Eşim oğluma oyuncak almamı gereksiz buluyor

Bazi erkekler boyle. Benim esim sigara icmez ona para vermem diye ovunur ama zirt birt arizalanan arabasina para harcamaya bayilir. Cocugum icin bisey almak istesem kacar ordan. Dun Lcw den cocuga iki ust bas aliyim dedim baktim cikis kapisina gitmis.
Bu sadece bencillik baska bisey degil insan cocuguna harcama yapmaktan kacarmi ya benim babam yemez icmez yine istedigimizi alirdi.

açıkcası ben de oyuncağı gereksiz bulanlardanım.yani fazla alınmasını.benim eşim çok fazla oyuncak alıyor ve sinir oluyorum.oyuncaksız çocuk olmaz tabiki.çocuğun yaşına göre belli bir sayıda oyuncağı olacak fazlasına gerek yok.zaten oynamıyorlar bile.benim eşim abartıyor,kızımın oyuncaklarını hiçbir yere sığdıramıyorum.keşke gereksiz bulsaydı.artık alınan en ufak bir oyuncak beni deli ediyor

Ben de pahalı oyuncaklara karşıyım. Hani ahşaptan olur, pahalıdır. Yada eğitici yönü olur tabiki para verilir. Ama ışıklı dokununca öten zımbırtılara 40 - 50 tl para veriliyor. Küçücük bebeğin eline barbiler veriliyor. Bebek ne anlasın barbi den ken den :19: Dakikasında kırıyor. Yazık değil mi o kadar paraya? Hem yaşına bile uygun değil.

Ama dediğim gibi, puzzle olur, renk, şekil, hayvan öğreten oyuncaklar olur bunlar lazım hep. Ninelerimizin dedelerimizin bile bez bebekleri ahşaptan arabaları olmuş. Toprak kaplarla evcilik oynamışlar, topaç çevirmişler... Hiç gereksiz olur mu?

Ben henüz 11 haftalık hamileydim bebeğime ilk hastane çıkışını aldım:) Eşim ruhsuz ruhsuz ''olmayan şeye alışveriş yapıyosun'' dedi. Erkekler bizim kadar duygusal ve ince fikirli değil. Maddi problemler de ağır basıyorsa eşiniz oğlum nasılsa daha küçük oyuncak alınmasa da olur diye düşünüyordur. Oğlunuzun hiç oyuncağı yok mu? varsa ama sıkıldığı için ilgisini çekmiyorsa bi kısmını saklayın 1-2 ay sonra tekrar çıkardığınızda yeni alınmış gibi ilgisini çekecektir. Ablam öyle yapardı ordan biliyorum:D
Eşinizle de konuşun ucuz da olsa ara sıra çocuğu sevindirin. Ben aslında çok fazla oyuncak alınmasına karşıyım ve çocuğun her istediğinin alınmasına. Çocuk daha küçüklükten herşeyi almanın imkanı olmadığını bilmeli...

eşim oğlumuz için hani derler ya sırtımdakini satar yine de alırım,, öyle bir baba..ama ben yine de gönlümün istediği gibi alabileyim içimde kalmasın diye oğlum doğduktan sonra da çalışmaya devam ettim..maaşımı alınca da kendi istediğim gibi acaba alsam mı diye düşünmeden gücümün yettiğininin en iyisini almaya çalıştım..bazı erkekler malesef biraz eksik bu konularda..biz kadınlar daha detaycı ve ince düşünceliyiz..kaç tane baba bilir ki çocuk hasta olduğunda hangi ilaçları kullanıyor..bizler prospektüsünü sorsalar ezbere biliriz..imkanınız varsa çalışın ve bunun rahatlığını yaşayın..eğer yoksa da eşinizle çocuğun gelişimi için oyuncağın gereğini anlatın..

çocuk bu tabiki oyuncakla büyüyecek televizyon bagımlısı olmaktansa oyuncaklarıyla oynasın ama tabi her oyuncagında cocuklar için iyi olmadıgını düşünüyorum yani zekasını geliştirici eğitici oyuncaklar alınmasından yanayım oynarkende bir şeyler öğrenmeli

Son düzenleme:
Back
X