eşim için ne yapabilirim???

nesli163

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2009
85
1
86
38
İstanbul
arkadaşlar hepinize merhaba
daha önceki konularımda da bahsettiğim gibi eşimin ailesi ile ilgili sorunlar yaşadık ve bu süreçte o hep benim yanımda oldu çünkü yaşanılan herşeyde ailesi ciddi anlamda hatalıydı. ama biliyorum ki onun hayal ettiği bu değildi. sevgililik dönemlerimizde hep derdi "büyük bi ailede büyütmek istiyorum çocuklarımı"diye. bana belli etmese biliyorum ki bu durum onu o kadar çok üzüyor ki. bide yakın bi zamanda kardeşi yüzüğümü evimizden alıp gitti falan bu konuda onu çok üzdü ve böyle bir sürü olay. ben mümkün olduğu kadar evde onun ailesinin hatalarından bahsetmemeye çalışıyorum ve hep şunun altını çiziyorum "benim için yabancı insanlar onlar senin ailen et tırnaktan ayrılmaz ben silerim sen silemezsin şu an kızgınsın kızgınlığın geçtiğinde gidip gelebilir hepsiyle görüşebilirsin ama beni buna asla zorlama. iki dünya bir araya gelir ben annenle kardeşinle bir araya gelmem" diye söylüyorum. onun cevabı da"seni istemeyen benide istemiyo demektir o kapıdan senle giremeyeceksem hiçbirinin yüzünü görmek istemem"diyor. geçen ramazan iftara çağırmıştı teyzesi annesi orda olacak diye ben gitmek istemedim zaten rahatsızlığımdan dolayı da ilaç kullandığım için oruçta tutmuyordum "sen git istersen teyzene hepberaber iftar yaparsınız" dedim "ben bekar insan değilim karımla kol kola gitmediğim yerde işim olmaz" dedi. şimdi diceksini ki sorun ne? sorun şu ki eşimin çok fazla üzüldüğünün farkındayım ve nasıl davranmam ne yapmam gerektiği konusunda bi fikrim yok.hiç bir zaman bana sitem etmedi ama bazen söylediği şeylere beni düşündürüyor. örneğin geçen bayram sarma koymuştum ocağa pişiyordu bi yandan da börek yapıyorduk beraber birden " annemler insan gibi olsalardı yaptıklarımızı alır giderdik hepberaber olurduk bayram sabahı" dedi. yada bazen yolda trafik olduğu zaman söylenir "insan olsalardı her allahın günü bu yolu çekmez hafta 1 2 akşam onlarda kalırdık" diye. geçen bi gece rüyasında artık ne görüyorsa baktım sayıklıyor "anne sen neden böyle yapıyosun neden böyle davranıyosun" falan diye. uyandırdım "ne görüyosun" dedim"hiç" dedi geçiştirdi sonra bana sımsıkı sarıldı uyudu.dün gece de salonda koltukta uyumuş kaldırdım hadi kalk canım dedim omzuna dokunup gözünü açtı" ne oldu baba?" dedi baba dediğini farkedince de "ayyy offf nerden çıktı şimdi bu hadi yatmaya gidelim canım" dedi. geçen gün annemin dayısına gitmiştik kalmaya örnek bi anne babadır onlar hiç evlat ayrımı yapmazlar.onlardan dönerken dedi "bak dayıya yengeye benim annem babam onlar gibi olamadılar beni bizi yanlarında tutmayı başaramadılar" dedi. bende ona" onları özlüyomusun?" diye sordum. bana verdiği cevap şuydu "bilmiyorum, ama kızıyorum hemde çok. neden bütün bunlar böyle oldu ki biliyosun benim nasıl yaşamak istediğimi hep söyledim sana kalabalık bi aile özlemi çekiyorum ben ama onlar istedi böyle olmasını dedi. keşke senin anne baban yaşasaydı bize bu eksikliği yaşatmazlardı dedi. o kadar duygulandım ki hiç bişey diyemedim. kocam daha 30 yaşında ama herşeyi o kadar içine atıyor ki daha bu yaşta saçı sakalı beyazladı. bu durumuna çok üzülüyorum ve onun için ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. fikirlerinize çok ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Eşinin ailesiyle aranızda neler geçtiğine bağlı. Yani ne kadar ciddi şeyler yaşandı? Sonuçta dikkat et, asla hiçbir şekilde gitmem demiyor, eşimle gidemiyorsam gitmem diyor.

Eşinin ailesiyle aranızda neler geçtiğine bağlı. Yani ne kadar ciddi şeyler yaşandı? Sonuçta dikkat et, asla hiçbir şekilde gitmem demiyor, eşimle gidemiyorsam gitmem diyor.

hangi birini anlatayım ki yaşananların ama özetle düğünümüzü bile burnumuzdan getirdiler. en son kız kardeşi evimizden yüzüğümü aldı gitti falan.kayınvalidem olacak kadın annemle babam öldüğünde bana başsağlığı dilemeden önce annenden babandan ne kaldı diyebilecek karakterde bi kadın gerisini düşünün işte. evet bazı söylemleri öyle ama bazende ölse cenazesine bile gitmem diyo ama tabi ben bu kendiliğinden ortaya çıkan bilinçsiz duygularla daha çok ilgileniyorum diğerlerini öfge söyletiyo büyük ihtimalle.

ay yazık ama eşine. inan çok üzüldüm. canım ne yaşadınız bilmem ama bir zaman sonra, ailesi evlatlarını iyice özlediğinde, kayınvalidene açıkça desen "eşim bensiz görüşmek istemiyor, ben de ailesinden kopsun istemem, karşılıklı saygılı olalım" vb. ... eşin dayanamaz 2sene 10sene... belli zaman sonra görüşür. sen görüşmezsin o da garip olur. biraz süre geçsin. bayramdan bayrama görüşürsünüz. ne yaşamış olursan ol, eşin ne kadar yanında olursa olsun, emzirmiş büyütmüş onun hatırına en azından bayramdan bayrama görüş derim. ama önce biraz zaman geçsin. biraz evlatlarını özlesinler.

ay yazık ama eşine. inan çok üzüldüm. canım ne yaşadınız bilmem ama bir zaman sonra, ailesi evlatlarını iyice özlediğinde, kayınvalidene açıkça desen "eşim bensiz görüşmek istemiyor, ben de ailesinden kopsun istemem, karşılıklı saygılı olalım" vb. ... eşin dayanamaz 2sene 10sene... belli zaman sonra görüşür. sen görüşmezsin o da garip olur. biraz süre geçsin. bayramdan bayrama görüşürsünüz. ne yaşamış olursan ol, eşin ne kadar yanında olursa olsun, emzirmiş büyütmüş onun hatırına en azından bayramdan bayrama görüş derim. ama önce biraz zaman geçsin. biraz evlatlarını özlesinler.

canım inan o söylediğin yöntemi denemedim değil dedim "bak ne olduysa olmuş ne yapıldıysa yapıldı ama ortada ortak sevdiğimiz bi insan var onun için birbirimize katlanmalıyız dedim aman demez olaydım yani o yöntem denendi işe yaramadı. eşim çok inatçı burnu yere düşşe eğilip almaz o artık şunu söylüyo elinden geldiği kadar iyi davrandın sen onlara benim ailem kıymetini bilmedi bu saatten sonra seni istemeyen benide istemiyo demektir diyor. ama ben ona şunu kabul ettiremiyorum beni sevmek istemek zorunda değiller ve onları buna zorlamamalı. benim için o taraf gerçekten bitti. eşimin hatrı için bi kez daha katlanabilirmiyim bilmiyorum ama çok üzdü ağlattı beni o kadın. bütün gelinlik provalarım ve evliliğimin ilk 6 ayı ağlamakla geçti onun yüzünden. ama diyorum ya hatrı için bi kez daha katlanabilirmiyim yada beni oraya kabullendirmek için diretmemeye ikna edebilirmiyim kafam karışıyor. inan onu artık byle üzgün görmek istemiyorum. birazcık anneside bunu düşünse daha güzel olacak ama nerdeee???

ya eşinin hatrına bayramdan bayrama, önemli günlerde gidip geleceksin mesafeli olarak..
ya da eşin iyice üzülecek, içine atacak..
baksana artık rüyalarına girmiş, yazık yaani..
eşin için el öpsen dudağın aşınmaz,hem eşin sana destekmiş..
bazıları ailelerini haklı görüp eşlerini zorluyorlar, en azından böyle değilsin..:31:

ben olsam eşimin yanında gider, oturur, fazla sohbete girmezdim, birkaç cümle dışında..selam kelam işte o kadar..:34:

canım öncelikle başın sağolsun sanırım anne babanı eş zamanlı kaybettin Allah sana eşine ve ilerde doğacak çocuklarına uzun ömürler versin...yazın beni çok etkiledi eşin içine atıyo demekki acısını adamın bilinçaltında sürekli bu konu var ki rüyalarında falan görüyo, amma velakin o da durumun farkındaysa sen ne yapabilirsinki, sen her daim ona bir omuz olucaksın yeri gelicek saçlarını okşayıp alnından öpüceksin, ailesinin bu saatten sonra değişeceğine ihtimal vermiyorum bence zamana bırak su akar yatağını bulur demişler

Bu durumda senden çok eşine iş düşüyor.Çok inatçıdır burnu düşse eğilip almaz demişsin ya kıracak inadını.Her iki tarafıda idare edecek,sen zaten istiyorsun birşeyler yapmayı.O da ailesini ve seni kırmadan konuşup düzeltmeye çalışacak.Bu kadar içine atıp üzüleceğine bir adım daha atsa belki düzelir kimbilir.

kim olursa olsun insanın anne ve babası egerki en ihtiyaç duydugu zamanda sırtını cevirip tabiri caizse kazık atmışssa unutmak çok zor, yara kalıyor, eşinizdeki bu durumuda düzeltmek onun elinde, sizi karıştırmasın ama ailesiyle görüşmeye başlasın, belliki ailesine çok içerlenmiş, yazık üzüldüm adama

Bu durumda senden çok eşine iş düşüyor.Çok inatçıdır burnu düşse eğilip almaz demişsin ya kıracak inadını.Her iki tarafıda idare edecek,sen zaten istiyorsun birşeyler yapmayı.O da ailesini ve seni kırmadan konuşup düzeltmeye çalışacak.Bu kadar içine atıp üzüleceğine bir adım daha atsa belki düzelir kimbilir.

ben bişeyler yapmak istiyorum fakat amacım kesinlikle o aile ile bir araya gelmek değil. eşim o adımı attı hemde keç sefer ayrı gitti konuştu olmadı ben aradım konuştum "bakın beni sevmek zorunda değilsiniz ama oğlunuz beni seviyor ve biz artık bi yuva kurduk neden gidip sağda solda gereksiz yere konuşuyor millete laf veriyosunz. bu saatten sonra söylenen yapılan hiçbirşeyi unutulmaz evet ama ortada sevdiğimiz ortak bi insan var onun hatrı için bir arada olmamamız gerektiğinde birbirimize katlanmalıyız"dedim. ama o nuh diyo peygamber demiyo yani. en son eşimle beraber gittik konuşmaya zaten orda koptu film. eşimin arkadaşlarına falan "oğlum o kızla evlendi ama çok geçmez en fazla ay ay içinde ayrılacaklar zaten niye apar topar evlendiler anlamadık var bi iş"falan demiş kaldı ki hiç apar topar değil 6 yıllık bi ilişki sonrası evlendik. gene düğünümüzde eniştemle oynadım kuzenlerimle dayımla oynadım dans ettim diye "kaç kucak dolaştı kimbilir en son oğlumun başına kaldı" demiş desin umrumda değil kocam benim ilk sevgilim daha 19yaşındaydım onu tanıdığımda. oda annesinin bu sözlerine çok kızdı.o gün konuşma esnasında bunları soruyo falan kadın "oh iyi dedim" falan diye cevaplar verdi yada cevap vermek istemediği zamanlarda ayıldı bayıldı falan en son eşime "benim senin gibi bi çocuğum yok" dedi. oda benim senin gibi bi annem hiç yok ben senin çocuğun olamam zaten hem senin bana ihtiyacın yok bi oğlun bi kızın daha var senin"dedi. yani oda bende elimizden geleni yaptık. hatta çevremizdeki insanlar onu ve bizi tanıyan siz çok fazla bile sustunuz yaptıklarına diyor.geçenlerde teyzesine gittik eşimin orda da konu açıldı mesela kardeşleriyle bile arası bozulmuş kadının sırf kardeşleri yaptıklarında suçlu olduğunu söyledi bize hak verdi diye.düğünde zaten düğüneme cenazeyemi geldiler belli değildi videolarda da çıkmış arkadaşlarda anlatıyo bütün gece dizlerini dövmüş aaahhh vaaahhh gitti oğlum diye

canım öncelikle başın sağolsun sanırım anne babanı eş zamanlı kaybettin Allah sana eşine ve ilerde doğacak çocuklarına uzun ömürler versin...yazın beni çok etkiledi eşin içine atıyo demekki acısını adamın bilinçaltında sürekli bu konu var ki rüyalarında falan görüyo, amma velakin o da durumun farkındaysa sen ne yapabilirsinki, sen her daim ona bir omuz olucaksın yeri gelicek saçlarını okşayıp alnından öpüceksin, ailesinin bu saatten sonra değişeceğine ihtimal vermiyorum bence zamana bırak su akar yatağını bulur demişler

teşekkür ederim...
elimden geldiği kadar bebek gibi ilgileniyorum zaten tabi oda benle...ikimizde biliyoruz ki birbirimizden başka hiç kimsemiz yok bazen birbirimizin herşeyi olmaya çalışmak bizi yorsa da... bari birimizin anne babası olsaydı hayat çok daha kolay olurdu bizim için.ama bu insanlar ne kadar vicdansızlar ki hayattayken evlatlarını anasız babasız bırakıyorlar. babamın öldüğü gün babamı gömdükten sonra eşim "keşke senin değil benim babam ölseydi"demişti... o zman anlam verememiştim neden öyle dediğine meğersem ölmeleriniş isteyecek kadar nefret ettiği bi ailesi varmış. ama genede kötü de olsa atamıyor onları et tırnaktan ayrılmıyor. yada onlar için yaptıklarından sonra gördüğü vefasızlığı hazmedemiyor.

kim olursa olsun insanın anne ve babası egerki en ihtiyaç duydugu zamanda sırtını cevirip tabiri caizse kazık atmışssa unutmak çok zor, yara kalıyor, eşinizdeki bu durumuda düzeltmek onun elinde, sizi karıştırmasın ama ailesiyle görüşmeye başlasın, belliki ailesine çok içerlenmiş, yazık üzüldüm adama

hemde ona göre öyle bi sırt çevrildi ki... biz evlenmeye karar verdik geldiler istediler söz takıldı falan bidaha ne beni aradı sordu ne aile büyüklerimi. bizimkiler defalarca davet ettiler dedeme teyzeme dayıma geldiler geldiler ama bi kez evlerine davet etmediler. gelinliğimden salonun parasına evimizin eşyasına kadar hepsini kendimiz aldık zaten hep öyle konuşurduk kimseye muhtaç olmadan kendimiz alacaz diye ama o genede ailesinden bişeyler bekledi. hiç "bi isteğin varmı"diye sormadı. sadec kendi kafasına göre 3 4 halı almış bikaçtane de havlu onları verdi oğluna tartıştıkları zaman da dedi zaten"size halı verdim havlu nevresim verdim geri getirin benim aldıklarımı " diye. zaten benim havlum nevresimim bol bol vardı hiçbirini kullanmamıştım hemen o akşam hurçla beraber aldı götürdü halılarını da verdi hiçbişeyi kalmadı evde. düğün günü adettir ya kapı parası alınır babası eşimden istemiş parayı.bana düğünden aylar sonra söyledi çok üzülmüştü. düğün salonunda eşimle çekildikleri resimleri almamış onun resmine para falan veremem demiş. o zman ne diye düğüne geldiniz be adam düğünü bizim burnumuzdan getirmek için mi? mesela babası elektirikçi eşimin evimizde elektirik tadilatı gerekiyordu kaç kere söyledi yapmadı babası gitti bide o paranın en kıymetli olduğu dönemlerimizde elektirik ustasına para verdik. ne maddi ne manevi destek omadılar yani. maddi çok beklentimiz zaten yoktu ama manevi desteğe çok ihtiyacımız vardı gerçekten. düğün yaklaştıkça eşim kendince hesap yapmaya başlamıştı"annem 2 babam 2 erkek kardeşim 1 kız kardeşim1 bilezik takar" falan diye. ama ben ona "eğer ben onları tanıdıysam bi tane bile takmayacaklar"dedim. düğünümüzde takı merasimi başladığında tabi önce erkek ailesi gelmesi gerekir bunlar ortada yoklar. neyse bizimkiler taktı takılarını bütün halalarım dayılarım teyzem falan bilezik taktılar hatta annemin iş arkadaşlarından kuzenlerimden falanda vardı takan. neyse bunlar geldiler ellerinde bi çeyrek altın bide göğüslerini gere gere takıyolar eşimo kadar kötü oldu ki o an kafasını bile kaldırmadı yerden. kayınvalide oğluna küçük altın takarken kendinişnde kızınında kolları dirseklerine kadar bilezik dolu. arnavut göçmeni bunlar altına çok düşkünler. yani yokluktan değil inattan takmıyoruz diye ilan ettiler. eşim hep der"beni senin akrabalarına çok küçük düşürdüler" diye. bunlar onun için gerçekten sırtından vurulmak çünkü kız kardeşi evlenirken o yapmış kardeşinin bütün masreflarını. düşünün bundan 7buçuk yıl önce falan10bin liradan fazla borç ödemiş kardeşi için alınanlara. "ben ona yaptım ama onlar beni, ortada bıraktılar en azından kolundan birini çıkarıp sana taklamlıydılar" diyo.ben her ne kadar "bana bilezik altın falan lazım değil seninle huzurlu olmam önemli" desemde orda rezil olan benim sen değilsin diyo. sanırım onları görememekten çok yaptıklarını hazmedememe bu.

off nasıl bi aile bu yaa okudukça inan içim acıdı :(
ilgisizleri gördük de bu da çok fazla yaa...

ama şuna çok sevindim nasıl güzel bağlısınız birbirinize. eşin ne güzel arkanda ve sen nasıl onu düşünüyosun maşallah valla;)
siz birbirini sevip saydıkça birbirinize sahip çıktıkça atlatırsınız bu günleri hiç üzülme
biraz zamana bırakmayı dene her şey hallolur;)

Back
X