• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim mi hakli ben mi?

Sanırım yurt dışındasınız ama yort dışı bile olsa bende 1.5 yıl çok fazla parasal konular bir şekilde hallolur bence kırmayın eşinizi

1,5 yıl çok uzun bir süre ve özlemi taşmış olabilir bence normal borç bi şekilde ödenir farzedinki 3 4 taksit yaptınız 4 ay içinde ödersiniz borcu

Hayatta bazi seyler ertelenmeye gelmez. 1. 5 yil yeterincr uzun bir sure bir kac ay beklese ne oalcak ki sihirli degnek mi dokunacak. Bence biraz kemerleri sikarsiniz bir kac ay olur biter. Esiniz icin bu fedakarligi yapin. Zorunuza gidecek bir durum yok

O ailesini gormek istiyor,sen de haklisin o da hakli. Sonucta maasini alip gitse orda ne harcayacaksiniz? Yurtdisindan aile ziyaretine gitmek epey masraf ,eli boşta gidilmez ki? Hediye almak lazim,turkiye geldiginde de harcama olacak,off ustelik dondugunuzde elinizde para kalacak mi? Bence bir kac ay beklesin

Anlastik esim tek gidecek ben gitmeyecem.

mrb kizlar bi konuda fikrinizi almak istiyorum esimin ailesi türkiyede yasiyor biz yurtdisinda kaliyoruz. Ailesini en son aralik 2015 de gördük yani yaklasik 1,5 yil önce.

Esim bu yaz mutlaka ailesini görmek istiyor. Ama söyle birsey var bizim maddi durumumuz suan buna müsait degil ve bunu esimde biliyor.

Acikcasi bu durumda esimin biraz mantikli olmasini ve bir kac ay sonra (durumumuz daha düzeldikten sonra) gitmesini beklerdim.

Zaten evin bürün sabit giderleri benim üzerimde. Esimin üzerinde bitek araba var. (Benden az kazandigi icin).

Ona bunu söylemesemde zoruma gidiyor acikcasi bu durumda elinde olan acizik parayida ucak biletine verecek olmasi. Aile hassas konu oldugu icin birsey demiyorum ama. Sizde yanlis mi düsünüyorum?
1,5 yıl az bir zaman mı? Yanlış düşünüyorsunuz bence.

mrb kizlar bi konuda fikrinizi almak istiyorum esimin ailesi türkiyede yasiyor biz yurtdisinda kaliyoruz. Ailesini en son aralik 2015 de gördük yani yaklasik 1,5 yil önce.

Esim bu yaz mutlaka ailesini görmek istiyor. Ama söyle birsey var bizim maddi durumumuz suan buna müsait degil ve bunu esimde biliyor.

Acikcasi bu durumda esimin biraz mantikli olmasini ve bir kac ay sonra (durumumuz daha düzeldikten sonra) gitmesini beklerdim.

Zaten evin bürün sabit giderleri benim üzerimde. Esimin üzerinde bitek araba var. (Benden az kazandigi icin).

Ona bunu söylemesemde zoruma gidiyor acikcasi bu durumda elinde olan acizik parayida ucak biletine verecek olmasi. Aile hassas konu oldugu icin birsey demiyorum ama. Sizde yanlis mi düsünüyorum?

gorev geregi yurt disinda yasiyoruz. ailem turkiyede, esimin ailesi de. gecen yil can sikintisindan her ay, bu yil da saglik sorunlarimdan dolayi 15te bir turkiyeye gidip geldim.

biletleri kimi zaman annem aldi, kimi zaman da esim. hicbir gun bir laf etmedi ne annem ne de esim. siz gitmeyin, zaten mutsuz olunur genelde es ailesinde. esiniz gidip gorsun.

Konu sahibinin eşi:
- Kira vermiyor, faturaları ödemiyor, evin hiçbir ihtiyacını karşılamıyor. Sadece arabanın taksidini ödüyor.
- Ama Ağustos'ta maaşını alıp ailesinin evine gidecek. Ve o sürede ücretsiz izin almış olduğu için maaş da alamayacak. Yani Ağustos ve Eylül'de arabanın taksidini ödemeyecek.
Konu sahibini kira, fatura, evin ihtiyaçları üzerine bir de iki ay boyunca (onun maaşına güvenerek girdikleri) araba taksidiyle yalnız başına bırakıp gidiyor. Konu sahibi paramız yok, sonra gitsen diyor, duymamazlıktan geliyor.
- Ücretsiz izin almasının sebebi yine kendi sorumsuzluğu. Plan program yapmamış, ücretli izinini bitirmiş.

Bu durumda 1-2 ay daha bekleyip 2000 TL yerine 400-500 TL'ye bilet alıp gidebilir diye düşünüyorum.

Siz paranız olmadığını bilseydiniz, sizin gidişinizin eşinize eşinizin gücünün yetmeyeceği ekstra büyük ödemeler çıkaracağını bilseydiniz, eşiniz size "paramız yetmez, 1-2 ay sonra gitsen olur mu?" dese, duymamazlıktan gelir miydiniz?

Ben de böyle düşünüyorum
Adam madem ev bütçesine katkı sağlamıyor 2000 tllik bilet de alamayıversin bir zahmet. 2 ay geç gitsin ama konu sahibesine daha fazla yük olmasın

Eee yani? Nereye harciyor bu adam parasini? O zaman sorun baska aileye gidip gitmemesi degil birlestirsinler maaslarini senin maasin benim maasim olmasin ortak odesinler kirayi faturayi. O ayri bir mesele bu ayri bir mesele. Evet maddi yukun konu sahibinin uzerine yikilmasi sorun ve cozume kavusmasi lazim ama kirani ben oduyorum faturani ben oduyorum o zaman aileni canin istedigi zaman degil benim izin verdigim zaman goreceksin mi desin kocasina?

Tam tersi olaydi. 1.5 yildir ailemi gormuyorum cok ozledim esim gondermiyor maddi sikintimiz var diyor diye konu acilsaydi. Buradan kocaya laf sayardik degil mi?

Ben cozum onerisi sundum zaten. Evin maddi gecimini versin esine. Maasinida kendi ihtiyaclarini ayirarak versin esi kendi maasiyla birlestirsin odesin kirayi faturayi sonra baksin elinde ne kaliyorsa ona gore karar versin gitsin.

Valla vaveyla aynen öyle desin
Ben bütün gün çalışayım kira fatura ödeyeyim bu adam da benim sırtımdan geçinecekse uçak parası da benden çıkacaksa ben hangi bileti alırsam ona razı gelmeli

Back
X