eşim ne yapmaya çalışıyor..yardım edin

bence eşin dava açmak için sebep olmadığından bekliyor

6 ay dolunca sizin evi 6 aydır terk ettiğinize dayanarak dava açabilir
en iyisi avukatınıza bir danışın bu konuyu

Son düzenleme:
arkadasım hıc bekleme bır an once bıtır gıt ben 1,5 sene ayrı yasadım bosanmak ısteyen esımdıı
hep dırendım sonunda tamam dedık ben annemlerle yasamaya basladım 1,5 sene sonunda konustuk kızımız var dedık ve bırlestık ama hersey aynıı

evrakları bıle elıme verdı ımzala dıye ımzaladım gerı verdım aylarcada oyle bekledım sonunda gerı dondum ama hayatımdakı enbuyuk hata keske onu beklemeyeyıp de kendım en kısa zamanda davayı acsaydım

önceki konunu da okumuştum bunu da okudum baştan sona ve ilk yazmaya başladığın zamandan bu yana o kadar uzun zaman geçti ki, en başta davayı açmış olsaydın, çoktan boşanmış yeni bir hayat kurmuş olurdun bece kendine, evet boşanmak çok zor bir süreç ve sen bunu sadece atiye atıyorsun bence. madem avukatın var o da söylemiştir sana, eşin dava açarsa boşanamazsın evi terk eden o, haksız olan o, evlilik kurumunun gerektirdiği sorumlulukları yerine getirmeyen tarafın talebi ile boşanma kararı verilmiyor ülkemizde. boşanabilmeniz için senin dava açman gerekiyor, eşin dava açmış olsa bile karşı dava açman gerekiyor ama mutlaka dava açman gerekiyor ki boşanma kararı verilebilsin...

böyle yaparak tek zarar verdiğin kişi sendin benim gözümde. umarım herşey gönlünce olur ama ben seni anlayamıyorum gerçekten

Nefret edeceği kadar etmiş..Terketmiş,sevmekten vazgeçmiş karısını ,nefret etmese boşanmazdı,daha fazla nefret etse ne olur ki..Ben de bu yollardan geçtim..Şimdiki aklım olsaydı ne yapardım bilmiyorum..Pişman değilim sanki..Beynimden sildim o günleri...Ben zaten acı çekiyordum onun da benle beraber acı çekmesini istedim..''Uzatma iyice gıcıklanır,uzatma yeni bir hayat kur,önüne bak'' diyenler gibi düşünmeyi çok isterdim ..Demekle olsa ah..Sevgililikte önüne bakması daha kolay da evlilikte daha zor,yaşayanlar anlar belki de..Kendim için değil,boşanmanın kolay olmadığını anlasın,bir dahaki evliliğinde bu hatayı yapmasın istedim o anki düşüncemle,kendimi harcadım bir nevi..
Ama buna rağmen abeta..Yine de uzatmanı istemem,çünkü onla beraber kendimi de yaktım..Kolay değil bu işler,ben başedemedim,yalan ifadeler ,yalancı şahitler başedemedim,başederim sandım başedemedim....Ama şimdi o mahkeme sancıları geçti ,gitti,unuttum,yada unutmak istedim..Tabi,hala hayatımın düzende olmamasının sancıları var şuan..
Ama uzatmasaydım şimdi gururla ben boşandım diyebilecektim soranlara,oysa şimdi ben terkedilmiş durumdayım,gel de anlat bunu yeni adayına...Sen masumsundur ama aklına binbir türlü şeytanlık gelir adamın..İnsanlar fitneci,anlayışsız...Çok büyük bir sorun değil ama .Önemli olan masum olmak,yada hataları tekrarlamamak..
Bir dahaki eşinde eminim bana yaptığı hataları yapmayacaktır,sorun olsa bile boşamayacaktır:)
Terkedilmenin de canı cehenneme..Ben sabrediyorsam ona ne oluyor mesela..
Abetanın eşinin de canı cehenneme ,istediği kadar nefret etsin ..Sevmekten v.azgeçmiş ,boşamış daha nekadar nefret edebilir..Aişk ve nefretin böyle ince bir çizgisi var işte..Aman ben önüme bakarım demek kolay olmuyor,abetayı anlıyorum.O adama değer vermiş sonuçta ,değer vermez gibi bir anda atamıyor..Bir anda vazgeçemiyor..aşkla veya nefretle...
Ne bileyim iki ucu pis değnek..Abeta seni çok iyi anlıyorum,kararına saygılıyım...Ama,sana kıyamıyorum,bana kalsa sen terketmelisin,sen dava açmalısın,yada çabuk bitirmelisin,keşke yapabilsen...

Son düzenleme:
bak canım işin hukusal boyutundan pek fazla anlamam ben....sana şu kadarını söyliyim geçen hafta eşimle bir tartışmamız oldu eşimde boşanalım dedi çok yerde benim haklı olduğumu biliyor bende tamam boşanalım dedim cuma günü için beraber dava açmaya gidecektik pazartesiye erteledi pazartesi günüde gitmedik ben bekleme de kaldım bir süre çünkü hangi sebeplerden boşanma davası açacağını boşanmak istemesindeki bahaneleri görmek istedim bende buna göre karşı bir dava açmayı planlamıştım dünde sordum davayı açtınmı diye işi gücü varmış sen aç istersen davayı diye topu bana attı ... bence sizde şu ihtimalerde olabilir eşin evden ayrılmanı bahane etmek istiyorsa sürenin dolmasını bekliyo olabilir eşim evi terk etti deyipte dava açmak için ...eğer gerçekten boşanmak istiyorsan fazla bekleme derim geçen zamanı senin aleyhine döndürme ihtimallerini de düşün

bak canım işin hukusal boyutundan pek fazla anlamam ben....sana şu kadarını söyliyim geçen hafta eşimle bir tartışmamız oldu eşimde boşanalım dedi çok yerde benim haklı olduğumu biliyor bende tamam boşanalım dedim cuma günü için beraber dava açmaya gidecektik pazartesiye erteledi pazartesi günüde gitmedik ben bekleme de kaldım bir süre çünkü hangi sebeplerden boşanma davası açacağını boşanmak istemesindeki bahaneleri görmek istedim bende buna göre karşı bir dava açmayı planlamıştım dünde sordum davayı açtınmı diye işi gücü varmış sen aç istersen davayı diye topu bana attı ... bence sizde şu ihtimalerde olabilir eşin evden ayrılmanı bahane etmek istiyorsa sürenin dolmasını bekliyo olabilir eşim evi terk etti deyipte dava açmak için ...eğer gerçekten boşanmak istiyorsan fazla bekleme derim geçen zamanı senin aleyhine döndürme ihtimallerini de düşün

canım inşallah hayırlısı olur herşeyin senin için, olaylar bu kadar tazeyken böylesine işin bilincinde olduğun, mantıklı şekilde düşündüğün için hemcinsin olara seni tebrik ederim.

aslında son durumumu toptan anlatmak için konu açmayı düşünüyordum ama buradan da kısacık yazayım...5 ay önce açmış olduğum ziynet eşyası davası sürüyor..ve eşim tarafından 3 ay önce boşanma davası açıldı...sebepler gerçekten çok komik..ailesiyle görüştürmüyormuşum(yalan:)) sigara içiyormuşum ve bırakmak için söz verdiğim halde bırakmamışım(çıktıgımzda bile içiyordum ve ona asla bırakırım diye söz de vermedim..şikayette etmiyordu..sigaramı gider kendi alırdı...başka yazacak bir şey bulamamış demekki:)...başka birşey yok:) inanaın bende merak ediyordum bu adam beni neden boşuyor diye öğrenmiş oldum..ben boşanmıyorum tabi....kendime bir yuva kurdum...başka bir şehirde ....çokta mutluyum...unuttum...canım zerre acımıyor..kpss ye tekrar hazırlanıyorum...ders çalışmak beni çok rahatlattı hiç bir şey aklıma gelmiyor...şahsen tavsiye ederim:)hepiniz salıcakla kalın öpüyorum kızlar

Back
X