EŞİM PARANOİD KİŞİLİK BOZUKLUĞU HASTASI

Şu dönemde zaman zaman duygu ve düşüncelerinizde gitgeller yaşamanız normal.Yalnız bu durumunuzun üstesinden gelemeyecek gibiyseniz psikolojik destek almaya bakın.Yeni hayat düzeninizi oturtana kadar çeşitli sıkıntılarınız elbette olacaktır.İyi şeylere odaklanın.Çocuğunuz var,işiniz var,anne ve babanız var.Hayatta yapayalnız ve çaresiz değilsiniz.Zaman ve sabırla yavaş yavaş herşey rayına oturur.Hayatta hiçbirşey olduğu yerde ve düzende kalmıyor.Birşeyin bitişi yeni başka birşeyin başlaması için zemin oluşturuyor.Sağlıklıysak,kimseye muhtaç olmayacak kadar az çok gelirimizde varsa,halimize şükredip hayatımıza bakmalıyız,mutlu olmaya çalışmalıyız diye düşünüyorum.Yüreğinizdeki yüklerinizden biran önce kurtulmanızı dilerim.

kızlar uzun uzun anlatmıcam, dün keşfettim ki videolardan eşim paranoid kişilik bozukluğu hastası.tedavisi yok bu hastalığın.normal zamanlarında iyi, ama güvensizlikleri çok, bazı konularda bazı kişilerle ilgili çok kuruyor kafasında.o kişilerden biri de benim..biliyorum zarar göreceğim deyip, kafasında büyütüp büyütüp sonra o olmamasını istediği şeyin olmaması için gerekirse fiziksel şiddete tehdide kadar gidiyor.
ben de şüpheciyim ben de fazla güvenmem.bu öyle değil, şüpheleri sanki olmuş gibi heyacanlanıyor, bağırıyor, çağırıyor, bazı bağlantıları yanlış kuruyor.başta komik geliyordu.g
lerek geçiştiriyordum.ona sevgimi gösterdim.seni seviyorum güven bana dedim, daha çok sinirleniyordu ve itiyordu beni.hangimiz normal ki dedim, şüphelerine gülüyordum, inandıramıyordum onu, mesela ilk şüphesi doğum izninde istanbula gideceksin diyor da başka bişi demiyor.hayır diyorum, inanmıyor.şaka gibi...bunun gibi şüpheleri çok fazla olduğunda ısrarla arar gelir, işyerimi iş arkadaşlarımı baskıyla arar.
şimdi ayrıyız gerçi...geçen cuma benim facede çocuğumuzun fotosunu paylaşmış, arayamıyor da beni, telefonda tehdit edince şikayetçi oldum.bu yüzden arayamıyor da
babamla da atıştık.ağladım bugün falan.kocam deliydi meliydi ama iyiydi dedim normal zamanlarında.yarın yirmilik diş ameliyatına gidicem bu soğukta.ve yalnız gidicem.babam kızmış götürmüyor beni.bir saatlik yok, hadi gittim nasıl dönücem ağzımda dikişler.o esnada kocamı hatırladım.o beni götürürdü dedim, onu çok özledim...şimdi babama güvenerek buraya geldi.şimdiden tayini istanbula al diye tutturdu.ben orda yaşayamam diyorum.ben de senin arkanda gezemem diyor.e o zaman çocuğa kim bakacak.eşim sorunlu bir tip olduğu için nafaka da alma diyor babam.
acaba boşanma davası açarak yanlış mı yaptım bilmiyorum kızlar.son üç ayda en az üç büyük kavga etmişizdir.öte yandan kavga harici iyiydik.kendimi yapayalnız hissediyorum.
30-40 yıllık babanız kızınca alınıyorsunuz.

3-5 yıllık eşiniz hasta ve tehdit altındasınız ama iyi adam öyle mi?

Allahım sen bizi nankör evlatlardan koru.

Nasıl bir manyakla evli olduğunuzu hatırlatayım istedim.

Boşanma davasını açmışım, biraz kafa dağıtıyım dedim pazar günü avm ye gittim, mağazaları gezdim.o arada annemi aradım, 'burda neler oldu bilmiyosun, kocan geldi, çocuğu görmek istiyorum diye apartmanda bağırdı.babamla tartışmışlar vs.kocam beni arıyordu sabahtan beri bakmamıştım bile.eve gittim ve bu sefer telefonu açtım:
'baban polise gitmiş, benim suçum yok, sadece çocğumu görmek istedim, babanı öldürecem, kesecem, dört yıl yatar çıkarım, sizin a....za koyacam.babanı s...m demesin mi', kocam.telefonumda kayıt yapan bir program kurdum ve tüm tehditleri kayıt altına aldım.hemen sonra ben de emniyete gittim, ses kayıtlarını hemen olaydan sonra teslim ettim, hemen 1 aylık koruma verdiler, şimdi rahatım...
savcılık ifadeye çağırmadı, olay pazar günü oldu, bu kadar uzun mu sürüyor, eşim tehdit ve hakaretten ne ceza alır, bu durum boşanma davasını nasıl etkiler?
ASIL SÜRPRİZ HAFTAYA OLCAK.BOŞANMA TEBLİGATI ULAŞIR HAFTAYA.50000 MANEVİ TAZMİNAT ARTI 2000 AYLIK ÇOCUK NAFAKASI İSTEDİK.

Arkadaşlar,
iki haftadır annemlerdeyim.beş yıllık evlilikte defalarca mekik dokudum...her defasında geri döndüm.en son gece 3 te gizlice evden çıkarak geldim buraya.çünkü eşim yatak odasının kapısını yumruklayarak camını kırdı ve resmen evden nasıl çıkacağımı bilemedim.anahtarlarımı sakladı.çocuğu uyandırıp gizlice geldik buraya.her anımız kavgalı değildi, iyi anlarımız da çoktu ama eşim sinirlenince evde kırılmadık bişi kalmadı, küfür hakaret vs. son üç aydır iki haftada bir tartışıyorduk.
babam en son seni eve kabul ederim ama boşanma davasını açacaksın dedi.avukata gittik, beş günde dava açıldı ve ondan sonra bende bir soğuma oldu eşime karşı, kafamda bitirdim ve inşallah peşimi bırakır diyorum.koruma sürem üç hafta sonra doluyor.kocam yine aramaya başlıcak beni.
şu an tuhaf bir şekilde nefes aaldığımı hissettim, kendime daha çok özendiğimi, eski günlerdeki gibi gezip tozuyorum, alışveriş yapıyorum, keyifliyim.öte yandan daha önceki gibi şiddete maruz kalmaktan korkuyorum.çünkü onun o karanlık tarafı çok kötü.geçen hafta emniyetteydim, yine tehdit ederse yine gidicem ama bu adam benim peşimi bırakmazsa ne olur diye korkuyorum...
bundan başka bir sorunum yok şükür.boşanma davası açmamın beni ondan bu denli soğutacağını düşünmemiştim.bilinçaltıma da atmıyorum.bir an önce boşanmak istiyorum.
bu ruhsal durumum normal mi sizce

gerginim neden bilmiyorum.zira bu ilk suçu değil.evde boğazıma yapışıp seni öldürücem demesi, telefonda ölüm tehditleri vs vardı.dayanamadım.şikayet ettim.etmek zorunda bıraktı beni.zira iki haftada bir kavga ediyorduk.gece yarısı, kapının camını yumruklayıp kırınca dört yaşındaki yavrumu uyandırıp gizlice evden kaçtık, bir ay oldu.sonra telefonda tehditler başladı

son üç aydır dayak da vardı.hiçbirini şikayet etmedim ve adam boğazıma sarılmaya kalkıyordu tartışmalarda.fiziksel olarak duygusal olarak şiddet uyguluyordu evliliğe devam edeceğimden emniyete gitmedim.ama son üç aydır bayağı dengesi bozulmuştu.yoluma çıkacak diye korkuyordum ki koruma kararım hemen çıktı ve o tehditkar adam bir daha hiç rahatsız etmedi.koruma süresi haftaya doluyor.öyle işte.

Ben burada tüm yazılanlardan farklı düşünüyorum. Eğer bosanmak konusunda soru isaretleriniz varsa, birşeylerin daha iyi olacağına olan inancıniz varsa barışın.

Önerinizi bir daha düşünün.

Yaptığınız şey çok saçma. Videodan izleyip kimseye bir tanı, hele kişilik bozukluğu tanısı koyamazsınız bu bir. İlacın antipsikotik olması bir şey değiştirmez, doktorun o ilacı ne teşhisle hangi durumu engellemek için verdiğini bilemezsiniz, bu iki. Örneğin ben epilepsi ile alakamın olmamasına rağmen bir yan etkisinden faydalanmak için epilepsi için kullanılan bir ilaç kullanıyorum, bu yazdıklarım doktorumun cümleleri. Gereksiz kontrolcü bir tavrınız var, koca adamı doktora götürdüm ne demek, her yerde öyle yazmışsınız.

Yaptığınız şey çok saçma. Videodan izleyip kimseye bir tanı, hele kişilik bozukluğu tanısı koyamazsınız bu bir. İlacın antipsikotik olması bir şey değiştirmez, doktorun o ilacı ne teşhisle hangi durumu engellemek için verdiğini bilemezsiniz, bu iki. Örneğin ben epilepsi ile alakamın olmamasına rağmen bir yan etkisinden faydalanmak için epilepsi için kullanılan bir ilaç kullanıyorum, bu yazdıklarım doktorumun cümleleri. Gereksiz kontrolcü bir tavrınız var, koca adamı doktora götürdüm ne demek, her yerde öyle yazmışsınız.
kendisi doktora gitmeyi reddetti.ben de o dönemde tedavi olmazsa boşanacağımı söyledim ve doktora öyle gittik

kendisi doktora gitmeyi reddetti.ben de o dönemde tedavi olmazsa boşanacağımı söyledim ve doktora öyle gittik
bak yukaridaki yaziya bak B Began eski yazdiklarini yaşadiklarini paylaşmış ve sen bu adami sevip ozluyorsun oyle mi duzenin bozuldu diye şımarıkca elinden oyuncağın alinmis gibi tepiniyorsun canini zor kurtaran bir kadin ki evladinda var hala barissam mi diye düşünüyorsun ya denilcek pek bir sey kalmadi destek al cidden sağlıklı düşünmüyorsun

kızlar o kadar kötüyüm ki sanırım bu boşanma davası bitince babam sırtını dönecek ve istanbula tayin iste dicek.şimdidem diyo ve çocukla bi başıma kalıcam...sanırım boşanmay istemekle yanlş yapıyorum ama geri dönüş yok artık kızlar

bak yukaridaki yaziya bak B Began eski yazdiklarini yaşadiklarini paylaşmış ve sen bu adami sevip ozluyorsun oyle mi duzenin bozuldu diye şımarıkca elinden oyuncağın alinmis gibi tepiniyorsun canini zor kurtaran bir kadin ki evladinda var hala barissam mi diye düşünüyorsun ya denilcek pek bir sey kalmadi destek al cidden sağlıklı düşünmüyorsun
Kadın evladıyla defalarca ölümden dönmüş.
Hala "kocam idi, döver idi amma sever idi" diye kocasına şiir yazıyor, babasına kızıyor.

kızlar o kadar kötüyüm ki sanırım bu boşanma davası bitince babam sırtını dönecek ve istanbula tayin iste dicek.şimdidem diyo ve çocukla bi başıma kalıcam...sanırım boşanmay istemekle yanlş yapıyorum ama geri dönüş yok artık kızlar
Arkadaşım git önce tedavi ol.
Kocanın yanına dönsen evladınla cesedin çıkacak o evden.
Hala neler düşünüyorsun?
Babana "sağlığım düzelip, normal düşünmeye başlayana kadar tayin istemeyeceğim' de. Kal orada.

Arkadaşım git önce tedavi ol.
Kocanın yanına dönsen evladınla cesedin çıkacak o evden.
Hala neler düşünüyorsun?
Babana "sağlığım düzelip, normal düşünmeye başlayana kadar tayin istemeyeceğim' de. Kal orada.
ben gitmek istemiyorum burdan ama babam diretiyo daha şimdiden.ama ne demişti.sonu kadar arkanızdayım demişti ama daha önce de bir öle dedi bir böyle.
benim tutunacak hiçbir dalım yok.doğru söylüuyorsunuz.ama dalsız kaldım sanki kimsesizim çok güçsüzüm.keşke ille evlenmek yerine hiç evlenmeseydim en azından babama bağımlı olmazdım.çocuk da babasını görmek istiyor.beni babama götürün diyor, ne kadar zor işlermiş bunlar.ne günlere kaldım.isterdim ki huzurlu bir yuvam olsun ama yok yok.bana ait bir alan bile yok...benim hiçbişiyim yok...maddi güçse bu nasıl bir maddi güç ancak geçiniyorum aldığım para ile.bu ay kredi kartının limiti ikinciye doluyori

ben gitmek istemiyorum burdan ama babam diretiyo daha şimdiden.ama ne demişti.sonu kadar arkanızdayım demişti ama daha önce de bir öle dedi bir böyle.
benim tutunacak hiçbir dalım yok.doğru söylüuyorsunuz.ama dalsız kaldım sanki kimsesizim çok güçsüzüm.keşke ille evlenmek yerine hiç evlenmeseydim en azından babama bağımlı olmazdım.çocuk da babasını görmek istiyor.beni babama götürün diyor, ne kadar zor işlermiş bunlar.ne günlere kaldım.isterdim ki huzurlu bir yuvam olsun ama yok yok.bana ait bir alan bile yok...benim hiçbişiyim yok...maddi güçse bu nasıl bir maddi güç ancak geçiniyorum aldığım para ile.bu ay kredi kartının limiti ikinciye doluyori
Gitme.
Seni evden atacak hali yok.
Sakın bir hata yapıp çocuğu gönderme ya da gitme.
Şimdi o manyak bir sürü intikam planı kuruyordur.
Acil olarak psikolojik destek almaya başla. Ruh sağlığın düzeldikçe kendine güvenin artacak.
Kimseye muhtaç olmadan evladınla kendine bir yaşam kuracaksın, merak etme.
Yeter ki sabret ve iyileşmek için çabala.

elimde olsaydı daha bir alttan alırdım, ben de sinirliyim kızlar...ama çok iyi davrandığım dönemde de bana kötü davrandı.
Arkadaşım sen alttan alsan da paspas olsan da karşında cinayete meyilli bir manyak var. Bugüne kadar sağ kalmış olman mucize.
Artık evladın için iyi ve güçlü olmak zorundasın.

Gitme.
Seni evden atacak hali yok.
Sakın bir hata yapıp çocuğu gönderme ya da gitme.
Şimdi o manyak bir sürü intikam planı kuruyordur.
Acil olarak psikolojik destek almaya başla. Ruh sağlığın düzeldikçe kendine güvenin artacak.
Kimseye muhtaç olmadan evladınla kendine bir yaşam kuracaksın, merak etme.
Yeter ki sabret ve iyileşmek için çabala.
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.yuvasız bırakmasın.ben hiç mutlu değilim kızlar ama herkes mutlu olsun...yine de şükürler olsun.oğlum biraz daha büyüswydi, şöyle 13*14 olsaydı ve bir de başımızı sokacak bir evimiz olaydı.daha ne isterim ben geçinir giderdik

Arkadaşım sen alttan alsan da paspas olsan da karşında cinayete meyilli bir manyak var. Bugüne kadar sağ kalmış olman mucize.
Artık evladın için iyi ve güçlü olmak zorundasın.
öyle demeyelim de o sadce korkutmaya çalışıyor.cinayet işliceğini sanmıyorum.işi gücü yerinde.hayatı güzel.yaptıklarının farkında.

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.yuvasız bırakmasın.ben hiç mutlu değilim kızlar ama herkes mutlu olsun...yine de şükürler olsun.oğlum biraz daha büyüswydi, şöyle 13*14 olsaydı ve bir de başımızı sokacak bir evimiz olaydı.daha ne isterim ben geçinir giderdik
Hepsi olur.
Sadece sabır.
Elbette yaşadıkların çok zor ama destek almalısın.
Çünkü hala mantıklı düşünemiyorsun.

öyle demeyelim de o sadce korkutmaya çalışıyor.cinayet işliceğini sanmıyorum.işi gücü yerinde.hayatı güzel.yaptıklarının farkında.
Yoo.
Gayet işleyecek bir tip.
Üç aydır seni dövüp boğazına sarılıyormuş.
Er geç nefesini kesecekti ve evladın anne babasız kalacaktı.

Back
X