• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim kirayı ödeyemeyeceğini sanıyor :(

ebru26

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2010
1.616
1
0
İstanbul
6 yıldır annemlere yakın bir apartmanda kirada oturuorduk
eşimin işlerinin bozulması üzerine ve babamın ısrarlarıyla babamların alt katına tasındık
fakat özel hayatımız kalmadı
annem evime pat die girior anahtarı var
babam herşeye karısıyor
evdeki bulasığa kadar karısıyor
eşime kiraaya çıkalım dedim sürekli oyaladı beni
hem burda bende huzurlu değili diyo
dünde dioki heray500 nasıl ödicez
kızlar napmam lazım 1 sene önce 450 e kirada oturuyordum zaten :(
eşim kendine güveninimi kabetti
bende çok yıpranıyorum böylemafoldumben

Daha önce de konunuza yazdım diye hatırlıyorum..
O zaman eşiniz belli zaman sonra kiraya çıkacağınızı söylemişti.. Sanırım şimdi işler karışmış..:çok üzgünüm:
Evinizin mali durumunu siz biliyorsunuz,gerçekten yetersiz ise ya siz de çalışın ya da biraz daha sabredin. Yok durumunuz iyi olup da eşiniz geçim sıkıntısından korktuğu için bu şekilde konuşuyorsa destek olun,güven verin...aklinialirimsmile
Aslında biliyor musunuz; az çok demeden bir işe girseniz ne güzel olur,hem eve katkınız olur hem de ailenizle mesafe de kurulur..

anahtar ne ararki annede ben olsam asla vermem

eşinizde rahat değilim diyormus zaten belkide gercekten kirayı veremeyecek durumda sizde işe girseniz

lalecim evet eşim süre vermişti şimdide dün konustuk
her ay 500 verebilirmiyiz diyo
ama burdada üç aşşa beş yukarı annemlere para veriyor hatta çoğu zaman burda yiyip içiyorlar
ben yemek yapıyorum annem benden alıor veya burda diyorlar
bide şu kafama takılıyor ailem bana kırılırmı burda ev varken kiraaaya gitmeme gücenirlermi mafoldumben

annene usulune göre sölesen mesela özel günlerinizde babanı aşağı göndermese
anahtarı kaybettim de annendeki anahtarı iste en azından yeni eve çıkana kadar idare edersin böylece

maddi imkanınız varsa eşimin iş yerine yakın bir yere taşınacaz gibi birşeyler söyleyip kiraya çıkın
ben hep diyorum genç çiftler iki tarafada çok yakın oturmamalı diye:olmaz:
açıkcası benim annemde evimin kilidi olsa bende hoşlanmazdım.herşeye karışan bir baba falanakannehir
yanlış anlamayın ama özeliniz hiç kalmaz ki böyle
sen çalışıyormusun bilmem ama gir bir işe evini ayır canım

O ev varken kiraya geçmene ailen belki darılabilir ama annenin sürekli anahtarla eve girmesi hoş değil. Yani tamam anahtar yine dursun onda ama öyle kapı çalmadan girilmez evde evli bi çift varken...
Kiraya çıkmak yerine onu engellemeye çalışsanız daha iyi olur gibi...

lalecim evet eşim süre vermişti şimdide dün konustuk
her ay 500 verebilirmiyiz diyo
ama burdada üç aşşa beş yukarı annemlere para veriyor hatta çoğu zaman burda yiyip içiyorlar
ben yemek yapıyorum annem benden alıor veya burda diyorlar
bide şu kafama takılıyor ailem bana kırılırmı burda ev varken kiraaaya gitmeme gücenirlermi mafoldumben

Hımm...
O zaman eşinizle bir oturup gelir gider hesabı yapın.. Siz haklı çıkarsanız o zaman anlar inşallah..
Ailenizin size kırılıp kırılmamasını lütfen kafanıza takmayın. Kendi aile huzurunuz söz konusu şu anda. Eğer bu şekilde düşünürseniz hem o evden ömür billah çıkamazsınız hem de hep üzülürsünüz..
Önce eşinizi ikna edin de ailenizle bir şekilde nasıl olsa anlaşırsınız..

O ev varken kiraya geçmene ailen belki darılabilir ama annenin sürekli anahtarla eve girmesi hoş değil. Yani tamam anahtar yine dursun onda ama öyle kapı çalmadan girilmez evde evli bi çift varken...
Kiraya çıkmak yerine onu engellemeye çalışsanız daha iyi olur gibi...

Şu forumda anladım ki; anahtar eşlerden hangisinin ailesindeyse hiç mi hiç saygıları olmuyor büyüklerin küçüklere.. Oysa onların düşünmesi gerek di mi? Ne işim var gençlerin evinde diye? Uyarınca da öyle ters taraflara çekiyorlar ki "ne var canım annen değil miyim?" :kızgın: diyerek üste çıkılıyor... "Heee annemsin ne olacak,ağda yaparken de kocamla sevişirken de görebilirsin ne mahzuru var canım?guclubacismile" cümlesini kuramadığımız için böyle tıkanıp kalıyoruz işte..:1closedeyes:
Anahtarlarını teslim edip farklı bir eve çıkmak en güzeli diyorum yine de ben!kaydirigubbakcemile4

Şu forumda anladım ki; anahtar eşlerden hangisinin ailesindeyse hiç mi hiç saygıları olmuyor büyüklerin küçüklere.. Oysa onların düşünmesi gerek di mi? Ne işim var gençlerin evinde diye? Uyarınca da öyle ters taraflara çekiyorlar ki "ne var canım annen değil miyim?" :kızgın: diyerek üste çıkılıyor... "Heee annemsin ne olacak,ağda yaparken de kocamla sevişirken de görebilirsin ne mahzuru var canım?guclubacismile" cümlesini kuramadığımız için böyle tıkanıp kalıyoruz işte..:1closedeyes:
Anahtarlarını teslim edip farklı bir eve çıkmak en güzeli diyorum yine de ben!kaydirigubbakcemile4

Evet canım malesef öyle, asıl onların düşünüp özel hayata saygı göstermeleri lazım biz uyaramayacağımızdan...
Gerçi ben ne yalan söyleyeyim uyarırdım, anahtarı zaten vermezdim de öyle bir durum olsa yani...
İmkanları varsa elbette başka eve çıkmaları eb güzeli...

yani aynı evde aynı apartmanda oturailirsiniz de anahtarınızın onlarda ne işi var?? çok ayıp bi,şey pat diye gelip her şeye karışmaları bu konuda tavrınızı koyun. ezdirmeyin kendinizi lütfenn

bi an önce kendinize bütcenize uygun bi ev bulun ve ayrılın o evden yoksa ailenize olan saygınızı kaybedeceksiniz eşinizde rahata alışmış gibi diyo önceden nasıl veriyosa şimdide aslanlar gibi verir. tavrını koy. orda kalmaya deva edeceksenizde ailenle konuşmalısın konuşamıyorum diyosan yapğıcak bişey kalmıyo malesefakannehir

evt ya ne kadar yanlış düşünemiyorum bile birirnin elinde benim evmin anahtarı olacak pat diye girecek .bencede kaybettim deyip al annenden .en güzeli iki tarafada uzakta oturmak ben o konuda şanslıyım.

Sanması olmaz ki bunun
gelirini hesaplarsın, giderini hesapların rakamlar sana fikir verir
ödeyebilecek durumda iseniz ailenize açıklama yapmak zorunda değilsiniz, neden taşınıyolar'ı bırak onlar düşünsün.
Ödeyemeyecek iseniz, ilk işiniz anahtarı annenizden bir şekilde almak olmalı. Aileniz ile de sınırlar belirlemelisiniz. Huzurlu olmak sizin de hakkınız, böyle karman çorman annem şimdi mi geldi babam ne zaman gidecek ile sürekli gerilirsiniz.
Sınırlarınızı siz çizip, siz koruyacaksınız
Allah yardımcınız olsun.
Evlendikten sonra aile ile olmak çok zor. Sizi birey olarak kabul edemiyorlar, evin hanımı mısınız onların kızı mısınız ayırtedemiyorlar.

lalecim ben annemlere yakın oturuyordum yürüerek15-20dkk uzaklıktadım.
o kadar mesuttumki o zaman sabah kalkıyordum evimin işini yapıorduum oğlumla çıkıp alısveriş yapıordum...eşime güzel yemekler yapıyordum evim pırıl pırıl kalıordu bal dök yala...derler ya öyle
orda hiç bir komşuylada muhatap değildim dısarda merhaba merhaba o kadar....
ama burda sabah kalkıyorum annem bağırıyor hadi yukarıa kahvalatıya gelin
hiç içimden evi temizlemek gelmiyor yemek yapmak gelmiyor sürekli sarhoş gibiyim
oğlumla alısverişe çıksam laf oluor söz oluyor
valla benim oğlum evlense asla evine pat die dalmam anlayıs lazım aama nerde....

aman canım hiç düzenin falan kalmamış seninakannehir
bir an önce ayrı eve çık gerekirse işe gir çalış ama böyle aynı evde olmaz
onlar kırılır darılırıda hiç düşünme :bbo:

demekki kaynanayla aynı apartmanda anneyle aynı apartmanda farketmio. Kendi ailende olsa ev ev üstüne olmuo demekki. Her ne kadar daireler farklı olsada erkek anneside, kız anneside o benim çocuğum diye düşünerek hat safhada rahat davranıyorlarda ondan sanırım. Bence önce annenle konuşmayı dene. Yani anahtarı elinden almak son çare olabilir belki ama ne bilim kendi evinin içi uygunsuz durumda olabilirsin bunu kendi düşünemiyosada sen düşündürtebilrsin konuşarak belki

ÇOK ÜZÜLDÜM ARKADAŞIM BENıMDE ERKEK KARDEŞıM VAR ASKERDEN GELDı ÜNÜVERSıTE MEZUNU ŞU AN ıŞı YOK AMA ıŞE GıRıP EVLENıCEK BABAMIN EVı VAR KıRACILARI VAR AMA KENDıSı ÇOK KAVGACI VE KÜFÜRBAZ KADINLARA HıÇ SAYGISI YOK BıZ KÜÇÜKKEN BıLE EN UFAKBıR ŞEYDE O...... DERDı AMA BU ZAMAN DA EV GEÇıNDıRMEK ÇOK ZOR 1 MıLYAR FALAN ALSA KARDEŞıM ıŞE GıRıNCE KıRAYA YETMEZ BABAMIN APARTMANINDA OTURMASI SAKINCALI GıBı ALLAHA HERKEZE YARDIM ETSıN
SENıN KONUNSA CANIM ANNE KIZ KONUŞAMAYACAĞI BıR ŞEY YOKTUR ANNENLE KONUŞUP HAL DıLıYLE ANAHTARI ALMALISIN BAZI ŞıKAYETLERıNı HıÇ KIRMADAN ANLATMALISIN GÜZELCE SENı ANNEN ANLAMAZSA KıM ANLAR CANIM BU DEVıRDE KıRAYA ÇIKMAK ıSTEMıYORSAN
BENıM KIZKARDEŞıMDE ÇIKAMIYOR KıRAYA KAYINPEDERıNıN APARTMANINDA OTURUYOR ELTıSıDE AYNI BıNADA KAyınvalidesi hiç buna uğramıyor hep eltisinde buda kızıyor onlara ama kirayada çıkamıyor kocası 1300 alıyor çünki anca geçiniyorlar

Back
X