• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim is kurdu fakat yolunda gitmiyor:((

image.webp
Insallah onunu alamadigimizda buradan yardimci olan arkadaslara ozel davetiye yolluyucam
bendensiniz
Hadi gene iyiyiz :KK76: buda şimdilik son fikir olsun. Çok iyi yaptığınız bi ürünü bi kaç malzeme ekleyerek özelleştirin. O sizin sembolünüz gibi bişey olsun. Atıyorum parça çikolatalı cookie olsun ama size özel bi malzeme olsun içinde yada marmelatlı kurabiye. Ev yapımı içeceklerden hiç bahsetmiyorum bile. Hatta bu ev yapımı içeceklerden,marmelat,reçellerden küçük bi bölüm yapın üzerine atıyorum işte pastane adı Ayşe olsun "Ayşe el yapım ürünü" etiket bastırın söyle azıcık vintage tarzı bi erkek olsun kapaklarına da kumaşla kurdeleyle kapatın zengin semtse kapış kapış gider :) bak resim de ekliyorum sunun gibi.resim yukarda kaldı :)

Çok güzel öneriler var.Artı ben olsam fiyat listesi ve indirim kuponu bulunan el ilanları bastırırım.Yakındaki ev ve işyerlerine bırakırım.Sadece kahve içmek isteyenlere tadımlık ikramlar yaparım.Bir dahaki sefer yemeği düşünebilirler.
Benim bir kafede aradığım en önemli özellik,çayının demleme olması ve Türk kavesinin güzel olması.Tabii ayrıca sunumu..Mesela kahvenin yanında lokum veya çayın yanında küçük bir kurabiye gibi şeyler.

Tlc kanalında pastacılar kralı var,onun pastaneleri denetlediği bir programı vardı.Öncelikle dükkanın albenisi olması,dekorasyonu ve dışarıdan verdiği izlenime bakıyordu.Yani orasının pastane olduğu belli mi,çekici görünüyor mu gibi şeyler.Sonraki tavsiyesi ürün çeşidini azaltıp iyileştirmekti.Çok çeşit yerine az ve öz ama spesyal şeyler.

Son olarak,yeri hakkında ipucu verirsen KK üyeleri arasında popüler olabilir:)
Cok guzel bi fikir bunuda degerlendiricem el kuponu fikri.

Eki Görüntüle 1883217
Hadi gene iyiyiz :KK76: buda şimdilik son fikir olsun. Çok iyi yaptığınız bi ürünü bi kaç malzeme ekleyerek özelleştirin. O sizin sembolünüz gibi bişey olsun. Atıyorum parça çikolatalı cookie olsun ama size özel bi malzeme olsun içinde yada marmelatlı kurabiye. Ev yapımı içeceklerden hiç bahsetmiyorum bile. Hatta bu ev yapımı içeceklerden,marmelat,reçellerden küçük bi bölüm yapın üzerine atıyorum işte pastane adı Ayşe olsun "Ayşe el yapım ürünü" etiket bastırın söyle azıcık vintage tarzı bi erkek olsun kapaklarına da kumaşla kurdeleyle kapatın zengin semtse kapış kapış gider :) bak resim de ekliyorum sunun gibi.resim yukarda kaldı :)
Kurabiyelerimiz on numara herbirinin zaman zaman tadina bakiyorum zaten.icleride dogulu geneldede tarcin ceviz.elma cevix.findik fistik gibi
yani ooooo cok besliyice valla be
batsak yazik olur:(((

Kurabiyelerimiz on numara herbirinin zaman zaman tadina bakiyorum zaten.icleride dogulu geneldede tarcin ceviz.elma cevix.findik fistik gibi
yani ooooo cok besliyice valla be
batsak yazik olur:KK43:((
Ay pasta tatli delisi olarak siz yazdikca benim agzim sulandi yani istanbulda olsam oraya kosardim

Birgun ticari anlamda buyuyup markalasirsak sizi orayada acariz
simdi kotu ama umarim duzelir
duzelsinki
Millet dandik mal urunu yiyipte mide agrisi cekmesin degilmi.
taninmis bir cafe kirik catlak yumurtayla hamur tutuyor
onlar buyuyor
fakat biz catlak yumurta kullanmiyoruz sonuc 0
Ama inaniyorum ki bizim samimiyetle yaptigimiz bu isin sonucunda kiymeti bilinecektir.
dusunun korucu kullanilmayan bir urun aliyo musterilerimiz
cogu bolmiyodur bile
alip cikiyorlar
ama tanitim cok onemli arkadaslar cok degerli fikirler verdi;)))

Ticarette ilk bir sene kar beklenmez.Urunleride cope atmayin cevrenize goturun garibanlara verin.

Aslinda onerilerinize ihtiyacim var.
Ne yapmali yasil yapmaliki, gunluk ciromuz yukselsin

Esim uc ay evvel cilginca bir kara verip bir arkadasiyla pasta cafe acti.
Luks bi semtte ustelik
ilk iki aylik cirosu zarar:KK43:((

Tabi dukkan cok yeni taninmasi ve oturmasi lazim biliyorum ama
inanin urunkerimiz birinci kalite yag,un ,seker ve malzemlerden yapiliyor cogu teregli.
is boyle olunca uretim maliyeti cok yuksrliyo ve satilmayan gunluk mallar cope atiliyo

Dusunuyorumda satis yapanlar hep at eti ya esek atiyla ya kotu pis yagla kuflu unla parayi goturuyor
biz temiz is yapiyoruz diyemi olmuyo,:))

Acaba ne yapmaliki dukkana bi hava ,albeni katsak da musteri toplasak ne dersiniz.
bu islere girerken hep ne derler 1 yıllık kira parası kenarda olmalı mekanın dıs görüntüsü bence önemli sonrada cafeler sık tasarım ve ucuz olmayan bilirsin bi malı ucuz görürsün pazarlıkla daha ucuz almaya kalkarsın ama markalı yada bilinen bi yerden alırsın yedigin kazıkla övünürsün o hesap

Sizler pasta cafe tarzi mekanlari neye gore cercih edip giriyorsunuz?
temizlik önemli tabi de ilk çeken albenisi bir kaliteli görüntüsü olması oluyor ve özgün olması
mesela ankarada meşhur bir cafe vardı plaklı figüran böyle özgün türk filminden fırlamış menüler her yerde konsept türk filmi
plakli-figuranlar-kahvesi--i170369-1200x630.webp

benzer konseptte bir de gramofon kafemiz var.)
DSCN5262.webp

sonra mesela yine kitap-cafeler çok ilgi çekici böyle bir raf olacak full kitap gelen geçen alacak kahvesini yudumlarken okuyacak bir göz atacak en azından...
başka mesela Zaytung cafe var böyle komikli yazılı menüler var yine her yerde eğlenceli komik haberler filan...öyle yani bir konsept seçin ve o yönde düzenleyin mekanı çok farklı hava katar..
özgün bir konsept şart kısaca:P

temizlik önemli tabi de ilk çeken albenisi bir kaliteli görüntüsü olması oluyor ve özgün olması
mesela ankarada meşhur bir cafe vardı plaklı figüran böyle özgün türk filminden fırlamış menüler her yerde konsept türk filmi
Eki Görüntüle 1883236
Eki Görüntüle 1883240

sonra mesela yine kitap-cafeler çok ilgi çekici böyle bir raf olacak full kitap gelen geçen alacak kahvesini yudumlarken okuyacak bir göz atacak en azından...
başka mesela Zaytung cafe var böyle komikli yazılı menüler var yine her yerde eğlenceli komik haberler filan...öyle yani bir konsept seçin ve o yönde düzenleyin mekanı çok farklı hava katar..
özgün bir konsept şart kısaca:p

Ay ben gittim o plakli figuran a
Hatirladim simdi gorunce nostalji oldu bana :)

Ben girisimcilik kursuna gidiyorum.aslinda oylesine esimin zoruyla baslamistim ama o kadar guzel seyler ogrendim algim oyle degisti ki.bence is kurmadan once bunlari ogrenmek cok faydali.mesela is kuranlarin yaptigi en buyuk hata is kopyalamakmis.oysa basari hikayesi yazmak icin farkli bir fikrin olmali kimsede olmayan seyi yapmalisin ki basarili olasin diyor hocamiz.anlattigindan anladigim kadariyla sizin en buyuk eksiginiz o.tamam urunleriniz kaliteli lezzetli ama farkli ne yapiyorsunuz digerlerinin arasindan siyrilmak icin.ya size ozel bi lezzetiniz olmali ya diger pastanelerden farkli bir uygulama yapmalisiniz ki insanlarin dikkatini cekesiniz.ayrica iki ayda zarar ediyo deyip kapatilmaz.en az bir yil dayanma gucunuz olmali.biz is yeri actigimizda bir yil zarar ettikten sonra dukkan kara gecti mesela.

hımmm bir iki şey ben de yazayım.ürün tazeliği,organik olması çok önemli de,insanlar bunu anlamaz ki,dışarıdan bakınca.
bu yüzden ilk etapta,görsellik önemlidir.
mesela ben,öyle çok kasıntı yerleri sevmem.temiz ama azıcık salaş yerler ilgimi çeker.ahşap masalar,renkli örtüler falan.

çay ve kahve çok önemli, çay çok pahalı olmamalı mesela.nihayetinde maliyeti ne ki.istanbul da bir çayı 6-7 tl ye satan yerler var.öyle yerlere 2.kez gitmem.ama pasta ve kurabiye,pahalı olabilir.içinde kullanılan malzemelerden dolayı.çayın yanına mutlaka bir ev yapımı kurabiye koyun.hem kurabiyenin reklamını yapmış olursunuz.

benim için bir mekana gitmemde ki en büyük neden,daha çayımı,kahvemi bitirir bitirmez,gözümün içine bakan garsonların olmamasıdır.2. yi içmeye fırsat tanımalısınız.ya iç ya da kalk git gibi yapılan muamele müşteriyi soğutur.

ayrıca istanbul da mı bu yer?nerede,belki birgün yolumuz düşer,bir çayınızı içeriz,

Eki Görüntüle 1883236
Eki Görüntüle 1883240

özgün bir konsept şart kısaca:p

gramafon cafeye bayıldım.

Gıda risk ya
Muhit iyi diyosunuz
Ama bazi muhitlerde misal bizim semt adam pastane /cafe aciyo 1turk kahvesine 15tl 1dilim pastaya 12tl istiyo
Almaz kimse sinek avliyo 3-5ay sonrada kapatiyo.
Tamam belki kaliteli urun satiyo ama halk belli semt belli almazlar abicim satilmaz yani.
Elinde patlar sonra çöp
Burda giden börekci,pideci adamlara börek dayanmiyo

Diger yerleri yerin dibine sokarak mi kendi kalitenizi yukseltiyosunuz?

Kuflu yagdan undan yapiyomus. Sizin 1. Kalite kullandiginizi nerden bilicez? Ayrica 2 aylik cafenin nesine guveniyim?
Bir is acarken de 6 ay para kazanmayacaginizi bilerek acmaniz lazim.

Ben bilindik yerlere giderim.

Bence ilk olarak 7 yere karınca duası asın. İnş dükkanınız dolsun taşsın.. İkinci olarak cafelerde genelde mantı ve hamburger, bikaç çeşit makarna da oluyor öğlen ve akşam yemeği için.. böylece her vakit müşteri lere hitap edebilirsiniz. . Ayrıca yakınlarda iş yeri varsa öğlen yemeğine yada bir kahve ikramına davet edin. En iyi reklam kulaktan kulağa olur..

Temizlige çok önem veririm, bir okadarda çalışanlara, ve mutfagı görmeyi çok isterdim, ne şartlarda yapılıyor diye.Reklam verebilirsiniz, isteyen müşteriler mutfak bölümünü gezebilir deseniz, titiz insanlar ikna oldumu bırakmaz mekanı.

Aslinda onerilerinize ihtiyacim var.
Ne yapmali yasil yapmaliki, gunluk ciromuz yukselsin

Esim uc ay evvel cilginca bir kara verip bir arkadasiyla pasta cafe acti.
Luks bi semtte ustelik
ilk iki aylik cirosu zarar:KK43:((

Tabi dukkan cok yeni taninmasi ve oturmasi lazim biliyorum ama
inanin urunkerimiz birinci kalite yag,un ,seker ve malzemlerden yapiliyor cogu teregli.
is boyle olunca uretim maliyeti cok yuksrliyo ve satilmayan gunluk mallar cope atiliyo

Dusunuyorumda satis yapanlar hep at eti ya esek atiyla ya kotu pis yagla kuflu unla parayi goturuyor
biz temiz is yapiyoruz diyemi olmuyo,:))

Acaba ne yapmaliki dukkana bi hava ,albeni katsak da musteri toplasak ne dersiniz.
Can'ım benim müşterilerden de yeni açanlarda batanlar vardı ilk 6 aylık işletme maliyeti kira ssk veya diğer gideler için para olmalı açılışta bir yılda Başabaş olur kar maliyet zarar böyle planlanmalı birde ilk açılışta ucuzluk bekliyor müşteri sadık müşteriniz olması için de bayaaa fedakarlık Güleryüz promosyon reklam o ürünleri atacağınıza akşam saatlerinde çok cüzi satsanız zararına da olsa müşteriler güzel ürünlerinizi denemiş olur birde bu yemek kartlarından bağlatın o Zaman insanlar fiyata aldırış etmiyor en azından ben öyleydim

Sosyal medya hesapları alın, yer bildirimi yapanlara indirim yapın. Ya da arkadaşlarını etiketleyenler arasında kura çekip bir şey ikram edin.

Çevrede üniversite falan varsa ve mekanınız uygunsa öğrenci paketleri hazırlayın. Ders çalışmak için iyi oluyor :KK53:

Kupon kartları hazırlayın. Bir grup içecek belirleyin mesela, onlardan her alındığında üzerine damga basın. 10. İçecek sizin ikramınız olsun. Menüye göre ayarlayın işte.

Back
X