• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim memleketine gitmek istiyor ama ben hayırlı olmayacağını düşünüyorum

sayeste

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
219
6
96
Kırıkkale
merhaba ben 6 yıllık evliyim 4.5 yaşında bir kızım var şimdi 5 aylık hamileyim Allah nasip ederse bir deoğlum olacak.ama çok önemli bir sorunum var eşim gaziantepli ben çankırılıyım kırıkkalede oturuyoruz ben de çalışıyorum devlet memuruyum eşim mühendis ama evlendiğimizden beri hap memleketine gitmek istiyor ben iki taraftan da uzak olmanın daha iyi olduğunu düşünüyorum . en azından kafam rahat iyiyken kötü olmak istemiyorum .ilk çocuğumuz kreşlerde büyüdü ikincinin öyle olmasını istemiyormuş eşimin gerekçesi bu.
Ben hep hayırlısını istiyorum Allahtan .siz olsaydınız ne düşünürdünüz.. sırf bu nedenden ötürü boşanılır mı .çünkü eğer gidersek boşanmayı bile düşünüyorum.çünkü orda yapabileceğime inanmıyorum.özgürce yaşamaya alıştım çünkü . orda özel hayatımın kısıtlanacağından herşeyime karışılmasından korkuyorum.hem çalışıp hem da eşinin memleketinde oturan var mı iyi ve kötü yönleri neler paylaşırmısısnız

teşekkür ederim ianın kafam çok karışık.baika memleketten biriyle elendiğim için çok pişmanım

merhaba ben 6 yıllık evliyim 4.5 yaşında bir kızım var şimdi 5 aylık hamileyim Allah nasip ederse bir deoğlum olacak.ama çok önemli bir sorunum var eşim gaziantepli ben çankırılıyım kırıkkalede oturuyoruz ben de çalışıyorum devlet memuruyum eşim mühendis ama evlendiğimizden beri hap memleketine gitmek istiyor ben iki taraftan da uzak olmanın daha iyi olduğunu düşünüyorum . en azından kafam rahat iyiyken kötü olmak istemiyorum .ilk çocuğumuz kreşlerde büyüdü ikincinin öyle olmasını istemiyormuş eşimin gerekçesi bu.
Ben hep hayırlısını istiyorum Allahtan .siz olsaydınız ne düşünürdünüz.. sırf bu nedenden ötürü boşanılır mı .çünkü eğer gidersek boşanmayı bile düşünüyorum.çünkü orda yapabileceğime inanmıyorum.özgürce yaşamaya alıştım çünkü . orda özel hayatımın kısıtlanacağından herşeyime karışılmasından korkuyorum.hem çalışıp hem da eşinin memleketinde oturan var mı iyi ve kötü yönleri neler paylaşırmısısnız

teşekkür ederim ianın kafam çok karışık.baika memleketten biriyle elendiğim için çok pişmanım

günahını almak istemem ama inşallah eşinin kafasını o taraftan dolduran olmamıştır...1.5 sene önce eşimi kayınvalidem buraya gelin iş bulalım ikinize de diye doldururdu..birgün hakkaten iş bulmuşlar ikimize deki benim haberim bile yok ana oğlu konuşmasından...bir öğrendim şoook oldum..eşim oraya gidelim demesin mi...ben yapamam orada dedim..orası küçük yer dedikodusu bol ben bunu kaldıramam.istediğim gibi çıkıp gezemem..kayınvalidem diyor köyde değil şehirde oturacaksınız.ama biliyorum ki ne tatilim olacak ne hafta sonu..hep orada olacağız böytle istediğim gibi annemlere de gidemem.zira ta uzak şehirden tel açıp da annemlerde uzunca kaldığıma iki de bir mudahale eden aynı şehirde kim bilir nasıl mudahale eder...annem istemiytorsan açıkça ifade et kızım kem küm ettikçe onlar evet olarak algılar dedi.en sonunda açıkça söyledim..bana nasıl kızıyorlar."iyi de anne ben size iş bulun gelelim demedim ki" dedim neymiş oğlu demiş ama "benim ondan haberim bile yoktu hem o şaka olarak dediğini söyledi dedim..ama evde huzursuzluk baş gösterdi vay niye istemiyormuşum..ya istanbulun ortasında çekineceği kimse yokken ada elimi tutmaz bizi arkada bırakır yürür yüzü gülmez.kendi memleketinde hiç yüzüme bakmaz o zaman!
şimdi sen iyice düşün!orada yapabilecek misin bir kere çankırı ve gaziantep tamamen farklı.sen de benim gibi özgürlüğe alışmışsan istediğin anda çıkıp gezmesini seviyorsan....orada yapamazsın sana söyleyim tavrını kesin koy inan ben "boşanırım da gitmem,gideceksen buyur kendin git" dedim.Bana "bekarken söz vermiştin seninle heryere giderim demiştin "diyor her konu açılışında 6 senedir.sen dedim sözlerin hangisini tuttun ki ben tutayım kısasa kısas dedim..sana ille ki eşine "boşanırım da gitmem" de demiyorum eşinin huyunu sen iyi bilirsin.adam bir de ciddiye alır boşanmaya kalkar..benimki boşanmaya cesaret etmiceğini bildiğim için sırf böyle bişi için ona göz dağı verdim.
eşini en iyi sen bilirsin gidince neler olup olmuyacağını eksi ve artısıyla düşünüp konuş.sırf çocuğa bakacaklar diye yerinden yurdunmdan ayrılmak manasız..zaten bikere gidersen oraya ayrılamazsın da ordan bunu da unutma..o zaman "annemin yanına yerleşelim onlar baksın" de şaka yollu ..
zaten memursan 1 sene izin 1 sene de ücretsiz izin..ver kreşe gitsin ne olacak gözü açık bile olur onun...ve konuşmadan ayetel kürsü oku da öyle konuş derim..:1:

Son düzenleme:
ah ah aynı sorun bendede war ben antepliyim eşim sAmsunlu burda calısıo işi dolayısıyla uygun bi ew bulduk kredıyle alalım dedik kayınbabamdan para istedik bizde evliye para çıkmaz abini gelecek yaz evlendirecez dedi ev almak istiyosan samsuna yerleşirsiniz dediler bu arada kaynım uzman doktor :(

arkadaşım şöyle söyleyim gitme. ne olursun gitme. Ben kaynanamın üstünde oturuyorum ve neler yaşadığımı topikte anlattım okudunmu bilmiyorum. kafam öyle dolu öyle mutsuzumki. bir kızım var 3 yaşında onu alıp gitmek istiyorum bazen. Depresyondaım daha ötesi var mı ya gitme kendi gitsin yazık değilmi sanada. her şeyine karışırlar üstüne aldığın kendi paranla aldığın eşyanın bile hesabını isterler. evin içine bişey yaptıracağımda bile babama sorayım der. Sana bunları yaşayan biri olarak sadece gitme diyorum canım Allah yardımcımız olsun

kadınlar ailelerini bırakıp heryere gidiyorda bu erkekler hiç birşeylerinden taviz vermiyorlarlar ya. uzaksın kafan rahat rahat tatlı tatlı gidip gelirsin. benim eltim iki sokak ötede oturuyor o geldiğinde bi tatlı bi tatlı, ben karşı dairede oturuyorum oradayım diye hergün gitmek zorundaymışım gibi geliyor bana , birde çocuğuna bakacaklarsa sen o evden çıkamazsın mecburen onlara yakın ev tutmalısın, gitme arkadaşım ama boşanmada eşini tatlı dille bu isteğinden döndür.

sakın gitmeyin arkadaşım sakın. hayatınızın hatası olur. alışılagelmiş bir yaşantıdan sonra öyle bir zorluk neden ya neden bu erkeklerin hiç kafası çalışmıyor( benim kocamda aynı merak etme) yurtdışından kesin dönüş yapmasını istediğimde batman a yerleşirsek dönerim dedi dedim ki dönme sittin sene kal orda ben batmana yerleşemem. ankara nere batman nere ohaa yani. üstelik hamdolsun ailesiyle hiçbir sorunum yok bal kaymak modundayız vallahi ama beraber olmak aynı şehirde olmak başka şey. asla gitmeyin tatlı tatlı ikna edin onu. hayırlı günler

çoocugunuzun kreşe gitmesi oraya gıdıp kaynananıza baktırmanızdan daha iyi.
burda cogu kişi kaynanasıiyi bakmıyor dıye kreşe vermek istıyor.

bende daha coocugum yok ama kaynanm bakar nolcakki bende işe gıderım dıyodum.
evlenınce asla baktırmam isterse 1,000 tl olsun krese verıırm dıyorum..

Tatlım öncelikle sakin ol..Böyle bi sebebten boşanılmaz bi kere..Öyle basit değil bu işler..Bende g.antepliyim eşimde elazığlı.Eşim şimdi gidelim dese inan giderim düşünmem bile bıktım çünkü istanbulun çeşmekeşinden..Herneyse gelelim sana..Antep güzel nezih bi şehirdir..Genelde başka insanlara güneydoğunun köyü gibi gelir.Ama alakası yok.Ama sanırım senin sıkıntın orada yanlızkalmak.Özgürlüğünün kısıtlanması.Nezih biyerde oturursan kimse kimsye karışmaz..Bunu sağlayacak olanda eşin zaten..Orada yaşayacağın tek sorun sıcak olur başkada bişi olmaz...Hakkında hayırlısı olsun insanın doğduğu yer değil doyduğu yer demişler..Kısmetiniz kalktıysa elden bişi gelmez..

merhaba ben 6 yıllık evliyim 4.5 yaşında bir kızım var şimdi 5 aylık hamileyim allah nasip ederse bir deoğlum olacak.ama çok önemli bir sorunum var eşim gaziantepli ben çankırılıyım kırıkkalede oturuyoruz ben de çalışıyorum devlet memuruyum eşim mühendis ama evlendiğimizden beri hap memleketine gitmek istiyor ben iki taraftan da uzak olmanın daha iyi olduğunu düşünüyorum . En azından kafam rahat iyiyken kötü olmak istemiyorum .ilk çocuğumuz kreşlerde büyüdü ikincinin öyle olmasını istemiyormuş eşimin gerekçesi bu.
Ben hep hayırlısını istiyorum allahtan .siz olsaydınız ne düşünürdünüz.. Sırf bu nedenden ötürü boşanılır mı .çünkü eğer gidersek boşanmayı bile düşünüyorum.çünkü orda yapabileceğime inanmıyorum.özgürce yaşamaya alıştım çünkü . Orda özel hayatımın kısıtlanacağından herşeyime karışılmasından korkuyorum.hem çalışıp hem da eşinin memleketinde oturan var mı iyi ve kötü yönleri neler paylaşırmısısnız

canım bende 1aylıke vliyim ve sakaryalıyım gaziantepe evlendim eşim antepli aileside burda veee sizin eşinizin aile yaşantısı nasıl bilmiyorum ama yanlış anlaşılmasın sakın varoş semtler çok var mesala eşimin 1,2 arkadaşına gittik kesinlikle bizim gibi özgürlüğüne alışmış insanalrın yapamacığı bi durum ve ordaki kadınalr beni çok yadırgadı işte nasıl uzağa evlenmişim işte nasıl okumuşum başka şehirde vb... Sana diceğim şu eşinin ailesini bilmiyorum anlattığım tarzda semtte yaşam tarzı varsa yapamazsın kesinlikle gelme derim ben eşimin aileisnden uzak bir semtte oturyorum ve 10günde 1 görüşüyorum ama inanın antepte yerde yemek yeme alışkanlığı olduğu için doğru düzgün etek bile giyemiyorum eşimin aileisne gideceğim zaman üstüme daha fazla dikkat ediyorum ve okadar düşüncesiz insanalrki genel olarak antep halkı böylemidir hepsi demiyorum gayet modern insanlarda var ama benim gözlemim bu burda eşimin payı çok büyük biz kendi hayatımızı yaşıyoruz kimseye hayatımızı karıştırmıyoruz yaşam tarzında bir değişiklik olmazsa çok büyük sorun olcağını sanmıyorum ama antepli kayınvalideler ve aileler bir garip yanlış anlaşılmasın lütfen batıya göre kültür farklılığı oluyor muhakak, işte burda eşine çok görev düşüyor ben şimdilik daha pişmanlık duymuyorum çok şükür ama gelmemeyi düşünün derim,ama yeni biriyle tanıştım almanyadan gelmişler kadın orda doğmuş büyümüş eşi antepli eşinin ailesi antepte oda zorluk çekmediğini söyledi oda aynen yaşam tarzımda çok değişiklik olmadığı için zorlanmadığını söyledi

bundan dolayı boşanılırmı çok büyük bi problem değil bence güzel güzel konuş eşinle çocuğa annesigil bakınca siz hep onlara gebe kalacaksıınız memnun edemeyeceksiniz birde bu ortak bi yaşam ortak bi karar alın ama eşinizede hemen boşanırım falan demeyin alttaan alarak konuş erkeklere seni boşarım deyince karşı tarafta tehtide boyun egmek istemiyor hadi boşayabilirsen boşa görelim diyor inatlaşma yüzünden yuvalar yıkılıyor

Back
X