. ama arasi esiyle iyi olanlar zaman icinde aileyi silip eşe "beni onlarla muhatap etme" diyip kayin ailesiz evde keyfine bakanlar. sizin gibiler de allahin günü gecmjsi isita ısıta isita isita evliligi zehir ediyor boyle.
esin size "sen haklısın, ozur dileyecekler" dedigi halde hala iki ay boyunca "kardeşimi arayacagim dedin aramadin, ne zaman arayacaksin, yarin dedin yarin oldu, cocuk mu kandiriyorsun" dirdir da dirdir
e konuşmayacağım dedin adam da hak verdk daha olmus bitmis olayi acip durup ne yapıyorsun?
özür özür özür diye israr etmissin sonra ozrunu de begenmemissin
ailesi bir hata ettiyse ailesiyle goruşme neden adami sucluyorsun?
senin baban dugunde bir saçmalık yapsaydi esin o gun babana agzina geleni saysaydi sen sonsuz esinin arkasinda mi olacaktin? bu kadar kolay mi mesela babayı atmak evlenir evlenmez? esin allahin günü senin baban oyle dedi - senin baban benden ozur dilemedi - babanla ne zmaan konuşacaksın" diye seni siksa sen de adamla sohbet bile etmek istemezsin yine konuyu babandan acacak seni gerecek diye.
yani olay olmus bitmis siz olayi aylarca daha yanınızda yasatmissiniz adami da darlamissiniz. haklı bir tarafiniz yok
evliliginizj bozan kayinaile olmamis onlarin katkısıyla siz de bozmus kendinizden soğutmussunuz.
dedigim gibi ilk gunden "boyle cingenelerle isim olmaz kimseye de eyvallahim yok olmuyorsa hadi naş" modunda olsaniz "tum yaptıkların tutarli bacim, oh az bile yapmissin" derdim. ama sizin gibi bosanmak istemeyip bosanma lafından bile bunca etkilenip de bunlari yapmak boyle davranmak cidden ahmaklik
bosanmak istemiyorsan kocanla huzurli olmak istiyorsan oyle davransaydin.
bir hikaye var ya iki dervis dereyi geçecekken bir kadin yardim istemis, dervislerden biri kadini kucagina alip gecirmis. neyse yol devam ettikce oteki dervis durup durup "sen dinibutun adamsın nasil kadini tasidin, sen o kadini neden tasidin" diye durmus. taşıyan dervis de demis ki "ben o kadini iki saat önce sırtımdan indirdim sen hala tasiyorsun"
sizin hikaye de boyle. o ilk günü almissin sirtina asla indirmemissin. oysa yasandi bitti yani. kendine de esine de bunca eziyete gerek yok.
esin hakedilen tepkiyi verememis olabilir ama sen de belki o ana dönsen baska tepki verirdin. insana kal gelebiliyor böyle beklemedigi seyler olunca.
araba meselesinde de tabii ki tüm tapu onda olmasin satar eder sana zirnik vermez. yarısını da istemen dogal . Ama cidden bunun yeri is isten gecip altinlari bozmaya giderken mi?
Bu sana normal geliyor mu? evlendin tamam anladin adami da. en basindan deseydin niye son saniye daha geri donus olmayacak yoldayken emrivaki yapiyorsun?
ayrica arkadasina mutsuzum vs yazmasından daha dogal ne var ki? mutsuz olmasa, evlendiğine pisman olmasa sana bosanalim demezdi. adam mutsuz, en yakin arkadasiyla paylasma ihtiyaci hissetmis. bak sen de mutsuzsun burada kacyuz kisiye derdini anlattin. esin de senin telefonunu karistirip seni uyandirip "ne beni kötülüyorsun" diye bağırıp cagirsa iyi olur mu?
bu da ayni hikaye
dedigim gibi esinin ailesi zaten hatali - ama her gelinin mutluluguna dusman kayin aile gibi deccallik yapmışlar , bu acidan tutarlilar.
esin de hatali ama evliligi surdurmek istemeyen biri gibi davranmis, sonunda da bosanmak istemis. bu acidan tutarli.
sen de hatalisin ama evliligin bozulsun istemiyorsun. bu acidan tutarsızsin.
seni haksiz yapan yer burasi. evliliginin devam etmesini cok istediysen en basindan yasanan kötü olayi isitip isitip dag yapmazdin - konusmayi keser keyfine bakardin.
en iyisi boşanin gitsin, buradan dönmez bu evlilik. bir sonraki evliliginizde de sorununuz varsa muhatabiyla çözün, esinize bu kadar cok yansitip her gün eski defterleri acmayin - daha mutlu olursunuz