• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim sonunda Varikosel ameliyatı oldu

elf57

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2024
76
12
8
31
kızlar merhaba. 8 yıllık evliyiz 3 yıldır çocuk istiyoruz fakat olmadı. daha öncede konu açmıştım süleymaniye kadın doğumda tüp bebek denedik fakat embriyo 5. günde arrest oldu yaşamadı. eşimdede varikosel vardı biraz ameliyattan çekiniyordu ama artık kafamızdaki soru işaretlerini kaldırmak için eşim ameliyata karar verdi. Ameliyatı mikrocerrahi yöntemi ile BAKIRKÖY SADİ KONUK hastanesinde pazartesi günü oldu. sperm değerleri ortalamanın altındaydı ileri hareketlilik biraz yavaştı morfoloji sıkıntılıydı. Ameliyat süreciyle merak ettiğiniz birşey varsa sorabilirsiniz. her devlet hastanesi mikrocerrahi ile yapmıyor ameliyatı bilginiz olsun. Mikrocerrahiyi genelde özel hastaneler yapıyor.

6 7 aya kadar değerleri yükselip sonradan tekrar düşüyor diye duydum bilginiz varmi

6 7 aya kadar değerleri yükselip sonradan tekrar düşüyor diye duydum bilginiz varmi
yok duymadım öyle birşey. Muhtemelen varikosel nüks ederse o zaman ondan kaynaklı olabilir. Nüks durumu da cerrahinin başarısız geçmesinden kaynaklanıyor çoğunlukla

9 ay önce eşim ameliyat oldu hatta10 olacak, 3. Ayda değerler yükselir gibi oldu tekrar düştü. aşılama yaptık tutmadı tüp bebeğe başladık.

9 ay önce eşim ameliyat oldu hatta10 olacak, 3. Ayda değerler yükselir gibi oldu tekrar düştü. aşılama yaptık tutmadı tüp bebeğe başladık.
çok geçmiş olsun bizde varikosel ameliyatından önce tüp bebek denedik tam 1 yıl önce 5. günde embriyo yaşamadı devlet hastanesinde.

Aaa ama beni etkiledi bu şimdi, benim eşimde 3 ay önce amaliyat oldu değerleri biraz düzelmiş kadın doğum doktoru aşılama önerdi bu pazartesi çipli aşılama yaptırdık umarım bizde Sizin gibi olmayız, sizede en kısa sürede rabbim sağlıklı bebişler nasip etsin

Aaa ama beni etkiledi bu şimdi, benim eşimde 3 ay önce amaliyat oldu değerleri biraz düzelmiş kadın doğum doktoru aşılama önerdi bu pazartesi çipli aşılama yaptırdık umarım bizde Sizin gibi olmayız, sizede en kısa sürede rabbim sağlıklı bebişler nasip etsin
ameliyatten sonra doğal yılla olanları da çok okudum ama bize nasip olmadı İnşallah sizinki tutar

şimdi bazı yorumları okudumda diğer konularda. bazı dontorlar varikosel ameliyatını önermiyormuş 2. 3. derece olsada. biz kime inanacağız yani nasıl bir duru. bu böyle. herkesin ortak fikirde olduğu bir durum yokmu? bu iş deneme yanılmamı ? üroloji doktotları öneriyor tüp bebek uzmanlarının çoğu önermiyor varikosrl ameliyatını, çokta bi işe yaramaz diyerekten. Allahım sen çabalarımızı boşa çıkarma 🤲🤲

Eşimde mikrocerrahi ile çok başarılı bir merkezde oldu.kadin doğumculae hiç onermedi kötüye gidebilir olan spermide kaybedebiliriz dediler urologlar çok umutlu konuştu düzelir dedi sperm sayısı 1milyon hareket yüzde 30 falandı.ameliyattan sonra hiç bir düzelme olmadı sayı ve hız anlamında belki morfoloji etkilenmiştir ona baktirmadik.3 yıl geçti üzerinden tüp bebeğe basladik.diyecegim o ki varikosel ameliyatı ülkede olacaksaniz ve sayınız gerçekten az ise sağlıklı olan spermleri havuz yöntemiyle dondurmaniz

Eşimde mikrocerrahi ile çok başarılı bir merkezde oldu.kadin doğumculae hiç onermedi kötüye gidebilir olan spermide kaybedebiliriz dediler urologlar çok umutlu konuştu düzelir dedi sperm sayısı 1milyon hareket yüzde 30 falandı.ameliyattan sonra hiç bir düzelme olmadı sayı ve hız anlamında belki morfoloji etkilenmiştir ona baktirmadik.3 yıl geçti üzerinden tüp bebeğe basladik.diyecegim o ki varikosel ameliyatı ülkede olacaksaniz ve sayınız gerçekten az ise sağlıklı olan spermleri havuz yöntemiyle dondurmaniz
İllede olacaksanız yerine ülkede yazmış kusura bakmayin

basılarındada ameliyattan 1-2 ay sonra kendiliğinden gebelik oluşyor kimindede 6-7 ay sonra yani bilmiyorum. bazılarında sperm sayısı inanılmaz derecede artıyor bazılarında yerinde sayıyor.

ameliyatten sonra doğal yılla olanları da çok okudum ama bize nasip olmadı İnşallah sizinki tutar
Bizim de ameliyattan sonra doğal yolla çocuğumuz oldu. 3 ay sonra denedik çünkü spermler 2,5-3 ay civarında yenileniyormuş. Yani bugün birlikte olsanız 3 ay önce üretilen sperm, varikosel de spermleri ölüren bir rahatsızlık o yüzden 3 ay beklemek lazım. Yalnız bende bir sıkıntı yoktu eşim ameliyat olunca hamile kaldım.

Back
X