İlk yazdığım yoruma cevap yazmadın ama olsun, ikincisini yazayım. Öncelikle eşinin yaptığı da doğru değil, ben de kızardım beni dinlemeyip sus demesine.
Ama her zaman o birşeyle ilgilenirken konuşuyorsan, dikkatini dağıtıyorsan haklı da olabilir. Biz de sonuçta sizi tanımıyoruz, o yüzden yorum yapmamız çok zor. Ben mesela eşim televizyon izlerken hele çok sevdiği birşey varken önemli birşey anlatmam, benle ilgilenirken sohbet ortamında anlatırım.
Eşinizin yaptığının dürüstlükle alakası yok, bazen insan nezaketen farklı da düşünse karşısındakini kırmamak için bakşa şey söyleyebilir.
Mesela bir arkadaşın aldığı bir şeyi gösterir, beğenmezsin ama o beğenmiştir, çok güzel güle güle kullan dersin bu da sonuçta dürüstlük değil, herkesin zevki başkadır o beğenmiş sonuçta. Ama senin fikrini almak istiyorsa, bunu aldım ama nasıl giysem mi falan dese beğenmediğini dolaylı olarak anlatabilirsin.
Benim bir arkadaşım çok beğenerek bir takı almış, giyeceği elbiseye yakışıp yakışmadığını sordu ben de ya ben pek inci sevmiyorum ama sen seviyorsan bu kıyafetle değil de şununla takabilirsin dedim.
Bu arada siz olsanız kızmaz mısınız demişsiniz, gözümde canlandırdım benim için önemli bir şeyse ve eşim türk filmi sonuçta kim bilir defalarca izlemiştir, bir sus yat dese (diyemez de demiş olsa) ya televizyon izlicem diye beni dinlemiyorsun diye trip yapar çeker giderdim. Ama büyütülecek bir şey değil bu, arada kavga çıkarmaya gerek yok, gelir gönlümü alır olay kapanırdı. Onu dürüst olmamakla suçlayıp olayı büyütmeye gerek yok.