• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim sizce cimri mi?

Kızlar 4 aylık evliyim. Maalesef çalışmadığım için ev eşyası konusunda hiç destek olamadım. Tüm eşyaları eşim aldı. Ancak kavga edince bazen başıma kakıyor. Ya da şöyle örnek vereyim rahimde yara dondurma işlemim vardı. Yaklaşık ücreti 20 bin tuttu. Doktora tamam dedim. Sonra dedi ki tamam diyorsun ama bütçemiz yetiyor mu diye tersledi. Aslında geliri iyi gibi kiralarla bir de kendi işiyle 80 bin alıyordur. Ama buna rağmen her şeyin hesabını çok fazla yapıyor. Önce istediğim bir şey olursa aldırabiliyorum ama sonra kavga olursa her şeyi başıma kakıyor. Aileme söyledim bunlar sorun mu diyor. Ne edeceğimi şaşırdım. İki aylık hamileyim. Hiç mutlu değilim. Tek umudum kpss.. Ayaklarımın üzerinde durmak. Sizce ne yapmalıyım.

Sağlığınız için yapılan harcamaya rahminize birde çocuk kondurduysanız size müstahak ne diyim. Eşiniz cimri mi bilemem aldırabiliyormuşsunuz cimriler almazlar ama size değer vermiyor ve bu daha kötü. Başınıza kakıyor, sağlığınızla ilgili harcamaya laf ediyorsa ondan ne koca olur ne baba. Yarın çocuğunuz içinde aynısını yapınca daha çok zorunuza gidecek.

Tüğ dikmişsiniz sizin anlayacağınız. Hele ailenizde bunlar sorunmu diyorsa ki bence sorunun tillahı, size geçmiş olsun.

Eşinin 80 bin TL olan maaşı az bile olsa rahim ağzında yara olan hamile bir kadının özel hastaneye gitmesi normaldir hata çok doğru bir tercihtir. Her türlü vajinal enfeksiyonlar,yara iltihap artık neyse bebeğin sağlığı için risk oluşturabilir. Devlet hastanelerinde sıra beklemek, testlerin gecikmesi, ultrason için uygun randevu bulamamak daha 2 aylık hamile bir kadın için zaman kaybetmek demektir ve daha önce yazdığım gibi bebegin gelişimi içinde çok fazla riske taşıyor.
Konu sahibinin eşi daha 4 aylık bir evlilikte sergilediği bu tavırlar hiç hoş değil.

Şimdi kızacaklar ama 4 aylık evlisin 2 aylık hamilesin. Bir evliliği anlasaydınız. Aynı evin içinde yaşamak nasıl onu görseydiniz. Bazı şeyler aynı evin içine girmeden farkedilmiyor.
80 bin lira maalesef az bir gelir hele ki büyükşehirlerden birinde yaşıyorsanız. Kesinlikle yüzünüze vurması iğrenç bir durum ama çalışmaktan başka şansınız da yok.
31 yaşındayım eşimin sperm azlığı vardı. Yoksa zerre düşünmüyordum çocuğu

Saglik icin olan 20 bin gibi bi rakami esinin yüzüne vuran adamdan olmaz. Cok haklisiniz . Esiniz cimri evet ve yaptigi cok yanlis saglik icin bu

Hamilelikten önce kendinize bir iş bulmaliydiniz. Kpssyi kazanamadiysaniz evlenmemeliydiniz veya özel sektöre yönelmeliydiniz. Kendi paranızı kazanıp bir adamın hastane masrafını basiniza kakmasina izin vermemeliydiniz. Böyle bir adamla evlenmemeliydiniz, hadi evlendiniz diyelim 4 aylık evlilikte bebek yapmamalıydınız. Hepsi geçmiş zamanlı cümleler. Allah yardımcınız olsun.

Bize göre ha cimri ha değil, ne fark eder? Birkaç ay beraber yaşasanız zaten göreceksiniz sorunları ama beklemiyorsunuz. Eşiniz hastane masrafına laf eden biriyken işiniz gücünüz yokken neden 2. ayda çocuk yaptınız mesela? 80 ahım şahım bir para değil, siz de çalışmadığınıza göre baştan bu parayla geçinmeyi kabul etmişsiniz demek ki. Şimdi de ona göre yaşamayı bilmeniz lazım. Hastane masrafının lafını yapmak çok çirkin bence, yine de anlattığınızdan genel olarak gelirinizi aşacak harcamalar yaptığınızı ve eşinizin de artık doğru yanlış diye filtrelemeden her harcamaya laf ettiğini anladım ben. Şu devirde koca parası yemek isteyen herkes gidip zengin bir koca bulsun, yoksa gelir gider yüzünüze çarpar

Hiç çalışmayan biri ev geçindirmeyen biri 80.000’i çok sanıyor işte. Muhtemelen bunun içinde düğün borçları, mobilya ve eşya taksitleri de var.

Kpss diyorsunuz da 2 aylık hamilesiniz muhtemelen haziran sonu falan doğuracaksınız KPSS eylülde desek yenidoğanla ne çalışacaksınız da sınava gireceksiniz.

Eşiniz cimri değil bence, sadece maddi konulardan bunalmış. Cimri olsa düğün ve ev sürecinde anlardınız. 20 bini var mı diye sormadan kabul etmeniz sinir etmiş olabilir.

Kızlar 4 aylık evliyim. Maalesef çalışmadığım için ev eşyası konusunda hiç destek olamadım. Tüm eşyaları eşim aldı. Ancak kavga edince bazen başıma kakıyor. Ya da şöyle örnek vereyim rahimde yara dondurma işlemim vardı. Yaklaşık ücreti 20 bin tuttu. Doktora tamam dedim. Sonra dedi ki tamam diyorsun ama bütçemiz yetiyor mu diye tersledi. Aslında geliri iyi gibi kiralarla bir de kendi işiyle 80 bin alıyordur. Ama buna rağmen her şeyin hesabını çok fazla yapıyor. Önce istediğim bir şey olursa aldırabiliyorum ama sonra kavga olursa her şeyi başıma kakıyor. Aileme söyledim bunlar sorun mu diyor. Ne edeceğimi şaşırdım. İki aylık hamileyim. Hiç mutlu değilim. Tek umudum kpss.. Ayaklarımın üzerinde durmak. Sizce ne yapmalıyım.
Önceki mesajlarınıza bakarak 2.evliliğiniz sanırım. Geçmişte sonlanan 2 hamileliğiniz nedeniyle kendi sağlığınız, eşinizin sperm sayısından daha önemli gibi duruyor.
Doktorunuz hamilelik süreci ve rahim sağlığınızla ilgili ne dedi ?

Konu sahibi gitmişsin ama dışardan okursun diye yazıyorum. Bekarken tek kişilik harcamaya alıştığı için henüz +1 kişinin daha sorumluluğunu almaya alışamamışken üstüne +1 kişi daha geliyor. Bu yüzden cimrilik degil de maddi olarak bir anda yük altında hissetmis gibi geldi bana. Bebek için de olmuş artık, sağlıkla gelsin inşallah Allah analı babalı büyütsün

Asla yargılamıyorum ama geçen yıl hamileymissiniz.Eger eski yazdıklarınızdaki kişi sizseniz geçen yılki evliliğinizden hemen sonra bu kadar kısa zamanda evlenmek üzerine çocuk yapmak işsizken çok büyük bir risk almışsınız

Eşiniz cimri mi değil mi bilmem ama tek başına yüklendiği sorumlulukların altında ezildiği bariz belli. Şu boş KPSS lafından da gına geldi.
Şu devirde erkek olsam eşim keyfi çalışmasa sağlık dışındaki bütün masrafları için kem küm ederim kimse kusura bakmasın ama yaz kış
hastalık demeden senede sadece 2 3 haftalık izinle para kazanmak hiç kolay değil, biraz da gerçekçi olmak lazım.

80bin gelir şu zamanda yeterli değil. 80bin geliri olan da özel hastaneye gidip işlem yaptırmasın diye düşünüyorum. Hane gelirimiz 150 üstü ama özel hastaneye gitmiyorum. Parası olan gitsin ama sizin durumunuzda ben eşinize hak verdim. E hamilesiniz de eşiniz 4 aylık evlilikte düğün masraflarını halledemeden 2 aylık hamilelikte baba olma kaygısını da yüklendi. Şimdi bir de çocuk masraflarını düşünüyor. Marketten günlük alış veriş yapsam bin TL gidiyor. Dün et yapmak istiyordum bugün tasarruf olsun kuru fasulye yapıp içine et koyayım dedim onun içine koyduğum et bile 600 tl tuttu. Artık her şey çok masraflı.
devlette sıra vb. gelmiyor ki, biz gerekirse tatilimizden, boğazımızdan kesip bu işlere bütçe ayırmak durumunda kalıyoruz maalesef

şu başa kakmaları sevmiyorum yaa. gırip olsalar hepte hastasın desek surat asarlar. evli kişiler artık tek vücuttur bence, geliride gideride bütçeside ortaktır. öte yanmdan anlatırkende; eşimin geliri şu bu değilde, gelirimiz diye anlatılmalı bence.

Son durumunuz nedir? Bende de çift boynuzlu rahim yapısı mevcut ve şuan 5 haftalık hamileyim. Daha önceki gebeliğimi 8+4 haftalıkken sonlanmıştı
Siz bu hayatı fazla mı hızlı yaşıyorsunuz konularınız mı sallama? Daha ağustos 2024’te hamileymişsin zaten? Nasıl su an 4 aylık evlilik ve 2 aylık hamilelik var?

Konunun gerçek olduğunu kabul edersem, kpss çalışmak için evlenmeyi mi bekliyorsunuz 31 yaşına kadar naptınız? Amacı kpss kasmak olan insan evlenip koştura koştura hamile kalmaz önce mesleğini eline alır. Kpss çalışmayı bahane edip evde oturmak moda oldu son zamanlarda , herkes de hamile ama karar verin öncelik ne? 80 bin maaş çok para değil. Geçmiş olsun

devlette sıra vb. gelmiyor ki, biz gerekirse tatilimizden, boğazımızdan kesip bu işlere bütçe ayırmak durumunda kalıyoruz maalesef
Ben izmir, antalya ve ankarada devlet hastanesi kullanan bir kişi olarak cildiye ve psikiyatri hariç rahatlıkla randevu bulabiliyorum, hatta 1 gün önce bile bulabiliyorum. Bu durumda istanbulda yaşayanlar hariç diğer şehirlerde de bulunduğunu düşünüyorum. Kendi hamileliğimde özel ve devlet hastanesi arasında çok kaldım ama polikinlikten bozma özelleri saymazsam gerçekten donanımlı özel hastane ücretleri çok fazla ve donanımsız olanlar da risk görünce ya araştırma hastanesine ya üniversite hastanesine nakil yapıyor 🤷‍♀️ bu sebeple bu şekilde yorum yaptım

Ben izmir, antalya ve ankarada devlet hastanesi kullanan bir kişi olarak cildiye ve psikiyatri hariç rahatlıkla randevu bulabiliyorum, hatta 1 gün önce bile bulabiliyorum. Bu durumda istanbulda yaşayanlar hariç diğer şehirlerde de bulunduğunu düşünüyorum. Kendi hamileliğimde özel ve devlet hastanesi arasında çok kaldım ama polikinlikten bozma özelleri saymazsam gerçekten donanımlı özel hastane ücretleri çok fazla ve donanımsız olanlar da risk görünce ya araştırma hastanesine ya üniversite hastanesine nakil yapıyor 🤷‍♀️ bu sebeple bu şekilde yorum yaptım
haklısınız ilk muayineyi kast etmedim, tahlil ver, tekrar git, doktora göster, ulttrason için bile 2 ay bekle, mr ayrı dert vb. süreçler çok uzun ve yıpratıcı bence, hele rahim konusu, veya patalojiye gönderilen bi kist vb. varsa

Back
X