• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim işine aşık

Eşim, işyerinde kamp kuracak tipteki arkadaşlarını anlatırdı.
" Para sorunu yoksa insan bir pazar günü bile ailemle vakit geçireyim, özlüyorum demez mi? " diye sormuştum.
Eşimin cevabı " ya ailesinden kaçtıkları için ya da eşlerinin aşırı maddi isteklerini karşılamak için çalışıyorlar" demişti.
Bunun dışında aşırı işkoliklerin psikolojik başka durumları olabilir gibi bence.
Eşim oldum olası böyle çalıştığı her işte de böyleydi işten gelemez yani bi sorun olmuş olsa vs aklı hep oradadır onsuz olamaz diye düşünür karşıdaki insana ben 7/24 müsaitim tavrı beni sinir ediyor. Ben sorun edince gitmeyeyim evde oturayım o zaman diyor. Dün gece 00:30 da gitti mesela 3:30 da geldi şimdi gelmiş 1 saat sonra kaldır gideceğim diyor insanın morali bozuluyor ben de bi pazar olsun eşimle bi kahvaltı yapmak vakit geçirmek istemez miyim 10 aylık bebeğim var dedim örneğin hiçbir işime fırsat vermez onunla ilgilense bi kendime bakarım bi evdeki işime bakarım pandemi olmasa beraber bi dışarı çıkarım çocuğum da yolunu gözlüyor her gün yorgunum diyip köşesine çekiliyor ben istemiyorum çocuğum babam benle ilgilensin diye gözüne baksın

Babamı tarif ettiniz. Üstelik kendisi sonradan böyle oldu ben çocukken hiç böyle değildi. Yaptığı işle ve iş ortamıyla alakalı diye düşünüyorum. Şu an sistem ve şartlar çok vahşi gelmiyorum ailem var dediğiniz an büyük sıkıntılar sizi bekliyor olabilir o iş yerinde. İnsanlar kendi işlerinin patronu değilse taviz vermekten başka şansı kalmıyor. Bence haklı değilsiniz yüklenmeyin adama neticede eviniz için çalışıyor.
Ama şöyle ki geçen yaz 8 aylık hamileyken eşime bugün pazara gidelim mi diye sormuştum cevabı şimdi sıcak gerek yok yatalım derken yarım saat sonra arayan komşuya ışık hızıyla yataktan kalkıp daha kahvaltı bile etmeden yardıma gitmesi çok sinirimi bozmuştu yani bu adam hep böyle sadece işine patronuna değil babam da iş buyurur mesela gelir bi ton şikayet eder ama işten de geri durmaz insan kim olursa olsun kendini kullandırtmayacak

Eşim oldum olası böyle çalıştığı her işte de böyleydi işten gelemez yani bi sorun olmuş olsa vs aklı hep oradadır onsuz olamaz diye düşünür karşıdaki insana ben 7/24 müsaitim tavrı beni sinir ediyor. Ben sorun edince gitmeyeyim evde oturayım o zaman diyor. Dün gece 00:30 da gitti mesela 3:30 da geldi şimdi gelmiş 1 saat sonra kaldır gideceğim diyor insanın morali bozuluyor ben de bi pazar olsun eşimle bi kahvaltı yapmak vakit geçirmek istemez miyim 10 aylık bebeğim var dedim örneğin hiçbir işime fırsat vermez onunla ilgilense bi kendime bakarım bi evdeki işime bakarım pandemi olmasa beraber bi dışarı çıkarım çocuğum da yolunu gözlüyor her gün yorgunum diyip köşesine çekiliyor ben istemiyorum çocuğum babam benle ilgilensin diye gözüne baksın

Ne arıza varmış

Yani adam teknik iş yapıyor ve tek ise mecbur

Tüm otel yansa o gitmedi diye nasıl olur sonu hiç düşündünüz mü

Ben sizi anlıyorum bizimle zaman geçirdim diyordunuz haklısınız da ama eşiniz de orada bana ihtiyaç var evdekilerle hep birlikteyim modunda

Bence siz de ihtiyaç duyduğunuzu hissettirin yani sofra hazır bırakıp gittin deyince sizin ihtiyacınızı görmüyor

Tıpkı dışarıdan kişilerin şu var lazımsın dediği gibi yarın lazımsın şu var deyin

Lakin teknik işler cidden çoğu durumda ben gelmem denilecek şekilde değildir hele de otelde insanlar para verdim her şey mükemmel olmalı havasında

Klima bozuldu gelin, tv çekmiyor gelin vs tv çekmiyorsa o akşam izlemeyeyim deyiver ama olmaz zira para verdi her olanaktan faydalanmalı aksini hakaret görür

Çözüm öneremedim ama çocuk büyüdüğünde yani konuşacak hale geldiğinde o çağırır babasını belki daha etkili olur benimle şunu oyna vs diye

Kıt kanaat geçinmiyoruz. Çok fazla değil maaşı ama sorun etmiyorum. Mesele sadece iş değil kim koş yetiş dese bizi düşünmeden orada bitmesi
Anlıyorum seni canım, benim eşim de iç kolik ve kim yardım istese anında orda beni bırakır ya da benle giderdi. Zor bir durum.

Ama şöyle ki geçen yaz 8 aylık hamileyken eşime bugün pazara gidelim mi diye sormuştum cevabı şimdi sıcak gerek yok yatalım derken yarım saat sonra arayan komşuya ışık hızıyla yataktan kalkıp daha kahvaltı bile etmeden yardıma gitmesi çok sinirimi bozmuştu yani bu adam hep böyle sadece işine patronuna değil babam da iş buyurur mesela gelir bi ton şikayet eder ama işten de geri durmaz insan kim olursa olsun kendini kullandırtmayacak

Bence eşiniz o teşekkürü kendisine ihtiyaç duyulması duygusunu seviyor

Yani elimden gelenlere başkasının muhtaç olması iş güç para değil de bir nevi gurur

Çevresine göre biraz aşağıda kalmış olabilir mi yani kendini ezik hissedeceği ortam var mı mesela babam patron dediniz ya onun ailesi nasıl

Ne bileyim herkes okumuş büyük büyük meslek sahibidir eşiniz teknisyendir o da bana muhtaçlar işte duygusu ile çağrılan yere gider ve kendini tatmin eder

Bu arada yaz ayında sıcak şehirde 8 aylım hamile eşimle Pazar’a girmeyi ben de istemezdim hem de pandemi

Bu tarz şeyleri içinizde büyütmeyin sizi önemsemediği hissine kapılmayın

Eşin babanin yaninda mi çalışıyor? Laf söz gelsin istemior olabilir mi? Orta ölçekte bi firmam var. Pandemide çalışanlara gelmeyin dedikce bazı erkekler israrla ben bugun geleyim mi dedi. Maalesef evli ve cocuklu olanlar bunlar. Yani evden ve karısından kaçıyorlar. Bu tarz insanlarin niye evlendigini anlamak mümkün değil. Ama dedigim gibi tam anlamadim belki senin eşin babana mahçup olmamak için yapiodur. En iyi sen bilirsin bu ayrimi. Senden kacio gibi geliosa ciddi bi karar alip uygulaman lazim.

Yani elimden gelenlere başkasının muhtaç olması iş güç para değil de bir nevi gurur

Çevresine göre biraz aşağıda kalmış olabilir mi yani kendini ezik hissedeceği ortam var mı mesela babam patron dediniz ya onun ailesi nasıl

Ne bileyim herkes okumuş büyük büyük meslek sahibidir eşiniz teknisyendir o da bana muhtaçlar işte duygusu ile çağrılan yere gider ve kendini tatmin eder

Bu arada yaz ayında sıcak şehirde 8 aylım hamile eşimle Pazar’a girmeyi ben de istemezdim hem de pandemi

Onların o kadar durumu yok binevi çalışmak mecburiyetinde herkes çalışacak benim derdim çalışmasın değil saati belli olsun düşünün gecenin bi yarısı kadın arıyor iş var diye koşa koşa gittiği şey resepsiyonun tvsinin bozulması oldu ki çocuğum yarın bi şey isteyecek haftasonuna programlanacak ama eşim haftasonu yanımızda olamayacak kalkıp yine süpermenliğe soyunacak. Herkesin gözünde kahraman olurken eşini ve çocuğunu ihmal etmemeli.

Eşin babanin yaninda mi çalışıyor? Laf söz gelsin istemior olabilir mi? Orta ölçekte bi firmam var. Pandemide çalışanlara gelmeyin dedikce bazı erkekler israrla ben bugun geleyim mi dedi. Maalesef evli ve cocuklu olanlar bunlar. Yani evden ve karısından kaçıyorlar. Bu tarz insanlarin niye evlendigini anlamak mümkün değil. Ama dedigim gibi tam anlamadim belki senin eşin babana mahçup olmamak için yapiodur. En iyi sen bilirsin bu ayrimi. Senden kacio gibi geliosa ciddi bi karar alip uygulaman lazim.
Yok babamın yanında çalışmıyor ama babam insanı rahat bırakmaz evlerine gitsek lambaya ampul taktırır o da her şeye koşup yaptığı için dedim.

Bence de tüm amacı kendini önemli hissedip tatmin etmek çünkü geçen aylarda durumu sorun edip kavga ednce konuştu gece boş işler için çagıramıyorlar artık. Patronu da demiş çatıya falan çıkma diye sonuçta tv uğruna bi şey olsa adam da hesap veremez. Bizimki kendini düşünmüyor.

Back
X