Eşim narsist değil ama ne?

Biraz acabilir misiniz belki yol gosterici bisey yakalarim.sizi rahatsiz eden neydi? Nekdr duzeldi nasil duzeldi
Aynı durum mesela dışarıya karşı çok iyi merhametli yardımsever ama ev içinde sürekli bağırıp çağıran yani bu bir nevi kişilik bozukluğu eğer sen diliyle konuşursanız hiç bişey olmaz biraz vicdan yapmanız gerekiyor ben diliyle örneğin, sen beni çok üzüyorsun yerine ben çok üzülüyorum yıpranıyorum gibisinden.tamamen düzelmiyor ama bir tavsiye de hayatta her zaman ilk önceliğiniz kendiniz olun hep en üste kendinizi koyun...

Aynı durum mesela dışarıya karşı çok iyi merhametli yardımsever ama ev içinde sürekli bağırıp çağıran yani bu bir nevi kişilik bozukluğu eğer sen diliyle konuşursanız hiç bişey olmaz biraz vicdan yapmanız gerekiyor ben diliyle örneğin, sen beni çok üzüyorsun yerine ben çok üzülüyorum yıpranıyorum gibisinden.tamamen düzelmiyor ama bir tavsiye de hayatta her zaman ilk önceliğiniz kendiniz olun hep en üste kendinizi koyun...
Ozmn da bencilsin sen diyor bana hersey senin uzulmemen mutsuz olmamanla mi ilgili diyor?

bence narsist.

anlattığınız her şey eski sevgilim. benim özgüvenimi yok edene kadar uğraştı sonra da beğenmedi.

sizinle yarışır bu tipte adamlar.

ben telefon değiştim telefonunu kırdı değiştirdi. ailem araba aldı aynı anda o da arabasını değiştirdi. fark etmemişim ki benle sidik yarıştırıyormuş. siz farkındasınız ne güzel.

verebileceğim tek tavsiye kendinizi ondan daha iyi konuma getirmek olur. o zaman minnoş oluyorlar onu bırakmayın diye. güç dengeleri sizin lehinize olsun kendinizi salmayın asla.

eğer çocuk yoksa çekilecek dert değil boşanın bile derim çünkü o giden özgüven narsist mağduru olmanın etkilerini atlatmak kolay değil.
Bi kızımız var.Cocuk sorun degil cekemesem bozsanirim ama sorun su artilariyla eksileri kefelere koydugum zaman cekip gidemiyorum.
Ama eksiler de beni kirmiyor yipratmiyor uzmuyor degil.
Ondan daha cok para kazaniyorum ondan daha guzelim(bence) ondan daha iyi bir statum var ondan daha iyi bi ailem var vs vs
Ben ondan ustunum zaten ustunluk taslicak ya da ustun olacak bi caba harcamama gerek yok zaten ustunum.
Ama o benden daha iyi bi insan oldugunu benim kotu bi insan oldugumu (bencil yalanci huzursuz) soyluyor bitek bunu cozemiyorum.
O hep hakli ben haksizim.

Ozmn da bencilsin sen diyor bana hersey senin uzulmemen mutsuz olmamanla mi ilgili diyor?
Tavir yapar gibi degil ama kendinizi geri cekin ve esinizin tepkisine bakin. Hersey ayni sekilde devam ediyorsa uzgunum aile birliginden bahsedemeyiz. Kaybetme korkusu erkeklerde davranislarini belirlemede onemlidir. Hic ummadiginiz kisileri belli bir cizgide tutar.

Bi kızımız var.Cocuk sorun degil cekemesem bozsanirim ama sorun su artilariyla eksileri kefelere koydugum zaman cekip gidemiyorum.
Ondan daha cok para kazaniyorum ondan daha guzelim(bence) ondan daha iyi bir statum var ondan daha iyi bi ailem var vs vs
Ben ondan ustunum zaten ustunluk taslicak ya da ustun olacak bi caba harcamama gerek yok zaten ustunum.
Ama o benden daha iyi bi insan oldugunu benim kotu bi insan oldugumu (bencil yalanci huzursuz) soyluyor bitek bunu cozemiyorum.

işte sizi aşağı çekmeye çalışıyor aklınca. o artılarınızı yok etmeye çalışıyor ki sizi istediği gibi yönetebilsin.

Diyelim ki srn bencilsin. Senin de eksin bu olsun. Kimse mukemmel degildir. Herkesin kusuru vardir. Onun oldugu gibi. Seni kusurlarinla kabul edemiyorsa ve degistirmeye ugrasiyorsa, seni baska kaliba sokmaya calisiyorsa bu cok yanlis. Herkes kendi kalibina uyar cunku. Baska kalipta kalnak en fazla bir hafta surer.
Boyle biriyle evliydim bosandim. Yazdiklarini okuyunca eski kendimi gordum sende. Adam seni asagi cekerek kendini yukari mi cikariyor bilmem ama oyle bir hale gelmissin ki kotu bir insan oldugumu soyluyor bunu cozemiyorum demissin, soylediklerine inanmissin. Sen kotu degilsin. Kotu isen yaninda isi ne? Begenmiyorsa gitsin. Kisi kendi nasilsa karsisindakini oyle gorur. Sen onun aynadisin. Sana bakinca kendini goruyor.
Bu arada esin bal gibi narsist. Disariya mukemmel gorunen ama evde huzursuzluk cikaran, tum sorunun kaynagi o iken sorun cikaran olatak srni goren biri. Adam mutsuz. Narsistler mutsuzdur zaten. Sen onu mutlu edemezsin. Kimse edemez. Ve bu tip mutsuz insanlar baskalarini mutsuz ederek beslenirler. Narsism kisilik bozuklugu ve tedavisi de hemen hemen yok ya da cok zor. Sadece ona karsi net olmalisin ve seni kurban rolune sokmadina izin verme. Ozguvenini yerle bir etmeye calisiyor belli ki. Sorun sende degil onda.

Böyle adamların totosu yukarda olur.
Daha da yüceltmenin, arşa çıkarmanın manası yok.
Siz onu daha çok eleştirin.
Kendisini sorgulasın.
Kendi eksiklerini düşünmekten millete sıra gelmez.

Gıcık olurum böyle tiplere..
Yüz vermeyin kısacası.

Merhaba halen eşimle uğraşiyorum.Ozetle anlaticam sorularla genişletebiliriz.
Kendine guvenen kendini guzel bulan meslegi olan bir kadının.Evlilik birligi icinde uzerime düşen şeyleri elimden geldigince layıkıyla yaparim.Ancak herkese karsı surekli olumlu anlayisli yardimsever davranan eşim bana aksine surekli elestirisel olumsuz memnuniyetsiz yaklasiyor.
6 yillik evliyiz ne yapsam begendiremedim.Surekli hatali olan kötu olan sevilmeye deger olmayan ama tolere edilen benim.
Her yolu denedim yok.O mukemmel hatasiz ama ben huzursuzluk cikartan katlanilamayan biriyim ama oyle degilim biliyorum.
Benim esimin derdi ne?
El iyisi.
Desinler için yaşar, gösteriş için yapar, mış gibi davranır. Ama özünde odundur, bencildir, riyakardır.

Beni oldugum gibi sevmek zorunda mi? Bunu gercekten soruyorum.boyle bi sevgi var mi bilmiyorum.biz 10 yildir birlikteyiz on yildir beni hic sevmemis ozaman cunku hic bi zaman beni ben oldugum icin kabul etmesi sevmedi.hep biseyler bekledi benden degismem icin.cok da degistim daha iyi sakin durust bi insan oldum o da ayri.o nedenle iyi mi kotu mu tam kararveremiyorum.ama daha fazla kendimden vericek yerim kalmadi.su an iyiyim degismesi gereken bi huyum kalmadi bence ama onca durum hala vahim:)
Evet insanlar daha iyi, mutlu, geçinen olmak için değişir ama bu karşılıklı olmalı.
Kocanız ipleri baştan ele almış, eğmiş bükmüş, istediği kalıba sokmuş ama sonuçtan hala memnun değil çünkü sağlıklı düşünemiyor.
Kendisini o kadar yüksekte ve mükemmel görüyor ki sizi yetersiz, ayak bağı görüyor.
Sizinle hala evli kalmasının nedeni de sizi sevdiğinden değil toplumsal imaj için. Baba ve eş imajı. Boşanırsanız o mükemmel imajı bozulacak. Bu ise onun için en büyük zarar olur. Asla buna müsade etmez.

Boşanmak istiyorum diye ağzını arayın ve tepkisini izleyin.

Kendine guvenen kendini guzel bulan meslegi olan bir kadının.Evlilik birligi icinde uzerime düşen şeyleri elimden geldigince layıkıyla yaparim.Ancak herkese karsı surekli olumlu anlayisli yardimsever davranan eşim bana aksine surekli elestirisel olumsuz memnuniyetsiz yaklasiyor.
6 yillik evliyiz ne yapsam begendiremedim.Surekli hatali olan kötu olan sevilmeye deger olmayan ama tolere edilen benim.
Her yolu denedim yok.O mukemmel hatasiz ama ben huzursuzluk cikartan katlanilamayan biriyim ama oyle degilim biliyorum.
Benim esimin derdi ne?
erkeklik egosu, kadını aşağıya çekme..bunun sebebi bilinç altında sizi daha değerli görmesi...

Eşiniz de narsistik kişilik bozukluğu var yüksek ihtimalle.İkili ilişkilerde duygusal manipülasyon diye bir kitap var onu alıp okuyun tanıyı sizde koyarsınız ozaman

Benim esimin derdi ne?
Narsist değil ama kendini beğenmiş olabilir daha en benimki de oyle her zaman eleştirecek birşey bulur sadece beni değil baskalarinida hiçbirşeyi beğenmez en sevmedigim huyu ...eskiden daha beterdi allahtan biraz yaslandikca törpülendi

Evet insanlar daha iyi, mutlu, geçinen olmak için değişir ama bu karşılıklı olmalı.
Kocanız ipleri baştan ele almış, eğmiş bükmüş, istediği kalıba sokmuş ama sonuçtan hala memnun değil çünkü sağlıklı düşünemiyor.
Kendisini o kadar yüksekte ve mükemmel görüyor ki sizi yetersiz, ayak bağı görüyor.
Sizinle hala evli kalmasının nedeni de sizi sevdiğinden değil toplumsal imaj için. Baba ve eş imajı. Boşanırsanız o mükemmel imajı bozulacak. Bu ise onun için en büyük zarar olur. Asla buna müsade etmez.

Boşanmak istiyorum diye ağzını arayın ve tepkisini izleyin.
Daha once bosanmak icin kizimi da alip evi terkettim bi ay kadar donmedim sonra butun yanlislarini duzeltecegine dair soz verince geri dondum epey de toparlanma oldu ama artik bosancam dersem gercekten bosanmam lazim.
O zaman resmen yalvar yakar geri dondurmustu.ama simdi mevzu acilinca kizim icin evliligimizi toparladim diyor sagolsun.benim icin degilmis yani

Back
X