Eşim şizofren hastası

Buse1686

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2017
323
70
103
32
Evlendikten sonra eşimin şizofren hastası olduğunu öğrendim. Evleneli 2 yıl oldu 2 yıldır eşimden hem fiziksel hemde sözel şiddet görüyorum. Tüm bunlara rağmen eşimi seviyorum o da beni seviyor fakat hastalığından ötürü elinde olmayan davranışlar sergiliyor. 6 aylık kızım var kızımın yanında da beni dövüyor. Sizce böyle biriyle hayat sürer mi? Boşanmak istiyorum lakin bir takım korkularım var.

Dipnot : Boşandım arkadaşlar çok şükür kurtuldum ne kadar aptalmışım ki o manyağa 2 yıl katlanmışım

Son düzenleme:
Çok zor . Çok çok zor . Ben sizofreni hikayelerini okudugumda bile kendime gelmem gunlerimi aliyor iken , hasta yakini olarak sizleri düşúnemiyorum bile . Allah yardimciniz olsun . Yani bosanin da diyemem bosanmayin da . Fakat tedavi olmasina , veya tedavi oluyor ise ilaclarini duzenli olarak almasina yardim edin . Çok üzücü bir durum . Allah size sabır güç kuvvet , eşinize de şifasini versin bir an evvel insaAllah

Amin. Çok sağolun. Allah razı olsun. Eşim hastalığını kabul etmiyor ilaçlarını alınca biraz olsun iyi oluyor fakat ilaç almayı da kabul etmiyor bi ara gizli vermiştim ama yakalandım akabinde yine dayak....

Allah yardımcınız olsun. Boşan ya da bosanmayin diyemem..şizofreni genetik ve ömür boyu tedavi görüyorlar. Bazıları eşini böyle kabullenip evliliğe devam ediyor ama cokkkk zor ya..neticede bayansin gücün de yetmez ki..ilaç kullanmıyor mu ?kullanınca değişimler oluyor mu ?

Sizofreni hastalarinin hastaligini kabul etmesi neredeyse imkansiz . Cunku onlar yasadiklarinin gercek oldugundan o kadar eminler ki ; aksini iddaa edemezsiniz bile . Ilaclari gizli verirken yakalandiginizda da muhtemelen onu öldürmeye çalistiginizi düşünüp verdi o tepkiyi . Ne diyeyim inanin bilemiyorum . Mutlaka bir yol bulunmali , gerekirse hastahaneye yatirilmali ama ilaclarini kesinlikle duzenli olarak kullanmasi gerek . Aksi taktirde isiniz daha da zorlasacak malesef :-(

Şizofreniden korkuyorum ben. Şiddet uyguluyormuş bir de... Ya yarın bir gün onu aldattığını falan kursa kafasında seni öldürmeye çalışsa? Hiç korkmuyor musun... Tedaviyle bile çok zor bu hastalık bir de tedaviyi reddediyormuş, işin zor. Çocuğunu da Allah rızası için dayak yiyen annesini izleyerek büyümek zorunda bırakma.

İlaç kullanınca iyi. İlaçları bi alıyo bi bırakıyo 10 gün alıyo 2 ay bırakıyo düzenli bi şekilde aldığı olmadı. 2 yıldır yalvarıyorum ilaç alması için ama bana sen hastasın diyor ben hasta değilim diyor.

Aldattığımıda düşünüyor bana her türlü hakarette bulunuyor ailemle görüşmemi yasaklıyor. Allah için sabretmeye çalışıyorum. Acaba bu bir imtihan mıdır :(

Allahım ne büyük bir imtihan böyle dua edeceğim sizin için. .bizim bi akrabamız da da çıktı .gelin şizofreni idi.kocasını bicakliodu ona rağmen bosanmadi. Ama darp raporları aldı her ihtimale karşı. .tedavi olmayı kabul ettirdi eşine ,şimdi iyi kotu idare ediolar. Ama sen bsyansin nasıl gücün yetecek kıyamam ya : (

Aldattığımıda düşünüyor bana her türlü hakarette bulunuyor ailemle görüşmemi yasaklıyor. Allah için sabretmeye çalışıyorum. Acaba bu bir imtihan mıdır :KK43:
Evet . Çok çetin bir sınav bu . Allah için sabrettigin sürece de Rabbim elbet bir gün sınavının karşılığını verir ben inaniyorum . Tabi nereye kadar dayanabilirsin onu da bilemiyorum . Çünkü mücadele ettiğin şey dünyanin en zor hastalıklarindan biri .

Allahım ne büyük bir imtihan böyle dua edeceğim sizin için. .bizim bi akrabamız da da çıktı .gelin şizofreni idi.kocasını bicakliodu ona rağmen bosanmadi. Ama darp raporları aldı her ihtimale karşı. .tedavi olmayı kabul ettirdi eşine ,şimdi iyi kotu idare ediolar. Ama sen bsyansin nasıl gücün yetecek kıyamam ya : (
Bende darp raporu aldım uzaklaştırma verdiler şimdi annemin evindeyim

Sana bir komşumuzu örnek verecem sadece yaklaşik 55 yaşlarinda falan , devamli esini döver sokak ortasinda , komsulara söver , kadin kirilan omiriligine rağmen ne şikayet edebiliyor ne de siginma evlerine basvuruyor raporlu şifofreni hastasi yazik der esim yanliz yapamaz kafasi yerinde değil der sabreder halen onun da kizi var evlenip gitti baska sehire annesi tek ve kimsesiz resmen biz elinden zor aliyoruz o derece kadin kabullendikten sonra malesef elimizden baskada birşey gelmiyor ilaclarinida aliyor ve halen ayni değişmiyor .Karar sizin , kendiniz ve kiziniz için yol yakinken karar verin helede tedaviye yanaşmiyorsa hiç düzelecek diye beklemeyin .Allah yardimciniz olsun .

Öncelikle doktor falan değilim, etrafımda gördüklerime göre yorum yapacağım. İlaçlarını almadığı sürece kötü olacak, çünkü hastalığını kabul etmeyecek, ona zarar vermeye çalıştığınızı bile düşünebilir. Ailesinden destek alıyor musunuz, tek başına altından kalkılacak bir durum değil, dernekleri var sanırım olmazsa onlarla iletişime geçmeye yardım almaya çalışın, çoğu zaman zorla doktora götürülmeleri gerekiyor. Tedavisi devamlı olmak zorunda.

Bir iki link ekledim, bir arayın konuşun, bilgi alın en azından.

http://sizofrenifederasyonu.org/

http://www.psikiyatri.org.tr/link.aspx

Son düzenleme:
Amin. Çok sağolun. Allah razı olsun. Eşim hastalığını kabul etmiyor ilaçlarını alınca biraz olsun iyi oluyor fakat ilaç almayı da kabul etmiyor bi ara gizli vermiştim ama yakalandım akabinde yine dayak....
Tedaviyi reddediyorsa size kalan tek şey boşanmak. Kendide ister tedavi olur,anlarımda,ilaçlarını içmiyorsa düzelmez ki. Size/çocuğunuza yazık degilmi?

Ay arkadasım yani siz kendinize niye acımıyorsunuz ??bu kadar mı ya ?ne bu koca bağımlılığı bu ülkede ??yarın bu adam senide çocuğu da öldürebilir ...çocuk niye yaptın ??bunu evlenmeden önce söylemeliydi ayrıca ailesi belirtmeliydi durumu ..ne demek evlendikten sonra öğrendim ??

Yazık ya. Böyle çok korkunç bir akıl hastalığını saklayarak sizin de hayatınızı karartmış.
Bir de genetik geçişlidir böyle hastalıklar.
Ne kadar kötü insanlar var. Bir akrabamın da kocası böyle. İlaçlarını almayınca akıl hastanesine yatırılıyor. Tedavi görüyor. Çünkü kötüye gidiyor ilaçsız.
Tedavi sağlanamıyorsa bence bu evlilik gitmez.
Kızınızın da böyle bir adamla büyümesi çok kötü olur zaten.

Evlendikten sonra eşimin şizofren hastası olduğunu öğrendim. Evleneli 2 yıl oldu 2 yıldır eşimden hem fiziksel hemde sözel şiddet görüyorum. Tüm bunlara rağmen eşimi seviyorum o da beni seviyor fakat hastalığından ötürü elinde olmayan davranışlar sergiliyor. 6 aylık kızım var kızımın yanında da beni dövüyor. Sizce böyle biriyle hayat sürer mi? Boşanmak istiyorum lakin bir takım korkularım var.

Sence surer mi?

Siddet görüyorum diyorsun, ustelik bebeğinin yaninda.. Ya kendini daha fazla kaybederse? Sen kendini koruyamazken o masum ne yapsin? Yapmaz deme sakın.. Siddetin dozunun gun gectikce arttigini, ilaci her bırakıp basladiginda daha zor oldugunu goruyorsun degil mi?

Ailenle, esinin ailesiyle konus. Tedavi icin, olmazsa bitirmek icin.

Sorun olan hasta olmasi degil; hastalik bu destek ol, elinden geleni yap derdim ama tedavi olmuyor, bebegin yaninda bile siddet uyguluyor ve daha neler var eminim yazmadığın.. O masum bunu hak etmiyor..

Sinav dedigin dayak yiyerek yasamak mi? Buna mi inandirdin kendini?

Umarim hersey düzelir...

Çok zor allah yardımcınız olsun ailesiyle konuşsanız tedaviye birlikte ikna etmeye çalışsaniz belki olabilir.

Back
X