Eşim insanlarla iletişimi çok zayıf

Gorunmus onceden utangacligi onleyen haplar kulanmis birakinca tekrar ayni :KK43:
Neden bıraktı ki? Annemlerin binasında komşunun kızı ergenliğe girerken kullanmaya başladı, şu an 30 yaşında hala kullanıyor. He %100 düzelik değil yan yana gelip konusunca kızla anlıyosun hareketleri bi değişik pısırık duruyo, ama ilaçsız halinden daha açılmış durumda.

Neden bıraktı ki? Annemlerin binasında komşunun kızı ergenliğe girerken kullanmaya başladı, şu an 30 yaşında hala kullanıyor. He %100 düzelik değil yan yana gelip konusunca kızla anlıyosun hareketleri bi değişik pısırık duruyo, ama ilaçsız halinden daha açılmış durumda.
O ilaclarda ömür boyu kullanilmaz ki.
Uzun vadeli kullanimda ne kadar yan etkileri var biliyormusunuz .
Insani duygusuzlaştiriyor ,hayattan zevk almamaya başliyorsunuz .
Hormonlariniz alt üst olabiliyor ve tekrar eskiye dönmüyor .
Yan etkilerinide araştirmak gerek .
Tecrübeyle konuşuyorum,10 yildan fazla antidepresan kullandim .Halen en düşük doz kullaniyorum ,bünyem alişmiş biraktiğim an panik atak ,anksiyete ,uykusuzluk ve ruh değişimi yaşiyorum.
Prolaktin hormon 5 kati yükseklik oldu buda sanki sürekli lohusalik depresonu yaşatiyor.
Testosteron ve kortisol yok sayilacak düzeyde ,libido sifir ,cinsel uyarimi ve zevk olmuyor.Sürekli yorgun ve halsizim ,asla dinlenemiyorum.

Kimse burda ilaclarini birakmaya uyarilmiş hisetmesin.
Lütfen kimse ilacini doktorsuz ani birakmasin,daha kötü sonuclar olur.
Intihar düşüncesi ,panik atak vs....
Elbette ilaclarin faydasi var ve kullanilmali ama çok ağir rahatsizlik (şizofreni,bipolar) yoksa bence uzun vadeli kullanimda arti ve eksisi tartilmali .

Konu sahibi eşinizi teşvik edin .Yüzü kizarsada cafeye ,tiyatroya insanlarla iletişim kurmak zorunda olmasi yerlere gidin.
Konuşabilecek konular araştirabilir ,kendini geliştire bilir .
Araba ve futbol üzerine belgesel izleyerek veya güncel haberleri okuyuyarak konu oluştura bilir.
Korktuğu şeyin üstüne gittikce cekinmesi gereken durum olmadağini görecek .
Fakat sizde cekiniyor yüzü kizariyor diye bir yerlere gitmezseniz asla gecmez .
Özgüven sağlacak videolar izleye bilir .
Positiv olumlamalar dinleye bilir .
Isterse ilacta kullansin ama kendi değişimi istemesi ,cabalamasi gerek

O ilaclarda ömür boyu kullanilmaz ki.
Uzun vadeli kullanimda ne kadar yan etkileri var biliyormusunuz .
Insani duygusuzlaştiriyor ,hayattan zevk almamaya başliyorsunuz .
Hormonlariniz alt üst olabiliyor ve tekrar eskiye dönmüyor .
Yan etkilerinide araştirmak gerek .
Tecrübeyle konuşuyorum,10 yildan fazla antidepresan kullandim .Halen en düşük doz kullaniyorum ,bünyem alişmiş biraktiğim an panik atak ,anksiyete ,uykusuzluk ve ruh değişimi yaşiyorum.
Prolaktin hormon 5 kati yükseklik oldu buda sanki sürekli lohusalik depresonu yaşatiyor.
Testosteron ve kortisol yok sayilacak düzeyde ,libido sifir ,cinsel uyarimi ve zevk olmuyor.Sürekli yorgun ve halsizim ,asla dinlenemiyorum.

Kimse burda ilaclarini birakmaya uyarilmiş hisetmesin.
Lütfen kimse ilacini doktorsuz ani birakmasin,daha kötü sonuclar olur.
Intihar düşüncesi ,panik atak vs....
Elbette ilaclarin faydasi var ve kullanilmali ama çok ağir rahatsizlik (şizofreni,bipolar) yoksa bence uzun vadeli kullanimda arti ve eksisi tartilmali .

Konu sahibi eşinizi teşvik edin .Yüzü kizarsada cafeye ,tiyatroya insanlarla iletişim kurmak zorunda olmasi yerlere gidin.
Konuşabilecek konular araştirabilir ,kendini geliştire bilir .
Araba ve futbol üzerine belgesel izleyerek veya güncel haberleri okuyuyarak konu oluştura bilir.
Korktuğu şeyin üstüne gittikce cekinmesi gereken durum olmadağini görecek .
Fakat sizde cekiniyor yüzü kizariyor diye bir yerlere gitmezseniz asla gecmez .
Özgüven sağlacak videolar izleye bilir .
Positiv olumlamalar dinleye bilir .
Isterse ilacta kullansin ama kendi değişimi istemesi ,cabalamasi gerek
Konuda bahsettiğim kızın kendisi doktor şu an zaten 😬 tereciye tere satmaya gerek yok zaten biliyordur neyin ne olduğunu. Ayrıca ben zorla kocasının ağzına ilaç sokmadım örnek vererek soru sordum 🙄

İlaçtan ziyade kök nedene gidilmeli. Nasıl bir çocukluk yaşamış? Travmayı ömür boyu baskılayamaz. Uzman desteği şart.

Buna da bir bakabilirsiniz.

Back
X