• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim istifa etmek istiyor.

nery83

Independence is happiness.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2008
1.885
6.327
683
İyi geceler herkese. Üç çocuk sahibi bir anneyim ve öğretmenim. Eşim 39 yaşında çalışkan bir adamdır. Büyük bir şehirde yaşarken eşimin kendi isteğiyle pek de iş imkanı bulunmayan küçük bir ile, eşim için önemli bir iş fırsatını değerlendirmek için geldik. 6 yok önce başladığı bu işte 2 kez terfi aldı ve şu an yönetici pozisyonunda çalışıyor.

Eşim başlarda geçici olduğunu düşünse de işteki stresli temposu bir türlü yavaşlamadı. Geceleri gelen telefonla bilgisayar başına geçmesi ya da iş yerine gitmesi bizim için çok olağan bir durum haline geldi. Gece uykusuzluğu, düzensiz beslenme derken kilo aldı ve sonradan diyabet sorunu baş gösterdi.

Eşim bu aralar işi bırakmak istediğini söyler oldu. Bir yanım üç çocuklu bir aile olarak düzenizimin bozulmasını kesinlikle istemiyor. Hele ki bu kadar küçük bir ilde iş bulma imkanı oldukça kısıtlıyken bir yandan da bu stresli ortamın sağlığını daha fazla bozmasını istemiyorum. Şu an ödemekte olduğumuz krediler var. Çocuklar burda okula gidiyorlar, alıştıkları bir standart var. Bu işten en az zararla çıkmak için nasıl bir hazırlık yapmalıyım. Siz bu isteği nasıl karşılardınız?

Sağlığı ve huzuru seçerdim. Eşiniz daha büyük bir ilde iş bulanilir, siz öğretmenseniz atama istersiniz, çocuklar zaten yeni ortama daha çabuk adapte olurlar.
İşyeri ile anlaşarak tazminatını alırsa bir süre krediler de sizi çok yormaz.

İyi geceler herkese. Üç çocuk sahibi bir anneyim ve öğretmenim. Eşim 39 yaşında çalışkan bir adamdır. Büyük bir şehirde yaşarken eşimin kendi isteğiyle pek de iş imkanı bulunmayan küçük bir ile, eşim için önemli bir iş fırsatını değerlendirmek için geldik. 6 yok önce başladığı bu işte 2 kez terfi aldı ve şu an yönetici pozisyonunda çalışıyor.

Eşim başlarda geçici olduğunu düşünse de işteki stresli temposu bir türlü yavaşlamadı. Geceleri gelen telefonla bilgisayar başına geçmesi ya da iş yerine gitmesi bizim için çok olağan bir durum haline geldi. Gece uykusuzluğu, düzensiz beslenme derken kilo aldı ve sonradan diyabet sorunu baş gösterdi.

Eşim bu aralar işi bırakmak istediğini söyler oldu. Bir yanım üç çocuklu bir aile olarak düzenizimin bozulmasını kesinlikle istemiyor. Hele ki bu kadar küçük bir ilde iş bulma imkanı oldukça kısıtlıyken bir yandan da bu stresli ortamın sağlığını daha fazla bozmasını istemiyorum. Şu an ödemekte olduğumuz krediler var. Çocuklar burda okula gidiyorlar, alıştıkları bir standart var. Bu işten en az zararla çıkmak için nasıl bir hazırlık yapmalıyım. Siz bu isteği nasıl karşılardınız?
Bence önce yeni bir iş bulsun. Kendini garantiye alınca da ayrılsın

Bekar bir insan olsa hiç düşünmeden çıksın derdim.
Ancak siz bir ailesiniz ve çocuklarınız var. Çocukların geleceğini, ödemelerin gidişatını, ailenin maddi durum dengesini bozmadan işten ayrılmalı, yeni bir iş bulup öyle çıkmalı.

Canını

canınızı sıkmak istemiyorum ama bir arkadaşımın eşinde de psıkolojık sıkıntılar fızyolojık sıkıntılara döndü ama kızları özel okulda dıye ayrılmadı. Allah korusun esınızı tabı ama adamcagız kanser oldu, ameliyat sonrası her hafta özel bi tedavı ıcın 2000 lira ödüyorlardı, hem de üstüne yol ve konaklama masrafları eklenınce baya kredılere gırdıler. Şukur kanser yayılmadı durumu artık iyi ama stres cıddı oranda olunca bedene de vurur demıs doktorlar. Kızları artık devlet okulunda, kadın kocasına bakmak için işten ayrıldı çunku izinler sorun oluyordu, adam hala tam sağlam değil. Keske işim varken benım ayrılsaydı da uc bes ay sonra bulsaydı dıyor kadın şimdi. Bagırsak kanserı cıdden cok cok zormus. Siz de iyi dusunun derim sağlık daha onemli

asla esime kiyamam. is bulup ayrilmasi icin hee turlu destegi veririm. ayrica is yerininde de bu kadar baskiya maruz kalmasi jormal degil, altina bir calisan alinmasi icin de ikna etmeye calisirim.

Şu dönemde işi bırakmak sıkıntı olur.
İşyerleri kapanıyor iş bulamaz pat diye. Yani maddi anlamda sıkıntıya düşersiniz.
Ayrıca bu kadar Çalışkan bir adam (sizin deyiminizle) evde oturunca daha da bozulur morali ve o eski tempolu günlerini özler .

Biraz izin alma durumu olabilir mi. Şöyle 20 gün dinlense. Ayrıca patronlara ve müdürlere iş temposu hakkında konussa.en azından geceleri yatağında rahat uyusa .

Psikolojik destek verin ayrıca. İnsanlar çok çok zor şartlarda çalışıyor. Benim eşim askeri personel. Hayatının 10 yılını hatırlamıyor malesef 😔o kadar yoğun berbat yıllar geçirmiş

Bu dönemde millet işten çıkartılırken yeni bir iş bulması zor olabilir. İş yeri ile konuşarak belki şartları biraz esnetebilir.

Evi sizin idare etme ihtimaliniz nedir, iş bulamazsa geçinir misiniz?
Uzun saatler çalıştığı için eşim işi bıraktı, benim zorumla bıraktı hem de.
Çünkü ona parasından daha çok ihtiyacımız var.
Tabii önce benim maaşımla idare edebileceğimize inandık, borç falan kalmamıştı pek.

Sağlığı ve huzuru seçerdim. Eşiniz daha büyük bir ilde iş bulanilir, siz öğretmenseniz atama istersiniz, çocuklar zaten yeni ortama daha çabuk adapte olurlar.
İşyeri ile anlaşarak tazminatını alırsa bir süre krediler de sizi çok yormaz.
Kendisi ayrılınca tazminat alamaz diye biliyorum. Eşim 6 senedir bu firmada çalışıyor yanlış hatırlamıyorsam 10 sene üstü çalışanlar kendileri ayrılsa bile tazminat alabiliyorlar (15 yıl da olabilir)

Evi sizin idare etme ihtimaliniz nedir, iş bulamazsa geçinir misiniz?
Uzun saatler çalıştığı için eşim işi bıraktı, benim zorumla bıraktı hem de.
Çünkü ona parasından daha çok ihtiyacımız var.
Tabii önce benim maaşımla idare edebileceğimize inandık, borç falan kalmamıştı pek.
Maalesef benim kazandığım parayla geçinemeyiz. Önce iş bulması lazım ama pandemi döneminde iş bulmak ne kadar mümkün olur bilemiyorum.

Eski pozisyonları daha az stresliydiyse o pozisyona geri dönse olmuyo mu?
O pozisyonda çalışırken de aynı işi yapıyordu tam olarak. Sadece kadro açılmamıştı ama bu tempoyla çalışan bir elemanı ellerinde tutmak için yeni pozisyon açıp eşimi terfi ettirdiler.

asla esime kiyamam. is bulup ayrilmasi icin hee turlu destegi veririm. ayrica is yerininde de bu kadar baskiya maruz kalmasi jormal degil, altina bir calisan alinmasi icin de ikna etmeye calisirim.
Altında çalışan 6 eleman var. Ancak küçük bir ilçe burası. Buraya ailesiyle birlikte gelmeyi kabul edecek kalifiye eleman bulması çok zor oluyor. Çoğu zaman elemanların yapması gereken ama yapamadıkları işleri de üstleniyor.

Kendine başka iş garantilemeden çıkmamalı . Elbette herseyin başı sağlık ancak işsiz kalır ve borclar ödenmekte zorlanirsa ruh sağlığı daha da zorlanır. Ayrıca çocuklar olmasa idare edilir belki ama hayata gerçek bakmak lazım çocuklar varsa dişini biraz sıkmali bu süreçte başka iş başvuruları yapıp kendinı garantileyip çıkmalı.
Allah yardimciniz olsun inşallah ...

Back
X