- 12 Aralık 2013
- 2.837
- 1.307
- 198
size bir şey söyleyeyim mi; ben mi bu konuda çok radikal düşünüyorum diye sordum kendime konunun açıldığı akşam..
şöyle ki; (bilmeyenler için diyorum) benim de 3,5 yaşında bir kızım var.. şu an da dahil olmak üzere birinin elini tutmuş olarak görsem telaştan ziyada içimde güzel bir kıpırtı olur..
öncelikle derim ki:
1. kızım çekinmeden kendini ifade edebiliyor.
2. birine karşı bir şey hissedebiliyor adı ne olursa olsun..belki onunla oyun oynamayı seviyor.. belki yanında daha huzurlu onlarınların dünyasını bilemiyoruz..
asya'nın kızının yaşında olsa düşüncelerim değişir mi bilmiyorum ama şöyle bir gerçek var. çocuğunuza ne verirseniz onu alır.
aynen bizi kopyalar. çünkü karşında başka rol/model yok ki..bu durumda birinin elini de tutmuş olsa doğru eğitim verilirse ben hiç bir kötülük göremiyorum.
mesela lisede gizli gizli sigara içip, okul asan, erkek arkadaşları olan kızların aileleri baskıcıdır çoğu.
ama bunun tezatında anadolu liselerinde çok çalışkan olup, eğlencesinden de erkek arkadaşından da geri kalmayan bilinçli bireylerin de aileleri doğru eğitim verdiği için sonuçları doğru alır..
hepimizin amacı o değilmi BİLİNÇLİ olsun aklı başında hayırlı çocuklar olsunlar bizi örnek alsınlar ama geriye dönüp baktığımızdada BOYNUZ KULAĞI GEÇTİ diyebilelim :)