• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim is kurdu fakat yolunda gitmiyor:((

Bir de diyorsunuz ya ürünler en kaliteli yağlarla falan yapılıyor diye, inanın insanlar buna bakmıyor. Fiyatı ucuz mu tek baktıkları bu.

Söyle neresiyse biz gelelim katkimiz olur :) işler zamanla oturur oýle cat diye olmaz. Sosyal medyada cafe ismiyle hesaplar acin bi arkadasin dedigi gibi pastalarin yapiminin hizli videosu, cafenin dekorasyonun manzarisinin fotograflarini cekin yayinlayin. Orada yine guzel sunum. Bunun haricinde magnet brosur bastirip cevreye dagitin. Bi motorlu kurye ile evlere siparis olayini halledin. Yemek sepetini deneyin. Renkler nasil cafenin? Canli dikkat cekici mi?

Lüks bir semt falan diyorsunuz doğum günü baby shower hatta hanımlar günlerini bile orada yapabilir bizim burada çok küçük ama çok elit bir pastane var bayanlar günleri dolduruyorlar kapatıyorlar inşallah işleriniz yoluna girer yakın olsanız ben gelirim pasta kurabiye aram çok iyi hemde sağlıklıymış ürünleriniz

İşleriniz nasıl ? Masraflara kiraya, malzemelere yetişiyor mu kazancınız yoksa içeriden mi yemeye devam ediyorsunuz ? Aynı sizin gibi üstelik de milyarlar dökerek bir kafe açtık altı ay dayanabildik biz de. O kadar sinir bozucu ki anlatamam o süreç Allah size göstermez umarım. Üstelik biz çok lüks muhitte de açmamıştık. Hayatımın en büyük pişmanlığı oldu o iş.
Gunlük cirosu 1200.1500arası
durum böyleyken sadece kendine yetiyo ve dukkan kirasini iki ay cepden odedik:KK43:
En azıdan devredebilirsek kokten batmayız.peki siz zararı devirle karsılayamadınızmı

durum böyleyken sadece kendine yetiyo ve dukkan kirasini iki ay cepden odedik:KK43:
En azıdan devredebilirsek kokten batmayız.peki siz zararı devirle karsılayamadınızmı

Ben anlamadım pek eşiniz hiç para yokken mi girdi bu işe keşke iş açmadan önce buraya konu açsaydınız bir iş yeri en az 6 ay doğru düzgüz iş beklemesin hele yeni açılan bir iş yeri ise 1 seneyide bulur ki bunun içinde para ayırması gerekti eşinizin bu sürede en az 1 senelik.

Dükkanı küçültme işine gidemezmisiniz daha çok ögrencilerin gelebileceği başka bir yere taşıma elinizde bütün malzemeleriniz var nasılsa.

Oooo sizin ciro şahane ya :)))) Maşallah. Biz devir edemedik almadı kimse almıyorlar yani iş yapmıyor diye. Ama şu var bizde garson yoktu eşimle biz idare ediyorduk çünkü müşteri yoktu 4750 kiraydı bizim ve ciromu yazsam inanmazsınız. Sadece iki gün o da okullar açılmıştı 350-400 arası yaptık sonra max. 50 TL ile kapıyorduk. Emlakçının, mimarın bilmemnenin çok gazına geldik biz araştırmadık fiziblite yapmadık atladık baba parasına güvenip. Sonuç maalesef kötü oldu. İnşallah sizin ciro da artar diyeceğim ama ekonomi de ortada, eğer imkan varsa devretmeye bakın derim.

Oooo sizin ciro şahane ya :)))) Maşallah. Biz devir edemedik almadı kimse almıyorlar yani iş yapmıyor diye. Ama şu var bizde garson yoktu eşimle biz idare ediyorduk çünkü müşteri yoktu 4750 kiraydı bizim ve ciromu yazsam inanmazsınız. Sadece iki gün o da okullar açılmıştı 350-400 arası yaptık sonra max. 50 TL ile kapıyorduk. Emlakçının, mimarın bilmemnenin çok gazına geldik biz araştırmadık fiziblite yapmadık atladık baba parasına güvenip. Sonuç maalesef kötü oldu. İnşallah sizin ciro da artar diyeceğim ama ekonomi de ortada, eğer imkan varsa devretmeye bakın derim.
Geçmiş olsun üzüldüm böyle olmasına sizin ki ne üzerine idi cafe mi.

Geçmiş olsun üzüldüm böyle olmasına sizin ki ne üzerine idi cafe mi.

Teşekkür ederim biz de çok zor günler geçirdik ama işte insan biraz kendine de bakmalı biz balıklama atladık. Kafeydi bizim kahve, çay, soğuk kahveler, sandviç, pizza, tatlı ürünler, dondurma falan vardı bir de fırın ürünleri simit falan.

yer olarak iş yapan yerdesiniz belli ki.
cironuz iyi ama masraflar ağır.
ürünlerde ve hammaddelerde değişikliğe gitseniz.
veya her iki türlü de ürün satsanız.
muhit nasıl bir yer?
alımgücü ne alemde.
kaliteli ürünün peşine düşen de çok ta işte siz onların olduğu muhittemisiniz mesele bu:))
dediğim gibi üretimde biraz değişikliğe gitseniz.
hazır müşteri tutmuşken kaçırmadan.

yer olarak iş yapan yerdesiniz belli ki.
cironuz iyi ama masraflar ağır.
ürünlerde ve hammaddelerde değişikliğe gitseniz.
veya her iki türlü de ürün satsanız.
muhit nasıl bir yer?
alımgücü ne alemde.
kaliteli ürünün peşine düşen de çok ta işte siz onların olduğu muhittemisiniz mesele bu:))
dediğim gibi üretimde biraz değişikliğe gitseniz.
hazır müşteri tutmuşken kaçırmadan.
cirosu yeni açılan bir iş yeri için normal aslında ama kirası pahalı daha ucuz bir yere geçmeleri gerek bence.

cirosu yeni açılan bir iş yeri için normal aslında ama kirası pahalı daha ucuz bir yere geçmeleri gerek bence.
ben anlamam gerçi ticaretten:))
öylesine rakam üzerinden yorum yaptım.
kirası uygun bir yere geçip üretimde birkaç tedbir uygulasalar kurtaramazlar mı acaba?

Kosgeb desteklerine başvurun, elinizde fatura dekont varsa giderlerinizin bir kısmını karşılarlar.
Kosgeb için ilk başta başvuracaktı önce girişimcilik kursuna katılacaklardı daha sonra başarı ile bitirirlerse sertifika alacaklar,sonra iş yeri için proje hazırlayacaklar proje begenirse kosgeb destek olur ama öncesinde iş yerinin masrafını kendisini karşılayacak kosgeb faturayı görüp öyle verecek parayı.

ben anlamam gerçi ticaretten:))
öylesine rakam üzerinden yorum yaptım.
kirası uygun bir yere geçip üretimde birkaç tedbir uygulasalar kurtaramazlar mı acaba?

sanırım 3-4 aylık bir iş yeri günlük 2 bin ciro normal gibime geldi bende onu diyorum daha düşük kiralık yerler var küçük dükkanlar görüyorum tıklım tıklım dolu oluyor dönerci gibi misal kurtarabilirler bence.Küçük bir dükkana geçseler ellerinde malzeme var zaten masa,sandalye vs sonra iyi reklam şart bütün sosyal medya hesaplarına üye olsunlar,web sitelerinde reklam versinler düşük ücrete veren yerler vardır sonra yemek sepeti buraya üye olsunlar burası çok popüler bir yer ve çok kullanılan bir site evlere sipariş alsınlar yaş pasta,sarma börek türleri,mantı gibi yaptıran birçok kişi var.

Kosgeb için ilk başta başvuracaktı önce girişimcilik kursuna katılacaklardı daha sonra başarı ile bitirirlerse sertifika alacaklar,sonra iş yeri için proje hazırlayacaklar proje begenirse kosgeb destek olur ama öncesinde iş yerinin masrafını kendisini karşılayacak kosgeb faturayı görüp öyle verecek parayı.
Önceden kursa gittiyse şimdi başvurup geçmişe dönük ödemelerini alabilir. Ama kursa gitmek lazım tabi, vergi levhasındaki açılış tarihinin kurs bitiminden sonra olması lazım.

Sonradan okudum devretmeye karar vermişler zaten hayırlısı olsun.

Evimin hemen karşısında bi pastane var daha bi kere girmedim bi seneyi geçiktir. Çünkü dış görünüşü beni çekmiyor. İki üç yan dükkanda gözleme ve erişte vs satan yer var oraya çpl gidiyorum. Bence insanlar pasta sevmiyor. Bir de tat önemli çok yakın bi tanıdığım açtı. Yöresel unlu mamuller yapıyo baklava börek. Alan kişide yiyen geliyo sizden almış çok beğendik diye. Çok bayılanı var yani. Sanki evde yapmışsın gibi diyolar

ya ilk önce Rabbim yüzünüzü kara çıkarmasın :) nerede vs çok merak ettim . severim kafe gezmeyi :KK48: şey yapabilirsin böyle blog sahipleri oluyor ya mekan tanıtan onları davet edip reklam yapabilirsin :) mesela kitap köşesi yapabilirsin bir duvar kitaplık bir yanında cd lik olabilir . ya yine bir yerde görmüştüm herkes duvara bir şeyler yazıyordu tabi zamanla siliniyor ilk yazanın ki kalmıyor ama olsun öyle bir şey olabilir veyahut botanik köşesi yaptırabilirsin . Var ya garsonların üniformaları bile dikkat çeker tabii şuan mekanı bilmiyorum reklam lazım yani çevre lazım . insanları oraya bağlayacak bir şey lazım :KK72:

Bizim ofisin buralarda yeni bi yer acıldıgında hemen brosur gelır.. Bizde hemen denemek için oradan sipariş veririz.. Ayrıca çevrede çok ilgi çektiğini gördüğünüz pastane tarzlarına bakın. Fiyatlarınızı onlarınkinden bi tık aşağıya çekin.. Çevreye göre satışlar yapmak yerine maliyetin biraz üstünde satışlar yapın.. Bırası daha uygun dıye tercıh etsın insanlar..

Back
X