esim ve abim

gunesmurvet

sevgi diye birsey var mi ?...
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2015
62
11
50
Esim surekli abimin adiliginden soz edip duruyor. Mesele siyasi gorus farkkiliklari. Resmen zitlar. Daha once de bahsetmistim ama benim bu dayanilmaz derdim bitmiyor. Esimin goruslerine katildigimi ama abime olan tavrinin beni çok uzdugunu soylememe ragmen vazgecmiyor beni uzmekten. Çok ofkeli ve hala dinmiyor ofkesi. Bu tur sorunlar yasayan var mi ben ne yapmaliyim hanimlar. Caresizim. İcim aciyor...

Esim surekli abimin adiliginden soz edip duruyor. Mesele siyasi gorus farkkiliklari. Resmen zitlar. Daha once de bahsetmistim ama benim bu dayanilmaz derdim bitmiyor. Esimin goruslerine katildigimi ama abime olan tavrinin beni çok uzdugunu soylememe ragmen vazgecmiyor beni uzmekten. Çok ofkeli ve hala dinmiyor ofkesi. Bu tur sorunlar yasayan var mi ben ne yapmaliyim hanimlar. Caresizim. İcim aciyor...
siyaset yüzünden tartışmaya değer mi?
değmez
özel olmazsa nerelisiniz?

belki abinize başka bi konudan kızgınlığı vardır da onun üzerinden laf ediyordur. sevmiyor da olabilir. tabi bunlar hakarete bahane değil ayıp ediyor eşiniz.

Ankara dogumluyum. Oyle diyorsunuz ama bu mesele yuzunden esim hayattan sogudugunu soyluyor. Gercekten oyle de. Cok uzuluyorum.

Baska bir konu yok sadece bu meseleden. Kizginligi sadece ona da degil. Cevresinde adice davranisini gordugu insanlara da kiziyor. Nedir bu asirilik anlamiyorum. İnsanlari esim mi degistirecek. Ofkelenip kufurlu konustugu zaman insanin ici adi olmasin ben samimiyim diyor ama cok itici geliyor ofkesi.....

ay sanki dünyayı onlar kurtaracak. abiniz eşinizle aynı görüşe gelse kimse açlıktan ölmetecek sefalet çekmeyecek.. anlamıyorum ben bu insanları sanki siyaset onları takıyormuş gibi onlar siyaseti yaşam felsefesi haline getiriyorlar. takım tutar gibi parti tutuyorlar. eşiniz insanların dünya görüşüne ve kendininkinin dışında fikirler de olabileceğine saygı duymadıkça bu sorun çözülmez.

Siz de onun ailesinin kusurları hakkında konuşup sonra ne düşündüğünü, ne hissettiğini sorun bakalım...

Haklı olsanız dahi, evet haklısın demeyecek. En iyi ihtimalle ama onlar benim ailem diyecek.

Sîz de o zaman ama o da benim Abi'm dersiniz, anlar belki...

Siyaseti bu kadar da önemsemeye ne gerek var. Eşimin ailesi PKK sempatizanı olsa bile, yorum yapmam. Beni ilgilendirmez sonuçta. Eşiniz neden böyle düşünemiyor acaba?

Bir siyasi görüşü "insan"dan önde tutan insanlardan nefret ederim. Bu bir görüş savunma değil, siyaset holiganliğı.

"Benim gibi düşünmeyen herkes haksiz, adi."

Eşiniz bence fazla kaptirmiş kendini. Herkesin görüşünün kendine olduğunu anlayamiyorsa, zaten bazı şeyleri henüz aşamamiş demektir. Bu zihniyette bir insani değiştirebileceginizi dusunmuyorum.

Konustugum zaman ben siyaset yapmiyorum hicbir tarafta degilim diyor . taraf degil iyi niyetli olmayanlara nefret dolu yikici fikirleri olanlara ofkesi bunu anliyorum da bu asiri ofkesini ve ozellikle abimi soyleyip durmasi. Uzuluyorum diyorum anlamiyor mu ya. Siz neler hissettigimi anliyormusunuz bir akila huzura ihtiyacim var ya....

Bendede var benzer durum yuzyuze gelince iyiler ama esim babami sevmez arkasindan bana karsi elestirir babamda esimi sevmedigini soyler bidbid eder ama yanyana gelince hic bisey yok gibiler..basta onu uyarirdim oburunu uyarirdim arada kalip kendime dert ederdim baktim kimse degismiyor ben uzuldugumle kaliyorum napiyim esime he sen haklisin diyorum babamada he he sen haklisin deyip susturuyorum baska turlu yorulup yipraniyodum careyi boyle buldum birde madem cok sevmiyor surekli sık sık gorusmelerine gerek yok cok bir araya getirme gerilmesin ortam

Zaten senede bir gorusuyoruz. Gorusmemelerine ragmen boyle. Face de abimin paylastiklarini goruyor sinirleniyor. Bakma diyorum niye bu kadar ofke diyorum ya.. Son kez telefonda babami kandil kutlamak icin aramisti abimi istemis konustu. Ne kadar samimiyetsiz insan diye soyleniyor yine. Konusmasaydin dicektim yine kizacak. Cok kotu bir duygu ....

akışına bırak önemli günlerde bir araya gelsinler yeter. benim eşimle abimde konuşmuyor hiç. abimin fikirleri eşime çok ters geliyor aralarında bir sürtüşme yok ama eşim mesafe koydu. öyle mıç mıç değiller anlayacağın. iyide böyle olması bana göre arada bir mesafe olmalı her zaman. senin yapman gereken üzülüyorum bundan sonra abime düşmanlığına dile getirme benim yanımda de yeter.

Sırf siyasi görüşü ters diye abinizi böyle adilikle suçlaması çok üzücü aynı şeyi abiniz eşiniz için düşünüyormu?
Iki Abi'm var eşim ikisinden de küçük
Küçük enişte diyorlar eşime saygı çok önemli.
Çok üzüldünüz belli biri eşiniz biri abiniz :KK43:

köy muhtarı seçimlerinden genel seçimlere kadar siyasi yönden çatışanları hiç anlamadım bugüne kadar. Herkesin kendi fikri kendi oyu yahu millete ne ben anlamıyorum

Ailene laf soyletmen cok yanlis. Sende abinin siyasi gorusunde olabilirdin o zaman sende adisin ve cocugun oldugu zaman oda adi bir kadinin cocugu olacak. Bu sekilde elestiremez hangi parti olursa olsun saygi gostermek zorunda. Sen ne kadar izin verirsen esin okadar elestirebilir

Uzuluyorum benim
akışına bırak önemli günlerde bir araya gelsinler yeter. benim eşimle abimde konuşmuyor hiç. abimin fikirleri eşime çok ters geliyor aralarında bir sürtüşme yok ama eşim mesafe koydu. öyle mıç mıç değiller anlayacağın. iyide böyle olması bana göre arada bir mesafe olmalı her zaman. senin yapman gereken üzülüyorum bundan sonra abime düşmanlığına dile getirme benim yanımda de yeter.
Soyluyorum ama nafile.

Be
Ailene laf soyletmen cok yanlis. Sende abinin siyasi gorusunde olabilirdin o zaman sende adisin ve cocugun oldugu zaman oda adi bir kadinin cocugu olacak. Bu sekilde elestiremez hangi parti olursa olsun saygi gostermek zorunda. Sen ne kadar izin verirsen esin okadar elestirebilir
Beni birak cocugum da oyle olursa keserim diyor. Cocugunu çok sevdigini de biliyorum ama bu konuda neden bu denli kati anlamiyorum. Evet ben de o fikirde olabilirdim ama o fikre yatkinligim bile onu çok rahatsiz ediyor...

Sırf siyasi görüşü ters diye abinizi böyle adilikle suçlaması çok üzücü aynı şeyi abiniz eşiniz için düşünüyormu?
Iki Abi'm var eşim ikisinden de küçük
Küçük enişte diyorlar eşime saygı çok önemli.
Çok üzüldünüz belli biri eşiniz biri abiniz :KK43:
Abimin bu durumdan hic haberi yok.

siyaseti bu kadar büyüten insanları hiç anlamıyorum
babamda eşimi kızdırmak için takılır
sonra bakmışım haha hihi
çok uzatmazlar
ama eşin bence siyaseti bahane ediyor
siyaset için insan bu kadar kin güdüp abartamaz bence
abinden hoşlanmıyor olmasın
baheneside görüş farklılıgı

X