ESIM TARAFINDAN TATİLE DİYE GONDERİLİP KANDİRİLDİM. .

Yaşadıklarınız bi arkadaşımı hatırlattı. Onun da kocası annem hasta sana söylemiyor lar memlekete git diyor terminalde kulağından kupasını bile çıkarttirip yolda başına bişey gelir diyor.takilarinin hepsini alıyor ve boşanma davası acıyor. Çeyiz i kıyafetlerini aynı sizinki gibi yolluyor.cok zor zamanlar geçirdi arkadaş sonra Boşandılar kız is bulup calismaya başladı evlendi şimdi çok mutlu
Umarim sizde çok mutlu olurdunuz

Kocan sana hiç değer vermemiş ki ayrılığınız da belli etmiş zaten nasıl bir kişilik olduğunu. Bu kişi için mi üzülüyorsun. Bari üzüldüğüne değse.

O kadar sasirrdim ki yazdiklariniza. Kinamis olmamak icin 10 dakikadir dua ediyorum basima gelmesin diye. Cidden inanamadim gercekmi bunlar. Allah dusmanimin bile basina vermesin.

Kayinvalidem üzerime yürüyünce bn de karismamasi gerektiğini söyledim ve cevap verdim. .Örnek alincak bir evlilik göremiyorum sizde dedim. .ve her sözünün karşılığını verdim ..çok doluydum esim susuyordu ve ona da yukleniliyordu. .ben artık dayanamıyordum ailem çok uzaktaydi. .esim agladi ben de ağlamaya başladım ve kadından Özür diledim anne dedim bnm ailem uzakta ben sizi yeni yeni tanıyorum beni anlayın dedim artık insanları kotulemeyin ben zamanla tanırım dedim Özür dilerim esime dayanamıyordum. .Tamm dedi ve ertesi sabah kahvaltı hazirlanmisti bna kötü bakiyorlardi bana gel diye olmadı esim oturup kahvaltısıni yaptı bn gitmek istedim evimize sen git dedi bana v annesi bize doğru gelip siz ayrılın dedi çocuk olursa ona yazık dedi bn sessiz kaldm yorgundum. .sonra bn de yine gonullerini alırız dedim niçin alcaksam kötülük olmasın diyordum. .rahatsız oluyordum söylüyordum dayanamayıp pişman oluyordum. Ve geldiler ama kadınin umrunda değildim. .bizi yolcu ederken teyzesi arkanı unutma dedi eşime. .onu öyle kiskirtiyorlardi ki aslansın yakisiklisin v.s sözlerle yuceltiyorlardi. .iyice yorulmuştum olanlardan o kadar çok canıma geçmislerdi ki o .çocuğu bile dedim esime..artık dyanamiyordum kriz geciriyordm sinirden. Çünkü gelecek goremiyordum her sabah belirsizlik. .nerde mutlu aile görsem içim giderdi nefes alamiyordum beni bir gün dövdü yüzüme defalarca vurdu. .sonra ağlıyordu birbirimize sarılıp ağlıyorduk iyice sinirlerim yıpranmıştı evlendigimden beri ailemi görmemiştim bu arada esim evlendikten bir ay sonra işsiz kaldı kaynpederm nur içinde yatsın yardımci oldu..Ama kayinvalidem seni paran için seviyorlar deyip durdu..kayinpwderim bana anlatrdi tv yi gelip kapatiyor iki de bir kapıları çarpıyor derdi kahveye gitsin diye ugrasiyormus biz kayinpwderime gittigimizde bizimle biraz otursam baba hayırdır sen niye gitmedin derdi esim bn çok uzuluyordum. .o benm tek destekçimdi kızım derdi çok defa ayrilmak istedim bu yaşta utandım derdi her seferinde gidip gidip döndüm derdi. .bn dayak yedikten bir gün sonra yola çıktım cikmadan göz altima kapatici sürdü beni duşa sokup yikiyordu vücudum erken morariyordu mali müşavir de çalışırken kısa giyemiyorm yaz günü insanlar soruyordu gecistiriyordm ama sesleri illa ki duyuyorlardı. .çok defa sinir krizi geçiriyorum o nun çocuğu diyordum bunu söylemek istemiyordum ama psikolojm artık bitmisti sinirlerim yipranmisti. .o da iyi bir ise girdi ama o işten sonra değişmeye başladı özellikle bir sınavı kazandıktan sonra yürüyüşü bile degisiyor du beni begenmoyordu anliyordu bn muhasebe çalışıyordum mali müşavirin kızının tiplerini çekiyordm bir şeyler öğrenyim diye kız beni terslediginde iyi zamanını bekleyip tekrar gidiyordm wc yikiyor koca adamın wc yi yikadiktan sonra girip sif onu cekmedigini biliyorum. .çay demliyordm sürekli not aliyordm adam para mı vermiyordum kafasına göre hareket ediyordu bn not aliyordm en son çıkmak istedm parami isteyip vermeyince bni çıkarmak istedi zatn sonra parni şu zamn al dedi esimin de gelmesini istedim parayi o aldı sonra bana vermek istemedi ve çalışıyordu kendisi de ben borcumuz varsa verelim dedim bana ver n kadarda vereyim sana..hiçbir kiyafetim oranın iklimine uymuyordu sokakta yalvartti beni 900 tl para için. .aglatti. .artık güçszdum cokk..sonra parayi verdi seni sinadim dedi.bn çok yorgun dusmustum. .memlekete gozumn altı mor gittim kapatici varfi ama kalçamda ki morluk geçmemişti bn kendimi korumak için bıçak aldığımda bıçağı alıp ben dövmustu yapma unutamiyorm dediğimde gelsinler seni kurtarsinlar diyordu bıçak alıyordum elime artık umursamaz davranışlarına dayanamiyordm kendimi korumak amaçlıydi bazen sopa aliyordm gelme üzerime yapma vururm diyordm üzerin gidiyordum sadece korktugum dan korksun bana zarae vermesin diyordum ailem bilmesin diyordum yanına bırakmaz diyordum memlekete gittiğimde annem gördü ve annemi ikna ettim babamın haberi yoktu. .o sürede aileme doyamadim sürekli tartışma cikariyordu bn artık Alttn alıyordum uzaktaydim çünkü kötülük olsun istemiyordum...sonra bana araba aldığın söyled keşke benm de fikrimi alsaydin dedim sonra şaka yaptım dedi bn bileti almıştım yaklastikca eve sürekli arıyordu nerdesin diye benim elimde olan bir şey değildi vardigimda gitcektim teyzemi dedi neyse dedi .bn bir şey demedim çünkü kafamı biraz olsun temizlemistim memlekete gitmeden önce bir olay olmuştu olayların bağlantısını koparmak adına onu paylaşma liym. .kayinvalidem bn memlekete gitmeden nonce bize gelmişti sürekli senin yengem bir seydiyecekti sustu biri girince diyordu defim açık konuş dedi senin baban annemi aldatiyormus elim ayağım titriyordu halami da katıyordu bn artık dayanamıyrdm kayinvalidm dışarı çıkınca aradım halami o da senin annen için o kadını bu adam nasıl aldı dedi biz bir şey diyemedim cekindim kavga çıkar diye dedi bn odama kapanıp kapıyı kilitledi geldi ve kapımız açmak istedi dedim yalnız kalmak istiyorm usteleyince git dedim görmek istemiyorum dedim nasıl bir kadınsin dedim bsinirden ne dediğimi bilmiyorum ağzıma ne gelirse dedim esim geldi dedim annen ve ben görüyorsun dedim anla dedim yalnız kalmak istiyorm defim kadın kendini acidir ip gittive oysa bn kayınvalidemle ıyi olmayı çok isterdim hep düşünürdüm benm hayal ettiğim bu değildi beni bu hale nasıl getirmişler bıçak elime almaktan korkuyorum şimdi. ...memleketten döndüğümdeçok iyiydi eşimle o gün çok güzeldi ertesi gün bileziklerimi istedi bn d verdim hatta PTT yatrdim 50 tl l eksik yatirdım diye azarldi beni kasıtlı yapmamistm ..yürüyüşe gittigimizde kuşlar gibiydim çivil civil..nefes alıyordum mutluydum korkuyordum annesi aradiginda hep yalnızim diyordu beni söyleiyordu bi gece dedim annenn gelsin hiç mi gelmiycek dedim o da mutlu oldu annesi geldi ama yalnız değildir bn namaz klip dua ettim Allah im ne olur sen BAN güç ver ne olur eski şeyleri açıp huzursuzluk çıkarmasın Dedim çok yalvardim Rabbim e ve kadın geldi annesiyle den güleryüzle karşıladım ikramda küsür etmem taze yemek yaptım mey çay kahve her seylerini yaptım bir gün esim camlar kirli dedi bn de tmm hayatım beraber yaparz dedim annesini evden kodun oğlu şimdi yardım mi edecek dedi çıktı balkona bardak kırdı bn cvp vermedim sonra Anneanne geldi oglunu dövdü dedi gittiğimde yatak odada kayinvalidm yerde ağıt yakıyor esim yatakta agliyorlar di bn çok cokk kotu hissettim kendimi dedim anne her evde olur böyle şeyler yaşanır dedim sen evliliginde yaşamanın mi anne dedim torunları olacak gelip göreceksin dedim sen rahat ol dedim inan ki senin için demedim dedim bana dediği şu oldu ben senin babanı aradım deli kizinizi vize verdiniz dedi m bnm bundan haberim yoktu dedim olsun bn lari unutalimm dedim esim dışarı çıkardı sonra beni i aradı benim yanımda ol dedi annem laf anlamiyor dedi bn de Tamm defim kadın geldi yüzü bir kAris eline sağlık hicbir sey deniyordu wc çok kotuydu yetişmeye çalışıyordum dum..parka gidiyoruz bana kötü kötü bakiyordu. .anneannesine başörtüsü verdim ilaç içiyor sürekli uyutuyorlarfi.ban deli demesini nin sebebi de karşı komsunun rahasizlanmisti obsesifiz bn de ona moral içn bnm de geçirdiğimi söylemiştim yine ine babamn tanıdığı bir kız çocuğunu oldurmusler ve bn çok etkilenmistim o yüzden gitmistm bunu esim bilm annesine söylemişti onlara da gün doğmuştur..konuya gelirsen esim bnden uzaklaşıyor du bnm ise girmem gerekiyordu yazlık yer olduğu için başvurular başlamıştı bir hafta kaldılar eksiksiz ilgilendi is konusunu açınca bana sert çıktı dedim hem yorgun düştüm hm de iş bskmm laxm tmm dedim ayrılalım kayinvalidem dışarı çıkmıştı sonra cüzdanını unuttum diye tekrar geldi belli fırsat kolluyordu beni avukat a goturdu ciddiyim dedim yapma bize bunu ağladım olmaz dedi girdik avukata beni nasıl anlattın sa avukat ben doverdim seni dedi esim sunun sunun giyinisiine bak dedi hiç kıyafet alamıyorum gibi mi dedi bn aglamaktn konusamiyom dum çok dolmuş dedi avukat bu seferde..oradan çıkıp restoration goturdu beni annesi de oradaydi bana bakiyordu uzun uzun uzun ben konuşma gereği hissettim biz mutluyuz ki dedim esim döndü ban nerde mutluyuz dedi sizi istemiyo bu dedi annesine Hayır dedim istemen ek değil anne ev tutlim bize yakın ol annenlere gidersin dedim kızkardeşi bize gelirsin dedim..Bu seferde beni ne zenginler istefi evlenmedim dedi..bn de kalcm annem de kalcak ya bakarsın ya da sık. .olup gidersin dedi defim sen benim esimin annesinin sana saygı duyuyorum dedim ben sana hiçbir şey demiycen dedim. .bn son sözümü söyledim dedi. Eşim de cit yok onlar ne söylerse soylesin sen hiçbir şey deme derdi ve onlara hak verip beni yalnız birakirdi akşam oldu bnden hizmet bekliyorlar esime dedim bn hizmetçi degilim dedim annen beni sevmiyor dedim görmüyor musun dedim kadın kadın içerde birden baygınlık geçirir gibi oldu ama numaraydi yalan konusuyordu görmediği rüyaları anlatıp açığını yakaladı enistesi çok tuhaf biriydi. .esim hmm inip arabayi hazırladı bn de geleyim e geleyim dedim kabul etmemiş ayır dedi arabayi oyke hızlı hareket etti kiateş, çıktı bn ağlıyordu artık gücüm kalmamıştı kayinpederim yatagunda ölü bulunmuştu o da yoktu cenazesine gittmde kayinvalidemn annesi çıkın dedi odadan bn çıkmak istemedim defim biz kalçaz siz isterseniz çıkin kayinvalidm sen öldürdün dedi herkesin içinde bn ağlıyordu baba bn sensiz yetim kaldım defim esim gelip yine ortalığı karistrdin dedi bn yokmuş gibi davranıordu o gün kuran okudum dua ettim Allah im defim kalplerimizdeki kötülüğü gider dedim ..sonra esim hep onlara duyurdun dedi benim kuran okummamdam mutluluk duyacağı na böyle söylüyor du defin işlemi tamamlandi o aksam teyzesi cenazeye bir adamı çağırmış kocası bunu duyuncasinirlendi ama kadın bana bakıyordu başka hiçbir yere bakiyordu esim zaten bnden uzak duruyor o nereye giderse bnde gidiyordum kimsem y oktu halasni gördük bana kızım ailen niye araştırmada dedi bn çok sasiriyordum sanki o aileden değildi birbirlerine bu kadar yanancilsrdi.eve gittigimizde teyzesi bana gel defi bn de cenaze evi olay olmasın ben size bir şey demedi defim sen bana kötü kadın dedin mo defi bn sasiriyordu ben sizi sevmiyorum sizde beni dedim siz beni sevmek zorunda değilsiniz dedim bn de sizi defim sonra esim geldi teyze haklısın dedi hemn ben yine yalnız kaldm bnm ni yanımda konusmuyorlar Nurhan içeri git diyordu esim sonra içeri cagirdigimda gitvteyzenin kızının parmağıma tak defim yüzüğü o da bana tokat etti yer yatağı yaptılar üzerimdeki yorgan çekti bana yumruk attı sarılma diye bn ağladım sabaha kadar bekledim sonra ezan okuyunca kalktım amcasını aradım amca bizi ayırmak istiyorlar defim yarın konuşacağım dedi her şeyin farkındayım defi bu arada teyzesinin gelininin ayrıldı esinden o da kayinvalide sebebiyle o bana anlatrdi bn ona öyküyü uflerdik sekerlere iyi olalim diye..neler çektik amcam onları ayirdilar şimdi sıra size geldi defi sabah kalkti lar kahvaltı hazırlanmış ben kimsesiz kayinvalidem burnunu ucuyla gel defi esim kılınır kipirdama di y bn şu ile biskuvi yedim hem ağladım hem yedim. .sonra bn o gün açmaya gittim o da geldi esime defi senin annemle kimse baş edemez sadece isim değişir gelen gider dedi ..ses çıkarması ben i arabaya bin bn eve gittim beni yolcu etti ...kayinpederim nur içinde yatsın kadın evinde korkuyordu .zain 3 gugünü kalip 27gunukizkardesinde kaliyordu gitmiyordu evine adamcagiz oralarda ne yiyordu hiç umursamiyordu bekar bir oğlu olmasına rağmen da annesiyle kalmak mak istemiyordu onun amacı belliydi bizi ayırmayı koymuştu kafasına. ...

Ertesi gün bn yine kriz geçirdim ..sonra esim gelip bana sarildi kadın bunu görünce beddualar etti..kapılara vuruyor sen deli mi bakacaksin diye kıymetleri kopariyordu..bn artık nefes alamaz haldeydm nihayet o gün gittiler ama çok kötü günler beni bekliyordu..esim iyice bnden uzaklaşmışti..ben is icin basvurdugumda o da benle gelmiş benimle tartışıp beni yalnız biramiŞti ..ve teyzesi ne gitmişti. .çaresiz dim bu haldeykn beni o gün mülakata aldılar ve gel başla dediler. .bir otelin muhasebesini girdim..ama mutsuzdum. .yüzüme yansiyordu. .odaklanamiyordum çok basıp şeyleri yapamıyordum panik oluyordum hemn agliyordum çok hassastm bir ara beni çıkarmayı bile dusundu ler çünkü odaklanamiyordum. .vardiyalı çalışıyordum artık eşimi goremez olmuştum onun is saatleri iyiydi . Gece geç saatlere kadar oturuyordu..uyaniyordum yanım boş. .gidiyordum koltukta uyumuş hadi diyordum Odamıza gidelim koluma vuruyordm ben burada yatcam diye..ise gidiyordum özledim arıyordum niye arıyorsun rahat bırak beni diyordu bn işyerinde çok ağladım. .hem eve yetişmeye çalışıyor hem de işyerinde seflerden azar yiyordum. .sabah gider pogacasinj alır kapıya asardim. .birlikte olmak istesem nerdeyse çıkıp dışarı beni yapın diye bagiracaksjn derdi. .geçip karşısında oynardim beni görmuyordu bile yalvarirdim bana hediye al senden diyeyim almadi benim çalışmaktan fırsatım olmuyordu bi fırsat bulunca alışverişe çıkar o giyindikce mutlu olurdum..ama bn giyinsem sıkılıyordu. .evliligimizn daha ilk günlerinde en özel zamanlarimizda üniversiteden kız aradı gecenin bir yarısında. .saatlerce konusurdu kız karın bir şey deme se derdi yok demez derdi..Evli bir bayan yine üniversiteden arkadaşı o da arar saatlerce konusurlardi. .bn rahatsız oluyordum ama bir şey diyemiyordum. Arkadaşlarıyla yaptığı sohbeti dogalligi benle yapıyordu bir keresinde düğüne gitmek istedi yine arkadaşının yine eski is arkadaşı bir bayan o da evli aynı zamnda ..bn dedim bn de geleyim sen gelmesen de gitcrm dedi..bni işyerinden aldı ama bağırarak senin yüzünden geç kaldım diye is kıyafetiyle git defi. .gidemem dedim..kuaofe gideyim bu saclarda nasıl gideyim. .senin yüzünden diyordu ..sonra kız arkasını aradım o bn de kuaforde yim gelin dedi o zamn bizimki tamam dedi ..onun kadar değerim yokmuş. .bn çok kötü hissettim kendimi. .düğüne gidince ilk önce meze tabağı geldi bn yiyordum bir daha gelcek hepsini yeme dedi bu ara öğün dedi bn im is cikisiydi beni cahil görüyordu. .sonra evli çiftler bizi çekin dediler. .fotoğraflarını çektik sonra biz de sizi çekelim dediler bn istemiyorum dedi ben orada o kadar kötü hissettim ki kendimi bn de istemiyorum dedim..arabaya bindigimde normale donuyordu. .İkili davranıordu uzaktayken farkli evdeyse daha farklı çoğu böyleydi bazen uzaktayken gösterdiği sözlü şiddeti evdeykende fiziksel sozlu siddetinr devam ediyorduu. .cok zorduu..beni çoğu zamn yalnız birakip teyzesine gidiyordu.ben korkuyordum .odami kilitliyordum. .bir gece polis cagirdigim biliyorum. .Ramazan ayında orucluydum evde sadece pilav vardı o tutmuyordu ve dışarda arkadslariyla çay içip sohbet ediyordu bn gidince yanına eve erzak al deyince ablami arayıp şikayet ediyordu. .bir aksam bir kuru pilavlı iftar açıp bir yumurtayls sahura kalktığını biliyorum. .annemler neşe içinde beni ararken onlara hissettirmiyordum. .mutsuz olduğumu ablm ve enistem biliyordu babam ayrıntılı bilmiyordu iyi olun diyirdu bu kadarını bilmiyordu. Uzaktaydim çünkü. .bir gece dışarı yürüyüşe ciktigjmizda bana hakaretler etmişti ben sinir krizi geçirmiş acile kaldirilmistm hissetmiyodum hiçbir yerimi çok zorduu. .

Benim eski esimde beni yolcu etmisti gule oynaya, hemde el ele, goz goze .. ama ben bu evliligi mantiken surduremezdim, guya ailemin yanina kafa dinlemeye gittim.. yolcu ettikten sonra bi baktim basladi bu " ailem seni istemiyoda, ne yapacagimi sasirdimda, su gun gelmede, o gun gelde, surekli beni engellemeler, hakaretler, psikolojik siddetler vsvs " .. sanki bende cok merakliyidim annesine hizmetcilik yapmaya devam etmeye.. yeter artik beeee dedim ve geri donmedim, haberde vermedim.. beni her yerde aramis, taramis, babami hic bir zaman aramayan biri nasil olduysa o gun babami aradi, babamda acmadi .. umrumda degildi acikcasi.. canimi yakanin cani yansin.. ailesi o kdr kotuluk yapti, hatasiz oldugumu bile bile bana yukleniyordu, beni eziyordu onlara karsi, hatta isyan ediyordu yuvami kim dagittiysa Allah onun belasini versin diyordu.. bende diyorumki be adam ailenin lafina gidip yuvani dagitan sensin, karina sahip cikamayan sensin ..ama hakim durusmada ona cevabini bi guzelde yapistirdi.. sirada ilahi adalet var onu bekliyorum..

Ben onu 23 yaşında tanıdım. .Yitip giden 7 yıl. .ve su anımi da çalıyor. .hala evliyim..ben onun askerliğinı bekledim. .gün içerisinde her şeyinden haberim olacak derdi ..telefonda benimle tartışır sinir krizine sokacak dereceye getrrdi. .çok rahat hareket ediyordu bazen sıcak içten bazen çok acımasız. .annesi beni istememis hatta biz konuşurken kız göstermişler ona bu da gitmiş tabi..Aileler tanısma evresinde annesi çok soguktu. .Bu arada kocasını sevmiyordu aynı evde iki yabancilardi. .ama kadının kocasina ettiği zulümden haberm yoktu..yine kayinvalidemn kızkardeşi de gelin etmiş ve ona da kötü davranmislardi kız kocasindan dayak yemiş dugunumuze gelmemişti haberm yoktu. .aynı zamnda eşimle amca çocuklarıydi. Nisan evresinde kimsesiz gibiydim ne arayan ne soran vardı ..sadece eşimle konusuyordm. Bir yıl geçmiş insanlar dugunu sorar olmuşlardı bn istedm cabalarimla o gün geldi..evi temizlemeye ablm ve enistm gelmişti ve iki yavrusu onlara karşı da mahçup oluyordm çok zor o bi hafta dudagim yara bereydi. .düğün günu dış çekim için gittiğimizde kayinvalidm dizi çekmeye gidiyor bakalim dizisi tutacak mi demiş sütünü haram etmiş kına gecemde anneme hakaretler etmiş ve odadan cikmiyorlardi insanlar sasiriyordu. Çok tuhaf lardi. .babam takım elbiseyi almak istemedi bn bir şey diyemedm alışverişte herkesin içinde kayinvalidem yüksek sesle siz almayacak miydiniz dedi bn agladm. Ben ne diyebilirdim. Sonra düğün günü süratlar bir karış. .daha sonra geçip karşıma oynuyorlardi esim mutsuzdu sanki sadece bedeniydi orada ruhu sikintiliydi. .bana uzak duruyordu. .çok zordu hatta gidersen git gibilerin den bir şey bile dedi. Düğün yeri tutulmuş her şey hazırdı bn o saatten sonra insanlara ne diyebilirdim. .zoraki gülüyor zoraki hareket ediyordu annesinden çok korkuyordu. .düğün günü geçip karşıma oynuyorlardi. .bnm annene aleyhime bu kadar konuşulduğunu bilmiyordum. .ertesi gün yola çıktık bn çok aglamıştm ailem de onlar garipsiyorlardi. . Giderken amcasina uğradık amcası konusmuyordu kayinvalidemle gittigimizde onlar el yıkama için lavobaya gittiklerinde amcası bunları nereden buldun dedi bn çok saskindim dedim esim iyi biri. .sonra oradan kalktım kayinvalidemn annesine uğradık gelinler kan ağlıyordu onlardan hatta birini ayırmaya çalışmışlar kocası sahip çıkmış. .sonra oradan çıkıp bir petrol ofisinn orada durduk wc ye gittik bn girdiğimde teyzesinin kapısı acikken tuvaletni yaptığını gordm gaz çıkardı ve bana bakarak yaptı sonra normalmis gibi davrandi ben cok kotu hissediyordjm kendimi bu aileyle ben ne yapacaktjm..beni sevmediklerj her hallerine yansiyordu sonra evlerine vardık esimn kız arkadslarndan konusuyorlardi. .hep tahrik edici şeyler söylüyorlardi. .bn taviz vermiyordum onları oyle gördükçe uzak durmak istedm. .sonra evimize gittik sık sık teyzesi çağırıyordu ve annesi de kocasını bir başına bırakıp oraya gidiyordu. .aynı evde iki yabancilardı gittiğimde ona ıy davranma kendini bir şey zannetcek derdi erzaklari saklar bn ikramda bulunsam bu evin düzeni var babamın önüne koyma o ger şeyi yer diyen bir esim vardı. Teyzesi bizi evine çağırir doğru dürüst yatiracak yeri yok aynı dış fircasini kullanabiliyorlar karşımda reçel tabagini yalayabiliyordu bunlar benim midemi bulandiriyordu esim ban yaklaşıyor o banyoda duş almak istemiyordum pisti her yer dağınıkti. .kalmam da ısrar ediyorlardı. Esime o da razi geliyordu daha henüz evliydik oysa..sürekli tartışma oluyordu annesinin geberse de maaşını yesem demesi eşi için ve hareketleri canımı sıkıyordu bir keresinde film açalım diye porno kaseti ni koymuslardi o kasetin evde ne işi vardi eniştesinin evinde ve onlarla bn kapatın diye refleks gosterdigimde kayinvalidem ve teyzenin birbirine gülerek bakışmalarini unutamam. .ben çok bunalmistm başka kadınları esime anlatıyorlardi kısır kek yapcam aman kizm yengene getir malzemeleri deyip sonra ikram edince biz yemeyiz diyorlardı. .üst üste atliyorlar esim yanıma gelip hadi sen de atla diyordu enistesi de oradaydi artık doluyordum bir keresinde yinr teyzesnn evinde uyumak istedm bir sürü ses bn artık katlanamiyordm kayinpederimi aradım ve dayanamıyorum dedm o çok anlayisliydı moral verdi ben yine dayanamadm kalktım gerizekalimisn dedm esime enisten orada ayıp olmuyor mj dedim..ama artık ipler kopuyordu ..kayinvalidm üzerime yürüdü. .o kadar tahrik ediyorlardi ki ve bunu kasıtlı yapıyorlardı..o kadar çok şey var ki ..anlatmaya devam edecegim

bunlar gerçek mi diyorsun? gerçekse bide bu adamı özlüyorsun kin duymuyorsun :110: zaten evlenmeden her şey ortadaymış ama sen genede evlenmişsin şaşırmadım genelde kızlarımız böyle :KK51:

Ya kardes sen nereye dusmussun oyle :S o nasil aile, onlar nasil insanlar agzim acik kaldi... hic vakit kaybetme avukata git, sana yapilanlari anlat, malvarligina serh koydurt, sahit bul ve hem tazminat hem nafaka al. Yapabiliyorsan psikolojik destekte al. Ayrica hic uzulme tam tersi sukret kurtulduguna. Insan akli dengesini kaybeder valla...

Bir gün yine o teyzesindeyken telefon çalmaya başladı bir sürü cevapsız cagri..düşüncesiz olduklarını bildiğim için sonra kapma gelir doye evden çıktım sürekli arıyordu enistesi bn de geri aradım buyrun dedim dedi benim karım ve senin kayinvaliden bir işler çeviriyor sana anlatcm iki ekmek arası yaptirdim çayı koy geliyorm dedi dedim esim evde degil o olsjn o da bilsin dedim o bilmesin dedi..telefonda söyleyin dedim ..kabul etmedi ..defalarca ısrar etti..ne olcak kız demesi bardağı taşırdı. .ve ona benim kültürum aldığım terbiye buna izin vermez dedim esim yokken sizi eve alamam dedim bana güveniyonuz mu dedi onunla ilgisi yok dedim. .sonra bir şeyler daha dedi ve kapattı. .bn ne yapacağımı bilemiyorum amcasını aradım doğru mu yaptım dedim doğru yaptın dedi ..dedim bn ne yapcagimi bilemez haldeyim eşine anlat dedi ve o da geldi..is icin hazırlanıyor beni duymuyorum bile..dedim cagrilar bak..bir şey demiycen mi ..aramiycan mi..aradı nasılsın naapiyo sun bize gelmek istemissin o da yok vazgeçtim gelmekten dedi duyuyordum sonra tmm grsrz defi kapattı hiçbir şey olmamış gibi gitti bn çok halsizdim çok ofkeliydim uyku gormedi gözüme onu bekledim gece geldi ve ona niye böyle yaptığını sordum beni dovecek diye de korkuyordum hemn karşı komşuya sığındım onlar geldiler bn sinir krizi geçirdim benim namusuma da mı laf getrcrksin dedim. .o mjn çocuğu dedm ve acile kaldirildm serum verdiler yanımda kimse yoktu Dr senin kimse yok mu dedi..agliyordum telefonum ondaydi ve tüm arama kayıtlarını silmiş polise verir davacı olurum diye...ben bunları haketmemistm işsiz kaldığında yevmiye çalışırım eski ayakkabı giyer meyve toplarım baba evinde babam bir suyu bile istemezdi..rahattım. .hiç maddi olarak yüzünden asilmadim. .razi oldum ama o hep daha çok para istedi. .zengin fakir ayrimini onlarda gördüm sürekli başkalarının parası. .eve arkadaşlarını davet ediyirm duvardaki takvimi çözmeye çalışıyor. .onlar gibi olma lüks yaşama hevesi vardiözellikle ise girip para girince cebine taniyamaz oldum onu. Bn den uzaklaşıyor du gitgide besimi besliycem diyordu çalışmalısınız diyordu bir yandan sen bilirsin diyordu diğer yandan sen yeterki memur ol annen de neymiş diyordu. .bir keresinde teyzesinin evindeyim seni oğluma vercrm dedi uvey kızına ben nasıl böyle bir şey dersiniz dedim onlar kardes kız ağlamaya başladı bn yanında oldum. .kız beni sevmiyordu ama esimden çok kiskaniyordu biz gidince odalara kapatirdi kendini liseye gidiyordu ama hal ve hareketleri çok farkliydi. .guzellesmissin diyordu bana. .manali şiirler yazar onun bu davranışını kayinvalidm sizi görse kıskanır çok sever hatta bekle biraz daha büyüyen beni bekle dedi oğluma. .nisanliydin söylemişti bu nasıl bir mantıklı o onun abisiydi ama aldığı hediyemin üzerine anlamlı msj yazardı kayinvalidem ve annesi bak sen de duy ne yazmış derlerdi ...zordu çok zordu

Bir gün işten geldim..ortalığı toparliycaktim..pantolon ceket kıyafetlerini ulu orta bırakmıştı. .cuzdani yemrk masasinin uzerindeydi. .almak istedim eşyalarının olduğu yere götürmek istedim ..onları oradan alırsan senin ağzını kırarım dedi. .bn de sen kimsin dedim benim ağzını kırıyorsun..ağlamaya başladım amcamın oglunu aradım dedim abi bana kötü davraniyor dedim. .o da bizm evdeymis belli etmemiş amababam suphelendm ve beni aradı bn agliyordum sonra kapatıp onu aradı o babama sesini yükseltti ben mi bakcam dedi biraz da siz bakın dedi ..beni hastalıkla sucluyordu hatta beni bile İnandirmŞti kendimi sucluyorum bn hasta miyim diyordum beni Dr ye goturdu sonra ilaç almamı sağladı Dr ye kendimi öyle anlattım ki abartma kızım dedi antidepresan yazdı. .Bu son yaptiklarina bakılırsa her şey planliymis beni psikolojik ruh hastası gostermekmis niyeti..ben o kadar güçszdum ki ne olur diyordum kötü bir şey deme babama..çok agliyordum..iyice psikolojm bozulmuştur babama bağrına elime bıçak aldım onu aldı elimden tartakladi beni ..babm bırak kizm gel dedi çık o evden dedi..bn artık nefes alamiyordum gittim elime düğün foto albumunuzu aldım dedim bu kadar miydi niye bize bunu yapıyorsun. .agliyordum ama o kılınır kipirdatmiyordu bana hasta gözüyle bakiyordu tv açık uyuyordu gelmiyordu yanıma odaya girip kendini kilitliyordum bir keresinde beni kilitledi odaya çok ağladım bana deli muamelesi yapıyordu. .çok zordu..bn onun hastaliginda yanindaydm sarılık diye yanlış teşhis koymuslardi bn yalvardim gidelim daha iyi bir hastaneye diye ikna ettim hastanede ordan oraya kosturdum esim hasta ne olur yardım edin bir kere görün anlarsınız dedim yanındaydm ablama gidip orada kaldık Allah razı olsun ilgilendi ler her sabah kalktımyanında kaldım ama yaranamadim o haliyle bile kavga etti bn le. .çok zordu..şarjım sarmaldim en son o kadar üzerime geldi ki git dedim git ..sona sarildim ağladım ..bn kuş kalamiyordjm pişman oluyordum kötü bir şey desm..Özür diliyordum. . O kavgada sonra tmm dedi iyi olalim ..ama yine buz gibiydi dışarı beraber çıkıyoruz beni tanimamazliktan geliyor ise giderken yüzüme bile bakmiyordu. .işten gelince hep internetteydi guluyordu aniden yerinden kalkıyor satılıyordu bana ..bir keresinde bir bayan aradı bu sohbet etmeye başladı kapattıktan sonra tam da sırasıydi dedi. .bn yine kavga çıkmasın diye sustum en son sezon bitti isten çıktım gitmk istemediğimi i söyledim memlekete çünkü çok yorgundum evimde hiç vakit gecirememistm onuyemek yapmamistm kendimi suçlu hissediyordum çoğu kez dışarda yiyordum bni düşünme dedi kışın zaten çok iş yok evdeyim yıllık izinde de anneme gitcrm dedi 15 gün naapcan burada defi bn gelmem defi bn defalarca annesine gidelim dediğim halde götürmedi beni. Seni gitmezsn sınavlara götürmem dedi yine bir kız arkadaşının yanında beni asagilamisti kız iyi sabrediyorsun demişti bana yine bir sınav günüydü arabayla eve dönerken gayet sessizce niye böyle davranıyorsun dediğimde sen ondan da kıskandın dedi bir sürü bağırdı sonra vurdu bn de vurdum o bana vurun bn de karşılık veriyorum ams erkek gücü ne yapabilirsin ...sevdiğim adam bu olamazdı. .çok acımasız di yerde tekmelendim. .

Bavulumu hazırladım hazır şeyim vardı dedim yanlış anlama ama bunu bozdum dedim yanlış anlama dedim güvenmem değil dedim ama bu özel günlerde takılır çok ucuza gider evet yine alınır ama o günün önemi başka dedim. .sanki çok takiyorsun dedi bn anlatmaya calistm ve güldü. .bnm içime şüphe düştü çünkü bileziklerimin bozfurulma zamanına gitmem denk gelmişti içime şüphe girdi çantada defalarca koydum ve çıkardım. .ve sonunda koydum..ama kötü hissettim kendimi ondan gizli olması rahatsız ediyordu beni...terminale giderken ban uzun uzun baktı sen iyi ol bn arabayi satar dedi elini tutup öptüm kendimi savunmadm bile sonra terminale vardık bi sonraki arabayi bekleyeyim dedim çok acele oldu sana sarilmadim olsun dedi sarildim ama iter gibiydi bindim arabaya el salladım öpücük gönderdim. TelefonuMDA kontr yoktu alacağını söylemişti sonra başka birinden aradigimda gidemiycrm almaya dedi ablams gittim ilk eve vardıgıbı haber verdm ona..baktım işyerinden tüm kızları eklemiş bir şey soykedigimde bağırıp çağırıyordu o zamn ayrılalım diyordu. .hemn ayrılığı kabul ediyordu..hep problemli geçti çok yorulmuştum. Sonra memlekete gitmk için yola çıktım tam arabaya bindim aradı yanlışlıkla geliyorum dediğimde panik oldu ..dedim yok memlekete gidiyorm o kadar güzel konustu ki canım hayatm bn çok sasirmstm ama yine de mutlu oluyordum beni çok az aradı memeleri gidince o gün hiç aramadi istediği olmuştu çünkü. .bn haber verdim vardm diye . Sonra aramalar azalmaya başladı her gün biraz daha artık üç gün oluyordu aramadigi. .bir keresinde gecenin bir yarisi aradiginiz kişi başka biriyle gorusuyor. .hatta kalın ya da sonra tekrar deneyin yazmış ingilizce yazmış. .bn hiçbir şey demedim kavga çıkmasın diye ..Dr ye git diyordu . Gittim bir şeyin yok kizm dedi bnce Dr de anlamistr beni istemediğini öyle düşünüyorum nasıl söylenebilir ki bir şey kalmışım iki ay daha kal gelme diyordu ..bn pilot olcam 6 ay gelmem sen çalışır bana para gönderisin diyordu. .defim işin güzel ondan da olma ..defi bnm annem ve kardeşim var onlar bana yardım eder..anlatmaya calisiyordm anlamiyor du iyice uzaklaştı gelme diyordu amcamın oğluna söyledim aradı o konuşmadan sonra bn olsam gitmem dedi kuzenim..sonraarayip sensiz huzurluyum dedi gelme defi ..ben beynimden vurulmuşa döndüm. .yalvardim ben im ilk elini tuttuğum insandı ömrümü adadigim yıkıldım..çok zordu. .yatakta çıkmıyordum.ariyorm açıyordu o kadar rahat da vraniyordu ki bitti diyordu..bn nefes alamiyordum üzerime geliyordu her şey. .o bir sabah telefon sesiyle uyandım karşı komsusu vmevini bosaltiyorlar..

Bavulumu hazırladım hazır şeyim vardı dedim yanlış anlama ama bunu bozdum dedim yanlış anlama dedim güvenmem değil dedim ama bu özel günlerde takılır çok ucuza gider evet yine alınır ama o günün önemi başka dedim. .sanki çok takiyorsun dedi bn anlatmaya calistm ve güldü. .bnm içime şüphe düştü çünkü bileziklerimin bozfurulma zamanına gitmem denk gelmişti içime şüphe girdi çantada defalarca koydum ve çıkardım. .ve sonunda koydum..ama kötü hissettim kendimi ondan gizli olması rahatsız ediyordu beni...terminale giderken ban uzun uzun baktı sen iyi ol bn arabayi satar dedi elini tutup öptüm kendimi savunmadm bile sonra terminale vardık bi sonraki arabayi bekleyeyim dedim çok acele oldu sana sarilmadim olsun dedi sarildim ama iter gibiydi bindim arabaya el salladım öpücük gönderdim. TelefonuMDA kontr yoktu alacağını söylemişti sonra başka birinden aradigimda gidemiycrm almaya dedi ablams gittim ilk eve vardıgıbı haber verdm ona..baktım işyerinden tüm kızları eklemiş bir şey soykedigimde bağırıp çağırıyordu o zamn ayrılalım diyordu. .hemn ayrılığı kabul ediyordu..hep problemli geçti çok yorulmuştum. Sonra memlekete gitmk için yola çıktım tam arabaya bindim aradı yanlışlıkla geliyorum dediğimde panik oldu ..dedim yok memlekete gidiyorm o kadar güzel konustu ki canım hayatm bn çok sasirmstm ama yine de mutlu oluyordum beni çok az aradı memeleri gidince o gün hiç aramadi istediği olmuştu çünkü. .bn haber verdim vardm diye . Sonra aramalar azalmaya başladı her gün biraz daha artık üç gün oluyordu aramadigi. .bir keresinde gecenin bir yarisi aradiginiz kişi başka biriyle gorusuyor. .hatta kalın ya da sonra tekrar deneyin yazmış ingilizce yazmış. .bn hiçbir şey demedim kavga çıkmasın diye ..Dr ye git diyordu . Gittim bir şeyin yok kizm dedi bnce Dr de anlamistr beni istemediğini öyle düşünüyorum nasıl söylenebilir ki bir şey kalmışım iki ay daha kal gelme diyordu ..bn pilot olcam 6 ay gelmem sen çalışır bana para gönderisin diyordu. .defim işin güzel ondan da olma ..defi bnm annem ve kardeşim var onlar bana yardım eder..anlatmaya calisiyordm anlamiyor du iyice uzaklaştı gelme diyordu amcamın oğluna söyledim aradı o konuşmadan sonra bn olsam gitmem dedi kuzenim..sonraarayip sensiz huzurluyum dedi gelme defi ..ben beynimden vurulmuşa döndüm. .yalvardim ben im ilk elini tuttuğum insandı ömrümü adadigim yıkıldım..çok zordu. .yatakta çıkmıyordum.ariyorm açıyordu o kadar rahat da vraniyordu ki bitti diyordu..bn nefes alamiyordum üzerime geliyordu her şey. .o bir sabah telefon sesiyle uyandım karşı komsusu vmevini bosaltiyorlar..

Apar topar kalktım canm babam bn le beraber ne eziyetlerini çekti. .gittik karakola ama bir şey yapamayız dediler..ev boşaltılmadan önce bn çok kotuydm enistem onu arayip bni aramasini söylemiş o da aradı o kadar sevindim ki dünyalar beni oldu evliligim biymeyecekti seni seviyorum defim bn de dedi kısık bir sesle..babama soyledm o da mutlu oldu meğerse enistem aratmis sonra babama söylediler babam düşüp ayağını yaraladı. .çok zordu. Evliliğimi kurtarmak adına kan kustum gece gündüz. .ama bitti..çok zordu anlatarak rahatliyordum bir gün dışarı ciktm sanki herkes bana bakiyordu. .alışveriş yapmaya gittim beni sevmemis kandirmis diye diye gezdim tüm gün bir şey almadan döndüm dünya sürmüştü sanki ..çok zordu cokk..nefes alamiyordum gece kalkıp mutfakta yere cokup iç ceket ceket ağladığımi boş boş baktigimi biliyorum..sabahları uyancak boşluğa bakıyordum. .bomboş. .Bütün gün boşluk ..bakıyordum agliyordum Rüyalarında hep onları goruyordm Resimlerim eşyalarim dağılmış. .ve o gün geldi özel arabanızı yola çıktık. .babamn eline sımsıkı sarılmıştim..agliyordm. .27 saat yok gittik kışın. .çok zordu ..gidip evime girdiğimde duvarlar ağlıyordu. .bulasik onlugum asiliydi kıyafetlerim iç camasirlarim her bir şey im çarşafin içerisinde kimsesiz odamda ağlıyordu sanki ayakkabimin bağları kesilmiş. .gelinligim köşede kına nisan kıyafetlerim. .bn sinir krizi geçirdim banyoya attım kendimi. Ağladım agladm babama sarildim ağladım. .bn ilgilenemedim bile gelinlik v.s görünen şeyleri bıraktım. .annem ona yeni telefonunu vermişti onun eskisini annem kullanıyordu onu bıraktı babam oraya..anlayabilirse dedi..ki babam ona ceketini her bir şeyini verrdi oğlum derdi çok severdi. .ise girmesi için tanıdıkla görüştü dayım uğraştı ..o kadar iyilikleri var ki..ama hak çok büyük. .ben k evden ayrılırken kendimde değildim bile..ondan öncesinde bn sana doyamadım sevgimize doyamadim olmafi yazmıştı sevErek ayrılıyor izlenimi veriyordu ..gelirim görüşürüz diyordu ..bn memlekete gitmeden ilk defa telefon almaya heves etmstm kendi paramla çalışırken biriktrmistm telefon alayım ama esim aldı diyeyim senin hediyen olsun ikimizin parası diyordum yok dedi git memlekete gelince klima alalım ondan sonra alalım defi. Planlı ydi o paralar yollara gitti babana verdm. .alıyordu zorla verdim canm babama. .ayrılığı söyleyince de beni bu sene borcum var seneye telefonunu gondercm dedi. .ne sifatla. .bir insan nasıl bu kadar kendini dusurebilirdi. .giden benim hayatımdi..bir seneyi gecti bu ayın 19 u mahkeme var ama ne yapcagimi bilmiyorm uzamasıni da istemiyorm bir yandan yanına kalmasın diyorum..Ama ben ilahi adaletin er ya da geç tecelli edeceğini biliyorum. .

Apar topar kalktım canm babam bn le beraber ne eziyetlerini çekti. .gittik karakola ama bir şey yapamayız dediler..ev boşaltılmadan önce bn çok kotuydm enistem onu arayip bni aramasini söylemiş o da aradı o kadar sevindim ki dünyalar beni oldu evliligim biymeyecekti seni seviyorum defim bn de dedi kısık bir sesle..babama soyledm o da mutlu oldu meğerse enistem aratmis sonra babama söylediler babam düşüp ayağını yaraladı. .çok zordu. Evliliğimi kurtarmak adına kan kustum gece gündüz. .ama bitti..çok zordu anlatarak rahatliyordum bir gün dışarı ciktm sanki herkes bana bakiyordu. .alışveriş yapmaya gittim beni sevmemis kandirmis diye diye gezdim tüm gün bir şey almadan döndüm dünya sürmüştü sanki ..çok zordu cokk..nefes alamiyordum gece kalkıp mutfakta yere cokup iç ceket ceket ağladığımi boş boş baktigimi biliyorum..sabahları uyancak boşluğa bakıyordum. .bomboş. .Bütün gün boşluk ..bakıyordum agliyordum Rüyalarında hep onları goruyordm Resimlerim eşyalarim dağılmış. .ve o gün geldi özel arabanızı yola çıktık. .babamn eline sımsıkı sarılmıştim..agliyordm. .27 saat yok gittik kışın. .çok zordu ..gidip evime girdiğimde duvarlar ağlıyordu. .bulasik onlugum asiliydi kıyafetlerim iç camasirlarim her bir şey im çarşafin içerisinde kimsesiz odamda ağlıyordu sanki ayakkabimin bağları kesilmiş. .gelinligim köşede kına nisan kıyafetlerim. .bn sinir krizi geçirdim banyoya attım kendimi. Ağladım agladm babama sarildim ağladım. .bn ilgilenemedim bile gelinlik v.s görünen şeyleri bıraktım. .annem ona yeni telefonunu vermişti onun eskisini annem kullanıyordu onu bıraktı babam oraya..anlayabilirse dedi..ki babam ona ceketini her bir şeyini verrdi oğlum derdi çok severdi. .ise girmesi için tanıdıkla görüştü dayım uğraştı ..o kadar iyilikleri var ki..ama hak çok büyük. .ben k evden ayrılırken kendimde değildim bile..ondan öncesinde bn sana doyamadım sevgimize doyamadim olmafi yazmıştı sevErek ayrılıyor izlenimi veriyordu ..gelirim görüşürüz diyordu ..bn memlekete gitmeden ilk defa telefon almaya heves etmstm kendi paramla çalışırken biriktrmistm telefon alayım ama esim aldı diyeyim senin hediyen olsun ikimizin parası diyordum yok dedi git memlekete gelince klima alalım ondan sonra alalım defi. Planlı ydi o paralar yollara gitti babana verdm. .alıyordu zorla verdim canm babama. .ayrılığı söyleyince de beni bu sene borcum var seneye telefonunu gondercm dedi. .ne sifatla. .bir insan nasıl bu kadar kendini dusurebilirdi. .giden benim hayatımdi..bir seneyi gecti bu ayın 19 u mahkeme var ama ne yapcagimi bilmiyorm uzamasıni da istemiyorm bir yandan yanına kalmasın diyorum..Ama ben ilahi adaletin er ya da geç tecelli edeceğini biliyorum. .

Universitenin düzenlediği kursa gidip derece de yaptım çünkü kafamı meşgul etmem gerekiyordu o kursta çok agladm herkes bakiyordu boş boş. .ara ara doluyordum..ayaklı cenaze gibiydim..sonra ehliyet kursuna yazildim ehliyetimi aldım ama sürekli gel git lerle. .sürekli kafam meşgul. .sonra kpss kitaplarına yöneldi deli gibi matematik çalışıyordum. .sonra ablamin hastalığını öğrendim. .Kanser olmuştu iki tane yavrusu vardı biti 5 diğeri 10 yaşında duramadm apar topar yanına geldim 8 aydr onun kolu bacağı oldum yemek is çocuklar her ise kosuyorm bazrn yorgun düşüyor bedenm ona belli etmeden agliyorm obenim canm tek ablam biz iki kız kardeş elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım ve basardik Allah in izniyle son ilacını bugün aldı. .vücudu tertemiz. .bir kez daha bakilcak. .ve sadece kontrollere gidecek..Rabbim inşallah güzel günler gösterir. .

Kedi yavrusu bile boyle atilmaz disari ya.
Evden cop posetini cikarip atar gibi.
Anlama gerek, gercek bu.
Boyle birinden hayir gelmez.
Allah yardimcin olsun, amacin toparlanmak olsun ve toparlanamaya calis.
En çok dokunan o ..üzerindeki kiri siler gibi ..çok ağır bir tramva.. o kadar iyi geldi ki düşünceleriniz. .ictenliginiz. .her birinizi tşk ederm

Back
X