• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim istifa etmek istiyor.

Bazen o kadar bunalırız ki, bir kurtulayım da... der, gerisini gül bahçesi olacak zannederiz.

Şirketler genellikle ya küçülüyorlar ya da mevcut pozisyonlarını mevcut insan kaynağı ile korumaya gayret ediyorlar.
Çalışanlar ise, böyle bir dönemde, işlerine deli gibi tutunuyorlar. Tüm bunlara rağmen, velev ki bir şirkette bir yönetici pozisyonu açıldı, o pozisyon genellikle kendi kaynaklarından (terfi yoluyla), bu olmadıysa referansı tanıdık bilindik olan insanlarla doldurulmaya gayret ediliyor, bu da imkan dahilinde olmazsa, ancak o zaman dışarıdan insanlarla ilgileniliyor.

Tüm bunları, eşinizin yeniden iş bulması kolay olmayabilir demek için söyledim.
Yeni bir iş arayacaksa, sandığı/umduğu kadar kolaylıkla iş bulamayabilir, bunun stresi nedeniyle de ruhsal/bedensel sağlık sorunları oluşabilir, ki böyle bir durumda mali durum baskısı da olacak üzerinde. Kaldı ki, kendi tercihleri nedeniyle böyle şeyler yaşıyor olmak, ayrıca ağır gelecektir eşinize.

Ben üst düzey yöneticiyim. Geçmişte benzer durumlar yaşadım. Ben patronlarımla toplantı talep ettim, toplantıya da iyi hazırlandım, küçük değişikliklerle yeni bir sistemin inşası hususunda ikna ettim onları. Çünkü esas istediğim işimden ayrılmak değil, çalışma koşullarımın iyileşmesiydi.

Eşiniz, bence, önce aktif olarak bunun için savaş vermeli. 6 senelik emeği savaşmadan terk etmemeli. Bakın kastettiğim şey, şikayet etmek, söylemiş olmak vs.. değil, aktif somut bir iş akış planı. Eşinizin değerini biliyorlar ki 2 kez terfi ettirmişler. Eşiniz sağlam önerilerle gelirse, kulak arkası edeceklerini sanmıyorum. Onlar da yetişmiş iş gücünü kaçırmak istemeyeceklerdir.
Ha eğer bu olmadı, iş bulmadan işten ayrılmamalı bence.

Sizin durumunuz ise çok zor, yukarı tükürseniz bıyık, aşağı tükürseniz sakal... Allah yardımcınız olsun.

Başka bir iş bulur bulmaz bıraksın, sağlık geri gelmiyor. Zaten mevcutta iş bulanlar de yeni işi daha rahat daha iyi koşullarda buluyor, hemen araştırmaya başlasın.

Sizin istediğiniz hayat standartlarınızın düşmemesi.

Bu durum benim gözümde bencillik oluyor.

Bu kadar sağlık sorunu çıkan bir kişiden hala o işte çalışmasını bekleyemezdim.

Adam mutsuz, sağlıksız, stresli. İşi bırakması için yeterli gelmiyor mu size gerçekten ?

Bazen o kadar bunalırız ki, bir kurtulayım da... der, gerisini gül bahçesi olacak zannederiz.

Şirketler genellikle ya küçülüyorlar ya da mevcut pozisyonlarını mevcut insan kaynağı ile korumaya gayret ediyorlar.
Çalışanlar ise, böyle bir dönemde, işlerine deli gibi tutunuyorlar. Tüm bunlara rağmen, velev ki bir şirkette bir yönetici pozisyonu açıldı, o pozisyon genellikle kendi kaynaklarından (terfi yoluyla), bu olmadıysa referansı tanıdık bilindik olan insanlarla doldurulmaya gayret ediliyor, bu da imkan dahilinde olmazsa, ancak o zaman dışarıdan insanlarla ilgileniliyor.

Tüm bunları, eşinizin yeniden iş bulması kolay olmayabilir demek için söyledim.
Yeni bir iş arayacaksa, sandığı/umduğu kadar kolaylıkla iş bulamayabilir, bunun stresi nedeniyle de ruhsal/bedensel sağlık sorunları oluşabilir, ki böyle bir durumda mali durum baskısı da olacak üzerinde. Kaldı ki, kendi tercihleri nedeniyle böyle şeyler yaşıyor olmak, ayrıca ağır gelecektir eşinize.

Ben üst düzey yöneticiyim. Geçmişte benzer durumlar yaşadım. Ben patronlarımla toplantı talep ettim, toplantıya da iyi hazırlandım, küçük değişikliklerle yeni bir sistemin inşası hususunda ikna ettim onları. Çünkü esas istediğim işimden ayrılmak değil, çalışma koşullarımın iyileşmesiydi.

Eşiniz, bence, önce aktif olarak bunun için savaş vermeli. 6 senelik emeği savaşmadan terk etmemeli. Bakın kastettiğim şey, şikayet etmek, söylemiş olmak vs.. değil, aktif somut bir iş akış planı. Eşinizin değerini biliyorlar ki 2 kez terfi ettirmişler. Eşiniz sağlam önerilerle gelirse, kulak arkası edeceklerini sanmıyorum. Onlar da yetişmiş iş gücünü kaçırmak istemeyeceklerdir.
Ha eğer bu olmadı, iş bulmadan işten ayrılmamalı bence.

Sizin durumunuz ise çok zor, yukarı tükürseniz bıyık, aşağı tükürseniz sakal... Allah yardımcınız olsun.
Aynen sizin gibi düşünüyorum. Eşim bu firma kurulurken işe başlatınca çok emek verdi. Mesleğini de çok seviyor aslında ama bu insani olmayan temponun kendi sağlığına zarar verdiğini biliyor. Çok mantıklı önerilerle gelmişsiniz teşekkür ederim.
Ayrıca işten sonra dışarıda arkadaşlarıyla kahve içmesini, yüzmeye gitmesini ya da spor yapmasını teşvik ediyorum. 11 aylık zor bir bebeğimiz var buna rağmen deşarj olması için elimden geleni yapıyorum. Aslında sorun biraz da yazlık bir ilçede yaşamamızdan kaynaklanıyor. İnsanlar tüm gün denizde ya da spor yapıyor, arkasına kahvelerini alıp keyif yapıyorlar. Eğer büyük bir şehirde yaşıyor olsaydık bu kadar gözüne batmazdı bu koşullar bence.

Sizin istediğiniz hayat standartlarınızın düşmemesi.

Bu durum benim gözümde bencillik oluyor.

Bu kadar sağlık sorunu çıkan bir kişiden hala o işte çalışmasını bekleyemezdim.

Adam mutsuz, sağlıksız, stresli. İşi bırakması için yeterli gelmiyor mu size gerçekten ?
Sağlığı bozuluyorken ve mutsuzken ben de bu işte çalışmasını istemiyorum ama 3 çocuğumuz ce ödemelerimiz var. Yeni bir iş bulamadığında ve ödemeler aksadığında da yine stres içinde olacak bence. Eşim piyasanın üzerinde bir rakam kazanıyor. Bu maaşa yeni bir iş bulması çok zor. Beklentisi bu yönde olduğundan hayal kırıklığı da yaşayacak bence.

Firmanın eşiniz gibi bir çalışanı kaybetmeyi isteyeceğini sanmıyorum. Koşullarıyla ilgili önce konuşsun, daha sonra düzelmezse yeni iş arayışına girer ve bulduğunda ayrılır. Hayat bu kadar kısayken insanların yaşamak için sevmediği işlerde çalışması, sağlığını kaybetmesi çok üzücü gerçekten. Sizin koşullarınızda olmadan yanıtlaması çok zor bir soru tabii ki bu ama bu kadar mutsuz olduğum bir işte çalışmam için direten bir hayat arkadaşım olsa çok üzülürdüm sanırım. Umarım her şey yoluna girer aileniz için.

Sağlığı bozuluyorken ve mutsuzken ben de bu işte çalışmasını istemiyorum ama 3 çocuğumuz ce ödemelerimiz var. Yeni bir iş bulamadığında ve ödemeler aksadığında da yine stres içinde olacak bence. Eşim piyasanın üzerinde bir rakam kazanıyor. Bu maaşa yeni bir iş bulması çok zor. Beklentisi bu yönde olduğundan hayal kırıklığı da yaşayacak bence.
Yine kendi düşüncelerinizi söylüyorsunuz. Bunu eşinizle konuşmanız lazım. Adam ne düşünüyor ne yapmak istiyor. Belki bir yol haritası vardır. Siz 3 çocuğunuzu düşünüyorsunuz ama o da bir baba. Sizin düşündüğünüz kadar o da düşünüyordur emin olun. Sizin sadece eşinize destek olmanız lazım.

Eğer iş şartlarını hafifletemiyorsa ben eşimin sağlığını seçerdim. O da aynı durumda benim sağlığımı seçsin isterdim. Sevmediğim bir işte çalışmaya zorlasa beni acayip gözümden düşerdi.

Eşiniz yanınızda ve sağlıklı olduktan sonra varsın bi tık aşağı düşsün standartlarınız. Sonuçta Allah korusun eşinize bi şey olsa hepten tepe taklak olacak standartlar.

O pozisyonda çalışırken de aynı işi yapıyordu tam olarak. Sadece kadro açılmamıştı ama bu tempoyla çalışan bir elemanı ellerinde tutmak için yeni pozisyon açıp eşimi terfi ettirdiler.

Madem yönetici planlamada mı sıkıntı var

İşi yazmasanız da sektörü yazın

Yani gece bilgisayar ya da giderek yönetici müdahalesi gereken sektör altındaki elemanları geliştirsin

24 saat çalışan gıda mı bu sektör

7/24 düzeninde 3 vardiya çalışan fabrikalarda dahi her vardiyanın ayrı sorumlusu olur kaza bela olmadıkça diğer vardiyalar yahut üst çalışanlar aranmaz o da yılda bir ya olur ya olmaz

Altında çalışan 6 eleman var. Ancak küçük bir ilçe burası. Buraya ailesiyle birlikte gelmeyi kabul edecek kalifiye eleman bulması çok zor oluyor. Çoğu zaman elemanların yapması gereken ama yapamadıkları işleri de üstleniyor.

Şimdi gördüm

Adam çalıştırmayı acilen öğrensin

Yapamayacakları işi azaltsın

Örneğin onu neye çağırıyorlarsa onu en iyi elemana öğretip onu çağırma görevi versin

A alanını Ahmet e B alanını Burhan a C alanını Cemil e zaman ayırıp öğretsin

Herkes bir alana yoğunlaşırsa öğrenir belki yine ararlar ilk başlarda sonra yapabildiklerinde yavaşlar işler

Aynen sizin gibi düşünüyorum. Eşim bu firma kurulurken işe başlatınca çok emek verdi. Mesleğini de çok seviyor aslında ama bu insani olmayan temponun kendi sağlığına zarar verdiğini biliyor. Çok mantıklı önerilerle gelmişsiniz teşekkür ederim.
Ayrıca işten sonra dışarıda arkadaşlarıyla kahve içmesini, yüzmeye gitmesini ya da spor yapmasını teşvik ediyorum. 11 aylık zor bir bebeğimiz var buna rağmen deşarj olması için elimden geleni yapıyorum. Aslında sorun biraz da yazlık bir ilçede yaşamamızdan kaynaklanıyor. İnsanlar tüm gün denizde ya da spor yapıyor, arkasına kahvelerini alıp keyif yapıyorlar. Eğer büyük bir şehirde yaşıyor olsaydık bu kadar gözüne batmazdı bu koşullar bence.

Acaba koşullar çok sıkıntılı değil mi ortama göre mi değerlendirildiği için bunaltıyor

Zira işten olağan şartlarda büyük şehirde 18.30 da en erken çıkıp 19.30 geliniyor

O saatten sonra da kahve içmeye, gezmeye vakit cidden kalmıyor hele de aile çocuk vs varsa

Eşiniz bence kafasını boşaltmalı ama bu gezme tozma ile değil de başka bir kafa meşguliyeti bulmalı

Bu tarz işlerde beyin bir saniye resetlemeyip arka planda çalışır düzenleme yapar arkadaşla gezerken de yüzerken de yapar bunu

Akşama ne pişireyim düşüncesi mesela beynimiz daha önemli bir şey düşünürken yoktur da komşu ile lak lak yaparken vardır

O nedenle uçuk gelecek ama imkan varsa yüksek lisans, ikinci üniversite vs okusun beyninin odağı değişsin

İş bulmadan isten ayrilinmaz, is de isten bulunur. Bu baba tavsiyesiydi, dinlememem 18ayima mal olmustu. Yapsin basvurularini, o arada da psikolojik destek almasi lazim, dogru beslenmesi ve spor yapmasi lazim. Butun sorunlarinizi cozersiniz bu sayede; kilo, diyabet, stres yonetimi vs.
Dipnot: bende benzer bir ilcedeyim, etraftaki insanlara bakip stres olmuyoruz, herkes burada olmak ivin para harcarken, kisitli bir sure gelebilirken biz keyfini hep suruyor bir de ustune para aliyoruz. Oyle bakiyorum ben

ucretsiz izin hakki varsa kullansin.

ayrica is yeri ile bu konuyu konusup destek de talep edebilir.

Bizim sirketimizde birisi is nedeniyle asiri stres yasadigi icin hastalandi, su an yari zamanli gibi calisiyor ve terapi aliyor, normal maasini aldigi gibi ayrica terapi de kurum tarafindan odeniyor. Is sagligi kanununa bagli olarak isveren esinizin su anki durumundan sorumlu. Istifadan once cozum yollarina gidilsin bence. Hatta esiniz ayni kurumda baska pozisyona gecmeyi de dusunebilir stresi az olacaksa.

Evet gonul istifa etsin diyor da korona dolayisi ile onumuzu hic goremez olduk, istifa cok buyuk risk demek.

Ama ben yine de karari esime birakirdim, saglik gitti mi geri gelmez.

Sağlık çok önemli işi bırakmadan önce iyi bir endokrin uzmanı ile görüşsün ve psikolojik destek alsın diyorum ben.

İyi geceler herkese. Üç çocuk sahibi bir anneyim ve öğretmenim. Eşim 39 yaşında çalışkan bir adamdır. Büyük bir şehirde yaşarken eşimin kendi isteğiyle pek de iş imkanı bulunmayan küçük bir ile, eşim için önemli bir iş fırsatını değerlendirmek için geldik. 6 yok önce başladığı bu işte 2 kez terfi aldı ve şu an yönetici pozisyonunda çalışıyor.

Eşim başlarda geçici olduğunu düşünse de işteki stresli temposu bir türlü yavaşlamadı. Geceleri gelen telefonla bilgisayar başına geçmesi ya da iş yerine gitmesi bizim için çok olağan bir durum haline geldi. Gece uykusuzluğu, düzensiz beslenme derken kilo aldı ve sonradan diyabet sorunu baş gösterdi.

Eşim bu aralar işi bırakmak istediğini söyler oldu. Bir yanım üç çocuklu bir aile olarak düzenizimin bozulmasını kesinlikle istemiyor. Hele ki bu kadar küçük bir ilde iş bulma imkanı oldukça kısıtlıyken bir yandan da bu stresli ortamın sağlığını daha fazla bozmasını istemiyorum. Şu an ödemekte olduğumuz krediler var. Çocuklar burda okula gidiyorlar, alıştıkları bir standart var. Bu işten en az zararla çıkmak için nasıl bir hazırlık yapmalıyım. Siz bu isteği nasıl karşılardınız?
Sizi anlıyorum . Benim eşim de aynı durumda. Ben bu süreçte çalışmıyorum. Kredi ödüyoruz ve düğünden biraz birikimimiz var . Eşim aylarca eve gelmiyo bazen. Sağlığı da bozuldu. Ben eşime istersen işi bırak birikimimizle kendimiz biseyler yapalım ne olursa. Gerekirse köye gider tarla Eker biceriz dedim. Bence en önemlisi huzur sağlık. Bence işten ayrılması mantıklı

Çok zor bir karar , maaş elden gidince çok daha fazla strese girebilir , yeni iş bulmak vs kolay değil , bi süre dinlenmesi lazım bir hafta belki , izin alabilir mi ?
Altındaki elemanlara daha çok iş yaptırması lazım ki biraz nefes alsın , gerekirse daha sert olsun onlara karşı ,
Bi nefes alsa büyük ihtimal toparlanacak....
Bu arada ne iş yaptığını ve ne kadar maaş aldığını da merak ettim doğrusu 🤩🥳

İyi geceler herkese. Üç çocuk sahibi bir anneyim ve öğretmenim. Eşim 39 yaşında çalışkan bir adamdır. Büyük bir şehirde yaşarken eşimin kendi isteğiyle pek de iş imkanı bulunmayan küçük bir ile, eşim için önemli bir iş fırsatını değerlendirmek için geldik. 6 yok önce başladığı bu işte 2 kez terfi aldı ve şu an yönetici pozisyonunda çalışıyor.

Eşim başlarda geçici olduğunu düşünse de işteki stresli temposu bir türlü yavaşlamadı. Geceleri gelen telefonla bilgisayar başına geçmesi ya da iş yerine gitmesi bizim için çok olağan bir durum haline geldi. Gece uykusuzluğu, düzensiz beslenme derken kilo aldı ve sonradan diyabet sorunu baş gösterdi.

Eşim bu aralar işi bırakmak istediğini söyler oldu. Bir yanım üç çocuklu bir aile olarak düzenizimin bozulmasını kesinlikle istemiyor. Hele ki bu kadar küçük bir ilde iş bulma imkanı oldukça kısıtlıyken bir yandan da bu stresli ortamın sağlığını daha fazla bozmasını istemiyorum. Şu an ödemekte olduğumuz krediler var. Çocuklar burda okula gidiyorlar, alıştıkları bir standart var. Bu işten en az zararla çıkmak için nasıl bir hazırlık yapmalıyım. Siz bu isteği nasıl karşılardınız?

Benzer sebeplerle bende 1,5 yıl önce iş bıraktım
Ama bırakmadan tam bir yıl bunu planladım
Önce eşimle oturup bir hesap yaptık, mevcuttaki krediydi, taksitti vs... borçları kapattık, o ara taşınma durumumuz vardı kenara bu iş için para ayırdık. Hedefimiz tazminatımı birikim olarak kenarda tutmaktı onu da başardık şükür. Bu devirde plansız programsız pat diye iş bırakılmaz , ortalık çok çok kötü, binlerce kalifiye adam işsiz. Sağlığına dikkat ederek, planlı giderek iş değişikliği yapması lazım, bu arada iş temposunun düzenlenmesi için işvereni ile de görüşebilir, belki uygun bir düzenleme yapılabilir.

Back
X