- Konu Sahibi Dnzelfmltm
Evet bence bu ülkede net vicdansızlık.ben tek yaşıyan memur bir kadınım.hergün markett gezinirken çüşş çüşş diye diye nevrim dönüyor.iki gofret alacağım hangisi fiyat performans açısından daha verimli olur diye 10 dakika düşünüyorum.tatile gideceğim memur maaşıyla kendi paramı ödegip gidemedim.evde çamaşır makinesi bozulur gibi, telefonum sorun çıkartıyorNiye bu kadar tepki veriliyor anlamiyorum bazen. Tamam devir zor ekonomi kotu ama insanlar maddi durumlarina gore bakabileceklerine guveniyorlarsa istedikleri kadar cocuk yapabilirler. Cocuk sahibi olmak cocuk ihmalidir bile diyecek bazilari nerdeyse. 3 cocuk cok mu ? Burdaki arkadaslar kac kardes ortalama acaba. Cok tuhaf tepkiler.
Cocuk sahibi olmak istemeyenlere tepki gostermek sorular sormak sıkıstirmak ne kadar yanlissa bu da yanlis geliyor bana.
Ikisini yakın aralıklarla yenilemeye çalışsam net abartısız 6 ayda kendime gelemem.neden iki küçük ev eşyası sayesinde.dediğim gibi geçen sene o kadar çok yakından tanıdıktan duyduk ki üniversiteyi kazandığı hâlde çocuğunu okutamayan insan.o kadar içim acıdı ki.bir yurt 4000 lira olmuş.istanbula, ankaraya, antalyaya zaten yaklaşamazsın.bu insanlar 6000 lirayı çocuğa yollasa kendileri ne yiyip içecekler.bir de aynı anda en az 2 çocuğun üniversiteye gitmesi gerektiğini düşünün.benim gibi eskiyen çamaşır makinesini yenileyemeyen kişiler mi yapacak bunu ? Kimsenin maddi durumu iyi değil artık.şu sayılı mühendislerden, sayılı dolandırıcı(!) Müteaahhitlerden, ya da sayılı girişimcilerden değilsen.5 günde sıka sıka 3000 lira lara gitmiş doğuda olmama rağmen.gezme tozma yemek parasını sevgilim ödemesine rağmen.çoğumuz her gün avrupa ve iskandinav ülkelerinin hâyalini kurmadan günü bitiremiyoruz.zenciler gibi her gün ne zaman bu ülkeden kurtulabiliriz diye düşünmekten afrika vatandaşlarından bir farkımız kalmadı.bu enkazı toparlanana kadar o çocuklar da çoktan yaşlanır.yetişmez yani.o da toplamaya çalışan olursa.aileler bile dağıldı neredeyse.kiminle konuşsam kardeşim, eşim, dostum beni sadece para istemek için arıyor diyen. Bir yemek parası ödemekten bile ne kavgalar çıkıyor arkadaşlar anlatıyor.geçen burada bir arkadaş çocuklara aldığı abur cuburların hesabını yapmış.onun da suçu yok.yaptırtıyorlar çünkü.hergün her kanal en az 1 saat şiddet, yaralama, vahşice cinayet haberi veriyor.abartısız hergün.bugün bile herhangi bir kanalda test edebilirsin.evet buraya birilerini getirmek bence suç.haaa anlattıklarım da iş bulabilen şanslı azınlık için geçerli.bir de bu zorlukları bile nimet sayanlar var.