• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim tarafından surekli tersleniyorum

Ciddi bi sekilde uyar ne bileyim konusma ya da aynisini yap tabii huy haline getirmisse duzelmesi cok zor. Ne sinir bozucu ya saygisiz sey:sinirli:

Sende herkesın ıcınde aynısını yap snra eve gelınce senın gıbı davrandım bundan snra byle nasıl davranırsan aynı sekılde karsılık verıcem sen bılırsın de pasa pasa duzelır

farkında mısınız bilmiyorum ama bu da şiddetin bir türüdür: psikolojik şiddet. Size kendinizi herhangi bir şekilde kötü hissettirmesini kabul etmek zorunda değilsiniz, o kimmiş pardon? Ve bence asıl acı olan terslemek istemiyorum dışarıdan görürlerse araları bozuk, kocasına saygısı yok derler demişsiniz ya muhtemelen birçok kadın benzer durumda aynı şeyi düşünüyor ama hayatınızın belki de en güzel yıllarını size saygı duymayan bir adamın tavırlarını sırf bu nedenden kabul etmeye değer mi? Hayat böyle geçer mi? Ben şahsen dışarıdan böyle bir diyaloğunuza şahit olsam "kadına bak adam söylüyor söylüyor, yiyip susuyor" derdim. Yanlış anlamayın amacım size kötü şey demek değil, düşüncelerim..

Bir seyi anlamayip ikinci kere sorsam tersler, bunu niye boyle yaptın ki desem tersler, ailemin yanında tersler falan filan... tersler dedigimde bağırarak değil de suratsiz bir şekilde ukalaca cevap verir of yapar pof yapar falan. Konuş diyeceksiniz konustum sen oyle dediğin için yapıyorum der bunu diyecek bahanesi olmadığında da sana öyle geliyor der. Dışarıdan görenler aramız bozuk sanıyor. Sürekli böyle değil şakalar da yapar ama genellikle böyle ağzından güzel söz çıktığı yoktur. Ne yapayım da değişsin bu durum

Bizdede ben yaparim bunu istemsiz oluyor ama valla :)

ay bu yüzden aynnii sebebden dolayi esimle pazardan beri konusmuyorum. hep bi bahanesi var yok reglsin yok acsin der bana. ondan ben öyle algiliyornusum. iyidir herseyimi yapar heryerde yardim eter ama konusma sekli vur agzima saplat diyo. cözümü bende cok merak ettim. hele bisi desin ben anlamim hi veya efendim diim nasil gicik tavir aliyo.....

Siz onu terslemeyin bence. Bir dahaki sefere böyle birşey yaptığında hızlı ve orantısız bir tepki verin. Mesela bir ortamda tersledi diyelim kalkalım biz artık diyin eşinizi apar topar ortamdan koparın. Başbaşa kaldığınız an olay çıkartın 'sen beni başkalarının yanında rezil edemezsin.' diye. Muhtemelen olay olduğu an geçiştiriyorsunuz siz millet yanlış anlar diye, olay soğuduktan sonra da ne o an hissettiklerinizi aktarabiliyorsunuz ne Kocanız kendi davranışını hatırlıyor.

Son düzenleme:
Back
X