• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim İşini Sevmiyor..

Arkadaş edinme konusunda endişeli olmayın bence. Birçok insanla konuşmadan arkadaşlık kuramazsınız. Türkiye içinde başka bir ile gitseniz de yapacak olduğunuz şey aynı olurdu. Dil konusunu da kursa giderek halledersiniz ve böylece evde oturmak için de bir sebebiniz olmaz.

Şimdi endişeleniyorsunuz ama belki ilerde şükredeceksiniz :KK51:

Benim eşim bilindik bir inşaat şirketinde muhasebeci ve yurt dışı şantiyelerde çalışacak eleman ihtiyaçları çok fazla oluyor. Eğer benim kendi ofisim olmasaydı, ben kesinlikle giderdim eşimle beraber :) ama benim kendi işim olduğu için ne yazık ki kapatıp gitme şansım yok. Olsaydı kucağımdaki bebişim ve karnımdakiyle seve seve giderdim :)

Bu ulkede muhendisin doktorun ogretmenin garsondan cok calisip az para kazandigi gercegi var.
Bransiniz nedir? Benim matematik hocam da gitmisti ogretmenlik yapmaya dubaiye.
Edebiyat tarih vesaire degilse siz de zorlayabilirsiniz. Ogretmenlik yaparsiniz. P

Ben asciyim kadin pek tercih etmiyorlar. Esim benden dusuk seviyede bir asci. Burda 2012de 3000 tl zor alirken dohada 8000 dolar teklif etmislerdi ama beni kabul etmediler. Hani 2000 bile deseler giderdim ama kadin istemiyorlardi mutfak isi agir ve egemenlik erkek diye. (Erkek egemen mutfaklarda kufur belalti argo girla... bu duzeni bozmamak icin direkt set cekiliyor. Cunku bu bir stres atma mekanizmasidir. Tum gun alevin alninda buharin nemin ve kokunun icinde calismak kolay degil.)

Bence siz bir daha dusunun yurtdisi isini...

Mühendisler kendi işini yapmıyor ki tıpkı eczacılık okuyup ilaç yapmak yerine eczane açmak gibi.. O istiyor icat yapayım elektronik devreler üzerinde çalışayım kafa bunu istiyor yaptığı işle alakası yok.. Branşım aslında arapça gayet iyi anlıyor konuşuyorum da ama oraya gidersem çalışmam burda dahi evladımı kimseye emanet edemezken orda hiç edemem
Arabistana gittiğimde sıkılmıştım çok.

Eşin işinden çıkıp birkaç sene işsiz kalıp piyasanın halini görünce o begenmediği işini mumla arayacak çünkü etrafımda bu durumu yaşayan çok insan oldu..ama şuanda daha kötü şartlarda çalıştıkları halde gıkları çıkmıyor, eşininde o sıkıntılı işsizlik sürecini yaşaması lazım işine alışması için malesef..

Mühendisler kendi işini yapmıyor ki tıpkı eczacılık okuyup ilaç yapmak yerine eczane açmak gibi.. O istiyor icat yapayım elektronik devreler üzerinde çalışayım kafa bunu istiyor yaptığı işle alakası yok.. Branşım aslında arapça gayet iyi anlıyor konuşuyorum da ama oraya gidersem çalışmam burda dahi evladımı kimseye emanet edemezken orda hiç edemem
Arabistana gittiğimde sıkılmıştım çok.

eee o zaman dil bilmem vs gibi sıkıntınız yok ki

gidin çocuk büyüyünceye kadr

büyüyünce dönersiniz

daha çalışmıyormuşsunuz, bir iki yıllığına deneyin.
maltaya eğitim için gelecekse gelsin, 3 aylık 6 aylık kurslar var, hem yakın da TR ye, ister birlikte gelirsiniz, ister sadece eşiniz gelip sık sık sizi ziyarete gelebilir.
fırsatları değerlendirmek gerekir, arap ülkelerine de bir bakın.

hem siz neden eve tıkılacaksınız ki, siz de gittiğiniz ülkenin dilini öğrenirsiniz, kendi mesleğinizi bizzat yapmasanız bile yan dallarında çalışabilirsiniz, elbette kalıcı olacaksanız gittiğiniz yerde.
Kalıcı olmayacaksanız da gezer tozarsınız, KPSS çalışıp oradayken sınavı geçmeye ve atanmaya çalışırsınız. Atanınca da dönersiniz.

Back
X