Eşim kızımı kısknamış-akşam evde toplantı var

ASYA30

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2013
2.837
1.307
198
Az önce eşim telefon açtı kızımı okuluna görmeye gitmiş(kızım 6 yaşında ilkokul 1 e başladı) sınıf arkadaşlarından bir çocuk ile el ele tutuşup gezerken görmüş.sadece onlar böyle geziyordu diğer herkes kızlı erkekli oynuyordu diye anlattı.bide arkadaşı eşimi görünce kızıma aaa baban gelmiş deyip elini bırakmış. Eşim resmen telefonda öfke krizine girmişti nerden görüyor bu çocuk bunları ......vs vs kıskançlıktan deliye dönmüş yaa çocuk onlar ne bilsinler filan dedim ama kar etmedi akşam ana kız konuşun bidaha görürsem ben çok daha sert konuşurum.dedi.kız babası değilde erkek babası olsa kesin şöyle söylerdi: Bizim hergele takmış koluna bir kız geziyor :) eşimde olsa ben bu zihniyeti anlayamıyorum.şimdi bişey olmaz ne olucak desem benide tersliycek.oyun amaçlı olduğuna eminim sonuçta daha küçük çocuk bunlar ama tepkimide iyi ayarlamak zorundayım çünki eşimlede aram bozulsun İSTEMEM bak sen yüz veriyorsun desin istemiyorum. Aklımda bir kaç konuşma cümlesi ayarladım akşam için ama sizlerde yardımcı olursanız sevinirim 6 yaşında bir kız çocuğuna arkadaşının elinden neden tutmaması gerektiğini anlatırken aynı zamandada bunun aslında bir SUÇ olmadığını ama babaların bu durumlarda kıskanç olduğunun nedenini nasıl anlatabilirim.

Son düzenleme:
6 yaşında dimi çocuk ? :53::53: siz önündeki 1 rakamını atlamış olmalısınız, yoksa neyin kıskançlığı bu???
sizin eşiniz nasıl bir zihniyette ??? bunlar daha bırakın çocuğu bebek ya hu
eşinizle bu yüzden neden aranız bozulacak ki?? sanki ergen kızınızı köpüklü möpüklü gençlik partilerine yollamışsınızda fikirleriniz tutmamış...
ben sizin yeriniz de olsam okkalı bir azarlarım eşimi... daha bebeyken böyle yaparsa kızın hayatını zindana çeviren bir babsı olacak çok belli!!!!!!

Son düzenleme:
babalık farklı birşey sanırım:1:
ben yeni doğduğumda komşular ziyarete gelmiş:31:
komşunun 5 6 yaşındaki oğlu beni öpmüş bunu gören babamda çıldırmış:53: :30::30:

minicik kıza arkadaşının elini tutma nasıl anlatılır ki:44::44:

ne saçma bir düşüncede eşiniz biz anaokuluna giderken büyüyünce ali ile evlenicem arda ile evlenicem vs derdik noldu sanki namus elden mi gitti çocukluk işte elini tutuysa ne var daha çocuk onlar bence siz eşinizle konuşun daha bu yaşta çocuğa böyle düşünceler aşılamayın:50:

6 yaşında dimi çocuk ? :53::53: siz önündeki 1 rakamını atlamış olmalısınız, yoksa neyin kıskançlığı bu???
eşinizle bu yüzden neden aranız bozulacak ki?? sanki ergen kızınızı köpüklü möpüklü gençlik partilerine yollamışsınızda fikirleriniz tutmamış...
ben sizin yeriniz de olsam okkalı bir azarlarım eşimi... daha bebeyken böyle yaparsa kızın hayatını zindana çeviren bir babsı olacak çok belli!!!!!!

unutmuş olduğum birşey yok kesinlikle sadece 6 yaşında kızım.ve malesef kendi görüşüm sizinkine yakın olsada,kız babası olarak eşim bu durumdan ciddi rahatsızlık hissetmiş.eşini azarla dediğiniz kısmına katılamıyorum çünki eşimle bu konu için yüzyüze gelip tartışırsam muhtemelen kızım büyük bir suç işlemiş olduğunu çünki anne babasının kendisi yüzünden tartıştığını düşünücek.kızımla bu konuşmayı yapmazsam babası konuşacaktır.ve buda benzer bir şey hissetmesine neden olur. eşime gelince ben ne söylersem söyliyim bunun baştan çözülmesi gerekn bir sorun olduğu düşüncesinden vazgeçmeyecektir.

unutmuş olduğum birşey yok kesinlikle sadece 6 yaşında kızım.ve malesef kendi görüşüm sizinkine yakın olsada,kız babası olarak eşim bu durumdan ciddi rahatsızlık hissetmiş.eşini azarla dediğiniz kısmına katılamıyorum çünki eşimle bu konu için yüzyüze gelip tartışırsam muhtemelen kızım büyük bir suç işlemiş olduğunu çünki anne babasının kendisi yüzünden tartıştığını düşünücek.kızımla bu konuşmayı yapmazsam babası konuşacaktır.ve buda benzer bir şey hissetmesine neden olur. eşime gelince ben ne söylersem söyliyim bunun baştan çözülmesi gerekn bir sorun olduğu düşüncesinden vazgeçmeyecektir.

iyi de böyle birşey altı yaşında ki çocuğa nasıl anlatılır...daha şimdiden cinsiyet ayrımına girip erkekelere öcü gözüyle bakacak... yapmayın etmeyin.. bu çocuk büyüyünce ya erkek görünce kaçan ya da yasak olan şeyin daha cezbedici olduğunu düşünürsek erkeklerle fazla samimi olacaktır....
siz nasıl bir konuşma yapmayı düşünüyorsunuz kızınızla?

İki ucu çoklu denklem..
Kızınızla bunu nasıl konuşacaksınız? Bu konuyla ilgili bir araştırma yapın, bu tarz şeyler çocuklarla nasıl konuşulmalı onu önce bir bilmek lazım. Çünkü küçücük çocuğa, üstelik yaptığından manalar çıkaramayacak yaşta bir çocuğa bu konuda yasak koyarsanız, bunun üstüne gidilecek bir şey olduğunu düşünür. dahası bunu önemsemeye başlar. Madem eşiniz bunun önüne geçilmesi gereken bir şey olduğunu düşünüyor, bu konuda gerçekten bilgisi olan kişilere danışılmalı, acele edilmeden. Onun yol göstermesi ile, ya eşiniz ikna edilmeli, ya çocuğa farklı bir şekilde yanaşılmalı. Bu önemli bir konu. Bence önce araştırın. Lütfen bilgi sahibi olmadan, o tertemiz beyin ile konuşmayın.
Yine de en iyisini siz bilirsiniz,

Evet ya, simdi bile böyleyse, kiz ilerde liseye, üniversiteye gittiginde, asik oldugunda bunu evde bile dile getiremiyecek. Bunu kiskançlik denilmez zaten, düpedüze baskicilik denilir.

Evet ya, simdi bile böyleyse, kiz ilerde liseye, üniversiteye gittiginde, asik oldugunda bunu evde bile dile getiremiyecek. Bunu kiskançlik denilmez zaten, düpedüze baskicilik denilir.

geçenlerde bir kitap okudum, imamın manken kızı diye... konusu tam da eşinizlik diyebilirm.
imam kızına helal olan şeyleri dahi babası imam diye yasaklıyor. mesela en basitinden luna parkta oynamak bile yasak... sonra o kıza ünlülerin ve mankenlerin o şatafatlı hayatı o kadar parlak geliyor ki hep onlara özeniyr ve bir gün evden kaçıp manken oluyor filan....
ve babası bunda kendi hatası olduğunu anlıyor, ve çok pişman oluyor...
6 yaşında ki çocuğun yine 6 yaşında ki bir çocuğun elini tutup gezmesinde ne mahsur var, kız erkek ne farkeder...
eşiniz hatalı ve yanlış bir zihniyette. okusun araştırsın bir bilene sorsun. her şeyin bir yaşı zamanı vardır.....

bence biraz fazla abartılıyor:1:
küçük çocuk ve hiçbirimiz babalığın tam olarak ne olduğunu bilemeyiz...
adamın aklından geçenleri düşünceleri...
benim babamda küçükken çok korumacıydı:)
ama öyle despot hayatı bana zindan eden bir adam olmadı:16::16:
biraz ön yargıyla yaklaşılıyor bence konuya:31:

Az önce eşim telefon açtı kızımı okuluna görmeye gitmiş(kızım 6 yaşında ilkokul 1 e başladı) sınıf arkadaşlarından bir çocuk ile el ele tutuşup gezerken görmüş.sadece onlar böyle geziyordu diğer herkes kızlı erkekli oynuyordu diye anlattı.bide arkadaşı eşimi görünce kızıma aaa baban gelmiş deyip elini bırakmış. Eşim resmen telefonda öfke krizine girmişti nerden görüyor bu çocuk bunları ......vs vs kıskançlıktan deliye dönmüş yaa çocuk onlar ne bilsinler filan dedim ama kar etmedi akşam ana kız konuşun bidaha görürsem ben çok daha sert konuşurum.dedi.kız babası değilde erkek babası olsa kesin şöyle söylerdi: Bizim hergele takmış koluna bir kız geziyor :) eşimde olsa ben bu zihniyeti anlayamıyorum.şimdi bişey olmaz ne olucak desem benide tersliycek.oyun amaçlı olduğuna eminim sonuçta daha küçük çocuk bunlar ama tepkimide iyi ayarlamak zorundayım çünki eşimlede aram bozulsun İSTEMEM bak sen yüz veriyorsun desin istemiyorum. Aklımda bir kaç konuşma cümlesi ayarladım akşam için ama sizlerde yardımcı olursanız sevinirim 6 yaşında bir kız çocuğuna arkadaşının elinden neden tutmaması gerektiğini anlatırken aynı zamandada bunun aslında bir SUÇ olmadığını ama babaların bu durumlarda kıskanç olduğunun nedenini nasıl anlatabilirim.

:9::9::9::9:Ay ben onları yerim.:emir_bebek:
Gözümde harika bir tablo canlandı siz anlatırken:9:
Neyseki kıskanç baba gidip olaya müdehale etmemiş:9:
Olayın en çokta ''ana -kız başbaşa konuşun ''kısmına koptum:1:
Çok tatlı çoook.:9:

Yaaşadığımız zaman, ve artık çocukların küçük yaşta bir çok şeye merakının olması nedeniyle olaya bakarsak temkinli olmakta fayda var. Çok yakın bir tanıdığımın kızı 4 yaşındaydı komşu erkek çocuk 7-8 yaşlarındaydı ve kızı kandırıp bir kuytuya götürmüş, bir şeyler yapmaya çalışmış ama son anda birileri yetişip olayı çok şükür zararsızca sonlandırmıştı. Artık küçük yaşlardan çocuklar bir şeyleri öğreniyor ve denemek istiyor, bu belki masumane görülebilir ama ilerde akıllarından çıkmayacaktır. Sizi korkutmak değil amacım ama eşiniz kıskanç kız babası olmasından ziyade korumacılığında çok haklı.
Kızınızı uyarma kısmına da gelince sakin ve çocuksu bir dille babacık seni kıskanmış bir daha yapma kızım falan denilebilir sanırım :26:

bence biraz fazla abartılıyor:1:
küçük çocuk ve hiçbirimiz babalığın tam olarak ne olduğunu bilemeyiz...
adamın aklından geçenleri düşünceleri...
benim babamda küçükken çok korumacıydı:)
ama öyle despot hayatı bana zindan eden bir adam olmadı:16::16:
biraz ön yargıyla yaklaşılıyor bence konuya:31:

bence sizde önyargılısınız, adamın sizin babanızgibi olacağı yargısına nasıl vardınız?

vallahi ben güldüm eşinizin tepkisine. kızmayın ama hiç ciddiye alınacak gibi değil ki.:34:

yaşım 30 a yaklaştı annem hala anlatır ilkokul 1 de bir erkek arkadaşımın elinden tutup "anne ben aşık oldum onu görünce nefes alamıyorum" demişim. laflara bak. :52: ama annem hiiç üstüne durmamış, gülmüş geçmiş. şimdi hatırlamıyorum bile. ama babamdan çok çektim bu konuda ve inanın üniversiteye kadar erkeklerle çok iyi anlaşmama rağmen doğru düzgün sohbet edemezdim babamın korkusundan. engel olun eşinize. gülün, geçin. öpseler, sarılsalar bile ne olabilir ki aralarında? iki küçük melek onlar.

tabi ki eşinizle aranızı bozmayın ama bence kızınızla "erkeklerle el ele tutuşulmaz" konuşması yapmak çok daha feci ve bir de kızınızı yalnız bırakmayın. babasıyla yüzgöz olmasın.

kolay gelsin,

iyi de böyle birşey altı yaşında ki çocuğa nasıl anlatılır...daha şimdiden cinsiyet ayrımına girip erkekelere öcü gözüyle bakacak... yapmayın etmeyin.. bu çocuk büyüyünce ya erkek görünce kaçan ya da yasak olan şeyin daha cezbedici olduğunu düşünürsek erkeklerle fazla samimi olacaktır....
siz nasıl bir konuşma yapmayı düşünüyorsunuz kızınızla?

bende kara kara bunu düşünüyorum ya:( aslına bakarsanız çalışan ve giyim kuşam anlamında kendi sınırlarımın dışında bir kısıtlamaya tabi olmayan bir bayanım iş hayatımdada sosyal ve iş arkadaşlıklarım asla eşimi rahatsız etmemiştir.az önce yine konuştuk eşimle onu anlayabildiğim kadarı ile kızımız henüz küçük olduğundan ve doğru ile yanlışı ayırtedemediğinden bu gibi davranışları nedeni ile zarar görebilir asıl endişesi bu gibi geldi.evet bir baba olarak küçük kızını kıskanmış ama asıl köpürdüğü nokta ne yaptığını bilemiyecek yaşta olduğu için zarar görebilcek olma endişesi.umarım onu doğru yorumlamışımdır.çünki bu açıdan baktığımda çokda haksız bulmadım ne yalan söyliyim.Ailemiz yada akrabalaramız arasında erkek görünce kaçan yapıda insanlar yok kızımda öyle olmayacaktır ama tabi tutumum ve konuşmalarımda seçici davranmayalım.

kımımiz ufakken bunla evlencem buna asıgım bunla saklambac oynayalım fılan demedık mı.. bende dedım .. bence eşiniz cocuk olmus bu durumda .. hıc olgun davranmamıs.. ufak kızınızı kıskanmak da ne demek bende guldum ..

Son düzenleme:
baba tam babalık yapmış.:)
prensesimi kimseler elleyemez mantığı:).
alışsın alışsın.
bunlar belli yaşlarda çok doğal olması gereken şeyler.
tipik baba işte ya:27:

Şimdi olayın iki yönü var onlar masum bebe daha ne olacak el ele tutuşsalar en fazla arkadaşça olabilir
Birde gözümle şahit olduğum olay var ki bu olay olalı seneler oluyor şimdiki çocukların algıları daha açık.Komşularımız gelmişti bize çocukları daha ufak kız 5-6 yaşlarındaysa oğlanda en fazla 7-8.Bu ufaklıklar odaya kapanmışlar birbirlerinin şeyleri ile oynuyorlardı.:31:

Çocukların cinselliğe meraklı oldukları yaşlar bence siz konuşmadan önce bir pedogogla görüşün onun tavsiyeleri doğrultusunda kızınıza bir açıklama yapın.

geçenlerde bir kitap okudum, imamın manken kızı diye... konusu tam da eşinizlik diyebilirm.
imam kızına helal olan şeyleri dahi babası imam diye yasaklıyor. mesela en basitinden luna parkta oynamak bile yasak... sonra o kıza ünlülerin ve mankenlerin o şatafatlı hayatı o kadar parlak geliyor ki hep onlara özeniyr ve bir gün evden kaçıp manken oluyor filan....
ve babası bunda kendi hatası olduğunu anlıyor, ve çok pişman oluyor...
6 yaşında ki çocuğun yine 6 yaşında ki bir çocuğun elini tutup gezmesinde ne mahsur var, kız erkek ne farkeder...
eşiniz hatalı ve yanlış bir zihniyette. okusun araştırsın bir bilene sorsun. her şeyin bir yaşı zamanı vardır.....

DARSEAA bu bize uygun bir örnek olmadı canım öyle yapıdaki bir erkeği ne kendime eş seçer nede evladıma baba yapardım. kıskanmış kızmış ama bence bunun altında ileride oluşabilcek olumsuzlukların endişesi var sonuçta kızımızıda sokakda bulmadık çokda özgür bir beyin yetiştieceğiz diye genel ahlak kurallarınıda aşılamama gibi bir hataya düşmeyiz.

Back
X