esim mi yoksa ben mi ücretsiz izne ayrilmaliyim?

Siz alin tabiki. Bebek bakımı kolay değil. Nasıl üstesinden gelecek. Hem emecek nasıl olur ki? Bir de bütün gün çalışıp gece de emzireceksiniz uykusuzluk son safhada olacak. Hem gündüz ev talan olmuş olur bir de ustune ev işi . Son olarak da bazı adamlar evde oturup eşini çalıştırabiliyor. Bilemeyiz tabiki ihtimalleri yazıyorum . Biraz böyle idare edersiniz. Orada ne kadar süre kalacaksiniz. Evinizi komple taşıyın.

Tabi ki sen ayrılmalısın izne. Minnacık bebeğin tabi ki en çok annesinin ihtiyacı var.

Tabi ki sen ayrılmalısın...
Bebeğin sana ihtiyacı var babaya değil...
Ve işten geleceksin ne kadar baba da yapsa evin işi, çamaşırı , temizliği gene sana bakacak...

arkadaslar doguma az kaldi .dogumdan sonra ucretsiz izin alacaktim . esimin uzak ve daha kucuk bir sehire gorevlendirilmesi cikti. muhtemelen suresi belli degil yani bir yilda kalabilir iki yilda uc yilda. ama nezman donecegi de belli olmadigi icin bulundugumuz evi kapatmayacagiz.yani burdan bir masraf olacak. gidecegimiz yerdede mecburen esyali daire tutatcagiz .ve bebegin besigi arabasi esyalar bizim kiyafetler oraya tasiyacagiz. esimin maasi benimkinden 1000 tl fazla .o sehire gidersek yada burada kalirsak yaklasik ayni para kaliyor elimizde.eesimde diyorki bana ben ucretsize ayrilayim hic gitmeyelim bebege bakarim diyor. ama ben zaten hep bebegime kendim bakmak istiyodum ve isten iki yil ayri kalacagim diye sevincliydim cunku ortami sevmiyorum. ne yapacagiz bilmiyorum.anneler siz daha iyi bilirsiniz bebegin ihtiyacini

not zaten ben esimin istegine hic sicak bakmiyorum ancak akil akildan ustun die sormak istedim

Ben 1,5 yıl görev için evimi taşıyıp gitmiştim.
Neden siz de eşinizin yanına gitmeyi düşünmüyorsunuz?
Eşyalı daire tutmanıza da gerek kalmaz.
Siz kocanızın yanında, kocanız sizin yanınızda, bebeğiniz hem anne hem baba yanında yaşamış olur. Ne kadar zaman süreceği belli değil diyorsunuz, 3 sene sürse neden kendi eşyalarınızla yaşamayasınız bu süreci? Severek aldığınız, sizin olan eşyalar?

arkadaslar doguma az kaldi .dogumdan sonra ucretsiz izin alacaktim . esimin uzak ve daha kucuk bir sehire gorevlendirilmesi cikti. muhtemelen suresi belli degil yani bir yilda kalabilir iki yilda uc yilda. ama nezman donecegi de belli olmadigi icin bulundugumuz evi kapatmayacagiz.yani burdan bir masraf olacak. gidecegimiz yerdede mecburen esyali daire tutatcagiz .ve bebegin besigi arabasi esyalar bizim kiyafetler oraya tasiyacagiz. esimin maasi benimkinden 1000 tl fazla .o sehire gidersek yada burada kalirsak yaklasik ayni para kaliyor elimizde.eesimde diyorki bana ben ucretsize ayrilayim hic gitmeyelim bebege bakarim diyor. ama ben zaten hep bebegime kendim bakmak istiyodum ve isten iki yil ayri kalacagim diye sevincliydim cunku ortami sevmiyorum. ne yapacagiz bilmiyorum.anneler siz daha iyi bilirsiniz bebegin ihtiyacini

not zaten ben esimin istegine hic sicak bakmiyorum ancak akil akildan ustun die sormak istedim
Siz izne çıkın o evi kapatın eşinizin olduğu yere gidin ordan bi ev tutun en mantıklısı

Eşin izne ayrılır tatil yaparım kafasında galiba, bebek bakmak kolay mı? Ev işi falanda yapmaz o da size kalır. Siz işten gelince bugün çok yoruldum diyip bebeği kucağınıza atar. Bir süre sonra annesini çağırır. Annesi bakar o evde takılır. Yani olacaklar bunlar bence.

kimin maaşı düşükse o izin almalı bence
bu durumda sizin almanız daha makul görünüyor
hem de evinizi kapatıp taşımalısınız

Bebeğin ihtiyacı ne olur diye sormuş,
Bebeğin ihtiyacı olan tek şey de annesi, babanın izne ayrılması kadar mantıksız birşey yok. Bu konuda eğitimi ya da tecrübesi yoksa zaten doğru düzgün bakamayacak ki iki aylık bebeğe baba nasıl baksın? Bi arkadaş da yazmış, bebeğe bakıyorum diye hiçbir işe de el sürmeyecek, bir süre sonra da muhtemelen kv gelecek. Ne gerek var ki?

Madem koca ücretsiz izne ayrıldığında pek kayıpları olmayacak, anne ücretsiz izne ayrılıp ayrı ev açtıklarında da o kadar kayıpları olmaz. En önemlisi kafası rahat olur hatunun.

tabiki öle canım bnm ben mantıklı demedim ki adam işte kafasında kendince git gel yapmamak için böle bişi bulmuş bebeğin tabikii anne kousuna daha çok ihtiyacı var

Babada işten sıkılmış heralde evde durmak istiyor :) tabikide siz bakacaksınız çocuğa, baba nasıl baksın...

Babalara esi dogum yapti diye ucretsiz izin veriliyor mu ki?

Yine de ne olursa olsun siz ayrilmalisiniz izne.

Arkadaslar yazmis zaten. Babası mi emzirecek?

Ya ücretsiz izin konusunda yorum yapmayacağım hanimefendinin sartlarinda bence de kendisinin izne ayrılması daha iyi olur fakat lütfen bırakın artık şu anne bebekte yetkili tek kişiymis de baba yabancı bir insanmis tavirlarini. Sonra kocalarimiz bizi hizmetci gibi kullanıyor, çocukla ilgilenmiyor diye konu açıyorsunuz e siz bunu hissettiriyorsunuz çünkü. Hanimefendinin şartları için konuşmuyorum fakat normal şartlarda bir baba da çocuğuna bakabilir/bakmak zorunda fakat ben yorumlarda böyle bi zihniyet hissetmedim. Ama boyle bi zihniyet olmali yok öyle sadece yapımda görev almak, babanin da en az anne kadar sorumlulugu olmalı. Tamam emziremez ama çok cok elzem bi durum varsa ortada, annenin gitmeden sagdigi sütü icirecek. Allah korusun dünyanın binbir türlü hali var anneye bi sey olsa bu çocuk babaya kalacak, bu adam kendi çocuğunu annesine mi birakacak yeni hanim mi bulacak kendine? Neymiş efendim baba 2 aylık bebeğe bakamazmis bu nasıl zihniyet efendim.

Son düzenleme:
Ya ücretsiz izin konusunda yorum yapmayacağım hanimefendinin sartlarinda bence de kendisinin izne ayrılması daha iyi olur fakat lütfen bırakın artık şu anne bebekte yetkili tek kişiymis de baba yabancı bir insanmis tavirlarini. Sonra kocalarimiz bizi hizmetci gibi kullanıyor, çocukla ilgilenmiyor diye konu açıyorsunuz e siz bunu hissettiriyorsunuz çünkü. Hanimefendinin şartları için konuşmuyorum fakat normal şartlarda bir baba da çocuğuna bakabilir/bakmak zorunda fakat ben yorumlarda böyle bi zihniyet hissetmedim. Ama boyle bi zihniyet olmali yok öyle sadece yapımda görev almak, babanin da en az anne kadar sorumlulugu olmalı. Tamam emziremez ama çok cok elzem bi durum varsa ortada, annenin gitmeden sagdigi sütü icirecek. Allah korusun dünyanın binbir türlü hali var anneye bi sey olsa bu çocuk babaya kalacak, bu adam kendi çocuğunu annesine mi birakacak yeni hanim mi bulacak kendine? Neymiş efendim baba 2 aylık bebeğe bakamazmis bu nasıl zihniyet efendim.
erkeklerin % 90 ı emen bebeğe bakamaz. o yüzden ya babaanne büyütüyor ya da jet hızıyla evleniyor erkek.

Baba firsatcilik yapmaya çalışıyor
küçücük bebeğe bakamaz bile
siz izin alın hep birlikte diğer şehre taşının

Feminist bir yaklasima gerek yok suan. 2 yasina kadar bebegin anneye hatta anneninde bebegine ihtiyaci vardir. Elbetteki babada bu surecte destek olmalidir. Siz hic gordunuz mu duydunuz mu esi vefat edince coluguna cocuguna bakan varsa da istisnadir. Ben kimi gorduysem anneanneye babaanneye birakip kendi hayatlarina baktilar kaldı ki biraktiklari büyümüş cocuklardi... konu da ise henuz yeni dogmus bir bebekten bahsediyoruz.
Konu sahibinin de sorunu çözülmüş zaten. Hayirli olsun.

Back
X