esim mi yoksa ben mi ücretsiz izne ayrilmaliyim?

missmadam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2016
4.066
2.780
83
arkadaslar doguma az kaldi .dogumdan sonra ucretsiz izin alacaktim . esimin uzak ve daha kucuk bir sehire gorevlendirilmesi cikti. muhtemelen suresi belli degil yani bir yilda kalabilir iki yilda uc yilda. ama nezman donecegi de belli olmadigi icin bulundugumuz evi kapatmayacagiz.yani burdan bir masraf olacak. gidecegimiz yerdede mecburen esyali daire tutatcagiz .ve bebegin besigi arabasi esyalar bizim kiyafetler oraya tasiyacagiz. esimin maasi benimkinden 1000 tl fazla .o sehire gidersek yada burada kalirsak yaklasik ayni para kaliyor elimizde.eesimde diyorki bana ben ucretsize ayrilayim hic gitmeyelim bebege bakarim diyor. ama ben zaten hep bebegime kendim bakmak istiyodum ve isten iki yil ayri kalacagim diye sevincliydim cunku ortami sevmiyorum. ne yapacagiz bilmiyorum.anneler siz daha iyi bilirsiniz bebegin ihtiyacini

not zaten ben esimin istegine hic sicak bakmiyorum ancak akil akildan ustun die sormak istedim

not arkadaslar tavsiyeleriniz için cok tesekkur ederim .çok şükür ki bugun esimin yasadıgımız sehirde baska biryere görevlendirmesi olacagını öğrendik diğeri iptal yani.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun , sağlıkla kucağına alırsın inşallah , senin izne ayrılman en doğrusu , zaten bebeğini kucağına aldığında sen de aynı düşünürsün .

Siz zaten doğumdan sonra mecburen iki ay kadar işe gidemeyeceksiniz, eşiniz iki aylık bebeğe bakabilecek mi?

Bebek belli bir büyüklüğe gelince izin alabilirse daha iyi olur aslında mesela 4-5 aylıkken. O zamana kadar git gel yapamaz mı? Sonra da ücretsiz izne ayrılır.

Ben bebeğime kendim bakmayı tercih ederdim şahsen. Ayrıca eşiniz izne ayrılınca bin tl den daha fazla kaybınız olacak. (Eşinizin maaşı+1000tl)

Sen ayrıl tabi ki babası mı emzirecek bebeği ikincisi eşin küçücük bebeğe bakabilecek ?

Ben bu konu da cok hassasim.gecim sikintisi ve mecburu bazi durumlar olmadigi surece bir bebegi annesinin bakmasi gerekir diye dusunuyorum.sizin yerinizde olsam yine ben izne ayrilirdim.ben ozel sektorde calistigim icin tamamen isten ayrilmistim ve hic pisman olmadim.evladimin her saniyesini doyasiya goruyor ve yasiyorum.

Daha neler tabiki siz ayrilmalisiniz.
2 aylik anne daha lohusa sayilir, birinin evde kalma sansi varsa bu anne olmali, baba degil.
Ayrica esiniz muhtemelen siz isten dondukten sonra , aksama kadar ben baktim zaten deyip bir daha herhangi bir ise el sürmeyecektir.
Cok yorulursunuz.

Eşim böyle birşeyle gelseydi ne yapardım diye düşündüm bi an.. eşim bakamaz 2 aylık bebeğe. Bir iki gün bakar. Üçüncü gün annemi yada annesini çağırır sanırım.

Ücretsiz alınca süt iznin olacak mı araştırınız mı?

Sonuçta sizin ortamda değişecek eviniz şehriniz.

İyi düşünün bence...

arkadaslar doguma az kaldi .dogumdan sonra ucretsiz izin alacaktim . esimin uzak ve daha kucuk bir sehire gorevlendirilmesi cikti. muhtemelen suresi belli degil yani bir yilda kalabilir iki yilda uc yilda. ama nezman donecegi de belli olmadigi icin bulundugumuz evi kapatmayacagiz.yani burdan bir masraf olacak. gidecegimiz yerdede mecburen esyali daire tutatcagiz .ve bebegin besigi arabasi esyalar bizim kiyafetler oraya tasiyacagiz. esimin maasi benimkinden 1000 tl fazla .o sehire gidersek yada burada kalirsak yaklasik ayni para kaliyor elimizde.eesimde diyorki bana ben ucretsize ayrilayim hic gitmeyelim bebege bakarim diyor. ama ben zaten hep bebegime kendim bakmak istiyodum ve isten iki yil ayri kalacagim diye sevincliydim cunku ortami sevmiyorum. ne yapacagiz bilmiyorum.anneler siz daha iyi bilirsiniz bebegin ihtiyacini

not zaten ben esimin istegine hic sicak bakmiyorum ancak akil akildan ustun die sormak istedim

bende düşük yaptım hamileyken eşime ücretsiz izin alırım diyordum o zaman bende alayım diyordu şaka gibi bnm üzretsiz izin kullanmamaı istemediği için...gına geldi böle adamlardan

Siz zaten doğumdan sonra mecburen iki ay kadar işe gidemeyeceksiniz, eşiniz iki aylık bebeğe bakabilecek mi?

Bebek belli bir büyüklüğe gelince izin alabilirse daha iyi olur aslında mesela 4-5 aylıkken. O zamana kadar git gel yapamaz mı? Sonra da ücretsiz izne ayrılır.

Ben bebeğime kendim bakmayı tercih ederdim şahsen. Ayrıca eşiniz izne ayrılınca bin tl den daha fazla kaybınız olacak. (Eşinizin maaşı+1000tl)

ama bu sferde farklı sehirde yasama esyalı ev kirası masrafları olmayacak adam bunu demek istemiş

Ücretsiz izini kaçıncı aydan sonra alacaksın bu önemli .

ama bu sferde farklı sehirde yasama esyalı ev kirası masrafları olmayacak adam bunu demek istemiş
Bebeğin ihtiyacı ne olur diye sormuş,
Bebeğin ihtiyacı olan tek şey de annesi, babanın izne ayrılması kadar mantıksız birşey yok. Bu konuda eğitimi ya da tecrübesi yoksa zaten doğru düzgün bakamayacak ki iki aylık bebeğe baba nasıl baksın? Bi arkadaş da yazmış, bebeğe bakıyorum diye hiçbir işe de el sürmeyecek, bir süre sonra da muhtemelen kv gelecek. Ne gerek var ki?

Madem koca ücretsiz izne ayrıldığında pek kayıpları olmayacak, anne ücretsiz izne ayrılıp ayrı ev açtıklarında da o kadar kayıpları olmaz. En önemlisi kafası rahat olur hatunun.

Back
X