esım ve aılem hk

oglakkadini01

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2015
64
25
arkadaşlar merhaba ,

1 yıllık evlıyım esımle guzel bı evlılıgımız var . fakat esımle aılemden dolayı sureklı tartısıyoruz. 2 kız kardesım var bır kardesım her hafta sonu olmasada sık bı sekılkde bıze kalmaya gelıyor ve ben ablası oldugum ıcın sesımı cıkaramıyorum. esımde hafta sonu evde benımle rahatca vakıt gecırmek ıstıyor haklı olarak. kardesım evde kalırkende esım bı okadar ona ıyı davranıyor o konuda sıkıntım yok . ama gelmesını duydugu anda ve ertesı gun benım burnumdan getırıyor. ne yapmam gerektıgını bılmıyorum kırmakta ıstemıyorum. Bunu kardesımı ıncıtmeden nasıl soyleyebılırım

arkadaşlar merhaba ,

1 yıllık evlıyım esımle guzel bı evlılıgımız var . fakat esımle aılemden dolayı sureklı tartısıyoruz. 2 kız kardesım var bır kardesım her hafta sonu olmasada sık bı sekılkde bıze kalmaya gelıyor ve ben ablası oldugum ıcın sesımı cıkaramıyorum. esımde hafta sonu evde benımle rahatca vakıt gecırmek ıstıyor haklı olarak. kardesım evde kalırkende esım bı okadar ona ıyı davranıyor o konuda sıkıntım yok . ama gelmesını duydugu anda ve ertesı gun benım burnumdan getırıyor. ne yapmam gerektıgını bılmıyorum kırmakta ıstemıyorum. Bunu kardesımı ıncıtmeden nasıl soyleyebılırım

seni çok iyi anlıyorum, kardeşler bazen anlayışsız olabiliyor, bu hafta sonu şuraya kalmaya gidicez falan desen yani hep bir bahane bulmaya çalış ama kırmadan,bu arada annenler bir şey demiyor mu

yok hayır benım evım anemlere gore uzakta ve kardesım arkadaları ıle bızım otarafta gorusecegı zaman aılem ablanlarda kal o saatten sonra eve gelme seklınde konusmalar dahı oluyor. bende o sekılde dusunuyorum arkadaslarda kalcaz yada eve cok gec gelcez .. vs tarzında ama ıyıce ıcınden cıkılmaz bı hal aldı. zırt pırt olunca bende sıkılmaya basladım. artık hafta sonu kardesımden oylesıne bı mesajda alsam cevap vermek ıstemıyorum abla aksam sızde kalabılırmıyım cumlesı gelcek dıye .

arkadaşlar merhaba ,

Bence ailenle konus bu durumu, kardeşinle konussunlar. kendini eşinin yerine koy, onun kardeşi aynı şeyi yapsa sende aynı davranırsın, seninle yalnız kalmak, vakit gecirmek eşinin en dogal hakkı ve kendi ellerinle eşini dışarıya itersin, senin artık bi yuvan var önceliğin eşin ve yuvan olmalı, tabiki aileni at demiyorum ama mesafeyi korumak zorundasın. evliliğin yara alırsa bi daha toplayamassın.

ustelık gecen hafta bı kızkardesım kalmak ıstedı ve kaldı bu haftada dıger kız kardesım . ust uste olunca esımle kavga ettık tabı ve hafta sonumuz burnumuzdan geldı

bu hafta evde olmayacağız falan de...

yada açık bir şekilde söyle eniştenle haftasonları yalnız kalabiliyoruz diyebilirsin..

Onu kırmak istemediğinizi ve ne kadar sevdiğinizi başta belirterek, evlendiğiğ zaman kendisinin de eşiyle hafta sonu iki kişilik planlar yapmak isteyebileceğini söyleyin..

Şimdi erkek tarafından biri sürekli gelse burada yerden yere vuruyoruz.
Aynı durum sizin için de geçerli
Bence kız kardeşlerine söyleyemiyorsan annene söyle anne her haftasonu gönderme eşim çıkıp gezmek istiyor başbaşa kardeşlerime ayıp olur ben gelme dersem ama sen göndermezsen daha iyi olur de

Bence ailenle konus bu durumu, kardeşinle konussunlar. kendini eşinin yerine koy, onun kardeşi aynı şeyi yapsa sende aynı davranırsın, seninle yalnız kalmak, vakit gecirmek eşinin en dogal hakkı ve kendi ellerinle eşini dışarıya itersin, senin artık bi yuvan var önceliğin eşin ve yuvan olmalı, tabiki aileni at demiyorum ama mesafeyi korumak zorundasın. evliliğin yara alırsa bi daha toplayamassın.

evet korkumda o zaten , esımın aılesı bıze oyle sık gelmezler bı tane ablası var zaten oda cocuklarla ugrasıyo sureklı. benım kardeslerım bekar oldukları ıcın sureklı bızdeler . bende aynı sekılde onun aılesını ıstemezedım sureklı. aılem cok alıngan ınsanlar soyledıgım anda yanlıs anlayıp tamamen gelmeyı keserler . uygun bı dılle anlatmayı dunuyorum yoksa bosanmaya gelcek bu ıs . esımle cocuk yapmayı planlıyoduk esım artık cocugumuz olsa her dakka gelırler yapmayalım en ıyı sı dıyerek kestırıp attı.

ustelık gecen hafta bı kızkardesım kalmak ıstedı ve kaldı bu haftada dıger kız kardesım . ust uste olunca esımle kavga ettık tabı ve hafta sonumuz burnumuzdan geldı
valla buna nasıl dur dersin bilemem ama kocanı evden soğutmaya başlamış ..Allah muhafaza.
ablacım bu hafta müsait değiliz de..ailende ki anlayış kıtlığına da hayret ettim her hafta git ablanda kal demeleri taktire şayan:KK53:

annenize bu durumu uygun bi dille soyleseniz, anneniz de(sizin soylediginizi soylemeden) kardesinize anlatsa muhtemelen kirkinlik v.s olmadan cozulur mesele:KK66:

kardeş candır evet ama adam haftasonu evinde yalnız kalmak istiyorsa hakkı tabi,
eşiniz bu konuda ne dese haklı, haftasonu enişten başbaşa bişeyler yapalım diyor deseniz eminim anlarlar,
zaten 1 yıllık evlilik anneniz de bu kadar rahat olmasa keşke

kardesın gelıcem dedıgınde planımız var canım sonra gelırsın de olsun bıtsın
her hafta agırlamak zorunda degılsın esın sonuna kadar haklı
her hafta esımın kardesı gelıp kalsa bende rahatsız olurum ne gerek var evımı yok
ılla gorusmek ıstıyorsa haftada 1 gun cay ıcmeye gelsın
calısmıyosan ve calısmıyosa gunduz gelsın aksama kadar otursun
ama bı haftasonunuz var zaten ondada kardesınle gecırmek zorunda degıl buna sen mecbur bırakıyormussun gıbı oluyor kardesıne karsı ablacım her hafta olmaz bızımde evlılıgımızde yalnız kalmaya ıhtıyacımız var demedıgın ıcın
kardesın bunada kırılırsa zaten mesafe koymanız gerek demek oluyor
babanem sehır dısından geldı 11 aylık evlıyım yok sen yenı evlısın ayıp dıye 2 gun bende kalmadı yalvarmamıza ragmen
her hafta ne demek yahu

kardeş candır evet ama adam haftasonu evinde yalnız kalmak istiyorsa hakkı tabi,
eşiniz bu konuda ne dese haklı, haftasonu enişten başbaşa bişeyler yapalım diyor deseniz eminim anlarlar,
zaten 1 yıllık evlilik anneniz de bu kadar rahat olmasa keşke

bız balayından dondukten 3 gun sonra kardeslerım bana kalmaya geldı ve ben o donemde calısmadıgım ıcın evdeydım. o donemde bıle esımle ılk kavgamızı yasamıstık.

Bize daha az gel cümlesinin kırıcı olmayan bir versiyonu yok sanırım. Çok zor. Nasıl anlatırsanız anlatın beni istemiyor diye trip atacak, küsecek. Annenize söyleseniz. Eşimle haftasonları başbaşa kalamıyorum kızlara benim söylediğimi söylemeden gelmek istediklerinde; "o kadar sık gidilmez ablanızında bir özel hayatı var eşiyle baş başa kaldın biraz. " Dese. Yani böye tampon olur mu arada?

bız balayından dondukten 3 gun sonra kardeslerım bana kalmaya geldı ve ben o donemde calısmadıgım ıcın evdeydım. o donemde bıle esımle ılk kavgamızı yasamıstık.
durum oldukça vahim,
kusura bakma ama ailen çok rahat, uygun bir dille anlat haftasonları evinde yalnız olmak istiyor,plan yapamıyoruz vs.
mutlaka mesafe koymalısın, yoksa kardeşlerinle başbaşa uzun bir hayatın olacak

Bize daha az gel cümlesinin kırıcı olmayan bir versiyonu yok sanırım. Çok zor. Nasıl anlatırsanız anlatın beni istemiyor diye trip atacak, küsecek. Annenize söyleseniz. Eşimle haftasonları başbaşa kalamıyorum kızlara benim söylediğimi söylemeden gelmek istediklerinde; "o kadar sık gidilmez ablanızında bir özel hayatı var eşiyle baş başa kaldın biraz. " Dese. Yani böye tampon olur mu arada?

aynı sekılde soyledıgım anda kırılcakalr. bı kere ıstemedım gelmesını ve dedımkı enıstenle kavgalıyız ve senın yanında o sekılde olmak dogru olmaz . sen rahatsız olursun benı ıstemıyomusun abla dedı tabı oyle dıyınce yok ablacım ne alakası var gel ama bız kavgalı oldugumuz ıcın sen rahatsız olursun demek zorunda kaldım. ve esım eve geldıgınde hafıften kusmus gıbı ona davrandım. npım belkı gelmez dedım ama olmadı . zaten onun ustune bız gene kustuk esımle :)

evet korkumda o zaten , esımın aılesı bıze oyle sık gelmezler bı tane ablası var zaten oda cocuklarla ugrasıyo sureklı. benım kardeslerım bekar oldukları ıcın sureklı bızdeler . bende aynı sekılde onun aılesını ıstemezedım sureklı. aılem cok alıngan ınsanlar soyledıgım anda yanlıs anlayıp tamamen gelmeyı keserler . uygun bı dılle anlatmayı dunuyorum yoksa bosanmaya gelcek bu ıs . esımle cocuk yapmayı planlıyoduk esım artık cocugumuz olsa her dakka gelırler yapmayalım en ıyı sı dıyerek kestırıp attı.

eşin bi gün sinirlenip daha kötü tepki verebiliri kardeslerıne, bunu esınden duyacaklarına senden duysunlar. aıle kuser darılır ama enınde sonunda unuturlar.

X