• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik öncesi aileyle maddi durumlar

Bu konuda hatalısınız, mecburlar yaptılar, beklenti hakları olmamalı deyip düğünde maddi destek bekleyemezsiniz. Herşeyde kendi fikrim kendi kararlarım deyip saygı duyulmasını istiyorken maddi beklentide olmanız çelişik bir durum
Yok zaten artık ayrı eve bile çıktım borç içinde sevgilimin durumu iyi ailesinin de istesem yaparlar her şeyi ama sevgilim ailemle aramın bu kadar kötü olduğunu bilmiyor bir de her şeyi onlar yapsın istemiyorum ama söyledim anneme her şeyin bir dönüşü olur ister destek olun ister olmayın zaten kına düğün hevesim yok

Aman bırak her şeye cevap mı vercez

Evlensen kıskanır
Ailene para yedirsen daha çok kıskanır
Ayrı eve çıksan ayrı kıskanır
Hepsine edecek bir lafı vardır
Bilmiyorum kuruntu mu yapıyorum ama bence evlenecek olmamı çekemiyorlar onlara göre ben ahlaksız biriydim yaramazdım evleneceğim diye mutsuzlar işe girdim yine mutsuz oldular işsizken sürekli soranlar iş bulunca e iş nasıl demediler. yüzüğüm bile dert oldu

Ailem böyle düşünüyor evet sinirlenince söylüyorlar yapacak bir şey yok onlarla mücadele etmeyi bıraktım artık
Sen teyzeni halanı boşver ağzı olan konuşur, bugün bunu derler yarın başka bir şeye bahane bulurlar. Sen kendi doğrun neyse ona göre yaşa

Namusundan başkası sorumlu olsun ne demek. Bir anne, baba nasıl böyle cümle kurabiliyor. Midem kalktı okurken

Sizin de ailenizden beklentiniz var gibi ama annenizin babanızın tutumlarını görünce şok oldum. Bence onlar böyleyken tek bir kuruşlarına bile minnet etmeyin. Kendileri yapmak isterlerse yapsınlar onun haricinde bir şey istemeyin. Aileniz bunun lafını yapıp kullanacak kişilere benziyorlar.
Konu özelinde konuşacak olursam da teyze, hala dış kapı sayılır. Takmayın onları. Ailenizin durumu olmasa evet yardımcı olmanız gerekirdi ama durumları iyimiş karışmayın.
Zaten bunu anneme direkt söyledim beniö beklentim yok ister yanımda ol ister olma diye annem heves ediyor biraz mesela ayrı eve çıktım süpürge yok ben alırım dedi dyson gen5 aldı porselenciye götürüyor alalım diyor öyle bir şeyler atıyor param yok diyorum bende var diyor ama o kadar toksik ilişkimiz var ki diken üstündeyim

Yıl 2025 hala böyle kafalar mi kaldı yazık gerçekten. Neyse konuya cevabım kimseye muhtaç olmadan çeyizini vs yapmışsın okumussun ne güzel, teyzen çenesini kapatıp otursun aşağı.
Çeyiz yok ama alacak durumum var çeyiz dediğim ev eşyası oyalı bohça vs değil teyzem ailem beni paralı okuttu diye böyle bence tek çocuğum bir de o var hepsi 3 4 tane doğurmuş annemi de damada yedirmek için çalışıyorsun diyo kendi 1 gün çalışmış mı yok çocukları görüp bana özenir diye böyle herhalde

Merhaba evlilik sürecine girdim ama kafama takılan şeyler var. 25 yaşında iş bulabildim okulum uzadı. borçlarım vardı ve ayrı eve çıkınca masraflarım iyice arttı. Hala kendime bile zar zor yetiyorum. Teyzem acelen ne, hemen evleniyorsun ailen biraz da senin paranı yeseyd dedi. özel üniversitede yarı burslu okudum ama okurken de çalıştım harçlığımı kendim çıkardım. Annem babam da 45-48 yaşlarında çalışıyorlar, durumları iyi. Bu söz acayip derecede canımı sıktı. Teyzemin kızı 28 yaşında teyzemin eşi vefat etti teyzem de mıyıl mıyıl bir insan çalışmadı. Kuzenim üniversite okumadı. Ailesine destek oluyor hala. Kendi kızıyla beni kıyaslıyor.Ben de teyzeme anne baba çocuğuna bakar normali budur geri ödeme sözü vermedim ihtiyaçları da yok dedim.

Aileme illa para vermem, onlara destekçi mi olmam gerekiyor? Çevremde farklı örnekler var. kimi ailesinden çok destek görüyor, kimi de ailesine destek oluyor. Şimdi evlilik masrafları var. Nişan mekanını ben tuttum, çeyizi de ben alırım. Fazla beklentim yok. Ama erkek olsaydım durum farklı olurdu eminim. Aileme gerekirse düğün bile yapmayız dedim. Sevgilimin ailesi burada yaşamıyor onların memleketinde düğün olacak zaten. Biraz altın biriktirdim 2 tane ajda aldım. halam da düğünde ailene verirsin, onlar da takar dedi. Ne alaka yani neden ben vereyim.

Sizce doğru olan nedir? Aileme maddi destek olmam mı gerekiyor, yoksa şu an kendi düzenimi kurmaya odaklanmam mı? acele mi ediyorum?
Bence ne komple aileye verin ne de evlilik masraflarına.
Siz önce kendi paranizi kendi başınıza doya doya harcayın.

Bence ne komple aileye verin ne de evlilik masraflarına.
Siz önce kendi paranizi kendi başınıza doya doya harcayın.
Ya ben zaten güzel yaşadım gezdim tozdum evlenince daha güzel hayatım olacak sevgilim gemi kaptanı 3 ay balayı planlıyoruz artık uzatmak istemiyorum evlenince de hayatıma bakacağım 1 sene kendi evimde yaşayacağım 2 kere Avrupayı gezdim mısır fas dubai bu ülkeleri gezdim türkiyede de öyle gidip 2 ay boyunca antalyada tatil yaptığım bir hayatım oldu en basiti evlenmemek için hiçbir sebep yok

Back
X