Erkek İnfertilitesi Eşim varikoselmiş.. Lütfen Yardım..

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

nickminkenari

sıkı sıkı tutun
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2008
1.397
22
158
İstanbul
merhaba arkadaşlar..
eşi varikosel ameliyatı olan varmı varsa iyileşme süresi nekadar.ameliyattan kaç ay sonra hamile kaldınız.eşimde varikosel çıkdı ve ameliyat olması gerekiyormuş.etrafımızda bu yüzden ameliyat olan kimse olmadıgından bilgi sahibi degiliz..:enbuyukkk:

mrb canım benim eşimdede varikosel çıktı ama ameliyatla durumun değişmeyeceğini yani sperm sayısının artmayacağını söyledi doktorlar eşimde bitkisel bir hap kullanmaya başladı syı (0)dan 28 e çıktı artık ya ameliyatla yada örnek vererek tüp bebek yaptırcaz.İnşallah eşinin durumu normale döner ameliyatla iyileşmesi uzun sürüyormuş duyduğum kadarıysa spermiogram testinden sağlıklı bir sonuç alabilmek için 3-8 ay arası beklemek gerekiyormuş umarım herşey dilediğiniz gibi olur

2.5 senelik evliyiz eşim bu sene çift taraflı varikosel ameliyatı oldu kolay bir ameliyat, bende 4 ay sonra hamile kaldım arkadaşım darısı başınıza içinizi ferah tutun

dr da bize 3 ay sonraki spermiyogramdan sonra herşey belli olur dedi. peki ameliyattan sonra kaç gün sonra tam olarak iyileşme oluyo yani kişi nekadar zaman sonra normal hayatına dönüyo benim eşimin sol tarafda varikoseli sperm sayıda 2 milyon

öncelikle merhabalar canım benim eşimde çift taraflı vardı ama dr. bi tanesi daha yeni o önemli değil demişti. Tek taraflı oldu eylülde bekliyoruz bakalım hayırlısıyla inşallah canım dr. 1 seneye yayın bekleyin demişti acele etmeyin dediŞeniz

Bizede bir sene bekleyin dedi tabi 1 hafta sıkıntı çekti eşim ameliyatın ertesi günü işe bile gitti masa başı işi o yüzden kalktı tabi ama dediğim gibi 1-1,5 hafta sürüyor sıkıntısı

canım benim eşiminde sperm sayısı (0). eşinin kullandığı bitkisel ilacın adını bana yazarsan çok memnun kalırım. Eşimde ameliyat oldu 2 sefer. fakat hiç sperm bulamadılar. Belki bitkisel ilaçla belki bir umut bizimde yüzümüz güler. canım cevabını bekliyorum.

mrb benim eşimde 8 ekimde ameliyat oldu. sperm tahllı yaptırdk geçen düzelmiş hemde çeok dedi dr biz aslında tedavi istiyorduk ama doktor bekleyın bıraz dedi bakalım hayırlıs beklıyoruz şuan herkesin allh yardımcısı olsun

selamlar bu konuyla ilgili bişey yazmak istiyorum.komşumuzun 7 senedir cocugu olmuyodu.gitmedik doktor bırakmadılar.en sonunda varikosel var diyip ameliyat ettiler.bir sene boyuncada doktor cukulata ye demiş.gercekten bir sene sonra hamile kaldı komşumuz.şimdi iki cocugu var.inşallah yüce rabbim isteyen tüm kullarına versin.ben de cok istiyorum.6 aylık evliyim.fakat benim eşim önceden doktoro görünmüş ve cocugun olmaz demişler.spermi cok azmış.bende cok üzülüyorum kimselere belli etmeden hergün aglıyorum.eşimde yurt dışında.vize bekliyorum.allahım bizlere de versin.dogurup dogurup sokaklara ölüme terkediplere degil.

selam bayanlar. bunun derecesı nedır ne degıldır bılmıyorum ama. benım esımede ben hamıleyken yanı 3,5 sene once bu teshısı koydular. once unıversıtede hemen amelıyat gunu aldırdılar bıze. bızde bır panık halı... sonra askerı hastaneye gıttık. oncelıkle agrı kesıcı vs bır ılac verıldı. dayanabıldıgın kadar dayan dedıler. nede olsa bır amelıyat hepsınde oldugu gıbı rısk var. ve o zamandan bu zamana ara ara sıkayetlerı oldu. ılac kullandı gectı. amelıyat olmana sımdılık gerek yok dendı. ıyı kı de olmamıs dıyorum. oyle sperm azlıgı falan da yoktu sanırım..yanı kısaca bır degıl bırkac doktordan fıkır almanızı onerırım ben. herkese gecmıs olsun...

bizimde aklımızda hep bu soru işareti var özel bi ünv. hastanesine gittik acaba ticari amaçlarımı var hemen ameliyat dediler bilemiyoruz devlet hastanesinden bir randevu alıp göstericez sonuçlarımızı tekrar.birde dr çok karışık konuşuyo zaten kafamız allak bullaak daha çok karıştırıyo eşimin spermi 2 milyon normal sayının çok altında ama bu dr bize 1 tanede spermin olsa çocuk olur sonuçda bu işi yapan 1 sperm diyo tamam mantıken haklı olabilir ama ozaman normal deger neden 20.000 :uhm::bbo:

canım benim anladığım kadarıyla evet hamile kalmak için 1 tane sperm bile yetiyor ama sayı düşükolunca bu normal yoldan çok çok zor...aşılama için bile 5 milyon sayı olsı lazım....

canım benim eşim de temmuzun 15 de ameliyat oldu...eşimin değrleri 1 sene içinde 16 milyondan 2 milyona düşmüştü...birde hareket problemi de vardı...oda zamanla daha çok düşmüştü....dr varikosel dedi.ve ameliyat önerdi...ben de ticari kaygıya çok dikkat ederim o yüzden devlet hastanesine gittik......ameliyattan sonra bize kesin sonuç hakında ben birşey diyemem dedi ...belki düzelme olur belki olmaz buna biz kara veremiyoruz dedi....değerlerin düzelmesi için en az 3 ay en çok ta 1 sene de olabilir dedi...biz 4 ay sonra hiç bir ilaç kullnmadan test yaptırdık ve 8 milyon çıktı harekette biraz artmış.....bir sene içinde biraz daha düzelme ihtimali var..şimdilik keçi boynuzu kürü ne ve e vitaminine başladı eşim....test verdikten sonra 3 ayı doldursun yine test yapdırmayı düşünüyoruz....

canım sizin değerlerde çok düşmüş bence ya ameliyet olması yada tüp bebek yaptırmanız lazım....beliki ameliyetın çok faydası olmaya bilir bu da bir ihtimal...ama zaten varikosel bu değerleri zamanla düşürecekdir...

merhaba arkadaşlar benim eşimdede aynı problem var ama sperm sayısı 85 milyon hareketliliği yüzde 19 çıktı hareketliliğin yüzde 50 olması gerekiyor dedi doktor.2 aylık bir tedevi önerdi klomen ve e vitamini olan bir ilaç 2 ay sonra tekrar sperm tahlili yapılacak eğer hareketliliği artmadıysa o zaman ameliyat diyolar.nasıl olacak bilmiyorum.umarımherkesinde benimde yüzüm güler Allah herkese sabır ve kolaylık versin çok zor bu işler ancak uğraşanlar bilir...

canım korkulacak bişey yok ameliyat lokal bi ameliyat benim esimde 24 arlıkta oldu doktor 3 ay içerisinde normale dönecektir dedi hiç ilac vermedi 6 ay snra tekrar sperm tahlili yapılacak hepimiz için hayırlısı ..

merhaba hanımlar benim de eşimde varikosel varmış ve sperm sayısı 2milyon civarında doktor normal yolla çocuğunuz olmaz dedi ama varikosel amaliyatı yapalım belki düzelir dedi.eşim de hemen bu salıya yapın ozaman dedi ama ben endişeliyim.doktor hastanade yatmanıza da gerek yok diyince biz kimseye söylemeyelim yaptırıp gelelim diyoruz.bana bir fikir verin kızlar ne yapmalıyız

benim eşimde de vardı canım 13 ekimde ameliyat oldu bizde kimseye söylemedik basit bi ameliyat ama sonuçta ameliyat yani ağrısı oluyo bide merdiven çıkarken zorlanıyodu 1 haftada iyileşiyo. masa başında çalışıyosa ertesi gün işe gidebilir demişti doktor ama eşim sürekli araba kullandığı için 5 gün rapor verdi.

benım esımde oldu 10 ay once ama bız bı sonuc alamadık ınsallah sız alırsınız allah butun ısteyenlere hayırlı evatlar versın benım esmın ameleıyatı bıraz ağir oldu ama cogunun oyle olmuyo genelde hafıf gecıyo yardımcı olduysam ne mutlu

bizde bugün doktora gittik benim eşimde de varikosel çıktı ameliyat dediler bakalım ne olcak allah hepimize yardım etsin..................

variklosi için buz terapisi yapan var mı hiç arkadaşlar?
Her akşam düzenli olarak buz torbası koymak etkili oluyo diye duydum, ama benim kocişi razı edip yaptıramadım henüz...

variklosi için buz terapisi yapan var mı hiç arkadaşlar?
Her akşam düzenli olarak buz torbası koymak etkili oluyo diye duydum, ama benim kocişi razı edip yaptıramadım henüz...

ben bunu hiç duymadım..zaten üç beş tane sperm var bide buzla donmasın sevimli spermciklerkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…