eşim sezeryan istiyor ben normal sizce ne yapmalıyım

brn1987

meleğimi büyütüyoruz
Kayıtlı Üye
31 Mart 2010
389
7
96
İstanbul
kızlar benim sorunum bebeğimiz maşallah biraz tosuncuk 4 kilonun üzerinde çıktı çıktı dün gittiğimde ben norrmal istediğim için doktorum sezeryana almadı yoksa normal için yüksek bir kilo dedi ama pzt ye kadar bekleme kararı aldık doktorum 4,500 bulur çok zor geçer ama vucudun elverişli büyüke bebek doğurmaya dedi eşim çok acı çekersin ve deforme olursun diyo sezeryan i,stiyo bende sonuna kadar doğum olayını yaşamak istiyorum hamileliğim zaten çok zorlu geçti ve doğumdan sonra bebeğime kendim bakmak istiyorum sezeryanda pek mümkün olmuyormuş yani sana birinin bakması gerekiyormuş sizce ne yapmalıyım

kızlar benim sorunum bebeğimiz maşallah biraz tosuncuk 4 kilonun üzerinde çıktı çıktı dün gittiğimde ben norrmal istediğim için doktorum sezeryana almadı yoksa normal için yüksek bir kilo dedi ama pzt ye kadar bekleme kararı aldık doktorum 4,500 bulur çok zor geçer ama vucudun elverişli büyüke bebek doğurmaya dedi eşim çok acı çekersin ve deforme olursun diyo sezeryan i,stiyo bende sonuna kadar doğum olayını yaşamak istiyorum hamileliğim zaten çok zorlu geçti ve doğumdan sonra bebeğime kendim bakmak istiyorum sezeryanda pek mümkün olmuyormuş yani sana birinin bakması gerekiyormuş sizce ne yapmalıyım

bende eşine katılıyorum canım..bencede sezeyan ol..4,500kg bir bebeği normal yolla doğursan bile mutlaka kesik atılır ve bir sürüde dikişin olur..aynı hesap yani..sezeyan olduğunda yatağa bağımlı olmuyosun ki hemen ayağa kaldırıyorlar zaten..tuvaletede çıktıktan sonra bi problem yok..bi kaç gün sıkıntı çekersin o kadar 1 hafta sonrada normale dönersin..nasıl olursa olsun Allah kolay bir doğum nasip etsin..

4500 gramlık bebegı normal dogurmak zor canıM.Esın haklı bence. Bbebegın kılosu fazlaysa sezeryan yapılıyor benım bıldıgım ama yıne de sen ve doktorun bılır

kesinlikle sezeryan ol.ben normal doğumla 3kg yu zor doğurdum 4.500 çok büyük riske atmana hiç gerek yok çok deforme olursunn..

sizin eşiniz için yazmıyorum arkadaşım bu bir genellemedir;

erkeklerin acıyı bahane ederek deforme korkularından ötürü karılarını sezaryene yönlendirmeye çalişmalarına deli oluyorum deli!
kadın o acıyı cekmeye raziyken ve doktorlar da müsade etmişken sana ne oluyo be adam!
madem karını çok düşünüyosun, desteklemesen de belli etme ki strese girmesin
düşünüyorum da böyle bi durumda eşim bana "cok acı cekersin"in peşi sıra "deforme olursun" der ise vallahi paralarım onu oracıkta

ben senden olan parcami kucagıma alabilmek için o acıyı göze aliyim, sen seyinin derdine düş!
olcak iş mi bu Çok üzgünüm çoook

sizin eşiniz için yazmıyorum arkadaşım bu bir genellemedir;

erkeklerin acıyı bahane ederek deforme korkularından ötürü karılarını sezaryene yönlendirmeye çalişmalarına deli oluyorum deli!
kadın o acıyı cekmeye raziyken ve doktorlar da müsade etmişken sana ne oluyo be adam!
madem karını çok düşünüyosun, desteklemesen de belli etme ki strese girmesin
düşünüyorum da böyle bi durumda eşim bana "cok acı cekersin"in peşi sıra "deforme olursun" der ise vallahi paralarım onu oracıkta

ben senden olan parcami kucagıma alabilmek için o acıyı göze aliyim, sen seyinin derdine düş!
olcak iş mi bu Çok üzgünüm çoook

canım bu senin ilk bebeğinmi olacak?normal doğum yaptınmı?

ilk bebegim
evet, hamile oldugumu ogrendiğimden bu yana Allah nasip ederse normal dogum istiyorum

her bayan her anne adayı bu doğum işini canlı canlı yaşamak o bebeğin çıkışını bizzat görmek tanık olmak ister bunu istemesi ve senin istemende çok normal ama bazen öyle durumlar oluyorki şartlar malesef buna izin vermiyor bunda annenin bebeğin sağlığı tahlikeye atılacaksa bu durumu hiç kimse riske atmak istemez sanırım o yüzden bu özel durumlardan biride bebeğin kilosu bebek çok kilolu ise doğum gerçekten zorlaşabilir.ben normal doğum yapmış biri olarak ki bebeğim 3 kg300 gr oldu onda bile alttan 7 dikişim vardı yani o dikişlerde kolay değil oturmanda kalkmanda dikkat etmek zorundasın açılma ihtimalleri yüksek. ben deforme olayınıı bir yana bırakarak sağlık açısından değerlendirilmesini isterim benim nacizane fikrim bu .ama son durumu değerlendirecek olan doktordur.doktorun yönlendirmesi daha uygun.
hepimiz hakkında hayırlısı olsun..inş herkese sağlıcakla doğum yapar..

her bayan her anne adayı bu doğum işini canlı canlı yaşamak o bebeğin çıkışını bizzat görmek tanık olmak ister bunu istemesi ve senin istemende çok normal ama bazen öyle durumlar oluyorki şartlar malesef buna izin vermiyor bunda annenin bebeğin sağlığı tahlikeye atılacaksa bu durumu hiç kimse riske atmak istemez sanırım o yüzden bu özel durumlardan biride bebeğin kilosu bebek çok kilolu ise doğum gerçekten zorlaşabilir.ben normal doğum yapmış biri olarak ki bebeğim 3 kg300 gr oldu onda bile alttan 7 dikişim vardı yani o dikişlerde kolay değil oturmanda kalkmanda dikkat etmek zorundasın açılma ihtimalleri yüksek. ben deforme olayınıı bir yana bırakarak sağlık açısından değerlendirilmesini isterim benim nacizane fikrim bu .ama son durumu değerlendirecek olan doktordur.doktorun yönlendirmesi daha uygun.
hepimiz hakkında hayırlısı olsun..inş herkese sağlıcakla doğum yapar..

canım olaganüstü durumlar elbette dogumun seyrini de şeklini de değiştirir buna itirazim yok
zaten yorumum da arkadaşın durumu için değildi, zira 4.5kg bir bebeği dogurmak hiç de kolay olmasa gerek
benim kızdıgım nokta bebeğin kilosu normal olmasına rağmen eşlerinde vajina deformasyonu olmasından korkup da onları sezaryene yonlendirmeye calişan eşlere...

eşim şaşirip da bana "deforme olursun" gibi bir cümle kurarsa bu cidden benim ruhumu incitir
incinmeyecek kadın var midir? sahsen hiç sanmıyorum....

canım olaganüstü durumlar elbette dogumun seyrini de şeklini de değiştirir buna itirazim yok
zaten yorumum da arkadaşın durumu için değildi, zira 4.5kg bir bebeği dogurmak hiç de kolay olmasa gerek
benim kızdıgım nokta bebeğin kilosu normal olmasına rağmen eşlerinde vajina deformasyonu olmasından korkup da onları sezaryene yonlendirmeye calişan eşlere...

eşim şaşirip da bana "deforme olursun" gibi bir cümle kurarsa bu cidden benim ruhumu incitir

evet bu konuda çok haklısın sonuna kadar katılıyorum..a.s

herkesin bünyesi farklıdır..biridemiş 3kiloyu zor doğurdum..bende 3200 doğurdum ama 3500 olsa zorlanırdın dedi dr..başka arkadaşım 5 kiloyu çok kolay doğurmuş..herkesin çatısı bir değil..
sen normal istiyorsan ve dr unda vücudunu elverişli bulduysa bence normal tercih et..
kesik herkese atılır ve dikişte olur ama hiçbir hareketine engel olmaz..asla sezeryanla bir değil..sezryan olan bir arkadaşım 2. gün hala dimdik yatıyordu,bükmeyin beni karnım acıyor diye ağlıyordu...eşinede pes doğrusu..sezeryan olanlar deforme olmuyormuymuş.haha gülerim valla..deforme olup olmamak senin elinde..doğum sonrası salmazsan fıstık gibi olursun..bu sezeryan içinde geçerli normal içinde..

normal dogum yap derdım ama
4.5 kilo gerçekten fazla... kolay olmayacaktır muhtemelen. doktoruna bırak derim,o en dogru kararı verecektir.

pardon ama kendi mi doğuracakmış acaba?
şu erkek milleti ne kadar bencil yaa burda bile kendilerini düşünüyorlar!

normal doğum sonrası egzersizlere 1 hafta yada 10 gün sonra başlarsın..vücudun çok çabuk toparlanır..zaten rahim ve kalça kemiklerinin toparlanması için egzersizler var çok ta işe yarıyor tecrübeyle sabittir..

kızlar öncelikle yorumladığınızz için çok teşekkür ederim eski kafalı biri değilim se<eryan yapınca yarım anne olucam korkum yok deforme olayına gelince ee onlarda haklı sonuçta zorluğunu beraber çekicez doktorum birde eşimin yanında vucudun elverişli büyük bebek doğurmaya ama normal doğurusan idrar torban sarkabilir ve bıçak altına yatmıyayım derken idrar kaçırma probleminden yatarsın bıçak altına dedi vajinal estetikten falanda bahsetti aama eşimin ilk tepkisi sağlığımı etkileyecek boyutta idrar kaçırma problemim olabişleceğineydi yani niye kendini hırpalıyorsun dedi ilk çocukta böyle olacak ,kincide daha kötü olursun yani ben bebeğimi kucağıma alıp doğumdan çıkmayı istiyorum ama hiç mümkün olmayacak gaiba

kızlar birde rüyalarımda bebeği vakumla çektiklerini falan görüyorum çok etkilendim yengem 20 yıl önce 6 kilo doğurdu kuzenimi vakumla aldılar biraz problem yaşadı çocuktada kalıcı etkileri kaldı şimdi tıp ilerledi artık eskisi gibi değil dedi doktorum vakumla almasakta çok dikişin olur seni zorlar dedi biraz önce aradığımda

canım sonuna kadar haklısın. benim ilk doğumum normaldi ve dikişliydi. bende acaba bir farklılık yani deformasyon oluştumu diye çok endişe etmiştim. çok şükür bir anormallik yoktu. ama şimdi düşünüyorumda eşim o zamanlar bana böle birşey söylese yıkılırdım herhalde.

şimdi yine doğumuma az kaldı. eşim saolsun son derece destek ve motive edici davranıyor. tek endişesi ilk doğuma girdiğimde saatlerce beklemişti ve o beklemenin , korkunun ona kafayı yedirteceğini düşünüyor. doğumhaneden içeri dalasım geliyor keske benide içeri alsalar diyip duruyor. hayır içeri girip bayılacak belli bişey yani :1::1:

O çocuğu taşıyan sensin eşler ne anlayabilir ki...
Senin ne istediğin önemli bence bebek büyükte olsa bak doktorun kaldırabilirsin diyor...
Bende normal doğum düşünüyorum bir aksilik olmadıkça hakkınızda hayırlısı inşallah...

vakum son yıllarda hiç duymuyorum çünkü vakum gerektircek bir durumda hemen sezeryana alıyorlar...dr unda biraz dengesiz geldi bana.. bir öyle diyor bir böyle..hakkında hayırlısı olsun diyorum..ne türlü olursa olsun sağlıkla kavuşun..benim 4.5 kilo olsa kesin sezeryan olmak zorunda kalırım..3500 gr bile zor doğururmuşum çatım darmış bayağı..

kızlar öncelikle yorumladığınızz için çok teşekkür ederim eski kafalı biri değilim se<eryan yapınca yarım anne olucam korkum yok deforme olayına gelince ee onlarda haklı sonuçta zorluğunu beraber çekicez doktorum birde eşimin yanında vucudun elverişli büyük bebek doğurmaya ama normal doğurusan idrar torban sarkabilir ve bıçak altına yatmıyayım derken idrar kaçırma probleminden yatarsın bıçak altına dedi vajinal estetikten falanda bahsetti aama eşimin ilk tepkisi sağlığımı etkileyecek boyutta idrar kaçırma problemim olabişleceğineydi yani niye kendini hırpalıyorsun dedi ilk çocukta böyle olacak ,kincide daha kötü olursun yani ben bebeğimi kucağıma alıp doğumdan çıkmayı istiyorum ama hiç mümkün olmayacak gaiba

Benim kayınvaldem 4 çocuk yaptı ve hepsi 5 kg ve üzerindeydi hiçbir şikayeti yok....
Annemde 5 tane yaptı ve 2 düşük onunda kilolu bebekleri oldu annemde biraz idrar problemi var mesela ama doğumlarını hep evde hastane görmeden yaptı...Artık tıp ilerledi herşeyin bir çaresi yolu var canım...

Back
X