eşim kızımı arabadan düşürmüş çok kızgınım

Kızınızın laflarını haketmiş vallahi, ben eşiniz adına üzülemiyorum malesef :( çünkü aynı sorumsuzluk benim eşimde de olduğu için.

Birde yapma etme diye söylendiğimiz de, abarttığımızı söylemeleri yok mu? insanı asıl çileden çıkaran o.

Ama herkesinde hatırlattığı gibi bir müsibet bin nasihatten iyidir. Bundan sonra eşiniz ihmalkarlık etmez kızınızda kapıları kurcalamaz. Dua edin ilk ve son olmuş olsun.

malesef bu ilk değil. ilk arabayı aldığımızda kızım 5 aylıktı.. ozaman otokoltuğunu alamamıştık kızımla arka koltukda oturuyorduk. bi an boşluğuma geldi kızım kucağımda kapıyı açtı. kapı hafif açılmıştı hemen kapattım. o gün arka kapıların çocuk kilidini devreye soktuk.
o günden sonra zaten hep tedbirli oldum. kocam unutmuş olacakki tekrar aynı şeyi yapmış. olanları çok çabuk unuttuğu için ayrı kızgınım

canım çok geçmiş olsun... verilmiş sadakanız varmış.. Eşiniz daha dikkatli olur bundan sonra.. çok kızmakta haklısınız.. Allah daha beterinden korusun..
Rab' bimize binlerce şükür.. evladınıza bişey olmamış..

Allah korumuş verilmiş sadakanız varmış, eşinizinde üstüne gitmeyin artık bence evet kesinlikle affedilmicek bi sorumsuzluk yapmış ama bu ona ders olur onunda eminim yüreği agzına gelmiştir bi anne kadar olmasada onunda evladı sonuçta. Bi hayır dağıtın bence Allah beterinden saklasın.

canım çok geçmiş olsun... verilmiş sadakanız varmış.. Eşiniz daha dikkatli olur bundan sonra.. çok kızmakta haklısınız.. Allah daha beterinden korusun..
Rab' bimize binlerce şükür.. evladınıza bişey olmamış..

eşim bundan sonra daha dikkatli olacağını biliyorum.

vala bu ara kızımın üstünde bişeyler var gibi gelmeye başladı. yaz boyu hasta oldu yavrum. tam iyileşiyor aradan 2 gün geçmeden tekrarlıyor. öksürük burun akıntısı ateş hiç bitmedi. şimdi üstüne bu olay inan beni çok yoruyor. çok tatlı akıllı bi kızım var. ondan yada sakınan göze çöp batar. bilmiyorum.

oyyhhh cok gecmıs olsun. sadaka verın hemen. sinirlenmekte haklısınız ama eşinize cok yuklenmeyın. o sızden daha da cok uzulmustur emın olun. ölüyordur vıcdan azabından. bir musibet bin nasihatten ıyıdır demişler. bu ona cok buyuk ders olmustur.

evet arkadaşlar eşim kızımı giden arabadan düşürmüş.verilmiş sadakamız varmış kızımın sadece dizi sıyrılmış. eşime o kadar kızgınım ki kelimelerle ifade edemiyorum. sadece şükrediyorum e5 de giderken kızım düşmemiş. eşim kızımı kreşden alırken site içinde hızını azalttığı sırada düşmüş. yavrumun dizlerinin bağı çözüldü ancak sabah ayaklarının üzerinde durabiliyordu. kimseye anlatamıyorum herkes eşimin üstüne gelecek bi dünya kavga olacak. eşimde çok üzüldü bütün gece ağladı nasıl oldu anlmadım falan diye ama o kadar kızgınım ki ağlamasını görmezden geldim. herzaman arabada giderken kapıları kilitlerim. çocukoto koltuğuna bağlarım. ama sorumsuz eşim kapıyı açmaması gerektiğini biliyormuş diye göz yummuş kapıları kilitlememiş. bütün gece uyumadım ya bişey olsaydı diye olayı görmedim ama gözümün önüne getirdim o kadar korktum ki sadece ALLAH A ŞÜKREDİYORUM

çok geçmiş olsun .neyseki önemli bir durum yokmuş eşinizde pişman üzülmüş inş bundan sonra tedbirli davranır..benim eşimde bikeresinde sorumsuzluğu yüzünden az kalsın oğlum elden gidiyodu o an onu parçalayasım geldi biliyomusun .malesef babalar anneler gibi davranmıyolar .

eşim bundan sonra daha dikkatli olacağını biliyorum.

vala bu ara kızımın üstünde bişeyler var gibi gelmeye başladı. yaz boyu hasta oldu yavrum. tam iyileşiyor aradan 2 gün geçmeden tekrarlıyor. öksürük burun akıntısı ateş hiç bitmedi. şimdi üstüne bu olay inan beni çok yoruyor. çok tatlı akıllı bi kızım var. ondan yada sakınan göze çöp batar. bilmiyorum.

çok çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun..
nazar duasını öğrenin ve bolbol okuyun kızınıza
dışarının değilde esas ailenin nazarı değermiş
birde bol bol sadaka verin hani verilmiş sadakanız varmış derlerya
onun yerine sadaka verin işte kazaları belaları def eder Allahın izniyle...

Oto koltuguna koymamis mi cocugu?? Gercekten verilmis sadakaniz varmis…sen genede sadaka ver bu olayin uzerine…
Esinde korkmustur eminim..neyseki dedigin gibi hizli gittigi bir zamanda olmamis bu olay. Bird aha boyle bir hata yapmaz esin saniyorum.

Cok gecmis olsun canim.

geçmiş olsun...
Gerçekten verilmiş sadakanız varmış..
bir musibet bin nasihatten iyidir derler ya, eşin artık daha dikkatli olacaktır her konuda emin ol...
bu arada, ne baba, ne babaanne, ne dede.. kimse çocuğa annesinden iyi bakamaz, annesi kadar düşünemez....

çok çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun..
nazar duasını öğrenin ve bolbol okuyun kızınıza
dışarının değilde esas ailenin nazarı değermiş
birde bol bol sadaka verin hani verilmiş sadakanız varmış derlerya
onun yerine sadaka verin işte kazaları belaları def eder Allahın izniyle...

abartısız 2 günde 1 nazar duası okuyoruz. sadaka dağıtacağım. gerçekten ihtiyacı olan birilerine vermek istiyorum. biraz kendime geldim dün geceden beri uykusuzum yorgunum. kimseye söylemedim ancak burda yazarak biraz rahatladım. ama birdaha sorumsuz davranırsa anlatıcam.

evet arkadaşlar eşim kızımı giden arabadan düşürmüş.verilmiş sadakamız varmış kızımın sadece dizi sıyrılmış. eşime o kadar kızgınım ki kelimelerle ifade edemiyorum. sadece şükrediyorum e5 de giderken kızım düşmemiş. eşim kızımı kreşden alırken site içinde hızını azalttığı sırada düşmüş. yavrumun dizlerinin bağı çözüldü ancak sabah ayaklarının üzerinde durabiliyordu. kimseye anlatamıyorum herkes eşimin üstüne gelecek bi dünya kavga olacak. eşimde çok üzüldü bütün gece ağladı nasıl oldu anlmadım falan diye ama o kadar kızgınım ki ağlamasını görmezden geldim. herzaman arabada giderken kapıları kilitlerim. çocukoto koltuğuna bağlarım. ama sorumsuz eşim kapıyı açmaması gerektiğini biliyormuş diye göz yummuş kapıları kilitlememiş. bütün gece uyumadım ya bişey olsaydı diye olayı görmedim ama gözümün önüne getirdim o kadar korktum ki sadece ALLAH A ŞÜKREDİYORUM

Allah korumuş..çok geçmiş olsun canım.maalesef kazalar böyle oluyor işte göz açıp kapayıncaya kadar..tedbiri elden bırakmamak lazım..

cok gecmıs olsun cnm ayy yavrum ıyı korkmustur yaaa esınız keske daha dkklı olsymıs ama bunada skr beterın beterı vardır cnm esınde anlamıs yanlısınııı daha fasla kısmaa ona tmm dıkkatsız davranmıs ama kaderden oteye yolyok cnm

sadakat varmıs ck skr kııı sakınles artıkk rabbım bol dua ett,sadaka ver hemen (en kucuk sadaka buyuk belaları def eder ınsl..)benımablam oglunu ıse goturmus pazar gunu oda ıs yerının arkasındakı parka gıtmıs patronunun bebelerıylee ama orda hıc akla gelmeyecek sey yıyenımın basına gelmısss ablam ıs yerındeykennn yıyenımın ustuneee kale dıregı dvrılıyrrrhopp yıyenımın ustuneee kalunu dırsekten kırılmıskafası sısmıss fılan dogru hastanesyee ve oradada amelıyata ve pılatın takmıslrr koluna cnmınnn ıste olacakya ck skr bunada yaa kafasına gelseydı o dırekdıe kendımızı tsellı ettık cnm ck skrrr..hemen sadakaları tazeledık ckskrr bela gelmeden vermek gerek gercı ama bıs ınsanlar bazndunya mesgaletleıne ck kulan verıyorzz oyle dglmıııı ck gecmısolsun cnm tekrardannn

cok gecmıs olsun cnm ayy yavrum ıyı korkmustur yaaa esınız keske daha dkklı olsymıs ama bunada skr beterın beterı vardır cnm esınde anlamıs yanlısınııı daha fasla kısmaa ona tmm dıkkatsız davranmıs ama kaderden oteye yolyok cnm

sadakat varmıs ck skr kııı sakınles artıkk rabbım bol dua ett,sadaka ver hemen (en kucuk sadaka buyuk belaları def eder ınsl..)benımablam oglunu ıse goturmus pazar gunu oda ıs yerının arkasındakı parka gıtmıs patronunun bebelerıylee ama orda hıc akla gelmeyecek sey yıyenımın basına gelmısss ablam ıs yerındeykennn yıyenımın ustuneee kale dıregı dvrılıyrrrhopp yıyenımın ustuneee kalunu dırsekten kırılmıskafası sısmıss fılan dogru hastanesyee ve oradada amelıyata ve pılatın takmıslrr koluna cnmınnn ıste olacakya ck skr bunada yaa kafasına gelseydı o dırekdıe kendımızı tsellı ettık cnm ck skrrr..hemen sadakaları tazeledık ckskrr bela gelmeden vermek gerek gercı ama bıs ınsanlar bazndunya mesgaletleıne ck kulan verıyorzz oyle dglmıııı ck gecmısolsun cnm tekrardannn

canım senin yeğeninin başına gelen belki görülmez kaza ama benimkinin başına gelen bile bile kaza bana göre. eşime çok kızmıyorum olmasını istemezdi oldu. ama ben sürekli bunların olabileceğini söylediğimde bana bişey olmaz deyip bana laf söylemesi kızdırıyor. tabiki eşimin yüzüne bişey söylemiyorum. eşim kızına çok düşkün bişey dersem çok üzecek ve aramızda tartışmalara neden olacak olmuş bitmiş bişey için kavga çıkarmak istemiyorum. önemli olan bundan sonra buna benzer bişi yapmaması

çok çok geçmiş olsun gerçekten büyük bi olay atlatmışsınız sadaka verin derim..tüylerim ürperdi yani benim başıma gelse allah korusun şuurumu kaybedebilirdim eşime karşı.çok sakin davranmışsınız keşke bende siizn gibi olgun olabilsem ama kızım sözkonusuysa ben kimseyi tanımam.kızım bi tarafa dünya bi tarafa.eşinizde mutlaka üzülmüştür ama yinede hiçbişey olmamış gibi davranmayın bence kızınızla birlikteyken çok dikkatli olmalı.olayı unutmasın ders alsın.

Gecmis olsun. Esiniz de cok üzülmüs belli ki daha fazla gitmeyin üstüne. Arabanin kapisini acinca göreceksiniz bir mandal var orada kapinin ic kisminda. Kücük metal bir mandal. Onu elinizle asagi iterseniz kapi iceriden acilmaz. Ya da arabanin anahtari, tornavida gibi birsey takip cevireceginiz bir mekanizma var. Cocuk kilididir. Malesef merkezi kilit sistemi arabayi disardan acilmayacak sekilde kilitliyor. Cocuk isterse acabilir kapiyi. Esinize söyleyin kilitlesin. Cocuga güvenilmez. Koltuklarindan bile cikabiliyorlar. Benim de kabusumdur hareket eden bir aractan cocuk düsmesi.

Ben de bilmiyordum. Yabanci misafirimi bir yere goturuyorduk ve araba durunca inmedi bekledi. Kapinin kilitli oldugunu saniyormus ve bizim acmamizi beklemis. Bayagi utanmistim :)

Gecmis olsun. Esiniz de cok üzülmüs belli ki daha fazla gitmeyin üstüne. Arabanin kapisini acinca göreceksiniz bir mandal var orada kapinin ic kisminda. Kücük metal bir mandal. Onu elinizle asagi iterseniz kapi iceriden acilmaz. Ya da arabanin anahtari, tornavida gibi birsey takip cevireceginiz bir mekanizma var. Cocuk kilididir. Malesef merkezi kilit sistemi arabayi disardan acilmayacak sekilde kilitliyor. Cocuk isterse acabilir kapiyi. Esinize söyleyin kilitlesin. Cocuga güvenilmez. Koltuklarindan bile cikabiliyorlar. Benim de kabusumdur hareket eden bir aractan cocuk düsmesi.

Ben de bilmiyordum. Yabanci misafirimi bir yere goturuyorduk ve araba durunca inmedi bekledi. Kapinin kilitli oldugunu saniyormus ve bizim acmamizi beklemis. Bayagi utanmistim :)

eski arabamız sedandı onları dediğin gibi yapmıştık ancak şimdiki panelvan arka kapılar sürgülü. eşim ön koltukda oturttuğu için ön kapılarda çocuk kilidi yok. eşimin üstüne gitmiyorum. o benim konuşmamdan bakışımdan ne kadar öfkeli kızgın olduğumu bilir bu sebepten bişi demedim. çok üzgün kafasından atamıyor o anı. o anda arabanın fireni çekmeden arabadan inmeye çalışmış. iyiki ben görmedim düştüğünü görsem tepkim eşime karşı ne olurdu işte bunu düşünemiyorum evden kovardım heralde.

çok şükür ki birşey olmamış ama eşinize bu kadar kızmayın bu gün ayıpladığımız şey yarın bizim başımıza geliyor.. benim oğlum bir yaşına daha girmedi. oto koltuğunda filan da oturmuyor. kucağımda bir oyana bir buyana derken çocuk kilidini eliyle açıyor ve kapıyıda açıyor ve bütün bunlar benim kucağımda oluyor tam virajı alıyorduk çokta hızlı değildik allahtan kapı açıldı yarıya kadar. ve ben bazen oğlumu arkadan öylesine tutuyorum o gün tam kucağımdaydı.. nasıl korktum biliyormusun.. yani bazen önlemini alsanda olacak varsa oluyor..
bir günde marketteyim bebek arabasındaydı oğlum.. ben arkamı döndüm 10 saniye filan geçmiştir oğlum pat yerde ama nasıl ..arabasına dikilmiş benim tutacağım yerden tutmuş araba arkaya doğru bir düştü ama nasıl ağladı... rabbim korusun bütün çocuklarımızı...

öncelikle çok geçmiş olsun hafif atlatılmış ve doktora gösterseydiniz bebeğinizi
ama şu var ki eşinize bu kadar yüklenmeniz ne denli iyi onu bilemedim şuan sonuçta o istermiydi çocuğunu düşürmeyi onunda canı acımıştır o düşünce o da sizin kadar endişeleniyor ve düşünüyor yavrusunu ve o onunda parçası
hatta bütün gece ağlamış siz umursamamışsınız adam perişan olmuş belli adı üstünde görünmez kaza işte
verilmiş sadakanız varmış ;)

Son düzenleme:
6 aylıkdan beri çocuk oto koltuğumuz var. sorumsuz eşim mesafe kısa diye ön koltukda oturtmuş

Bak işte buna çok kızıyorum canım. Çocuk koltuğunda emniyeti bağlı bir şekilde otursa, çocuk kilidini unutmuş olsa bile düşmesi hele ki düşük hızda çok çok düşük bir ihtimaldi. Hem çocuk koltuğuna oturtup kemerini bağlamıyor, ön koltuğa oturtuyor, hem de en azından normal kemerini bağlamıyor. Çok büyük düşüncesizlik gerçekten. Üzüldüğü iyi olmuş aklı başına gelsin, kızına da çok geçmiş olsun Allah acılarını göstermesin.

öncelikle çok geçmiş olsun hafif atlatılmış ve doktora gösterseydiniz bebeğinizi
ama şu var ki eşinize bu kadar yüklenmeniz ne denli iyi onu bilemedim şuan sonuçta o istermiydi çocuğunu düşürmeyi onunda canı acımıştır o düşünce o da sizin kadar endişeleniyor ve düşünüyor yavrusunu ve o onunda parçası
hatta bütün gece ağlamış siz umursamamışsınız adam perişan olmuş belli adı üstünde görünmez kaza işte
verilmiş sadakanız varmış ;)

ben eşime yüklenmedim. yanlışın var sanırım. öyle nasıl dikkat etmezsin ben sana demiştim bağırma çağırma olmadı. ağlamasını görmezden geldim çünkü kızgındım. kızım zaten ağlıyor eşim ağlasın kızım ağlasın ben ağlıyım nereye kadar. soğuk kanlı biriyim zaten birinin sakin kalıp kızımı teselli edip birşey olmadığını söylemeli. yapma etme çok dedim bişey olmaz dedi durdu. kızım benim parçam olduğu kadar eşiminde parçası ama hayatta başımıza kötü bişey gelmeyecekmiş gibi yaşamak olmaz.önlememizi alıp ondan sonra kaza deriz. çok üzgün pişman bundan sonrada asla yapmaz eminim.

Back
X