Eşim herşeyi mükemmel bekliyor.

bu şekilde davranan bir eşe çocuk yapma cesaretinizden ötürü tebrik ediyorum sizi:1shok:
yarın öbür gün de inşallah bütün gün çocukla ilgileniyorum, ev işleri bana kalıyor, kendimden bıktım, hiçbir işin ucundan tutmuyor demezsiniz

Evet durumum bu ama benimde içimde heveslerim var, çocuk sahibi olmak istiyorum. Eşimide seviyorum ama bazı hareketleri yetti artık bana. Madem onu değiştiremedim kendimi değiştirerek bu derdimi sonlandıracağım.

ya kusura bakmayın ama işi bilmiyorsunuz evet.
ama bunu en başından yapıcaktınız ipin ucu kaçmış bir kere.
siz kızınızın karnını doyururken hizmet bekliyorsa yapmayın o zaman.
her beklentiye karşılık vermek zorunda değilsiniz ki.

Esmeraldacım ipin ucu kaçmış evet, ama zararın neresinden dönersek kardır bizim için. İlk başta afallayacaklar, "noluyoruz yav:uhm:" diyecekler. Surat asacaklar, kavga çıkaracaklar, sen şöylesin, sen böylesin diyecekler. Ama yavaş yavaş alışacaklar. Biranda süt çıkmış ak kaşık olmayacaklar elbet ama zamanla anlayacaklar eşlerininde birer robot değil insan olduklarını.

Benim eşimde önceleri pek birşeye sürmezdi elini. Yavaş yavaş soktum işin içine. Şimdi çocuklara bakar, çamaşır asar, katlar çekmecelere yerleştirir, çocukları banyo ettirir, rica etsem evi süpürür, evin alışverişini yapar, faturaları hep o yatırır, misafir gelince çaya yardım eder. Geçen gün ben salonda oturuyorum ortadan kayboldu kendileri. Nerede bu adam diye bakınayım dedim, baktımki çocuk odasını toparlıyor. :asigim:

Ben kötülük olmasın dedikçe eşim beni anlamadı. Yaptıklarımı bişey yerine koymadı. Bende bundan sonra umursamayacağım buna karar verdim. Yetiştiği yere kadar. Görümcem gelir bize oturduğu yerden kalkmaz, biz onlara gitsek ben kalkmadımmı kalk yardım et der durur. Benimde sınırıma dayandı artık, bundan sonra bu kadar taviz vermeyeceğim.

:hooray::lepi: işte bu. Taviz verme tabi arkadaşım, kendi kıymeyini bil azcık, başkası bilmiyorsa.

daha önce başka bir topikte de yazmıştım.
benim eşim de inanılmaz nazlı yetişmiş.
rahmetli kayınvaldeme dedim siz sefasını sürdünüz; sizin yüzünüzden ben cefasını çekeceğim diye.
nerdeyse aman sen yorulma senin yerine biz nefes alırız derlerdi o derece yani.
ama ben başıma gelecekleri tahmin ettiğim için en baştan dedim, bana yardım etmediğin yerde atlarım üstüne bilmiş ol diye.:mymeka:

ilk evlendiğimizde kendileri ben iş yaparken çay isteme gafletinde bulundu, bulunduğuyla kaldı zaten.:jeyyar:
şimdi kendine çay alırken bana da getirir sağolsun.

o yüzden adamlar böyle biz napalım benim için kabul edilebilir değil.
benim kocam da öyleydi, ama zor ama kolay değişti. şimdi tek başıma iş yaptığımı bilmem.

bence de ipler tamamen onun elinde, her evlilikte akıl olmalı, bence aklını kullan, kız kapris yap kavga et naparsan yap öle elalemi eve getirmesin ikidebir, çamaşırı makineye sen koy o assın, yemek 2 gün yap 3. de ya kahvaltı edin ya da o getirsin hayat çok kısa boşuna yorma kendini

Öyle erkeğin ağzına iki tane çakacaksın, yamultacaksın yüzünü gözünü ki bişeye benzesinÇok üzgünüm çoook:kızgın: Kendine hizmetçi mi yoksa eş mi almış belli değil akılsız dana:mymeka:
çok sinirlendim tutmayın beni:mymeka:
Bacım sende ev işleri içn tut bir bayan haftada bir gelsin temizlesin evini. Eşinin hiçbirşey söylemeye hakkı yok, çalışıyorsun paranı kazanıyorsun. Birşey söylerse de ağzının payını ver, yok öyle yağma. Yardımcı bayan istemiyorsa o zaman sana yardımcı olacak. İki iki dört . Başka çıkar yol yok. Ağa paşa oğlumu ki sen kendini paralarken o yan gelip yatıyor. Herkesin canı kıymetli.
Sen dediğimi yap bacım, birşey söyleyecek olursa bana haber ver.:delphin: -tatlicadiarzu-

guzucum benim yerime konuşmuş sağolsun....:utangac:
hem senin o kocan ne yapıyoki bide senden mükemmeli istiyo....:1shok:
bölelerini varya......kötükedihüso

Ne kadar anlayissiz bir es ya...bir anda sukrettim benim esime...insan evde esinin destegini alamazsa, bu tempoya nasil dayanilir ?
bende sabah esimle beraber kalkiyorum, bende ayni saatlerde çalisiyorum, ayni yorgunluklari bende yasiyorum. tabiki evde yardim edecek.
yapmiyorsa, sizde yapmayin, yuz vermeyin, taviz vermeyin, ne biliyim, herseyine evet demeyin
mesela esim bensiz yatmaya gitmez asla. ben is yaparken onun vicdani rahat olmaz
çok kotu alismis sizin esiniz, çok !
pasa sanki tovbe tovbe...birde kim mukemmel olmus ki ?
birsey daha...benim esimde ilk zamanlar boyle bana sormadan misafie davet etti. yiktim ortaligi
simdi arayan kisiye, ben hanimla gorusiyim o sizi arar der
musait olmak zorunda degilsin. insan bazen sadece dinlenmek ister
çok anlayissiz çok...
bence biraz duzene sokun artik bu durumlari sonra bebegi dusunun...o zamanda çok zorlanacaksiniz cunku

9 aylık evliyim anlaşarak evlendim crescentmoon. drydeniss aynı durumdayız canım. kötü olmayayım iyi anlaşalım diyorum ama olmuyor bir yere kadar geliyor işte. eşimle konuşuyorum artık bebek yapma planlarımız var. Sabret sen zaten ne kaadar çalışacaksınki diyor. Alttan almayı bilmediğimi söylüyor. haklıyken haksız duruma düşüyorum. onun işi benden ağırmış sonuçta.

ne kadar çalışacaksınki derken????
işimi bırakacaksınız. ayrıca canım bebekten önce eşini uyar. hareketlerini değiştirmezse bebek istemediğini söyle.
birde erkekler evlenince nasıl olsa artık benim, benden kopamaz gözüyle bakıyorlar kadına galiba.
onu her an bırakabileceğin korkusunu vermelisin ona.

canım allah yardımcın olsun.esını karsına alıp konussan duygularını ıfade etsen.yoruldugunu ortak bır hayatı paylasıyorsanız onunda bıraz daha anlayıslı ve yardaımcı olmasını ıstesen.benım esım allah razı olsun kendısınden,bana cok yardımcı olur.suan calısmıyorum ama bebegım oldugu ıcın yemek dısında ne eve nede kendıme vakıt ayırabılıyorum.esımden rıca ederım aksam ısten gelınce supurge acar,bazen yemegı o yapar.umarım sızdede durum yakın zamanda degısır.

Arkadaşlar, çalışan bir bayanım. Cumartesileri bile akşama kadar çalışıyorum. Bana sadece bir pazar günü kalıyor. Ve bize her pazar misafir gelir. Hiç kendime vakit ayıramıyorum. Ev temizliğimi bile geceleri yapıyorum. Buna rağmen eşim herşeyin mükemmelini ister, hiçbir zaman benim yorulduğumu düşünmez ve bana yardımcı olmaz. Sizde durum nasıl eşleriniz siz çalıştığınız halde hem herşeyi mükemmel ister hemde yardımcı olmazmı? Artık çok yoruldum ben. Ondan yardım istediğimde evin hanımı benmiyim der. Yemek, çamaşır, bulaşık, temizlik hepsi bana bakıyor. İş yerimde yorucu bunaldım artık. Hafta içide misafirimiz geliyor eşim bana sormadan davet eder.Misafiri bende severim ama bana sormadan çağırması beni kırıyor. Geceleri 2 ye kadar ütü yaparım yatar uyur hiç seslenmez. Evim sobalı saatlerce mutfakda uğraşırım, diğer odaları siler süpürürüm o içerden çay diye bağırır hiç bana yardım etmez, kendi işini kendide görmez. Sizlerde durum nasıl? Ben kadın olarak görevlerimi biliyorum ama çalıştığım için eşimden biraz anlayış bekliyorum. Sonuçta ikimizde çalışıyoruz. Ama benim yorulduğumu hiç anlamıyor.:delphin:

Canım bende senin gibi ctesileride akşama kadar çalışyorum ama benim eşim erken giderse eve yemeği sofrayı hazırlar..kızma ama seninki çok anlayışsız bi adam gerçekten.Her erkeğin huyu var işte seninkide böyle..ama bence sert çıkmalısın.oturup konuşmalısın çok yorulduğunu yetişemediğini.baktın hala olmuyor...ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin...

bu anlattıkların şaka herhaldekafamçokkarıştı

Ya siz çok sakinsiniz ya da ben çok cazgırımdelikafadulden

ben en ufacık bi şeyde doğduğuna, doğacağına pişman ediyorumkaydirigubbakcemile

Anlaşılan senin eşinde benimki gibi kabile reisi havasıyla bir kenarda oturuyor va emirler yağdırıyor, ben ev hanımı olduğum için çok fazla birşey söyleyemiyorum ama senin gibi çalışsaydım durum çok farklı olurdu.:1no2:
Bazen çay veya meyve getir dediği zaman sen kalk getir altına çimento mu döktüler diyorum o da gülerek hanım sinirlendi getireyim de beni dövmesin diyor:oklava:

Benim eşim çok şükür yardım eder.
Bende senin gibi bu aralar misafirlerden yoruldum.
Kimi bana, kimi anama, kimi kaynanama gelir.
Hepside üst üste gelir.
Küçük kızımla 2 arada bi derede misafir yanına gitmekten yoruldum bu aralar.
Kendi evime bakamaz oldum.
Yap yap nereye kadar ya...
İnsaf ya, yoruldum artık.
Arkadaşım dert senindi ama araya biraz girdim kusura bakma...
a.s.

siz kendinizi düşünmüyorsunuz ki eşiniz sizi düşünsün...
siz aman daha çok yapayım dedikçe o daha çok üstünüze gelir elbette...
hata sizin...
ben eşimin benden bir bardak su istediğini bilmem..
koca adam...
eli var, ayağı var neden benden hizmet beklesin...
bu demek değildir ben bir şey yapmam o yapsın...
hatta ben sorarım ona ne istersin, ne yapayım diye...
gece canı bir şey çeksin üşemem yaparım...
keyif alırım hatta ama sizin anlattığınız gibi olmaz...
söyleyin yapsın bilmiyorsa öğrensin öyle şey olur mu ya...

ayy uyuz oldumm
bu nasıl iş canım
tutuversin bi işin ucundan
incileri dökülmez merak etmesin

Arkadaşlar, çalışan bir bayanım. Cumartesileri bile akşama kadar çalışıyorum. Bana sadece bir pazar günü kalıyor. Ve bize her pazar misafir gelir. Hiç kendime vakit ayıramıyorum. Ev temizliğimi bile geceleri yapıyorum. Buna rağmen eşim herşeyin mükemmelini ister, hiçbir zaman benim yorulduğumu düşünmez ve bana yardımcı olmaz. Sizde durum nasıl eşleriniz siz çalıştığınız halde hem herşeyi mükemmel ister hemde yardımcı olmazmı? Artık çok yoruldum ben. Ondan yardım istediğimde evin hanımı benmiyim der. Yemek, çamaşır, bulaşık, temizlik hepsi bana bakıyor. İş yerimde yorucu bunaldım artık. Hafta içide misafirimiz geliyor eşim bana sormadan davet eder.Misafiri bende severim ama bana sormadan çağırması beni kırıyor. Geceleri 2 ye kadar ütü yaparım yatar uyur hiç seslenmez. Evim sobalı saatlerce mutfakda uğraşırım, diğer odaları siler süpürürüm o içerden çay diye bağırır hiç bana yardım etmez, kendi işini kendide görmez. Sizlerde durum nasıl? Ben kadın olarak görevlerimi biliyorum ama çalıştığım için eşimden biraz anlayış bekliyorum. Sonuçta ikimizde çalışıyoruz. Ama benim yorulduğumu hiç anlamıyor.:delphin:
Ya arkadaşım yazını dehşetle okudum bu nasıl bir erkek yav siz severek evlenmişsiniz insan sevdiğini nasıl bu kadar düşünmez aklım almadı vallaha benim kocam aynısını yapacak (hoş yapamaz o ayrı) o evi başına yıkmayacam haa ya sen canını düzdemi buldun nasıl bukadar rahat davranmasına izin verebiliyorsun anlamadım ya ezdirme kendini bence bu hep böyle devam edicektir çok sinirlendim haaakötükedihüsoÇok üzgünüm çoook

Ne kadarlık evlisin bilmiyorum ama eğer ilk yılsa nasıl alıştırırsan öyle gider canım..:1closedeyes:

Sanmaki yaptıkça özveride bulundukça alttan aldıkça daha kıymetli olucaksın (ki senin durumundan anlaşıldığı gibi)benneyaptımki

Bir erkeğin asla hiçbirşeyi tam olmamalı derler bilirmisin, bir şeyleri hep eksik olmalı...sengözlerimebaksanab

Bizim büyük büyük bi yenge vardı; hep yok deyin derdi annemlere. Şu yok bu yok şu eksik bu eksik. Erkeğin kafası boş kalmaya gelmezmiş...kaydirigubbakcemile

İşin özü hiiç kendini parçalama yasakkelime

Baktın olmuyor bırak işi evinin kadını, çocuklarının anası ol canım, görsün dünyanın kaç bucak olduğunu:dilcikar:

Bu biraz yetiştirilme tarzı ve karakterle ilgili.
Yani ne yapıyorsa bayanlar yine kendilerine yapıyor.
Erkek çocuğu olanlar aman kız işi yapmasın oğlum diyip her işlerine koşup hizmet edilmeyi beklemeyi öğretiyorlar.
Oysa insan kendi başına da varolabilmeli hayatta , esas bunu öğretmeli anneler.
Bizim toplumumuz ataerkil bir toplum ve erkeğe evi geçindirme misyonu yükleyip bayana hem evi çekip çevirme hem gerekirse evi geçindirme hem çocuk yetiştirme böyle bir sürü geri kalan görevi yüklemiş. Oysa böyle mi olmalı?
Tamam her işe kadınlar koşsunlar her işi onlar da yapsın demiyorum ama kadının artık yetişemediği noktada duruma bir el atmayı da bilsinler , akıllarına getirsinler değil mi.Çünkü şu zamanda kadın hem erkek işiyle uğraşıyor hem kadınlık görevlerini yetiştirmeye çabalıyor , kendilerine de zaman ayırmak istemeleri hakları ayrıca..
Benim eşim aynen böyle pohpohlanarak , kadını evde ev işlerinden sorumlu olarak öğretililerek büyümüş (annesi hiçbir zaman çalışmadığı için kadın modeli olarak onu görmüş çocuk ve o modelde kadın olur diye düşünmüştür doğal olarak) ama neyseki karakteri gerektiğinde yardım etmesi gerektiğini idrak edecek nitelikte. Kaynanam bana ev işlerinde yardım etmesini görmekten hiç memnun değildir bu arada. Aman ne gam..
Kocana anlayış diliyorum canım , inşallah azcıkta olsa aklı başına gelir .

Son düzenleme:
Back
X