Eşim kumar bağımlısı ne yapmalıyım ?

UUmutsuzvakaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2022
20
-2
1
33
Herkese merhaba. Okadar kararsızım ki kendimi burda buldum. Ben eşimle 7 sene flört ederek evlendim. 11 aylık evliyim. O süreçte hiç bir problem yoktu takı evlenene kadar. Evlendikten sonra eşim çok değişti sürekli yalanlarıni yakaladım. Eşimin maaşı çok iyi olmasına rağmen krediler faturalar odenmiyordu. Çok uğraştım derdini ama öğrenemedim uzun süre.uc dört ay önce ogrendimki eşim nisanliyken başlamış kumar oynamaya. Evlendikten sonrada benden habersiz 3 4 tane yüksek krediler çekmiş duyunca başımdan assagiya kaynar su döküldu. Kavga ettim bağırdım çağırdım yapmicam dedi affettim tamam dedim ama hala yalan konuşmaya devam ediyordu. Hatta bana birazda sen bul para ödeyelim borcumuzu bile diyecek kadar alcaldi. Artık benim eşime karşı dayanicak gücüm kalmadı. Boşanmak istiyorum. Ama ailesinide bu kadar büyük borçla yüz üstü birakmak istemiyorum siz benim yerimde olsanız ne yapardınız...

Burda bilenler bilir 7 ced sülaleye kadar kumarbaz ailem var. Ki büyükbabamda kumarhane isletiyodu. Neyse, diyecegim o ki kurtulacagını sanıyosanız eger yanılıyosunuz. Sonu asla yok. Tedaviler bile ise yaramıyor.
Ha ben oynadım mı? Oynadım, oynuyor muyum oynuyorum. Bagımlılık derecesinde degil tabi.

Birazda sen para bul derken? İnsanların yuklu meblagli paralari size vermesi icin sizden bir cikarinin olmasi gerekir. Terbiyesiz adam. Ailesini niye dusunuyorsunuz yahu borcu beraber mi yaptiniz ki odemesini düşünüyorsunuz. Son cumlenize dayanarak bosanacaginizi dusunmuyorum bari cocuk yapmayin
Hayır bosanicam istemiyorum o pislikle evli kalmayı. Başta uzuluyordum ailesine gerçekten ama şuan degmedigini anladım herkes sadece kendisini düşünüyor şu hayatta

Burda bilenler bilir 7 ced sülaleye kadar kumarbaz ailem var. Ki büyükbabamda kumarhane isletiyodu. Neyse, diyecegim o ki kurtulacagını sanıyosanız eger yanılıyosunuz. Sonu asla yok. Tedaviler bile ise yaramıyor.
Ha ben oynadım mı? Oynadım, oynuyor muyum oynuyorum. Bagımlılık derecesinde degil tabi.
Kurtulacağını düşünmüyorum zaten ilgilenmiyorumda. Ne hali varsa gorsun

Arkadaşımın eşi onu önce aldattı sonra yetmedi kızı nikagima alcam dedi gene boşanmadı kız sonra kumar oynadı borca girdi kredi çekti borca girdi gene boşanmadı hala oynuyot en son Uyuşturucu satarken yakalandı kızın ailesi çıkardı adamı bem anlamıyorum bpyle bir adamla nasıl hala evli kaLıyorlar

Kumar oynayan kadin erkek bence donusu yok.. keske olsa ama yok.. Allah kimseyi o yola dusurmesin ama bi kez bulastiginda tovbe etsen borcunu odesen seytan iste yine seni agina dusuruyor. Kumar oynayan insandan hayir gelmez. Yinede buyuk konusmaktan Allaha siginirim.

Ayrica borcu aen yapmadin neden vicdan yapasin🙄 eger simdi ayrilmazsan ustune birde bebe filan iain daha zorlasir.

Kumar bağımlılığı iyi bir psikiyatrist ile tedavi edilmezse sonu ya cezaevi ya da mezar bakın bu kadar iddialı konuşuyorum. Muhtemelen eşinizden dürtü kontrol bozukluğu mevcut ve bunu engellemek için terapi görüp ilaç almalı.
Hoş siz yönlendirseniz de eşiniz bunlara uymayabilir,bu nedenle boşanmayı da ciddi ciddi düşünün derim çünkü sonu yok Kumar illetinin

Kumar çok büyük illet. Bir de yüzsüz nasıl bulacakmışsın acaba parayı!
Neyse kuzenim doktor evlendi eşi de öğretmen. Çok kibar çok kaliteli duruyordu. Ailesi de bir ilin en zenginlerindenmiş. Kuzenimin doktor bir arkadaşının abisiymiş. Evlendiler. Birikim hesapları varmış. Neyse adam kuzenime kredi Çek ihtiyacım var demiş. Kuzenim de ortak hesaptakileri alsana demiş o da bitti o diyor. Meğer kumarbazmış ailesi de reddetmiş kuzenimi kandırmışlar. Annesi babası kuzenimi arıyor ulaşamıyor merak edip o ile evine gidiyorlar. Kadını bağlamış döve döve mahvetmiş kredi çekmiyor diye hemen boşandı kurtuldu. Kuzenimin Bodrum Muğla Antep olmak üzere 4 tane evi oldu. O pislikle kalsaydı batakta ömrü çürüyecekti. Bence sendekinin anne babası da biliyordu kumarbaz olduğunu başını yaktılar seninde. Yeni evlisin ve onlarda kredi çekmiş ordan öyle düşündüm

Kumar çok büyük illet. Bir de yüzsüz nasıl bulacakmışsın acaba parayı!
Neyse kuzenim doktor evlendi eşi de öğretmen. Çok kibar çok kaliteli duruyordu. Ailesi de bir ilin en zenginlerindenmiş. Kuzenimin doktor bir arkadaşının abisiymiş. Evlendiler. Birikim hesapları varmış. Neyse adam kuzenime kredi Çek ihtiyacım var demiş. Kuzenim de ortak hesaptakileri alsana demiş o da bitti o diyor. Meğer kumarbazmış ailesi de reddetmiş kuzenimi kandırmışlar. Annesi babası kuzenimi arıyor ulaşamıyor merak edip o ile evine gidiyorlar. Kadını bağlamış döve döve mahvetmiş kredi çekmiyor diye hemen boşandı kurtuldu. Kuzenimin Bodrum Muğla Antep olmak üzere 4 tane evi oldu. O pislikle kalsaydı batakta ömrü çürüyecekti. Bence sendekinin anne babası da biliyordu kumarbaz olduğunu başını yaktılar seninde. Yeni evlisin ve onlarda kredi çekmiş ordan öyle düşündüm
Korku filmi gibi ailesi gitmeseydi belki de kız ölmüştü şu an.
Ailesi de girişip bir güzel dövseydi bunu.

Altınım yok benim parmagimda yüzüğüm bile yok. Herseyim gitti. Evet düzeltmek için çok çabaladım ama aynı hala. Değişen hiç birşey yok. Annesi bana çok çektirdi zamanında namusuma bile dil uzattı şimdi kendi yasattigini çekiyor hala beni ağzına alıyor beraber yaptınız diyor. Evleneli bir sene olucak ama beni tukettiler her anlamda hala benimle uğraşıyorlar. İnsanlar çok nankör...
Eee o zaman git booşan ne duruyorsun.

Onun size sormadan kredi çekip paraları harcaması normal mi sizce? Siz ona para verseniz de borcu ödemek yerine kumar oynacaktır. Kumar bağımlılığı beynin bir noktasına zarar verir ve o yüzden bırakmak çok zordur, benim de en yakınlarımdan birinde var bu problem ve asla bitmiyor. Dövsen sövsen de bırakmıyor, iyi davransan borcunu ödesen de bırakmıyor, aç kalsada aç köpek gibi dolaşıp yine oynuyor. Sizin yapabileceğiniz tek şey boşanmak, yakında size baskıyla kredi çektirip hayatınızı alt üst edecek, şu an henüz erken.

Önce eşlerden saklanır, ortaya çıkınca pişman gibi davranır, sonra borcu ödeyelim herşeyi düzeltelim şeklinde eşi kandırmaya çalışır, en sonunda döve döve kredi çektirmeye kadar gider. Şu an sizden gelecek para aklını çeliyor ve huyunuza gidiyor, zamanla insanlıktan çıkacaktır size karşı.

İnternette biraz yorum okuyun, başına gelip kurtulan kimseyi bulamayacaksınız ben çok araştırdım.
Valla Luys Luys ben kendi başıma geleni anlatayım sen karar ver. Benim eşim de önce az az oynardı demezdim birşey şimdi neyi var neyi yoksa yatırıyor. Önceleri kendi arta kalan parasıyla oynardı sonra bütün parasını yatırmaya başladı. Evin bütün ihtiyaçları bana kaldı kira fatura market vs. Sonra benden birikmiş paramızı istedi önce vermedim sonra böyle mutlu olacaksan al lanet olsun dedim evi satmıştık bütün parasıyla borçlarını kapattım. Bitti sandım tabi ki bitmedi sonra tam 5 tane kredi çektim borçları kapansın diye bu sadece benim borcum şu an maaşımın yüze yetmisi borçlara gidiyor. Onun bütün maaşı. O zaten kendi sürekli kredi çeker borcu borçla kapatır. Bütün bankalarin kara listesinde 1000 liralık bile kredi kartı çıkmaz adına. Şimdi cebinde beş kuruş para almıyor eğer ben cebine 5 lira ekmek parası koymazsam ekmek bile alamaz. Geçen çocuk hasta oldu hastaneye yatırdık 1500 lira verdim. Bana yemek getirdi diye lafını etti. Parası yokmuş da son 50 lirasiyla dürüm almış bana. Çocuk bir yaşında daha çocuğa bir kere bez almış insan değil. Benim durumum bu karar sizin. Şimdi boşanma olayını sorarsanız maaşımdan kendimi ve çocuğumu geçindirecek kadar para kalmadığı için aynı evin içinde borç bitene kadar yaşamaya çalışıyorum. Seneye yaza borçlarım bitiyor inşallah. Sonrası inşallah kendi yolum. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Valla Luys Luys ben kendi başıma geleni anlatayım sen karar ver. Benim eşim de önce az az oynardı demezdim birşey şimdi neyi var neyi yoksa yatırıyor. Önceleri kendi arta kalan parasıyla oynardı sonra bütün parasını yatırmaya başladı. Evin bütün ihtiyaçları bana kaldı kira fatura market vs. Sonra benden birikmiş paramızı istedi önce vermedim sonra böyle mutlu olacaksan al lanet olsun dedim evi satmıştık bütün parasıyla borçlarını kapattım. Bitti sandım tabi ki bitmedi sonra tam 5 tane kredi çektim borçları kapansın diye bu sadece benim borcum şu an maaşımın yüze yetmisi borçlara gidiyor. Onun bütün maaşı. O zaten kendi sürekli kredi çeker borcu borçla kapatır. Bütün bankalarin kara listesinde 1000 liralık bile kredi kartı çıkmaz adına. Şimdi cebinde beş kuruş para almıyor eğer ben cebine 5 lira ekmek parası koymazsam ekmek bile alamaz. Geçen çocuk hasta oldu hastaneye yatırdık 1500 lira verdim. Bana yemek getirdi diye lafını etti. Parası yokmuş da son 50 lirasiyla dürüm almış bana. Çocuk bir yaşında daha çocuğa bir kere bez almış insan değil. Benim durumum bu karar sizin. Şimdi boşanma olayını sorarsanız maaşımdan kendimi ve çocuğumu geçindirecek kadar para kalmadığı için aynı evin içinde borç bitene kadar yaşamaya çalışıyorum. Seneye yaza borçlarım bitiyor inşallah. Sonrası inşallah kendi yolum. Allah herkesin gönlüne göre versin.
Rabbim seninde yardımcın olsun biz kadınlar yuvamız yıkılmasın çabasındayız ama değmiyor kıymet bilmeyene insaAllah sende hallet borclarini ve biran önce kurtul ondan.. dikkat et baska yerden borç çıkmasın yine.

Allah yardımcınız olsun, evet aynen böyle ilerliyor bitmediği gibi artarak devam ediyor. Erken farkedip kurtulan şanslı bizim gibi boka batana anca boşan derler, boşanmanın çözim olmadığı noktalar var, yaşamayan bilmez. Harcamadığın kredi borçlarıyla boşanıp yemi hayat kurmak imkansız haklısınız, hele bir de çocuğunuz varmış 😔

Back
X