Eşim istemiyor aldıralım diyor ama ben kürtaj olmak istemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Niye bu kadar tepki veriliyor anlamiyorum bazen. Tamam devir zor ekonomi kotu ama insanlar maddi durumlarina gore bakabileceklerine guveniyorlarsa istedikleri kadar cocuk yapabilirler. Cocuk sahibi olmak cocuk ihmalidir bile diyecek bazilari nerdeyse. 3 cocuk cok mu ? Burdaki arkadaslar kac kardes ortalama acaba. Cok tuhaf tepkiler.
Cocuk sahibi olmak istemeyenlere tepki gostermek sorular sormak sıkıstirmak ne kadar yanlissa bu da yanlis geliyor bana.
Evet bence bu ülkede net vicdansızlık.ben tek yaşıyan memur bir kadınım.hergün markett gezinirken çüşş çüşş diye diye nevrim dönüyor.iki gofret alacağım hangisi fiyat performans açısından daha verimli olur diye 10 dakika düşünüyorum.tatile gideceğim memur maaşıyla kendi paramı ödegip gidemedim.evde çamaşır makinesi bozulur gibi, telefonum sorun çıkartıyor
Ikisini yakın aralıklarla yenilemeye çalışsam net abartısız 6 ayda kendime gelemem.neden iki küçük ev eşyası sayesinde.dediğim gibi geçen sene o kadar çok yakından tanıdıktan duyduk ki üniversiteyi kazandığı hâlde çocuğunu okutamayan insan.o kadar içim acıdı ki.bir yurt 4000 lira olmuş.istanbula, ankaraya, antalyaya zaten yaklaşamazsın.bu insanlar 6000 lirayı çocuğa yollasa kendileri ne yiyip içecekler.bir de aynı anda en az 2 çocuğun üniversiteye gitmesi gerektiğini düşünün.benim gibi eskiyen çamaşır makinesini yenileyemeyen kişiler mi yapacak bunu ? Kimsenin maddi durumu iyi değil artık.şu sayılı mühendislerden, sayılı dolandırıcı(!) Müteaahhitlerden, ya da sayılı girişimcilerden değilsen.5 günde sıka sıka 3000 lira lara gitmiş doğuda olmama rağmen.gezme tozma yemek parasını sevgilim ödemesine rağmen.çoğumuz her gün avrupa ve iskandinav ülkelerinin hâyalini kurmadan günü bitiremiyoruz.zenciler gibi her gün ne zaman bu ülkeden kurtulabiliriz diye düşünmekten afrika vatandaşlarından bir farkımız kalmadı.bu enkazı toparlanana kadar o çocuklar da çoktan yaşlanır.yetişmez yani.o da toplamaya çalışan olursa.aileler bile dağıldı neredeyse.kiminle konuşsam kardeşim, eşim, dostum beni sadece para istemek için arıyor diyen. Bir yemek parası ödemekten bile ne kavgalar çıkıyor arkadaşlar anlatıyor.geçen burada bir arkadaş çocuklara aldığı abur cuburların hesabını yapmış.onun da suçu yok.yaptırtıyorlar çünkü.hergün her kanal en az 1 saat şiddet, yaralama, vahşice cinayet haberi veriyor.abartısız hergün.bugün bile herhangi bir kanalda test edebilirsin.evet buraya birilerini getirmek bence suç.haaa anlattıklarım da iş bulabilen şanslı azınlık için geçerli.bir de bu zorlukları bile nimet sayanlar var.

Bizim toplum kürtaj meselesini anlamıyor Bu doğum kontrol yöntemi sadece kadının vereceği karara bakar . O yüzden işler bu noktaya geldikten sonra erkeğin yapabileceği bişey yok
kocadan izin alınma mecburiyetini ciddi kadın hakkarı ihlali bana göre .
Çünkü her hamilelik sıkıntılı ve sağlık için tehlikelidir Ve bunları erkek yaşamayacağına göre şartlar eşit değilken eşit söz hakkı verilemez. Erkekler kürtaj dışındaki doğum kontrol yöntemlerini özgürce kullanacaklar.
Ama kürtaj kadının kararında olmalı .
O yüzden siz karar verin.
Yetişkin blr erkek hamile kalmanın sonuçlarını biliyordu dışarda zilyon doğum kontrol yöntemi var . İşler bu noktaya geldikten sonra baskıyı doğru bulmuyorum aldır ya da aldırma baskısı farketmez ikisi de yanlış

Bizim toplum kürtaj meselesini anlamıyor Bu doğum kontrol yöntemi sadece kadının vereceği karara bakar . O yüzden işler bu noktaya geldikten sonra erkeğin yapabileceği bişey yok
kocadan izin alınma mecburiyetini ciddi kadın hakkarı ihlali bana göre .
Çünkü her hamilelik sıkıntılı ve sağlık için tehlikelidir Ve bunları erkek yaşamayacağına göre şartlar eşit değilken eşit söz hakkı verilemez. Erkekler kürtaj dışındaki doğum kontrol yöntemlerini özgürce kullanacaklar.
Ama kürtaj kadının kararında olmalı .
O yüzden siz karar verin.
Yetişkin blr erkek hamile kalmanın sonuçlarını biliyordu dışarda zilyon doğum kontrol yöntemi var . İşler bu noktaya geldikten sonra baskıyı doğru bulmuyorum aldır ya da aldırma baskısı farketmez ikisi de yanlış
Şimdi zibilyon doğum kontrol yönetimi varmış gibi görünüyor ama bazılarımız için aslında yok.😄 ben doğum kontrol hapı kullandım.7 günde bir 15 gün şarıl şarıl kanıyordum.eee zaten sevişecek vakit kalmıyordu ki hamile kalayım.kan kaybından tansiyon düşmesi, mide bulantısı, halsizlik ,ve dahası.... eee spiral takayım dedim yine kanama belası. Sürekli bir kanama ve karın ağrısı.... eeee iğne yaptırayım desen içeriği doğum kontrol haplarıyla aynıymış.aynı sıkıntılar kat kat yaşandı.Bantlar da içerik olarak aynıymış. Yani şu yöntemler herkes için de kullanılabilir değil onu da bilmek lazım.dünya kadar göntem var birini kullanamadın mı deyip geçilecek bir mevzu da değil.bu arada prezervatif de sıkıntı bir yöntem.hissizliği geç, felaket kuruluk yapıyor.yani yıl 2022 olmuş 1 tane bile adam gibi yöntem yok benim gibiler için.çok doğrugan bir kadın olmadığım için bana geri çekilmeyle birşey olmuyor ama çok doğurgan kadınlardan olsaydım başım çok belaya girerdi valla.

ben istiyordum zaten ama süpriz oldu. eşim korunuyor.geri çekilme yöntemiyle korunuyoruz..
İstiyorsanız nasıl sürpriz oluyor?
Geri çekinmek bir korunma yöntemi değildir demekki korunmuyormuşsunuz. Bunun sonucunda şaşıracak bir şey nerede var?
Kimseyi zorla baba yapamazsınız, zorla yapmışsınız şimdi çıkın işin içinden. Sanki akşam yemeğine adamın sevmediği yemeği yapmışsınız da binbir nazla zorla yesin de bitsin diye uğraşıyosunuz.

yorumunuz için teşekkür ederim.maddi durumumuz iyi çok şükür... her çocuk nabiyle gelir. demekki alacağı nefes var mış diye düşünüyorum. adetim bittikten sonra olmuştu ilişki hiç beklemiyorduk süpriz oldu. hayırlısı diyelim.
Adetten sonra korunmasız ilişkide hamile kalınır.Esiniz istemiyorsa işiniz zor.En ufak pürüzde ben istemedim sen istedin diyecek,bez mama dünya para .Asla aldırın diyemem vebaline girmem Hadi iyi niyetle yaklasalim doğunca fikri değişir bebeği çok sever digelim evrene olumlu msj verelim

Çocuk istemeyen birisini zorla çocuk sahibi yapmaya çalışmak da hak ihlali bana göre. Nasıl bir kadını kürtaja zorlamak yanlışsa, istemeyen birini çocuk sahibi olmaya zorlamak da bir o kadar yanlış. Benim bir çocuğum var, ikincisini en azından şu an kesinlikle istemiyorum. Kaldıramam biliyorum maddi manevi. Şu an ikinci çocuk ihtimali doğsa, ciddi bunalıma girerim düşüncesi bile tedirgin ediyor beni.

Öte yandan da bu kadar kesin ve net çocuk istemeyen birisinin, ona göre korunması gerektiğini düşünüyorum. Yani geri çekilme bir korunma yöntemi değil artık bu herkesçe bilinen bir şey. Regle göre ayarlamak falan da hikaye, gayet reglimin bittiği gün hamile kalmışım ben 😂 Karı koca herkes kendi borusunu öttürmeye çalışmış, sonunda da böyle çıkmaza girmişsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Rabbim sadakayı zekatı neden ver demiş acaba? Bu da zenginlerin sınavı. Çocuk konusuna yorumum yok. Bu yorumum sizin yorumunuza istinaden idi.
Sadaka ve zekat sadece zenginlerin değil tüm insanlığın sınavıdır. Her kişi kendi durumuna göre sadakasını vermekle yükümlüdür. Çocuğu kendine güvenenler yapsın sadaka bekleyenler değil.

Amaaan ..erkeğin çocuk bakmasında ne var? Ekmeği 4 e bölüyorsa 5 e bölelim diyecek 🤷‍♀️ konu sahibi kendi hayatının 6 senesini siliyor..tabi bedeninden bir başka beden oluşurken gidenleri yazmıyorum .Bir çocuğa sahip olurken en keyifli bölüm hep erkeğe düşer o yüzden adama birşeycik olmaz
Aynen bende bunu anlamıyorum. İki çocuğum var yeni yeni normal hayatına dönüyorum, bu kadınların başka hayatı yok mu anne olmaktan başka? Üstelik baba istemezken, destek olmayacağı belliyken. Diğerleri buyudurse az gezin, bı hayatınızi yaşayın ya.

Aynen bende bunu anlamıyorum. İki çocuğum var yeni yeni normal hayatına dönüyorum, bu kadınların başka hayatı yok mu anne olmaktan başka? Üstelik baba istemezken, destek olmayacağı belliyken. Diğerleri buyudurse az gezin, bı hayatınızi yaşayın ya.
Sdfggdshsds...ya ne gezmesi ne tozmasi allasen...ortadaki iki çocuk bile ilahi rizka emanet büyüyor belli ki, üçüncüsü erkek olsun, illa oğlum olsun diye gebe kalınmış işte besbelli, başka da bi amac bı plan yok yani ortada ...

Şimdi zibilyon doğum kontrol yönetimi varmış gibi görünüyor ama bazılarımız için aslında yok.😄 ben doğum kontrol hapı kullandım.7 günde bir 15 gün şarıl şarıl kanıyordum.eee zaten sevişecek vakit kalmıyordu ki hamile kalayım.kan kaybından tansiyon düşmesi, mide bulantısı, halsizlik ,ve dahası.... eee spiral takayım dedim yine kanama belası. Sürekli bir kanama ve karın ağrısı.... eeee iğne yaptırayım desen içeriği doğum kontrol haplarıyla aynıymış.aynı sıkıntılar kat kat yaşandı.Bantlar da içerik olarak aynıymış. Yani şu yöntemler herkes için de kullanılabilir değil onu da bilmek lazım.dünya kadar göntem var birini kullanamadın mı deyip geçilecek bir mevzu da değil.bu arada prezervatif de sıkıntı bir yöntem.hissizliği geç, felaket kuruluk yapıyor.yani yıl 2022 olmuş 1 tane bile adam gibi yöntem yok benim gibiler için.çok doğrugan bir kadın olmadığım için bana geri çekilmeyle birşey olmuyor ama çok doğurgan kadınlardan olsaydım başım çok belaya girerdi valla.
Çok haklısınız Ben özellikle doğum kontrol ilacının ve spiralin çok yan etkilerinin olduğunu Duydum. Kadınların böyle kendilerine zarar vermelerini kesinlikle istemem aşırı yan etkileri var deniliyor .
kadınların ya da erkeklerin geçirdiği bir ameliyatla çocuk sahip olmalarına engel olunabiliyor
Kadın ve erkek için ameliyatlar var ama onlar da basit işlemler değil geri dönüşü de yok . daha geçen gün bir YouTuber 3. Çocuğundan sonra tüplerini ameliyat yaptırdı Ama regli sancılarının olaydan sonra hep çok arttığını söyledi .
Erkeklerde ameliyat daha kolay oluyor Ama yaptıran kaç kişi olur
Prezervatifin alerji riski vardır sanırım .
Zaten en iyi doğum kontrol yöntemi bile %100 etkili değilmiş
Aslında çok yöntem var ama kadın vücuduna zarar verecek şeyler genelde . O da erkek dünyası yüzünden öyle .
Ama bunu sadece kadınların yükü gibi onların üzerine yıkmasalar daha iyi .

Belki atölyeye bir bebek odası bir de oyun odası yapacak Katip.
Şu an öyle bir romantizm kafasında olabilir o elektriği aldım ben.
Ay bunu kaçırmışım hehehheh. Yani, 30 bin tl maaş alıyor kocası diye kendini zengin sanan , milletten iban isteyen biri var karşımızda, neden olmasın? Dükkanı açar açmaz da müşteri akın edecek, para basacaklar tabi o da var.

Çok haklısınız Ben özellikle doğum kontrol ilacının ve spiralin çok yan etkilerinin olduğunu Duydum. Kadınların böyle kendilerine zarar vermelerini kesinlikle istemem aşırı yan etkileri var deniliyor .
kadınların ya da erkeklerin geçirdiği bir ameliyatla çocuk sahip olmalarına engel olunabiliyor
Kadın ve erkek için ameliyatlar var ama onlar da basit işlemler değil geri dönüşü de yok . daha geçen gün bir YouTuber 3. Çocuğundan sonra tüplerini ameliyat yaptırdı Ama regli sancılarının olaydan sonra hep çok arttığını söyledi .
Erkeklerde ameliyat daha kolay oluyor Ama yaptıran kaç kişi olur
Prezervatifin alerji riski vardır sanırım .
Zaten en iyi doğum kontrol yöntemi bile %100 etkili değilmiş
Aslında çok yöntem var ama kadın vücuduna zarar verecek şeyler genelde . O da erkek dünyası yüzünden öyle .
Ama bunu sadece kadınların yükü gibi onların üzerine yıkmasalar daha iyi .
Ne yapacağız bilmiyoruz işte.yanibdediğim yöntemlere devam etmek zaten mümkün değil.şuan benim elimde sadece mekanik yöntemler var.hiç yapmayalım 😄.yeter yaptığımız.😄

Konuya manevi boyutuyla bakiyorsunuz anladigim kadariyla. Birde maddi boyutu var. Burada acilan bir konuda 8 aylik bebegimin aylik masrafinin 4 000tl oldugunu soyledigimde, bir uye israrla karsi cikmisti. Aradan biraz zaman gectikten sonra instagramda izledigim bir videonun altindaki yorumlari inceledim. Imkansizlik nedeniyle bebekler mama degil süt ile besleniyor, ek gidaya hangi besini nasil pisirerek baslayacaklarini ne yedirip yediremeyeceklerini videolarin altında soruyorlar halbuki cocuk doktorlari mevsim meyveleri ve sebzelerini bebegin ayı dogrultusunda liste halinde ve tarifiyle yazip veriyor demekki bu bilgilere ne yazık ki doktor araciligi ile ulasamiyorlar. Yani diyecegim o ki gerekli sartlari saglayamayacaksiniz bence 3.cocugu dogurmayin. Sizin zaten 2 cocugunuz varmis, Allah onlara uzun ömür versin.

O annenizin tercihiymis. Tercihlere saygi duymak lazim. İsteyen anne baba olmak istemez cocuk yapmaz isteyen 3 cocuk yapar. Cocuklar ihmal edilmiyorsa ortada sorun yok.
Çocuk istememek de kocanızın tercihi. Saygı duymak lazım!

İki çocuk büyümüşse sıfırdan evde cıyak cıyak ağlayan ses duymak istemiyor olabilir. Çocuklar küçükse zaten fena.
Maddi manevi sizle beraber üç kişiye yetebiliceğini biliyordur.
Karısının yeniden hamilelik kilo çatlak cinsel yoksunluğuyla uğraşmak, bir de lohusalıkta eve gelip gitmeyen kalabalık ahaliyi çekmek istemiyordur. Örnekler sıralanır gider.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X