• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim majör depresyonda

konuşmak istemiyor bir sorunun mu var anlat diyorum hayattan zevk almıyorum diyor.eve cok gec geliyordu sımdı kayınvalidem de kalıyor.konusmak isteyen herkese bagırıyor artık tükenme noktasındayım...
bu konuda sana çok buyuk göre düşüyor.. işte dediğim gibi sevmediği kişi sen değilsin onun psikolojisi bozuk bu bir hastalık

Iyi ama ben bendekini normal sanıyorum.

Bende özellikle kaybetme korkusu fazla.
Bir gün beni aldatacak mi,
Başkasına bakar mi.
Adamın her hareketine bişey buluyorum.
Saçma sapan başına bişey geldiğini veya Allah korusun öldüğünü düşünüyorum.
Hatta bazen öyle yazıp çiziyorum ki oturup ağlıyorum.
Surekli iki göğsümün arasında bu rahatsizlik hissediyorum ..

Bunlar normal değil yani öyle mi ?

Değil.

Her insanda biraz kaybetme korkusu olur ama siz diyorsunuz fazla, sürekli düşünüyorum diye.

Fazla histerik.

Sabır ediyorum ama sürekli boşanmak istediğini vurguluyor davayı açacakmış zaten :KK43:

Gerçekten zor bir durum. Sizin yerinizde olsam davayı açmasına vs. engel olmam ama bu sürede onu sevdiğimi sürekli dile getiririm. Mahkemede de eşinizin rahatsızlığını dile getirin ve bir uzman desteği olmadan boşanmayı asla kabul etmeyeceğinizi söyleyin.

Evliliklerin ilk bir yıllarında boşanmak isteyen çiftler terapiste yönlendirilir, daha sonra çıkan rapora göre boşanma gerçekleştirilir ya, siz de hakimden böyle bir şey isteyin. Eşiniz boşanmayı gerçekten istiyorsa mecburen doktora gidecektir. Hastalıktan dolayı istiyorsa da belki bu süreçte uzman biraz iyi olmasını sağlar.

Siz de elinizden geleni yapmış olursunuz. Daha sonra içiniz rahat bir biçimde verirsiniz kararınızı.

Umarım en az zararla atlatırsınız.

Konu sahibi destek ol ve sabırlı ol derdim ama...

Yaşayacağın süreç senin için de çok yıpratıcı olacak.

O yüzden otur, buna katlan diyemiyorum.

İstiyorsan da zorlanacaksın.

Sen bilirsin yani.

Bu noktadan sonra çekip gitmek veya kalıp uğraşmak sana kalmış.

Sadece psikologla çözülebileceğini de düşünmüyorum.

Majör (klinik) depresyondan bahsediyorsunuz.

Psikiyatriste gitmesi daha iyi olur bence.

Her yapmaliyim peki.
Ben bunu sahiplenme kıskançlık diye düşünmüştüm

En azından artık normal olmadığını biliyorsunuz.

İlk adım.

En güzeli olaylara bakış açınızı değiştirmek, sizin hayatınıza zorluk veren yönlerini törpülemek

Zaman alır ama sonuç çok güzel olur Hoppa

Seni çok seviyor ki eşin kaybetmekten çok korkuyor. Bununla yıllar sonra yüzleşme korkusunu bastırmak için bu gün ayrılıp iç sıkıntısından kurtulacağını düşünüyor. Yazdıklarından özet olarak anladığım bu. Hepimizin arada bir hissettiğimiz şeyleri o çok yoğun bir şekilde her an yaşıyor. Mutlaka bir yolu vardır çözmek için. Inşaallah en kısa zamanda çaresini bulursunuz.
Benim de mesela yıllardır cocugum olmuyor. Yurt dışındayım. Bazen 60 70 yasima gelip tek basima kimsesiz kalacağımı düşünüyorum. Kim arar sorar diyorum. Çok saçma yıllar sonrasını düşünüp üzülmek bu günleri mahvetmek. Ama kısa sürüyor sonra hayata devam ediyorum. Tevekkul edip Rabbim en hayirlisini nasip eder diyorum. İşte demek ki her an böyle karamsar olsam nasıl olacak kim bilir...
Siz acaba eşiniz için bir şeyler yapabilir misiniz sorsanız bir uzmana. Onu rahat hissettirecek ne olabilir diye?

psikiyatra gitsin ilaç kullanması lazım

terapi yapan bir psikiyatra gidin biraz sorunlarına inip kafa yapısını düzeltsin

Boşanmamayı bir süre ayrı kalmayı teklif edin. Kağıtta dursun evlilik, siz ailenizin yanına gidin ve o toparlanana dek asla aramayın. Biraz acıyı sindirme ve özleme imkanı verin.
Babam akciğer kanseri oldu, dünyam yıkıldı. O süreç çok yıkıcıydı ama sonrasında hayat devam etti. Bırakın kendi haline. Eğer üzerine gider gözüne görünmeye devam ederseniz şansınız kalmaz artık.

Geçmiş olsun. Majör depresyon tanısı almışsa ilk etapta ilaç kullanması ve biraz toparlanması şarttır. Çünkü kişisel rutinlerini bile yerine getirmekte zorlanır kişi, adeta hareketsiz kalır. En az 2 ay sonra beyin kimyası biraz daha normal düzeye çekilmiş olur. O zaman biraz daha sağlıklı düşünmeye başlayacak. O yüzden şuan ilk hedefiniz ilaç kullanımına karşı direncini kırmak olmalı. İlacı kullandıkça ve biraz iyi hissettikçe terapi almaya da daha sıcak bakacaktır. O zaman terkedilme gibi birçok şeması rahatça ele alınır.

ünlü bir psikiyatristin de dediği gibi:
"depresyonda bardağın yarısı boştur ya da bardak zar zor görünür. major depresyonda ise o bardak yoktur; su ve cam, tuzla buz olmuştur. orada sadece yıkım vardır."

Biliyorum sizin açınızdan da hiç kolay değil ama sabırlı olmaya çalışın. Bu tip hastalıklarda kişinin yakınları da en az depresyonda olan kişi kadar yıpranıyor. Çoğu çalışma da bunu gösteriyor zaten. O yüzden size de destek almanızı öneririm. Çünkü sinirlerinizin sağlam olması gerekiyor, soğukkanlı olmaya gayret edin.

Merhaba Kızlar uzun zamandır takipteydim.bugun bende yazmak istedim.1 yıl once tam bugun evlendik.aslında hersey güzel gidiyordu ki eşimin babasının kanser oldugunu öğrenene kadar.ve eşim Mart ayının basından beri hiç birsey yapmak istemiyor eve gec geliyor konusmuyor ve uuyordu.tartıstık ve yatagını ayırdı.Ayrılmak istediğini bana karsı sogudugunu sevgisinin olmadıgını söylüyor.Bir psikologtan yardım alalım dedik.eşim gitti majör depresyon teshisi ve terkedilme temasının oranı %100 cıktı.Ve bosanmakta kararlı ne yapmalıyım bilmiyorum tedeviyi reddediyor.Direnc gösteriyor.Ben bosanmak istemiyorum içimde bir umutdüzelir diyorum ama hiç iletişimiz yok bir fikir verir misiniz tesekkürler.
Benim babam da kanser ..ilk öğrendiğimde çok büyük depresyona girdim hala çıkamadım ..o çok farklı bir psikoloji ..benim de ilk işim ,eşimi bosama düşüncesi oldu ..bir anda bütün ilgim ,sevgim bitti ..görmek bile istemiyordum .çok zor zamanlar yaşattım eşime ama O beni bırakmadı ,çabaladı ,taş gibi adam ağladı ,ayrilamam dedi ..uzunca bir sürenin ardından kafamı topladım ve bu isteğimden vazgeçtim .o sıralar tamam diyip bıraksaydı ,şimdi boşanmış olacaktık ..pişmanım öyle düşündüğüm için ..duruma bağlı duygu değişimiydi yaşadığım ..esimi gerçekten sevdiğim için zamana bıraktım ve kolayı seçmedim ..yani demek istediğim ,sen de bırakma ..tedavi olduktan sonra hepsi geçecek ..biraz zor olacak ama seni sevdigine eminsen çabala ,bırakma ! Zaten şu durumda onun bu isteği bilinçli bir istek değil ..

Her yapmaliyim peki.
Ben bunu sahiplenme kıskançlık diye düşünmüştüm
bu boyutta olması tehlikeli ama.
herkes eşini sevdiğini kıskanır sahiplenir de oturup ağlamak filan çok fazla.
sen de bir uzmandan yardım alabilirsin belki.
bu hislerini törpülemeye bak.
tüm hayatın eşin olmasın.
hayatta herşey insanlar içindir.

Benim babam da kanser ..ilk öğrendiğimde çok büyük depresyona girdim hala çıkamadım ..o çok farklı bir psikoloji ..benim de ilk işim ,eşimi bosama düşüncesi oldu ..bir anda bütün ilgim ,sevgim bitti ..görmek bile istemiyordum .çok zor zamanlar yaşattım eşime ama O beni bırakmadı ,çabaladı ,taş gibi adam ağladı ,ayrilamam dedi ..uzunca bir sürenin ardından kafamı topladım ve bu isteğimden vazgeçtim .o sıralar tamam diyip bıraksaydı ,şimdi boşanmış olacaktık ..pişmanım öyle düşündüğüm için ..duruma bağlı duygu değişimiydi yaşadığım ..esimi gerçekten sevdiğim için zamana bıraktım ve kolayı seçmedim ..yani demek istediğim ,sen de bırakma ..tedavi olduktan sonra hepsi geçecek ..biraz zor olacak ama seni sevdigine eminsen çabala ,bırakma ! Zaten şu durumda onun bu isteği bilinçli bir istek değil ..
Bende ayrılma Taraftarı değilim ama kafasına koymuş durumda şu anda.Sen bana ağır geliyorsun evlilik bana ağır geliyor diyor başka birşey demiyor.Sen beni anlamyorsun diyor.

Bende ayrılma Taraftarı değilim ama kafasına koymuş durumda şu anda.Sen bana ağır geliyorsun evlilik bana ağır geliyor diyor başka birşey demiyor.Sen beni anlamyorsun diyor.
Bende benzer şeyler hatta fazlasını yaşatıyordum eşime. .biraz sabret ,ondan zaman iste. .birkaç ay içinde düzelmezse yapacak başka birseyin kalmıyor ..demek ki kalbi olarak da bitirmis. .

Yasadigim için sabret diyorum ..belki farklı bir durum da olabilir. .bunun analizini yapıp karar verecek olan sensin ..ortada hastalık olmasa boşan derdim ama şuan eşinin kafası muhteşem karışık ..

Terk edilme şemasına sahipseniz yakınlarınızı veya bağlanacağınız kişileri kaybetme beklentisiyle yaşarsınız. İlişkilerinizin eninde sonunda, şu ya da bu şekilde bitme tehlikesini yoğun olarak hissedersiniz.

Sevdiklerinizin sizi terk edeceklerine, hasta olup öleceklerine, başka birisi için sizi bırakacaklarına, önceden tahmin edilemez olumsuz davranışlar sergilediklerine, bir şekilde aniden ortadan kaybolacaklarına inanırsınız. Bu yüzden genel bir korku içinde yaşarsınız. Sevdiklerinizin yaşamınızdan çıkma tehlikesine ve ayrılık işaretlerine karşı aşırı tetikte olursunuz.

Gerçek ya da algılanan bir kayıp (ayrılık, terk edilme vb.) olduğunda, kronik anksiyete, üzüntü ve depresyon; bununla birlikte sizden ayrılanlara ya da ayrılacak olanlara karşı yoğun bir öfke hissedersiniz. Bu duygular yaşantınızın şiddetine göre dehşet, keder ve öfke olabilir. Bazen çok kısa süreli ayrılıklara bile tahammül etmekte zorlanabilirsiniz.

Şayet bir ilişkiniz varsa, eşiniz (sevgili, partner, eş, arkadaş vb)in ölmesi ya da bir şekilde ondan ayrılma ihtimali nedeni ile aşırı endişe duyabilirsiniz..

Sevdiklerinizin ayrılmasını engellemek için onlara yapışma, aşırı sahiplenici ve kontrolcü davranma, sizi terk edenleri suçlama, kıskançlık, rakip olarak gördüklerinizle rekabete girme gibi tutumlar sergileyebilirsiniz.

Eşinizin yaptığı en ufak hareketi (sizinle ilgilenmeme, sizi yalnız bırakma vb.) onun sizi terk etmek istediğine ilişkin işaret olarak algılar ve bu davranışlara aşırı tepki verebilirsiniz.

Eşinize yapışabilirsiniz. Tüm takıntınız eşinizi elinizde tutmak olabilir. Artık eşinizle olan ilişkiniz hayatınızın merkezine oturmuş durumdadır. Eşinizden birkaç gün bile ayrı kalmaya tahammül edemezsiniz. İnsanlar sizi takıntılı aşık olarak tanımlayabilirler.

Eşiniz sizi sevdiğini ve size bağlı kalacağını söylese bile buna bir türlü inanamazsınız. Eşinizin söyledikleri size gerçekçi gelmez; ancak bunun sebebini bir türlü ifade edemezsiniz. Kendinizi bir çıkmazın içinde hissedersiniz.

Bazen eşinizin size olan bağlılığını test edecek davranışlarda bulunabilirsiniz. Ancak bu davranışlar bir ilişkiyi olumsuz etkileyecek davranışlardır. Uzak durmanıza, sert davranmanıza, yok yere tartışmanıza rağmen sizin yanınızda kalıp kalmayacağına bakma gereği hissedersiniz.

Eşinize karşı yoğun öfke hissedebilir ve saldırganca tutumlar sergileyebilirsiniz. Çünkü onun sizi eninde sonunda, şu ya da bu sebeple terk edeceğine inanırsınız. Bu yüzden de eşinizi cezalandırma isteği duyarsınız.

Terk edilme şemasına sahipseniz doğru insanlarla bile yakın ilişkiden kaçınabilirsiniz; çünkü, ya onu kaybetmekten ya da ona çok yakınlaşıp incinmekten korkarsınız.

Bazen terk edilmiş olmanın acısını yaşamamak için siz ilişkinizi yok yere bitirebilirsiniz. Bazen de ilişki içinde kalmanıza rağmen kendinizi duygusal olarak geri çeker ilişkinizden doyum yaşayamazsınız.

alıntıdır.
Aaa bu aynı ben :işsiz:
Bana iyi gelecek şey ne olursa olsun yanımda olacağına ikna edecek bir eş olurdu. Zor bir durum, umarım düzelir...

Bugun öğrendim avukattan yarın için randevu almış çok mutsuzum :KK43:
Hiçte mutsuz olma.. kaç yaşında adam kendini yetiştirmemişse bu senin suçun değil. Çoçuk avutacak değilsin sende madem evliliği çoçuk oyuncağı sanmış şimdi vazgeçmiş. Asıl senin işin Yok böylesi kafasız bi adamla. Madem sana dava mı açtı sende açıma ona öyle bi insanın hayatını elinden almak kolay değil. Dursun bi köşede önce öküz adam. Sende kendine gel ayağa kalk erkekler silik kadınları sevmez daha beter üstüne gider. Seni sindirmesine izin verme ne diyorsa kabul et. Şartlarını öne sür evi varsa ev, arabası varsa araba hayatına karşılık etmez ama olsun alabildiklerini al. Donuna kadar al hatta.. öyle kazık atılmaz böyle atılır diceksin. Sen susup ağladıkça daha çok üzgüne gelicek izin vermeeeeeeeeeee

Yaw he he de geç hele davayı açsın hele iş o raddeye gelsin görür o devenin kulağını.. zor o işler beyfendisi evliliğin sorumluluğunu kaldıramamış eski hayatını istiyor. Seni de almış keyfine bakmış sonra hoşuna gitmemiş. o hayallerindeki evlilik profiliyle gerçek hayattaki profil birbirine uymayınca hemen ben boşanacam derler zaten. Geçer canım geçer hiç üzülme senden boşanamaz o gerzek kocan..
bende geçtim senin yollarından çok zor bilirim ama maalesef bazıları dengesiz oluyor işte.

Bende benzer şeyler hatta fazlasını yaşatıyordum eşime. .biraz sabret ,ondan zaman iste. .birkaç ay içinde düzelmezse yapacak başka birseyin kalmıyor ..demek ki kalbi olarak da bitirmis. .

Yasadigim için sabret diyorum ..belki farklı bir durum da olabilir. .bunun analizini yapıp karar verecek olan sensin ..ortada hastalık olmasa boşan derdim ama şuan eşinin kafası muhteşem karışık ..
çok acı çektiriyor.amcamla babamla konusmus dün ben karımı seviyorum demiş boşanma tarafı değilim demiş ama avukattan randevu almış.

Back
X