• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim maaşımızın %20sini dağıtacakmış.

Ev almışsınız ne güzel 2. Evi alırız diyorsunuz
Yarına çıkacağımızın garantisi yok ki verdikçe bu dünya çarkında daha çok gelir size emin olun.verdikçe vicdanınız temizlenir.aç mısınız hhayır çocuğun rızkından mı yiyorsunuz hayır? Açıkta mısınız? Hayır çok şükür bu gününüze o halde,

Bizim evimiz yok kiradayız bunu söylemek doğru değil belki ama unicef lösev yeryüzü doktorları sokak çocukları gibi yerlere hem ziyaret hem bağışlarımızı toplasak %30 eder.hiç de gocunmam Allah bin kapı açıyor bizzat yaşadım inşallah ilerde evimizi de alırız ha alamasak da canımız sağolsun mutlu bir yuvam olduktan sonra ha 4+1 ha birebir:)

ne kadar güzel bir düşünce keşke hepimiz yapabilsek.. ben de istiyorum aslında ama bir yandan da şöyle düşünüyorum. ben maaşlı çalışan olduğum için bordromdan vergi miktarım otomatik kesiliyor. türkiye'de en çok vergi veren kesimdenim yani. ayrıca artık yaptığımız giderlerden vergi iadesi de söz konusu olmuyor, bir sürü insan vergi kaçırırken ve vergi vermezken ben kendim çok yüksek miktarda devlete vereceğimi vermiş oluyorum zaten. giderlerimden de bir indirim yapılmıyor. devletin yapması gereken birçok şeyi kendi maaşımın da büyük kısmını tekrar vermiş olacağım. o yüzden %20 olmasa bile biraz daha az miktarda yapabilirsiniz. eve net giren miktar vergisiz vs sadece kendi kazancımız olsaydı %20 ye ço kdemezdim.

her ay borçmuş gibi dağıtmanıza gerek yok
1 ay ilersi için çocuklarınız adına hesap açıp oraya yatırırsınız
bir ay ülkemizdeki yardıma muhtaç aile veya öğrenciye verirsiniz
diğer ay somalimi afrikamı artık nersiyse ilgilenen dernekler var onlar aracılığı ile yardım yollarsınız
yeterki siz yardımda bulunun gidecek yer çok..eşinizi de tebrik ederim
bu zamanda kefene cep diken insanları gördükçe gurur duymalısınız

Niyetim kötü değil ama inanın böyle şeyler okuduğumda içim acıyor. Güvenililir yardım kuruluşları var yardımın gittiğine dair belgeleri kanıtları var bizzat gidip yardım edenler var. Böyle yorumlar yapıp içe şüphe düşürmeyin. Çünkü insanın en temel ihtiyacı olan 'Su' kuyuları açılıyor en önemli ihtiyacımız olan 'görme' duyuları kazandıılıyor insanlara .. gönüllü giden doktorlara bile hakaret bu!

Hanımefendi ben devletin yaptığı yardımlardan bahsetmiyorum, onların gittiğine dair şüphem yok. Bir sürü yardım kuruluşu var, yollarda sokaklarda stand kurup yardım toplayan insanlar var, ne malum verdiğimiz paraların somaliye gittiği ? Yardım yapılacakken de resmi mercilerle muhattap olunmalı.

Ayrıca siz neden yazdığım kocaman mesajdan bir parçasını cımbızla çekip aldınız :) Ben Somaliye yardım gitmesin demiyorum, ama bu olay dünya çapında yankı yapmış bir olay, Angelina Jolie vs, gitti oralara yeterince duyuruldu ve yeterince yardım yapıldı, fazlasıyla, siz neden Somaliye bu kadar takmış durumdasınız, neden gözünüzün önünü göremiyorsunuz ? Hayat Somaliden ibaret değil. Ben acımasız değilim , orada anneler çocuklarının gözü önünde açlıktan ölüyor, ben bunları bilmiyor muyum. Tabi ki şiddetle isterim yardım edilmesini fakat zaten yardım eden binlerce hatta milyonlarca kişi var.

Benim ne haddime yardım için giden doktorlara hakaret etmek. Üslubunuza dikkat edin. Ben sadist değilim, yardım karşıtı değilim. Asıl sizin yorumunuz bana hakaret. Lütfen doğru bir üslupla konuşun.

Eşinizden Allah razı olsun ...ıçinizi ferah tutun ,aç açıkta kalmazsınız , rabbım daha cok verır

Mrb arkadaşlar. Ben ve eşim öğretmeniz ve şuan ev kredisi borcu ödüyoruz. Borcumuz bitince eşim 5milyar kazanıyorsak bunun 1 milyarını dağıtacakmış.Somaliye,Sudana,öğrencilere (belki kendi kardeşlerinede)... Bende yardım etmek istiyorum zaten ama her ay maaşın %20si çok değil mi? Ben bunun için mi çalışıyorum çocuğumdan ayrı kalıyorum? Yanlış anlamayın bende yardım etmek istiyorum yetimlere..Ama bana göre maaşın %10u gayet uygun olur. Evimiz arabamız olduktan sonra parayı napacakmışız? İlerde 2.ev alırız diyorum 4+1 onun içinde zaten para biriktiricez diyor.Maaşın hepsini dağıtmıycakmışız sonuçta ama yinede daha büyük bir ev almamız uzun vadede olur.Siz ne diyorsunuz bu duruma?

ben bazılarından farklı düşünüyorum.
şöyle ki eğer imkanın olursa 2. evini al hatta daha fazlasını.
çünkü maaşın bell bir zaman böyle gider emekli olursun gelirin azalır ama kirada evin olursa inşallah ömrünce dağıtabilirsin.
hem her zamangelen bir şey olur kira.

bence senin fikrin doğru.

Hanımefendi ben devletin yaptığı yardımlardan bahsetmiyorum, onların gittiğine dair şüphem yok. Bir sürü yardım kuruluşu var, yollarda sokaklarda stand kurup yardım toplayan insanlar var, ne malum verdiğimiz paraların somaliye gittiği ? Yardım yapılacakken de resmi mercilerle muhattap olunmalı.

Ayrıca siz neden yazdığım kocaman mesajdan bir parçasını cımbızla çekip aldınız :) Ben Somaliye yardım gitmesin demiyorum, ama bu olay dünya çapında yankı yapmış bir olay, Angelina Jolie vs, gitti oralara yeterince duyuruldu ve yeterince yardım yapıldı, fazlasıyla, siz neden Somaliye bu kadar takmış durumdasınız, neden gözünüzün önünü göremiyorsunuz ? Hayat Somaliden ibaret değil. Ben acımasız değilim , orada anneler çocuklarının gözü önünde açlıktan ölüyor, ben bunları bilmiyor muyum. Tabi ki şiddetle isterim yardım edilmesini fakat zaten yardım eden binlerce hatta milyonlarca kişi var.

Benim ne haddime yardım için giden doktorlara hakaret etmek. Üslubunuza dikkat edin. Ben sadist değilim, yardım karşıtı değilim. Asıl sizin yorumunuz bana hakaret. Lütfen doğru bir üslupla konuşun.

Çok çooook yanlış anlaşılmışım oysa başta uyarmıştım. Neyse konuya gelcek olursak ben son derece güvenilir yardım kuruluşları derken devletten bağımsız olanlarını da kastettim neden sadece devlet demişim gibi algıladınız?
Ayrıca ben size o insanları görmuyorsunuz çok acımassızsınız demedim bu tür yorumlar yapılınca insanlar şüpheye düşüp sırf güvenmediği için başka yerlere yönlenebilir oysa güvenilir olanları da oldukça çok demek istedim. Konu sahibinin nereye yardım yapacğı konusuna mudahale etmedim ve edenleri de yanlış buluyorum. 'BM yardım eder' ya da 'yeterince yardım yapıldı' veya 'güvenemeyiz' türündeki yorumlarıı kastettim. devletten bağımsız fakat yapılan onca yardımı güvenli bir şekilde ulaştıran kuruluşlar da var zaten bi insan yardım yapacaksa sizin dediğiniz gibi 'sokaktaki güvensiz topluluklara' yardım yapmaz/yapmamalı

Dediğim gibi amacım cımbızlamak değil onca kuruluşu tek tip değerlendirmenize karşı çıktım bunu yaparken sizin yardım konusunda acımasız olduğunuzu falan vurgulamadım bu tek tip değerlendirmeniz samimi kişilere haksızlık sadece bunu dile getirdim. Cümlemde sırf hakaret kelimesi geçiyor diye çok başka yerlere çekmşisiniz durumu.

Ayrıca ben somaliye falan takmadım aksine siz bu konu açılınca hemen gözümüzün önundekileri örnek veriyorsunuz.

Oysa herkes aynı düşünmek zorunda değil istediği kadar gündeme gelsin bu o ülkelerin hala yardıma ihtiyacı olduğu gerçeğini değiştiriyor mu?

Kimine göre 'eğitim' kimine göre 'sağlık' ya da çok çok başka meseleler önde gelir ve yardımını buna göre yapar.

Gözümüzün önundekileri görmediğimizi nerden çıkardın? Benim bu konudaki fikrimi duydun mu ya da yaptğım/yapmadığım yardım hakkında fikrin mi var?

Böylesine ciddi durumlarda 'önce ülkene bak oraya yeterince yardım yapılıyor' tarzı konuşmalar artık yardımseverliğin dışına çıkıp millliyetçilik boyutuna taşınıyor.

Kiimine göre öncelik 'etrafındakilerden' başlar kimine göre 'sefalet seviyesi' ne göre başlar konuyu bu boyutlara getirmek dğoru değil.

Konu sahibine gelince eşinizin düşüncesi çok güzel bu konuya bu kadar takılmayın çünkü bu borç değil nihayetinde vereceğiniz miktar da sürekli değişir. İçiniz rahat olsun sadakanın size getirisi çok çok fazla olacak inşaallah. Seçiminiz de isabetli olur ve doğru yerlere ulaşır umarım.

Son düzenleme:
yardım kuruluşlarına ne derece güven olur bilmem onun yerine bir kaç çocuğun eğitim masrafını karşılayın hem öğretmensiniz.ülkemizde yardıma ıhtıyacı olan bır sürü kişi var hepsi insan tabı sonuçta.ama her ay ödemeniz varmış gibi yapmaya gerek var mı bilmem.bakarsınız bir ay çok ihtiyacınız olabılır bir ay çok az harcamanız olur.belirli dönemlerde olabilir.bır bakıma ıyıdır yardım daha da bereketlenır kazancınız.ama yardım kuruluşu olayı benı pek çekmiyor açıkçası

Konu sahibi nereye yardım yapacağını sormamış ki sadece yaptıkları yardım fazla mı onu sormuş. Netice de adamın kendi parası ister Somali'ye verir ister okulda ki öğrencisine verir isterse de alt komşusuna verir biz karışamayız.

Açlıktan ölen çocuktan kadından bebekten daha önemli öyle mi kardeşim..

nelerin daha zor daha çekilmez olduğunu anlamak için o duruma mı gelmek gerek (ALLAH Korusun)

evet ordakilerinde yardıma ihtiyacı var ama bahsettiğim şeyi anlamadığınız apaçık
Ben öğrenciyken bizim durumumuz sadece yurdu ödemeye yetiyordu babam yoktu yanımızda çoğu gece oda arkadaşımla açlıktan uyuyamadığımız günlerimiz oldu devlet yurdu çıkmadı burs çıkmadı geri ödemeli ödeyemeceğimiz için almadık keşke o zamanlar bir mucize olsaydı da yardım eden olsaydı 2. sene Allaha şükür rahat ettim.
Ben zaten gidin iyi olana edin demedim benim durumumu yaşayan okumak için çabalayanlarda var en azından bir kere karın doyurmak yerine bir insanın geleceğini kurtarmak daha iyi seçim olur

eşınız ıyı düşünmüş
Ülkemızde! yardıma muhtaç çok ınsan var, onlardan bırıne yardımcı olabılırsınız.
Koruyucu Aıle gıbı bırşeyde olabılır ınanın çok ıhtıyaç var ılerde bende bır çocuğa koruyucu aıle olmayı çok ıstıyorum

bende mümkün olduğu kadar yardım edıyorum çok güzel bır duygu.

Konu sahibi nereye yardım yapacağını sormamış ki sadece yaptıkları yardım fazla mı onu sormuş. Netice de adamın kendi parası ister Somali'ye verir ister okulda ki öğrencisine verir isterse de alt komşusuna verir biz karışamayız.
Konu içeriğini açıklayan güzel bir yorum olmuş, hanımlar birbirinizle nereye yardım edilir'in polemiğine gireceğinize, lütfen konu içeriğine yorum yapınız...

Canım ben %10 %20 bilmem insan içinden ne kadar geliyorsa ve kime istiyorsa ona yardım etmeli. Bu yüzden bu senin bileceğin bir şey. Eğer eşin istiyorsa versin kendi maaşının %20 sini versin sende istediğin kadarını ver. (Yani sen eşine %20 de bana göre az maaşımızın %90 ını verelim desen kabul edecek miydi? Herkes kendince uygun olanı versin işte.) Yardım yapmak çok güzel bir şey ama sen istemeye istemeye her ay maaşından verirsen ilerde bunu yapmaktan da nefret edeceksin, söylene söylene vereceksin o parayı.
NOT: Yurt dışına ya da uzaktaki kişilere bende çok yardım yapmak istemiyorum çünkü o paranın gerçekten onların eline geçtiğinden emin olamıyorum. Ben mümkün mertebe etrafımda gerçekten ihtiyacı olan kişilere bizzat vermeyi tercih ediyorum. İçimde çok rahat ediyor.

Bağış yapmak, sadaka vermek çok güzel birşey. Çok yüce bir duygu. ama bağışı şarta bağlamak nasıl olur bilemiyorum. Bu ay vardır veririm, gelecek ay yoktur veremem veya daha çok veririm.

Bende öncelikle kendi açlarımız, açıklarımız, yoksullarımız diyenlerdenim. Kendi canım açken, ihtiyaç sahibiyken uzak diyarları düşünemiyorum bile. Bunun milliyetçilikle de ilgisi yok.

Sırf uzak diyarları müslüman ülke diye tercih etmek, kendi yoksuluna, açına gavur gözüyle bakmak mı oluyor, bunu çözemedim.

Öğrenci okutulur, Lösev'e bağışta bulunulur, o para biriktilir olmayan bir bölgeye küvez alınır yada alınması için katkı yapılır.

Son düzenleme:
ALLAH için infakta bari milliyetçilik yapmayın. uzak yerlere yardım yapmak yakındakilere yardım yapmaya engel değildir. ayrıca..
tarafsız bakın nolur elinde yarım ekmeği olana mı yardım etmek daha mantıklı hiç ekmeği olmayana mı. işte afrika somali vs. yerler hiç ekmeği olmayan yerler. Nolur konu ALLAH olunca konu ALLAH için bişi yapmak olunca herkesin eşit olduığunu unutmayın. bu konuda sözde milliyetçilik yapacağınız yardımda riyaya sebep olabilir ALLAH korusun. en ihtiyaç sahibi kimse odur ilk olan şucuymuş bucuymuş şöyleymiş yalvarırım ALLAH konu ise öncelik en ihtiyaç sahibi olandır.

infak ta yapılan yardım malınızı eksiltmez aksine bereketlendirir. örnek için hadislere ve ayetlere bakınız.

o yardımlar çocukların içinde geçerli olur
Zekat verirken yakınlarınızdan başlayın denilmiyor mu dinimizde?
Bence ülkemizde o kadar aç, kimsesiz insan varken tutup da Somaliye, ya da başka bir yere yardım yapmak bence mantıklı değil..
Kaldı ki kendi ellerimizle yardımı götüremeyeceğimiz için kime gitti ya da gitmedi emin bile değilken o kadar parayı dağıtmanın anlamı yok diye düşünüyorum..
Konu sahibesi, eğer ihtiyacınız yoksa elbette yardım etmeniz sizin evinize bin bereket getirecektir. Ama bulunduğunuz şehirde bildiğiniz, gördüğünüz fakir insanlara, veya yardıma muhtaç okuyan öğrencilere burs daha mantıklı geliyor bence..

Zekat verirken yakınlarınızdan başlayın denilmiyor mu dinimizde?
Bence ülkemizde o kadar aç, kimsesiz insan varken tutup da Somaliye, ya da başka bir yere yardım yapmak bence mantıklı değil..
Kaldı ki kendi ellerimizle yardımı götüremeyeceğimiz için kime gitti ya da gitmedi emin bile değilken o kadar parayı dağıtmanın anlamı yok diye düşünüyorum..
Konu sahibesi, eğer ihtiyacınız yoksa elbette yardım etmeniz sizin evinize bin bereket getirecektir. Ama bulunduğunuz şehirde bildiğiniz, gördüğünüz fakir insanlara, veya yardıma muhtaç okuyan öğrencilere burs daha mantıklı geliyor bence..

bakınız kardeşim..

şüphesiz ki yakından başlanma nedeni herkes zekat veriyor olsaidi ve kendi yakındakine verdiğini varsaysaydık fakir ve yoksul kimse kalmazdı. herkes zekat vermediği için yardımsız ve muhtaç kimseler açıkta kalmaktadır. işte bunuda düzeltmek için 10 ekmeği yakındaki birine değilde 10 ekmeği hem yakına hem uzağa pay etmek herkesi mutlu edecek daha çok kişi istifade edecek.

infak... sevdiğinden sevdiklerinden ALLAH a satmaktır ALLAH ise herşeyin sahibidir. şuan ki zamanımız şavaş halidir mallar mülkler tehlikededir ALLAH bana satın diyor herşeyinizi ben himaye edeyim zamanı geldiğinde misliyle geri vereyim diyor. üstelik elinizdekilerden de olma ihtimali bu zamandan sizi koruyayım diyor.

Devlet miş BM miş. zaten vergi vererek yardım yapmış oluyoruzmuşuz. ALLAH için bişiler yapıcaz bari onu didik didik etmeyelim. zaten gözünle kulağınla elinle yardımını yap vergilermiş bilmem neymiş onların nasibinide ALLAH karşılığını verir. zatenlerle bencelerle zanlarla biyere varılmaz islam herşeyin cevabını vermiştir.

herkes zekat verseydi ozaman sadece yakındakilere verirdik ama herkes vermiyor diye zekat alamayanlarıda unutmayalım.

"Zekâtlar, Allah'tan bir farz olarak ancak yoksullara,düşkünlere, (zekât toplayan) memurlara, gönülleri (İslâm'a ısındırılacak) olanlara, (esirlik ve kölelikten kurtulmak isteyen) esir ve kölelere, (borcuna karşılık malı olmayan) borçlulara, Allah yolunda olanlara, (harçlıksız kalmış) yolcuya mahsustur. Allah alîm ve hakîmdir." Tevbe:60

Son düzenleme:
Back
X