- 3 Nisan 2013
- 595
- 444
- 103
- 43
- Konu Sahibi Akanseneler
-
Iyi akşamlar,
eşim beni çok bunaltiyor daraltiyor .
Kendimi hiç hür ve özgür his etmiyorum.
Bugünki olayi örnek anlatayim:
Bir hafta önce kiz kardeşimle dargindik.
Kiz kardeşim erkek arkadişiyla beraber ayni eve taşindilar.Fakat bunu ailede bir kaç kişi biliyor,özeliklede annem babamdan gizli tutuyoruz.
Bende bu adimi pek onaylamamişdim ama olan oldu.Kardeşimle gerginlik yaşiyordum.Sonra bizi evlerine davet etti.Ben "biz şimdi bu şartlarla sizin evineze gelemek.Biz kendimizi rahatsiz ediyoruz,daha evli değilsiniz.
Fakat istersen dişarida görüşe biliriz" dedim.Kardeşimde"Sen bunu öncede biliyordun .Niye şimdi böyle tepki veriyorsun.Bizi beraber görmekten cekiniyorsan görüşmeyelim.Ha bizim ev ha sizin ev ,gercekler ortada.Biz aslinda seninlede görüşmeyelim evlilik yoluna girene kadar".ben artik sustum ."Ben sana her sorununda yardimciydim şimdi sen bana hemen sirtini cevirdin." dedi.
Çok daralmişdim, bunu eşime anlatmişdim(durumu biliyordu).
Üzerine 10 gün gecti ne kardeşim beni aradi nede ben onu .
Bugün işten erken ciktim ve habersiz onu görmeye gittim .Eşime sadece biraz gec gelirim eve dedim.
Evde sordu nerdeydin diye ,kardeşime gittim dedim.
"Ayaklarina kapansaydin bari"
ben" Bak işte senin bu tepkin yüzüne sana birşeyleri anlatmiyorum.Nolmuş gitdiysem.Birisi başlangiç yapacakdi."
Eşim"iyi işte,bende onu diyorum;ayaklarina kapansaydin.
Yalvarsaydin nolur beni affet diye"
ben "sana ne oluyor?seni kardeşime gitmek niye bu kadar rahatsiz ediyor?
Köle olamadim diyemi?"
"eee...işte gittin başkasina kölelik yaptin.
demek istediğim,sen çok yüz veriyorsun,çok yumşaksin.Daha kaç gün olduda koşa koşa kapisina gittin.
Biraz düşünsün yaptiği hatayi,biraz fark etsin yokluğunu .Sen böyle yaparsan kardeşin sana daha çok çektirir."
şimdi eşim kafami karışdirdi,benim yumşakliğimdan kardeşim herşeyi yapiyormuş(sanki laf dinleyen var).
Birde eşim beni soğutuyor,şimdi ben görüşmem onlarla diyor .
Önce isteme olayi olcakmiş.
Ben arada kaldim .Kardeşime nasil yardim edebilirim onuda bilmiyorum.
Etmezsem bana ömür boyu soğuk olur.
Türkiye demi yaşıyorsunuz acepIyi akşamlar,
Kiz kardeşim erkek arkadişiyla beraber ayni eve taşindilar.Fakat bunu ailede bir kaç kişi biliyor,özeliklede annem babamdan gizli tutuyoruz.
Bende bu adimi pek onaylamamişdim ama olan oldu.Kardeşimle gerginlik yaşiyordum.Sonra bizi evlerine davet etti.Ben "biz şimdi bu şartlarla sizin evineze gelemek.Biz kendimizi rahatsiz ediyoruz,daha evli değilsiniz.
Fakat istersen dişarida görüşe biliriz" dedim.Kardeşimde"Sen bunu öncede biliyordun .Niye şimdi böyle tepki veriyorsun.Bizi beraber görmekten cekiniyorsan görüşmeyelim.Ha bizim ev ha sizin ev ,gercekler ortada.Biz aslinda seninlede görüşmeyelim evlilik yoluna girene kadar".ben artik sustum ."Ben sana her sorununda yardimciydim şimdi sen bana hemen sirtini cevirdin." dedi.
Bugün işten erken ciktim ve habersiz onu görmeye gittim .Eşime sadece biraz gec gelirim eve dedim.
ben" Bak işte senin bu tepkin yüzüne sana birşeyleri anlatmiyorum.Nolmuş gitdiysem.Birisi başlangiç yapacakdi."
Köle olamadim diyemi?"
demek istediğim,sen çok yüz veriyorsun,çok yumşaksin.Daha kaç gün olduda koşa koşa kapisina gittin.
Biraz düşünsün yaptiği hatayi,biraz fark etsin yokluğunu .Sen böyle yaparsan kardeşin sana daha çok çektirir."
şimdi eşim kafami karışdirdi,benim yumşakliğimdan kardeşim herşeyi yapiyormuş(sanki laf dinleyen var).
Kardeşimin de söylediği bunlar.Benim de ablam var ne dersem diyeyim asla beni de kimseyi de dinlemez kendi bildiğini okuyan bir karakter. Sizinki de öyleyse tabiki yanlış gördüğünüz şeyleri söylersiniz ama kelepçe vuramazsınız. Onun hayatı onun kararı; üzülse de sevinse de yaşayarak görerek kararlarının sorumluluğunu alarak ilerlemek onun hakkı. Tabiki kardeşinle görüşürsün. Kocanıza neymiş acaba??
Eşimi zorlamak istemem ama karşi tarafda kardeşim var .Elbette eşimle ikimizi bekliyor ,erkek arkadişla muhabbet etsinler diye .Ben yalniz gittimmi eşime küserler?ben sizi haklı bulamadım
eşinizi bahane ederek (ki gerçekten de sebep bu olabilir) kardeşinizin evine gitmiyorsunuz
sonra olanı biteni eşinize anlatıyorsunuz
sonra eşiniz laf edince "sana ne"
bence bu yanlış
ya hiç onu bulaştırmayın ve anlatmayın ya da karışamazsın demeyin (eleştirisi haklı da demiyorum)
sizin beklentiniz "dinlesin ve sussun olmuş"
olmaz ki...
ayrıca
herkesin değer yargıları farklı
eşinizi birşeye zorlamamalısınız bence
Bilmiyorum amaci ne olduğunu ,karakter mi bilmiyorum.Ayrıca ben de kocama herşeyimi anlatırım hiç de böyle sonradan laf falan sokmaz karakter meselesi demek herkes haddini bilmeli
Yorum yapan arkadaşlar konu kızın sevgilisiyle aynı evde yaşması değil tabi bayılıyoruz bu muhabbetlere biliyorum ama konu başka
Yuh bu ne? camı açıyorsun diye bile konuşan adam bacım sen nasıl dayanıyorsun kölemisinBilmiyorum amaci ne olduğunu ,karakter mi bilmiyorum.
Sanki beni herkesten soğutmaya çalişiyor gibi.Hep evde olayim istiyor.Ben çok gezen birisi değilim.çalişiyorum zaman yok. zaten hiç arkadaşimda olmadi.Iki haftaya bir anneme giderim ve belki iki üç ayda yengemgile görüşürüm, ona bile gecen zırt pırt istediğin zaman cekip gidiyorsun dedi.
evde pencereyi çok actiğim için konuşur,hafta sonu erken kalktiğim için trip atar ve bir de yalniz çarşida gezdimi(kendisi gelmez)bütün gün konuşmaz.
Kendimi resmen köle esir gibi his ediyorum,bazen kaçmak istiyorum çok uzaklara.
Kışın ev soğuyor drr yazinda sıcak giriyor der .Ben bazen saatlerce yarım acik kalmasini isterimde ,bunaliyorum yoksa.Yuh bu ne? camı açıyorsun diye bile konuşan adam bacım sen nasıl dayanıyorsun kölemisin
Zor valla ben yaşayamazdım böyleKışın ev soğuyor drr yazinda sıcak giriyor der .Ben bazen saatlerce yarım acik kalmasini isterimde ,bunaliyorum yoksa.
Biz kardeşiz bugün iyi yarın kotu oluruz ama et tırnak kopmaz karışma de gecIyi akşamlar,
Köle olamadim diyemi?"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?