• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim neden konuşamıyor?

Ay ne kadar ayıp!!koskoca insanlar kendi evlerini size niye versin ki
madem sığamıyosunuz o zaman para kazanıp büyük eve geçip öyle çocuk yapsaydınız
herkes sizin keyfiniz için üzenini mi bozacak?bi de eşine kızıyosun.kendi malını mı aldılar elinden de sitem ediyorsun?bu genç yaşta niye başkasının sırtından gecınıyosun.bence kendine gel git çalış para kazan ekmek aslanın ağzında..kayınpeer yıllarca kazanığını niye sana versin ?
ben kimsenin sırtından geçinmiyorum burada yorum yapıyorsunuz bakıyorum hiç sözlerinin nereye gideceğini düşünmüyorsunuz bence siz bilmiyorum evli misiniz ama kayınvaldenizle yada eşinizin akrabalarıyla bu tarz konuşuşursunuz bu arada ben çalıştım eveeeet ama kayınvaldem hergün laf etti işten gelip hem onun yemeğini temizliğini hemde kendi evimin işini yapıyordummm bilip bilmeden konuşmak ne kadar basitmişşşş burda bunu çok iyi anladım.........

Canım kusura bakma ama ben burda seni haklı bulmadım.Yaşlı insanlar biraz kalıpçıdır kolay kolay vazgeçemezler alışkanlıklarından.Ayrıca o ev onların evi eşinede onlar vermiş yaşadığınız evi buda kendin olmayan bir mal üzerinde hak yada istek belirtemezsin demek..

Onların size görevi bitmiş.Gerekirse kredi çekin ama siz alın yeni bir ev.
işte burda böyle değil evin bize ait olduğunu çünkü bizim evin alımında katkımız olduğunu biliyorlar kiiiii evi alınırken tabiiki eşimde yardım etti ama sana hak veriyorum kalıplaşıyorlarr yada düşünemiyorlaar ....

ben size hak vermedim üzgünüm kayınvaliden önceden sana sözmü verdi üst kata çıkacaksınız diye neden durup dururken sizle değişsinler birde oğlum banyodan çıkınca soruyor demişsin benim kızım var evimiz dar değil ama oda soruyor mantığınızı hiç anlamadım birde tek evladı sizmisiniz başka çocuğu yokmu birtek sizemi ev verdi anlamadım
söz olayına cevap verdim sanırım ewet söz verdii çünkü biz evlenirken bize hiç destek olmadılar diyimm sizin kızınız size mi düşkün babsına mı ben bunu cevabını alayım ilk önce çünkü oğlum bana çok düşkünnn ve ben oğlumun ben bornozla görmesinden utanıyoruuumm bu yaniiii umarım şimdi anlarsınızzz

baştan bu şartları kabul etmişsiniz sonra da onlar sizin oturmak istemediğiniz küçük eve gelsinler düzenlerini değiştirsinler...siz kim için yapardınız böyle bir fedakarlık anlamıyorum evlenmeden önce neden kabul ettiniz diye sorarlar ama yani...

vaatler vardı da tutulmadı mı?

çocuğum erkek biliyor musunuz bilmyiorum ama erkek çocuklar anneye fazla düşkün olur ve ev müsait olmadığı için ben her banyoya girdiğimde evladım soruyoo bana acaba siz bu durumda olsanız napardınız inşallah çözüm gelecektiir :40:

çocuğun gelişimsel olarak fallik dönemde ve şu anda sana düşkün.1 sene sonra sana olan aşırı ilgisi geçecek merak etme normal seviyeye inecek...4 yaşında ki erkek çocukları anneye kız çocukları da babaya düşkün olurlar ama 5 ve 6 yaşında bu durum normale döner utanmana gerek yok yani...

fallik dönemde olduğu için sana soruyo sen bu durumu yanlış algılamışsın..

yani sırf bunun için ev değiştirilmez..
sen büyük bir evde olsan da o sana sorular sorucak seni merak edicek...senin vucudunla onunki arasında farklar olduğunu anlayacak...çünkü bu yaşta kadın ve erkeğin farklı cinsiyetler olduğunu öğrendiği zaman canım

özellikle erkek olmasıyla ilgisi yok yani...dünyadaki bütün çocuklar bu yaşta böyledir...

Son düzenleme:
belli yaşa gelmiş insanlardan bunu istemek bana pek adil gelmedi.evine düzenine alışmıştır o insanlar tabiki evleri değiştirmek istemezler.eşinin bunu ailesinden istemesi de hiç kolay değil bence:50:size daha önce böyle bir söz vermediyseler hiç lafını etmeyin gerekirse kiraya çıkın ama böyle bir istekte bulunmayın.söz vermişlerse bile şimdi fikirleri değişmiş olabilir birşey diyemezsiniz ev onların sonuçta:31:

benim annem 3+1 130 metrekare evde kirada oturuyor.senelerdir aynı evde ve her odası düzenli.babamı kaybettikten sonra tek başına yaşıyor.yeri geliyor babamdan aldığı para yetişmiyor ve yardımda bulunuyoruz.ben şimdi anneme nasıl derim,tek başına bu ev sana büyük gel seni daha ucuz daha küçük eve taşıyalım.zoruna gitmez mi kadının,kurulu düzenini bozmamız,alıştığı komşulardan ayırmamız.:50:

ben anlamıyorum yaşlandılar diye neden alıştıkları düzenden ayrılsın insanlar.sıkıntınızı eşinize anlatın.çocuğunuzdan çekindiğinizi de anlatın daha büyük bir eve kiraya çıkın.çocuğunuz 4 yaşındaymış,kardeş gelme vakti de yaklaşmış.isterseniz eşinize bu yönden yaklaşın:34:

Ne ayıp ailesinin yıllarca oturdugu eve diycek kalkın biz geçelim burayamı hangi mantıkla açtın bu konuyu bilmiyorum :)) Bence o evden cıkmaya bak başka eve taşının evi satın üstünede katn birşeyler hem kafan rahat olur hem evin güzel olur üstünede bal kaymak ohh:9::9: ama bazı arkadaşlar çocuk dogur demiş bence bu konuyu abartma :32:

Evlilik ve bekarlıkla ne alakası var?niye konuyu saptırıyosun ki?milete güvenip mi çocuk yaptın?
Senin yaşındakiler kiralarda oturuyor sen yat kalk şükret sana büyüklük yapıp ev vermişler
beğenmiyosan kiraya çık
el kızına elini verip kolunu kaptırıyosun resmen.Allah gelinin de hayırlısını versin.Umarım eşin bunu annesine diyecek kadar gaddar biri değildir
ne kadar alğşmışsın hazıra.oh armut piş ağzıma düş
bence bi çocuk daha yap onun bahanesiyle evi dubleks hale getir kaynanaı da huzurevine yolla

Olmamalı da zaten.Kim yıllarca oturduğu evi terkeder ki oğlu için?Normalde bende eşimin ailesinden çektiğim için bende kızgın cevaplar yazabiliyorum ama bu konuda size katılmıyorum kızlar.Kusura bakmayın ama o aile size ve eşinize bir ev vermiş.Şu devirde bir ev almak kolay mı?Üstüne birde kendi evinden çıkıp sizinkine girmelerini istemekte ne demek?Kendinizi onların yerine koyun bakalım birde.Bana bunu diyecek çocuğa evimi vermeyi bırak alt kattan da çıkartırım.Herkes haddini bilecek.Kayınpederiniz "Beğenmiyorsanız para biriktirin ev alın"dese yada "Madem hoşunuza gitmiyor kiraya çıkın"dese size ne diyeceksiniz o zaman?Şartlar tersi olsaydı.Kendi ailenizin evinde kalıyor olsaydınız kendi anne-babanıza böyle bir teklifle gidebilir miydiniz ki?Babanıza bunu söylerken yüzünüz kızarmaz mıydı ki eşinizden bunu yapmasını bekliyorsunuz:20::20::20:

ben de aynı şeyleri söyleyecektim. çok şkür başınızı sokacak bi ev vermişler. demezler mi buldunda bunuyor musun. neden kendi evinden çıksınlar ki bunun için bi sebep yok bu kadar ince düşünmesi için insanın melek filan olması lazım. eşinize de yazık böyle bişeyi nasıl söylesin. benim eşimin babasının arsası var. gecekonduları var arsa üzerinde. mütaite verse bikaç daire verio ama eşim baba ver de bizim de evimiz olsun diyemiyor. kiradayız bebeğimiz olacak üstelik. adam verse mütaite bi daireyi bana ver bile diyemez. bence halinize şükredin.

Ay ne kadar ayıp!!koskoca insanlar kendi evlerini size niye versin ki
madem sığamıyosunuz o zaman para kazanıp büyük eve geçip öyle çocuk yapsaydınız
herkes sizin keyfiniz için üzenini mi bozacak?bi de eşine kızıyosun.kendi malını mı aldılar elinden de sitem ediyorsun?bu genç yaşta niye başkasının sırtından gecınıyosun.bence kendine gel git çalış para kazan ekmek aslanın ağzında..kayınpeer yıllarca kazanığını niye sana versin ?

sizin çocuğunuz yok herhalde, böyle atıp tuttuğunuza göre...

ben kimsenin sırtından geçinmiyorum burada yorum yapıyorsunuz bakıyorum hiç sözlerinin nereye gideceğini düşünmüyorsunuz bence siz bilmiyorum evli misiniz ama kayınvaldenizle yada eşinizin akrabalarıyla bu tarz konuşuşursunuz bu arada ben çalıştım eveeeet ama kayınvaldem hergün laf etti işten gelip hem onun yemeğini temizliğini hemde kendi evimin işini yapıyordummm bilip bilmeden konuşmak ne kadar basitmişşşş burda bunu çok iyi anladım.........

kendini bilmezler her yerde var canım....boş ver sen...
hani derler ya ağzı torba değil ki büzesin:)))

Sayın MERZA_LİZ

Çocuğumun olması bana yaşını başını almış,ömrünün son demlerini yaşıyan insanları,gençliklerinde ne zorluklarla aldığ evden çıkarma hakkımı mı verir?
Eğer kainatta böyle bir hakka sahip olsayı çocuğu olanlar,emin ol menfaatçi ve işgüzar birçok insan düzinelerce çouk yapardı
kaldı ki benim yorumlarım seni bağlamaz bu kadar dert ettiğine göre vardır senin de kendine göre bir acın.....

Ayrıca konu sahibi o yaşta bir çocuk sen velev ki rezidansta yaşa köşkte yaşa gelip banyodan sonra seni sorgulayacaktır
krndin demişsin bana düşkün diye,o çocuk senin peşini bırakmaz ki zaten
biz sana düşüncelerinin yanlışlığını söylüyoruz sen saldırıyorsun istediğin cevaplar gelmeyince
çok istiyorsan kiraya çık neden insanları rahatsız ediyorsun
kimse sana haksızlık ediyorsun demiyor!büyük evde yaşamak hakkn!ama bu kaynanaı evinden çıkararak olmamalı!işte etik olmayan bu
niye düşüncesiz diyorsun herkesi..senin çocuğun o..nasıl dünyaya getirdiysen o şekilde bakacaksın!hazıra konmak yok!

çocuğun düşkünlüğünü saptırmayalım gelişim özelliğini yaşıyor çocuk. kişiye özel bir durum yok.

fakat annesi çocuğunun gelişimi hakkında bilgisiz bunu çocuğuna has bir şey zannediyor...

ben de aynı şeyleri söyleyecektim. çok şkür başınızı sokacak bi ev vermişler. demezler mi buldunda bunuyor musun. neden kendi evinden çıksınlar ki bunun için bi sebep yok bu kadar ince düşünmesi için insanın melek filan olması lazım. eşinize de yazık böyle bişeyi nasıl söylesin. benim eşimin babasının arsası var. gecekonduları var arsa üzerinde. mütaite verse bikaç daire verio ama eşim baba ver de bizim de evimiz olsun diyemiyor. kiradayız bebeğimiz olacak üstelik. adam verse mütaite bi daireyi bana ver bile diyemez. bence halinize şükredin.

İyiki söylememişsiniz.Konu sahibi çok hassas.Sadece destek bulmak için konu açmış gibi davranıyor;uyaran yada kendisini haksız bulan kim varsa düşman zannediyor.:53::53::53:

Son düzenleme:
... bir yandan hak veriyorum arkadaşa evi çok küçük ki sorun etmiş ama....eşine bunu söylemesini istemesi de yanlış kimse söyleyemez sonuçta onlar anası babası hakları ödenmez..saraylarda yaşatsada. dayanacaksın canım benim bu yüzdende eşinle huzurunu asla bozma.benim evim çok büyük görümcemler kaynanam çok laf ettiler bana ne gereği var diye.rahat vermediler 3 senedir evliyim bu evde hala eve laf sokuyolar..ama ben herzaman şunu derim bi odada yaşasaydımda huzurum olsaydı diye eşinle aran iyiyse bide allah sana evlat vermiş ne güzel iyi kötü evinde var başını sokacak dua et rabbin daha iyisini verir herzaman şükret ne kadar şükredersen o kadar iyiysini verir yüce rabbim..herkes güzel rahat bi evde yaşamak ister bu senin en doğal hakkın...ama eşini ailesinin evi değil.eşinede baskı yapma bence yazık iki arada kalmış anlamaya çalış.(tabi bu bnm kendi görüşüm):54:

Son düzenleme:
Bana gorede cok yanlis nasil ben kendi aileme boyle birsey soyleyemezsem esimin ailesenede soyleyemem. Zaten alt kattaki evi vererek bayagi yardimci olmuslar. Ama han ama klube bir seilde bir yer gostermisler kalmalari icin. Ister begenir kalirsiniz ister begenmez baska ev bakmaya gidersiniz fakat asla insanlari kendi evinizden edemezsiniz. Kendi cocugum olsa ben kendi cocugumada yapmam boyle birsey neden ? Cunku yetiskin aile kurmus bir insan anne babasinin eviyle yasamamali, mumkunse kendi gayretiyle esine cocuguna ev acmali. Yoksa cocuklar hep aileye bagimli oluyor.

Bence siz kendi imkanlarinizla bir yer bakin cocugunuz var tabiki endiselisiniz ama o insanlarinda bir duzeni var sizin icin duzenlerini bozamazlar. Belkide siz kendi ailenizde bir ev vs isteseniz yada yardim isteseniz? Belkide aileniz size evlerini verebilir ne dersiniz? Eger olmaz derlerse sizde bu isin n eden olmayacagini esinizin ailesinin evi neden vermeyecegini empati ile anlamis olursunuz.

Evleri değiştirmek istemeniz haksızlık.. Neden sizin için sırf iki kişiler diye ev değiştirsinler ki ?

Evinizi satın; başka bir yerde peşinatını verin tajsitlerle ev alın ya da başka birşey ama bu yanlış olur bence.

offf off inanmıyorum yaa 3+1 evim var daha doğrusu kira ama 1 oda olsun benim olsun diyorum rabbim inşallah nasip eder. insan oğlu işte yokken ister varken beğenmez. benim anneminde 3 dairesi var eşim oraya gitmiyor annem satıp bana parasını vermek istiyo ama bunuda ben vicdanen istemiyorum. bizimde ev alıcak halimiz yok. allah yardım etsin. bende düşünüyorum eşimin ailesi hiç düşünmezken annem niye evini elden çıkarsın. düğünde 6 bilezik taktılar hala konuşuyolar bide ev alsalar başımda otururlar artık.

evleri değiştirmek isteyen sensin o zaman kendin söyle kolaysa canım .bence şükredip oturmalısın .haa çokta istiyorsan büyük bir ev oturduğunuz ev hakkınızsa yani diğer kardeşlerin hakkı yoksa satıp üzerine para koyar alırsınız yenisini

Back
X