Eşim kayınvalidem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

diygusalhatun

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2025
180
-8
13
30
Eşimle görücü usulü evlendik daha doğrusu eşimi tanımadan önce birini çok sevdim o beni yarı yolda bırakınca eşime tamam dedim evlendik..Birine sığınmanın verdiği huzurla ilk başlarda herşey iyi gidiyodu nişanlılık döneminde eşim çok iyi biri benide çok seviyo 4 senedir evliyiz üstüme çok düşer ama ailesi tarafından çok kırıldım kayınvalidemden özellikle nefret ediyorum psikolojimi bozdu hiç aile sırrı yoktur herşey ağzında benim özelimi bile rahat rahat anlatır konuşmayı çok sever bir başladı mı hiç susmaz o kadar bilgisiz cahil biriki anlatamam evine gideriz çok cimrilik yapar çoğu zaman sofradan aç kalkarız kıyımsız biri oğlum gelinim gelmiş diyip bir misafir telaşına düşmez eşimde herşeyin farkındadır temiz titiz bir kadın değl daha böyle sıralayabilirim size ..
Bize geldiği zamanda elinde bir poşetle girmezler kapımızdan insan yabancının evine giderken bile iki kilo meyve alınır bunlarda hiç öyle birşey yok ben biraz maddeye takılırım soyut dilde sevgiyi sevmem göstermelerini isterim kaynanamda dilinde ölür biter ama icraata gelince iki kuruşu gidecek diye ödü kopar işin özeti o kadından nefret ediyorum tüm enerjimi sömürüyo kafamın içinde yaşıyo sanki .. Bizim çocuğumuz olmadı iki düşük yaptım kaynanamın 6 çocuğu var hepsinin çoluğu çocuğu var onlar ailelerine odaklanmışlar kaynanamın pek takmazlar he der geçerler ama eşim annesinden çok etkilenir çocuk falanda olmadığı için çekirdek ailesine yönelemedi ama dediğim gibi beni çok sever değer verir aynı özenide annesinede verir buda beni çok yıpratıyo evet annesi ama hiç fedakar merhametli bir anne değil kendi anneme diğer annelere bakıyorum buda annemi diyorum ailesinin çöpe atsın demiyorum ama bana yönelsin herkese hakettiği değeri versin istiyorum bu durumda ne yapabilirim çözüm önerileriniz var mı lütfen yardımcı olur musunuz???

Pek somut bir sorun yok gibi duruyor. Siz hoşnut değilseniz daha seviyeli bir ilişki güdün ama sizin hoşnut olamamanız onu kötü anne yapmaz

Eşinizin size karşı sorunlu bir hareketi yok, annesini sevip saymasına da karışmasınız mi? Anneliğine de eşiniz karar versin, sizin 4 yıldır tanıdığınız anne doğurup büyütmüş onu.
Ayrıca belki sizin kafanızın içinde yaşayan kayınvalideden başka şeylerle hayatınızı doldurmanız lazımdır, çözüm bu olabilir.

Eşiniz ne yapıyor anlamadım mesela haksizken dahi annem mi haklı diyor önceliği sen değil misin ? Orta yolu mu bulamıyor. Kaynananizi anlatmissiniz da eşinizi anlayamadim

çocuk falanda olmadığı için çekirdek ailesine yönelemedi
Siz zaten şu an çekirdek ailesiniz. Karı-koca çocuk olsa da olmasa da çekirdek aile oluyor.
Bana çok değer verir, el üstünde tutar demişsiniz sonra bana yönelsin istiyorum demişsiniz. Adam yöneleceği kadar yönelmiş daha ne yapması lazım? Dünyada sadece siz varmış gibi mi davransın mesela. Kaynana iyidir kötüdür bilemem ama çok toksik birisiniz, 2 paragraf yazıınızdan belli oluyor.

Eşimle görücü usulü evlendik daha doğrusu eşimi tanımadan önce birini çok sevdim o beni yarı yolda bırakınca eşime tamam dedim evlendik..Birine sığınmanın verdiği huzurla ilk başlarda herşey iyi gidiyodu nişanlılık döneminde eşim çok iyi biri benide çok seviyo 4 senedir evliyiz üstüme çok düşer ama ailesi tarafından çok kırıldım kayınvalidemden özellikle nefret ediyorum psikolojimi bozdu hiç aile sırrı yoktur herşey ağzında benim özelimi bile rahat rahat anlatır konuşmayı çok sever bir başladı mı hiç susmaz o kadar bilgisiz cahil biriki anlatamam evine gideriz çok cimrilik yapar çoğu zaman sofradan aç kalkarız kıyımsız biri oğlum gelinim gelmiş diyip bir misafir telaşına düşmez eşimde herşeyin farkındadır temiz titiz bir kadın değl daha böyle sıralayabilirim size ..
Bize geldiği zamanda elinde bir poşetle girmezler kapımızdan insan yabancının evine giderken bile iki kilo meyve alınır bunlarda hiç öyle birşey yok ben biraz maddeye takılırım soyut dilde sevgiyi sevmem göstermelerini isterim kaynanamda dilinde ölür biter ama icraata gelince iki kuruşu gidecek diye ödü kopar işin özeti o kadından nefret ediyorum tüm enerjimi sömürüyo kafamın içinde yaşıyo sanki .. Bizim çocuğumuz olmadı iki düşük yaptım kaynanamın 6 çocuğu var hepsinin çoluğu çocuğu var onlar ailelerine odaklanmışlar kaynanamın pek takmazlar he der geçerler ama eşim annesinden çok etkilenir çocuk falanda olmadığı için çekirdek ailesine yönelemedi ama dediğim gibi beni çok sever değer verir aynı özenide annesinede verir buda beni çok yıpratıyo evet annesi ama hiç fedakar merhametli bir anne değil kendi anneme diğer annelere bakıyorum buda annemi diyorum ailesinin çöpe atsın demiyorum ama bana yönelsin herkese hakettiği değeri versin istiyorum bu durumda ne yapabilirim çözüm önerileriniz var mı lütfen yardımcı olur musunuz???
Annesini sevmek zorunda evlendi diye annesinden nefret edemez sevmek zorunda değilsiniz ama saygi duymak zorundasınız kimse de kimseden maddi birsey beklmesin arkadas yok sunu yapmadi yok bunu yapmadı saracak yer aramayin tamam kötü kaynanalar var kötü gelinlerde var ama siz baya baya kendinizi dolduruyorsunuz napsın esiniz annesini mi sevmesin

Annesini sevmek zorunda evlendi diye annesinden nefret edemez sevmek zorunda değilsiniz ama saygi duymak zorundasınız kimse de kimseden maddi birsey beklmesin arkadas yok sunu yapmadi yok bunu yapmadı saracak yer aramayin tamam kötü kaynanalar var kötü gelinlerde var ama siz baya baya kendinizi dolduruyorsunuz napsın esiniz annesini mi sevm

Size yemek yapmıyor, evinize meyveyle gelmiyor diye sevilmeyi, sayılmayı hak etmiyor mu kadın?

Siz sevmeyin kimse karışamaz da oğlu da sevmesin demek kaçıncı seviye huysuz gelinlik?
Meyveyle gelmiyo yemek yapmıyo diye değil bende değer görmek istiyorum çok gamsız bir kadın istiyoki herşey ona yapılsın ama kendinin zerre toz parçası gitmesin.. kendine bize geldi mi sultanlar gibi ağırlanıyo ama kendi ailem öyle değil ellerine bir ekmek geçse yarısı bizimdir eşim iki tarafada aynı olması zoruma gidiyo etrafımda ne anneler var keşke eşimin annesi benim gibi anne olmasaymış hiç ama hiç halketmiyo

Anne senin olmayınca değersiz tabi, oda bir anne,3 günlük evliliğindemi karar verdin fedakar olmadığına veya eli boş geldi diyemi bencil, bişey yapmak istiyorsan bakış açını değiştir
Adamın annesine değer vermesi seni neden yıpratıyor 😀 inşallah anne olursun ve bir oğlun olur dikkat et sınanırsın ...

Kusura bakmayın ama o adamın annesi
Yeri gelir sizden çok daha fazla değer de verir
Eskiyi unutmak için adamla evlenmişsin kadın cimri kirli dedikoducu cahil siz hiç değilsiniz
Ay Vala erkek anasıyım yolarım ayol🤣
Belli zaten kız anası olsan daha farklı konuşurdunuz ..bir de sen cahilsin insan gibi akıl almak için yazdık fikrin verecek bir düşüncen yoksa ne işin var burda

Pek somut bir sorun yok gibi duruyor. Siz hoşnut değilseniz daha seviyeli bir ilişki güdün ama sizin hoşnut olamamanız onu kötü anne yapmaz
Seviye koyamıyorum eşimden geçiyo bu oda buna izin vermiyo bende onu demeye çalışıyorum sevemiyorum elimde değil

Eşinizin size karşı sorunlu bir hareketi yok, annesini sevip saymasına da karışmasınız mi? Anneliğine de eşiniz karar versin, sizin 4 yıldır tanıdığınız anne doğurup büyütmüş onu.
Ayrıca belki sizin kafanızın içinde yaşayan kayınvalideden başka şeylerle hayatınızı doldurmanız lazımdır, çözüm bu olabilir.

Belli zaten kız anası olsan daha farklı konuşurdunuz ..bir de sen cahilsin insan gibi akıl almak için yazdık fikrin verecek bir düşüncen yoksa ne işin var burda
Kızlarımda var merak etme
Bi sen cahil bencil kurnaz değilsin değil mi
Seni gidi şark kurnazı cadaloz🤣
Senin her sözde derdine ah vah diyecek halim yok
Adam iyi seni el üstünde tutuyor ama anası hak etmiyor öylemi🤔

Mesela ne yapabilirim buraya gerçekten birinden yardım almak için yazdım mesele doğurup büyütmek değil anaç bir kadın değil eşimin onu fazla abartması gözüme batıyo diğer çocukları bunun farkında ama eşim değil annesinden çok etkileniyo

Meyveyle gelmiyo yemek yapmıyo diye değil bende değer görmek istiyorum çok gamsız bir kadın istiyoki herşey ona yapılsın ama kendinin zerre toz parçası gitmesin.. kendine bize geldi mi sultanlar gibi ağırlanıyo ama kendi ailem öyle değil ellerine bir ekmek geçse yarısı bizimdir eşim iki tarafada aynı olması zoruma gidiyo etrafımda ne anneler var keşke eşimin annesi benim gibi anne olmasaymış hiç ama hiç halketmiyo
Siz hak ediş uzmanı mısınız? Kim neyi hallediyor kararını siz mi veriyorsunuz?

Oğluna göre hakediyor ki el üstünde tutuyor annesini. Buna da müdahale etmeye çalışmayın bir zahmet.

Kızlarımda var merak etme
Bi sen cahil bencil kurnaz değilsin değil mi
Seni gidi şark kurnazı cadaloz🤣
Senin her sözde derdine ah vah diyecek halim yok
Adam iyi seni el üstünde tutuyor ama anası hak etmiyor öylemi🤔
Sende kendini belli ettin zaten şu konuşma tarzınla yazık üzüldüm kendinle kavga eder gibisin şu üsluba bak

Evet bir sorun olduğu zaman annem haksız diyemiyo benim arkamda durmuyo yaşlı diyip geçiyo
Haklı adam yani kadın belki o kadar biliyordur şu yaştan sonra terbiye mi edeceksiniz? Hı halinde ve tavrında kötülük varsa sen görüşme ama eşine karışmaya hakkın yok. Yani bu sebeplerle adama gidip dert yanıyor ve sizi susturmuyorsa o da bir acayipmiş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X