Eşim niye böyle yapıyor?

bence seni sevmemekle ilgili değil çocuk büyütmekle ilgili bir bunalım içinde.
çocuk sorumluluğuna gelemiyorlar.
evde ağlayan bebek, yorgun bir eş, kendisinden destek ve yardım bekliyor üstelik..
bu desteği göstermede zorlanıyor ama senin onu eleştirmen onu evlilikten soğutuyor.
gece 1 saat baksın diye vermişsin ya, sonra da saniyeler içinde kalkıp almışsın geri.
işte o kalkış şeklin mutlaka manidar bir kalkıştı.
haklısın sen sana bi lafım yok. o yorgunluk ve sinirle tabiki normal.
ama erkekler ne yazık ki böyle.
yani, her ne olursa olsun bebeğe bakacak olanın sen olduğunu
ve ondan bişey beklememen gerektiğini kabul eder
ve böyle devam ettirirsen hayatınızı işler düzelebilir diye düşünüyorum.

yok ben buna gelemem dersen ki zor bişey olduğunun farkındayım,
mevcut durum devam eder.

Eşimde şu var.:

Bir saat yüzünü asar sonra düzelir nasılsa diye düşünüyor.
Cani nasıl isterse öyle davranıyor genelde.
Teşekkürler yorumun için...

İki tane çocuğunuz var, bugune kadar öyle ya da böyle yürütebildiğiniz bir evliliğiniz var.Elbetteki iki tarafta zamanla yoruluyor, özellikle anneler.

Duygusal yıpranmalar duygusal boşluklar getirmiş beraberinde..

Sizin daha fazla ilgiye ihtiyacınız var; bu durumda eşiniz devreye girmeli ama sizin yapmanız gerekenler var.

-Öncelikle eşinize beni seviyor musun diye sormayın.

-İlgisizliğiniz üzerine şikayet etmeyin.

Bu zaman zarfındada kendinize farklılıklar yapın. Kısacası eşinizin duyguları ğzerine yoğunlaşmayın.
Yoğunlaştıkça hem eşiniz ilgi gösteremez hemde siz daha fazlasını beklersiniz.

Buradaki ilişkileri okuyorum demişsiniz ; öyle uzaktan okumakla olmuyor..
O okuduğunuz ilişkiler içinde farklı olumsuzluklar var. Sizin kaldıramadığınız ama o kişinin kaldırdığı durumlar bunlar..
Bir taraftan alınan başka taraftan verilmiş..Sizin ki de böyle.

Herkesin ilişkisi kendi boyutunda farklı.

Ben eşinizin sizi sevmediğini düşünmüyorum..Klasik evlilik modeli bu işte..
Evlilik, çocuklar, ilgiyi GÖSTERMEDE azalmalar v.s. İlgisi azalmıyor, gösterme biçimi değişiyor.

Böyle düşünün..

Rabbim çocuklarınız ve eşinizle birlikte ömür boyu mutluluk ve huzur versin.

Teşekkürler iyi dileklerin için.
Haklısın malesef erkeklerin evlilik anlayışı böyle.

Merhaba kızlar,
Sorun eşim.
Şöyle ki;
Eşm galiba beni eskisi kadar sevmiyor.Kendisine söyleyince "nerden çıkarıyosunsevmediğimi.ben sevdiğimi belli edemem" felan diyor.
Ama ben öyle hissetmeye başladım.
Mesela: Gece küçük kızım hiç uyumadı.Sabaha kadar ayaktaydım.Bi ara yatak odasına gittim.Eşime dedim ki "birraz çocuğa bakta 1 saat yatayım.çok yoruldum"
Aldı çocuğu kucağına.Kızımın ağlamasın saniyeler içinde sinirlendi.Bebeğimin popouna vuruyor.Biliyor ya dayanamaıp alcağımı.Dayanamadım tabi ağlamasına sinirlendim aldım kızımı yine kalktım yataktan.Hiç beni düşünmüyor.Suyunu bile benden istiyor.Ufacık bir şeye sinirleniyor.Benden başka herkese o kadar karşı o kadar iyi, o kadar mülayim ki.
Gün içinde bir sarılıp öpmek yok .Ancak malum iş için sarılır.
Kendi kendine seni seviyorum bile demez. Ben sorarım "sen beni seviyor musun? "diye.
Ondan sonra tabi seviyorum.Ne biçim soru bu felan der.
Artık iyice sıkılmaya başladım bu durumdan.Bir ömür böyle nasıl geçer ki.Evin içinde iki yabancı gibiyiz.İşten gelince oturuyo bilgisayarın başına.Hiçbişey umurunda değil.Arkasına dönüp bakmıyor. Diyorum ki;
-Şurda ölsem kalsam yatana kadar görmezsin.
O derece yani.
Kızlar ya sizce bu adam beni seviyor mu?

canm tawrını koy bence benm eşimde bilgisayarın başından kalkmıyordu.ben bundan rahatsız oldugumu dile getirdim bnmde 3aylık bebegim war çok büyük tartışmamız oldu artık bilgisayarın başına oturmuyor.o bebekle ilgilenıyo bende uyuyorum dışarı çıkıyorum bilgisayara bakıyorum:) biraz korkutmak gerekıyo bence.benm eşim çok ilgilidir sarılır öpmeye doyamaz bi ara senin dediğin gb oldu hemen müdehale ettim şimdi her şey yolunda :)

Arkadaşlar aranızda benim gibi eşinin ilgisizliğiyle yada utangaçlığıyla canı sıkılan var mı?

Zaten uzun bir flört döneminden sonra büyük bir hayal kırıklığı yarattı bende..eskisi gibi değil hiçbir şey:47::47::47:

Ben zaten diyorum eşime :

Sen evlenmeden önce ki adam değilsim.Söyle sevdiğim adama ne yaptın. Geri ver bana onu

Çok değişiyolar çook.
Tabi herşey köprüyü geçene kadar.

Flört ederken gidip bir cafede oturuyorduk,geziyorduk,yemek yiyorduk ve ayrılıyorduk taş çatlasın 3-4 saat hadi.ee o süre zarfında tv yok bilgisayar yok hep ilgileniyor,konuşuyor,aşk sözcükleri...ama şimdi ben birşey anlatırken bile gözü tvde uyuz oluyorumm:27:

Merhaba kızlar,
Sorun eşim.
Şöyle ki;
Eşm galiba beni eskisi kadar sevmiyor.Kendisine söyleyince "nerden çıkarıyosunsevmediğimi.ben sevdiğimi belli edemem" felan diyor.
Mesela: Gece küçük kızım hiç uyumadı.Sabaha kadar ayaktaydım.Bi ara yatak odasına gittim.Eşime dedim ki "birraz çocuğa bakta 1 saat yatayım.çok yoruldum"
Aldı çocuğu kucağına.Kızımın ağlamasın saniyeler içinde sinirlendi.Bebeğimin popouna vuruyor.Biliyor ya dayanamaıp alcağımı.Dayanamadım tabi ağlamasına sinirlendim aldım kızımı yine kalktım yataktan.Hiç beni düşünmüyor.Suyunu bile benden istiyor.Ufacık bir şeye sinirleniyor.Benden başka herkese o kadar karşı o kadar iyi, o kadar mülayim ki.
Kendi kendine seni seviyorum bile demez. Ben sorarım "sen beni seviyor musun? "diye.
Artık iyice sıkılmaya başladım bu durumdan.Bir ömür böyle nasıl geçer ki.Evin içinde iki yabancı gibiyiz.İşten gelince oturuyo bilgisayarın başına.Hiçbişey umurunda değil.Arkasına dönüp bakmıyor. Diyorum ki;
O derece yani.

Canım benim kıyamam sen çok dolmuşsun yazıların bir kısmını okuyabildim bir kadın olarak içlenmekte haklısın beklentilerin var eşinden doğal olarak bide 2 çocuk vermişsin Maşşallah Allah bağışlasın.. Başkalarının karı koca ilişkilerini hiç kafana takma herkesin evinin içinde bir takım olumsuzluklar vardır sen her zaman senden daha kötü durumda olanları düşün. Haddim değil ama Belki diyorum bütün ilgiyi çocuklarına versen yani bir adım geri çeksen kendini, nasılsa şimdide ev içinde yalnız mücadele ediyosun. Belki bu durumu yadırgar d abu sefer o adım atmaya başlar ne dersin;? Hani beni seviyomusun diye sorma mesela, elinden geldiği kadar ondan bişey istememeye çalış biraz sabret belki sabrın sonu selamet olur.. Hakkında hayırlısı canım İnşallah herşey yoluna girer:55:

Merhaba kızlar,
Sorun eşim.
Şöyle ki;
O derece yani.

biz daha yeni evliyiz ve yeni hamileyim ama sürekli ben de bunları düşünüyorum
beni sevmiyo mu
eskisi kadar sevmiyo mu vs
tüm ilgisi her zaman bende olsun istiyorum facede geçirdiği saniyelere dahi sinir oluyorum
bu sabah uyandın bunları düşünmekten uyuyamıyordum ki eşim döndü elini belime doladı
işte bitti kalmadı bende sinir filan
halbuki hele bi uyan konuşacaklarımız var sevmiyorsan sevmiyorum de filan diyecektm
yani biz fazla hassasız sürekli bizi sevsin bizle ilgilensin istiyoruz ama onlar çok farklı
bu farkı anlamamız lazım keşke anlayabilsek

Canım benim kıyamam sen çok dolmuşsun yazıların bir kısmını okuyabildim bir kadın olarak içlenmekte haklısın beklentilerin var eşinden doğal olarak bide 2 çocuk vermişsin Maşşallah Allah bağışlasın.. Başkalarının karı koca ilişkilerini hiç kafana takma herkesin evinin içinde bir takım olumsuzluklar vardır sen her zaman senden daha kötü durumda olanları düşün. Haddim değil ama Belki diyorum bütün ilgiyi çocuklarına versen yani bir adım geri çeksen kendini, nasılsa şimdide ev içinde yalnız mücadele ediyosun. Belki bu durumu yadırgar d abu sefer o adım atmaya başlar ne dersin;? Hani beni seviyomusun diye sorma mesela, elinden geldiği kadar ondan bişey istememeye çalış biraz sabret belki sabrın sonu selamet olur.. Hakkında hayırlısı canım İnşallah herşey yoluna girer:55:

Canım ondan bişey istemesem ne çıkar.Bilgisayara bakmaktan anlamaz bile tavır yaptığımı.
Bir de ben çok güleryüzlüyümdür normalde .
Azıcık yüzümü assam niye surat yapıyosun , işten geldik yorgunuz biraz güleryüz gösterir insan diye söylenmeye başlar.

Beni suçlu çıkarır:(

canım ondan bişey istemesem ne çıkar.bilgisayara bakmaktan anlamaz bile tavır yaptığımı.
Azıcık yüzümü assam niye surat yapıyosun , işten geldik yorgunuz biraz güleryüz gösterir insan diye söylenmeye başlar.

üzülme haklısınn...nasıl olsa çoğu aynı o yüzden takma

Canım ondan bişey istemesem ne çıkar.Bilgisayara bakmaktan anlamaz bile tavır yaptığımı.

Allah yardımcın olsun canım ama çok takma kafana gerçekten ama geri bir adım atmayı dene mutlaka tabi bir kerelik değil seninde beklentilerin isteklerin olduğunu onun ilgisine ihtiyacın olduğunu anlayana kadar en azından. ben çoğunun aynı olduğuna katılmıyorum çevremdede örnekler var en azından çocuk düşkünü eşler var ama tabi bizlerin bu konuda daha çok emek vermemiz çaba sarfetmemiz sabırlı olmamız gerkeiyor o da ayrı bir konu tabi :17:

Son düzenleme:
biz daha yeni evliyiz ve yeni hamileyim ama sürekli ben de bunları düşünüyorum
beni sevmiyo mu
eskisi kadar sevmiyo mu vs
tüm ilgisi her zaman bende olsun istiyorum facede geçirdiği saniyelere dahi sinir oluyorum
bu sabah uyandın bunları düşünmekten uyuyamıyordum ki eşim döndü elini belime doladı
işte bitti kalmadı bende sinir filan
halbuki hele bi uyan konuşacaklarımız var sevmiyorsan sevmiyorum de filan diyecektm
yani biz fazla hassasız sürekli bizi sevsin bizle ilgilensin istiyoruz ama onlar çok farklı
bu farkı anlamamız lazım keşke anlayabilsek

öncelikle tebrik ederim allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşallah.evet biz kadınlar daha duygusal olduğumuz için hep kendimizle ilgilenilsin isteriz ama eşlerimiz de bu ayrımı anlayabilse:43:

Canim malesef bu ne senle alakali ne esinle alakali..etrafimdaki uzun evoiliklerin cogu bole inan bana...hayatin getirdikleri kafa yorgunlugu evdekini bosvermislik...bnd hep dusunuorum hamileyken bebek gelcek heycani,dogunca bebegin buyume heycani...sonra heycan biteck ve etrafimda grdugum evliliklerden biri de bizim olcak die hep korkuorum..ama ddigim gibi kendini kotu hissetme lutfen herkes ayni drtten muzdarip:19:

Kızlar benim gibi eşinin utangaçlığıyla uğraşan onu açmaya çalışan var mı aranızda?

Bütün günün stresini çektikten, çocuklarla uğraştıktan sonra

Eşi işten gelince yanaktan bir öpücük bile alamyan var mı?

Back
X